Uður TARIMAN
29 Mart 2021 Pazartesi
Tarih : 2021.03.28  15:48:23

AKP KONGRESİ…

Ülkeyi  19 yıldır tek başına  yöneten  Partinin  Büyük kongresinden büyük müjdeler bekleyen taraftarları da taraftar olmayanları da  bu beklentilerinin intikaya uğradığına şahit oldular.

Geçtiğimiz günlerde bir takım reformlardan bahsedilmiş  toplum büyük bir  sevinç yaşamıştı.

Demokrasinin tüm icaplarını kucaklayan bir reform paketleri !..

Bu kongre sonrası bir takım Bakanların ve parti yürütme organlarının modernize edileceği umutları vardı… Bakan değişimi. Bu konu çok enteresan ve biraz da komik bir fotoğraf vermekte.

Cumhurbaşkanı partili, AKP  genel başkanı yine aynı kişi.

Ahmet şuraya, Mehmet bunaya, Hüsamettin olduğu yere felan diyecek, aynı kişi onaylayacak. Yani Demokrasi  Parti içinde yok. Parti içinde olmayan bir sosyal yapı, ülkeye nasıl monte edilir?

VİZYON… Bu yabancı kelimenin açılımı, “ İLERİ GÖRÜŞ yani  GELECEĞE İLİŞKİN GÖRÜ SAHİBİ”

Bu kelimeden sonra VİZYON   aramak için ilerimizi görmek gerekiyor. Oysa ülke hala CEMAAT, TARİKATLARIN  dümen suyunda  gitmekte, yani geri   vitesle araç kullanma çabasındayız.

Son günlerde sağda, solda HİLAFET  çığlıkları atılmakta. Bu tür söylemlere karşı verilecek bir yanıt bulamayan yönetim VİZYON DAN KONU AÇAMAZ…

Ayrıca   AKP’de  özeleştiri yerli yerine oturmadan, batı dünyasına pencereden ancak, perdeyi aralayarak bakabilir.

Onlarca bilim insanlarımız batıya göç etmektedir. Mesela aldığı tehditlerle Almanya’ya yerleşmek zorunda kalan İLAHİYAT Profesörüne   seslenip “gel ülkene kaçmana gerek yok sen Türkiye Cumhuriyetinin bir bilim adamısın, garantörün Devlettir” diyemeyen bir yönetim, DEMOKRASİDEN, ADALETTEN  bahsedemez.

Eğitim sisteminin, dümen suyu, Cemaat ve tarikatların takibinde yürümekte… Oysa AKP  şayet bu ve benzeri onlarca sosyal yapıya modern bir vizyonla yürümekte olsa, sittin sene kimse iktidardan indiremez. Ama ne yazık ki bu yaklaşım yok. Bütün kurumlara tek elde  bulundurmanın güvenini sağladığı için, hiçbir sosyal isteklere yanıt vermemekte ve sadece kendi çizgisinde yürümektedir.

Sözün kısası büyük kongre kendi taraftarlarına bile  bir şeyler vermediği, gerçeği  ortada…

ATAYAN DA AYNI şahıs onayan da. Eee o halde, müjdeler de verilmediğine göre bu kadar mesarife ! ne gerek vardı.

********

CAHİT  ÖZKAN

AKP’li bir siyasetçi… Genç. Ama gençliğin verdiği bir modernizasyona sahip fizyonomisi yok. Her görüntüsü sanki  karşısındakine sille tokat saldıracakmış, gibi bir yüz... Her nedense  GENEL BAŞKAN bu tipleri tercih ediyor… Bu genç siyasetçi geçen akşam, kongre sonrası, tribünlerdeki kucak kucağa olması dolayısıyla gösterilen tepkilere ÇOCUKÇA  bir açıklama yaptı, ve OFF-SİDE düştü. Neymiş efendim kameramanlar yan çekmişlermiş. Yahu kameramanlar zaten sizin seçtikleriniz. Bu bir bu fotomontaj değil. Nereden  çekerse çeksin kamera gerçeği çeker… Milyonların gördüğü bir görüntüyü yok sayamazsın. Ülkenin değişik  yerlerinde otobüslerle gidenlerin kareleri de yansıdı ekranlara. Maske  felan hak getire. Otobüste göbek atanlar da vardı. Eyy ÖZKAN, BU KARELERE diyeceğin bi şey yok mu?  Bir kere de özeleştiri yapın be birader. Bir kerede yanlış yaptık deyin. Nerem doğru ki de diyebilirsin…

********

EDREMİT VE DALYAN

BBB’nin Dalyan’daki, devasa araziyi envanterine geçirmesi üzerine bir takım söylemler, bir takım açıklamalar yapıldı ama hepsi havanda su dövmenin ötesine gitmedi. Gitmeyeceği de zaten biliniyordu… Yücel YILMAZ  her zamanki fotoğrafıyla tebessüm ederek açıklamaları resmen ve alenen yapmadı. Proje nedir falan. Kafası bozulursa Edremit Cumhuriyet meydanını aldım da diyebilir. Eee taksim GEZİ PARKINI BİR GECEDE  İBB’nin elinden alan  devlet yönetimi varken Yücel Yılmaz neden Cumhuriyet meydanımıza konmasın ki? Kim engel olabilecek? Tarz bu, format bu… Yaptım, ettim, aldım, sattım. O kadar… Edremit Belediye başkanı Arslan bu konuda çok cılız bir açıklama yaptı o kadar…

*********

ALİ İHSAN YAVUZ

İstanbul seçimlerinde mosmor olan  AKPli siyasetçi. Yine kadroda. Ne demişti bu muhterem? “Hiçbir şey olmasa bile, kesin bir şeyler oldu” 

*********

ANAYASA

Şu an itibariyle bir ANAYASAMIZ  var mı? Var. Bu iktidar birkaç kez bu anayasa üzerinde oynayarak kendi istediğini ekledi mi ? Ekledi... Şu an bir anayasamız olduğuna göre bu anayasa gerekleri yerine getirilmeli mi? Getirilmeli… Getiriliyor mu ? sadece iktidarın menfaatleri olduğu konularda. Yeni anayasa gerek var mı? Var. Bu değişiklik ülkenin tümünü kucaklayıcı bir anayasa olması gerekiyor mu? Gerekiyor. Bu yeni anayasa taslağını tüm  ama tüm partilerden bir  ekiplerle hazırlanması gerekmiyor mu? Gerekiyor. Sadece  AKP’nin hazırlayacağı bir anayasayı halka sunmakla bu iş demokratik bir tarz değildir…

Sokaktaki her bireyin ANAYASAL hakları var mı? Var. Sokaktaki insanların anayasal haklarından hangileri uygulanmakta? Anayasa her bireyin, rengi ne olursa olsun TC yurttaşı ise haklarını teminat altına alması gerekiyor mu? Gerekiyor. Minik bir örnek mesela BİR GAZETECİNİN  İstanbul’un göbeğinde 25 kişinin saldırısına uğraması 100’E YAKIN KAMERA GÖRÜNTÜLERİ olmasına rağmen saldırganların 15 gündür yakalanmaması ANAYASA ihlali değil mi?

İçişler Bakanlığı, rengi ne olursa olsun 83 milyonun can ve mal güvenliğinden sorumlu olduğu mevcut anayasada yazıyor mu? Yazıyor… Bir anayasa tek taraflı işlerse, durum demokrasiden çıkmış, başka yönlere gitmektedir…

*********

FAİLİ MEÇHUL CİNAYET  VE SUÇLAR

Bu  faili meçhul olayların meydana çıkarılması İÇİŞLERİ bakanlığının asli görevidir… Türkiye  son 20 yılda kaç faili meçhul olay olmuştur? Sayısını açıklasalar bu yazdığım başlıktaki konu aydınlığa çıkar.

Star Tv de bir program var. GERÇEĞİN PEŞİNDE. Yapımcı bir bayan gazeteci. SERAP PAKÖZ. Ele aldığı konuların izlerini sürerek faili meçhul cinayet  ya da olayları çözüyor ya da çözmeye çalışıyor. Kendisine yardımcı olan bir Avukat, bir de  Adli tıp uzmanı var.

Eee o zaman gazeteci LEVENT GÜLTEKİN’e saldırıp 15 gündür yakalanamayan  saldırgan ve azmettirici için  gerçeğin  peşinde YAPIMCISINA  bu görev verilsin olsun bitsin. Hem o zaman siyasi  tarafı da bertaraf olmuş olur… Şaka gibi ama, acınacak halimize gülüyoruz…

**********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Marmara denizinden ayran olur. Yeterli yoğurt varsa”

By. TBMM. BAŞKANI ŞENTOP

Bizden  not:  Ayranı yok içmeye gibi bi şey. Nasreddin hoca misali ya tutarsa… İki denize açılan Marmara’yı siyasetin pisliğine çekmeyin. Balıkların hışmına uğrarsınız.

…………………………………..

ÇÜŞ

İLKOKUL MEZUNU FALCININ AYLIK GELİRİ 40 BİN TL, İMİŞ

Ben boku bokuna 2 fakülte okumuşum. Tüüü bana tüüü..

……………………………………

BÜYÜTEÇ

Yücel YILMAZ, sevgili BAŞKAN MADEM Edremit’i bu kadar çok seviyorsun o halde şu AKÇAY’ımıza bir MENDERİK YAPTIRIVER. Zahmet olacak ama.

Haa bi de sevgili Başkan, Edremit’te temsilcin varsa şu bizim yazdıklarımızı  zat-ı şahaneleriniz

rapor etse nasıl olur acaba?

………………………………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Güneş girmeyen eve KORONA  girer.

Yeni nesil ATASÖZÜ

……………………………………………………….

RÜYA BU YA

Geçen akşam bir rüya gördüm, hayırlara vesile ola. Akçay’dan vapura binip İzmir’e gittim. Aaa bi uyandım ki İKİZÇAY’da çay içiyorum. Tövbe, tövbe…

286 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar