Uður TARIMAN
30 Mart 2021 Salı
Tarih : 2021.03.29  18:28:50

İRTİCA

Geçtiğimiz hafta, bir haber geçildi. Son derece kritik, son derece tehlikeli bir konu idi. Neydi bu konu?

Askeri okullara girişte, irtica ve teröre bulaşıp bulaşmadığı giriş sınavı öncesi araştırma yapılmayacak ve sorgulanmayacak. Bu haber geçildikten bir gün sonra Milli Savunma Bakanı AKAR “yok böyle bir şey” diyerek kestirmeden, bir yanıtla geçiştirdi. İktidardan kimse de bu konuya değinmedi. Her bir konuya balıklama dalan AKP sözcü  ve gözcülerden tek kelime çıkmadı.

Neyse bu haber  geçildikten bir gün sonra bu kez, T.C. Ordusunun bir TUĞAMİRALİ’nin kafasında beyaz ve de süslü bir takke, üzerinde Amiral üniformasıyla bir cemaatin mekanında secdeye vardığı anın fotosu  düştü. Sosyal medya yıkıldı. Yazılı ve görsel basına da düştü.

Bu konuda da Türkiye Cumhuriyetini yönetenlerden bir açıklama gelmedi. Türk ordusuna subay yetiştirecek okullara girişte irticai faaliyetleri var mı yok mu soruşturması yapmayacaksın ama Amiral’in cemaat mekanında takke ve üniforma ile secde de  görüntüsü yayınlanacak. Perhiz ve lahana. Bu Amiral’in  çocukları varsa hangi statü ile yetiştirilmektedir? Askeri okula girme  konusunda belki de sınavsız kabul edilecektir. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer diye bir atasözümüz var ama bu atasözünden bile ders alınmamışa  benziyor. Ya da dervişin zikri falan felan.

Şimdi sokakta halk soruyor. Bu soranlar arasında  sevdiğim, saydığım AKP’liler bile var. Ne soruyorlar?

-          Konunu üzerine neden derinlemesine gidilmedi?

-          Gidilmişse, açıklanmıyorsa, tüm toplumu ilgilendiren bu konuda halk neden bilgilendirilmiyor?

-          Bu amiral nasıl bir güce sahiptir, bu gücü nereden almaktadır?

-          Bu amiral hangi cemaate mensuptur?

-          Bu amiralin görev  yaptığı birlikte kendi yandaşları da var mıdır? Kaç kişilerdir?

-          Bu  amiral Atatürk hakkında ne düşünmektedir?

Evet  halk bu  üç, beş maddelik soruların yanıtını bilmek  mecburiyetinde…

Dedikten sonra bu tarikat ve cemaate mensup olanlar;

-Gavur marka ! don giyerler

-İmam Hatipleri, baş tacı yaparlar ama çocuklarını gavur ! mekteplerinde okuturlar

-Terörden korkmuyor gözükürler ama çift zırhlı  makam aracına binerler

-Fakirlik Allah’a yakın olmak derler ama, üç, beş yerden maaş alırlar.

-Allah’ın indirdiği kutsal kitabı okurlar ama, haram yemek, kul hakkı yutmak, rüşvet almak, yalan söylüyorlar.

-Kokain içen yandaş mesai arkadaşı için kürsüye çıkıp, “şu kadarcık toz için yaygaraya ne gerek var” diyebilecek kadar cehaletle ülke nereye gidebilir

Hz. Ali’ye sormuşlar. “Devletin dini var mıdır?” Yanıtı çok çarpıcı olmuş bugünlere kadar saika çarpmış gibi yani. NASIL BİR YANIT  vermiş Hz. Ali

-Devletin dini adalettir. Adaleti olmayan devlet zaten dinsizdir…

********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Silah satan barış ister mi? İlaç satan  sağlık ister mi? Din satan ilim ister mi?

Hırsız olan  hukuk ister mi?

TUNCEL KURTİZ

…………………………………………..

PUDRA ŞEKERİ ÇEKİYORDUM

Yersen diyor, ama  herkesi  kendi gibi salak zannediyor. AKP  grup başkan  vekili ÖZKAN  da “minnacık bir toz için bu kadar yaygaraya ne gerek var” diyor. Camide  bir içtiler diye yeri göğü ayağa kaldıran siz değil miydiniz a acemi siyasetçi?  Bunun görüntüsü var ama bira içilmediğine dair cami imamının açıklaması var, na’ber sen. Senden siyasetçi olursa benden UZAY ADAMI  olur be yavru kuş.

Büyük İskender vezirini çağırır,

-Bana kusurlarımı söyle

Vezir kusur bulamıyorum efendim

Büyük İskender; SANA İHTİYACIM YOK ARTIK  demiş

Vezir

-AMAN efendim neden?

-Ben bir beşerim, bu kadar zamanda benim tek bir kusurumu görmediysen CAHİLSİN. Örtbas  ettiysen HAİNSİN  diye kestirip atmış…

*********

EDREMİT CHP

Arslan dönemi başlar başlamaz, CHP’den atılan aralarında köklü CHP’li olanlar da  var. Bunlardan bir tanesi mahkemeyi kazandı. Diğerlerinin akıbetleri belli değil. Net ve  kanıtlı olarak bu partiden atılma, partiye  hainlik yapmak suçu mu işlediler? Bir şahıs bir şahsa hainlik yaptıysa o iki kişi arasındadır. Topyeküne karşı işlenmiş suç değildir. Balıkesir İl disiplin kuruluna seçilen Edremit’ten bir üye de var aralarında nasıl bir DİSİPLİN kuruludur, merak etmemek elde değil. Hala  mertçe bir gerekçe gösterilememekte. Utanç verici bir siyasi eylem…

*********

YÜCEL YILMAZ

BBB Başkanı. Benim  ona taktığım bir lakap var ”bay tebessüm”.  HER KAREDE  tebessüm eden bir fizyonomisi var. Sevecen bir  görüntü. BBB’nin Edremit ‘te bir temsilcisi olduğu söylenmekte. Tanışma fırsatımız olmadı. Yazdığımız hiçbir  nota yanıt vermiyor. Acaba yetkisi mi yok? Yetkisi  olmayıp yazılan notları rapor ediyor da, bay TEBESSÜM kulak ardı ediyorsa, Bay tebessüm tanımımı geri çekeceğim.

Sordum mesela;

- Edip UĞUR’dan Kafaoğlun’a devreden borç ne kadardı?

- Kafaoğlu’ndan sizin döneminize sarkan borç ne kadardır?

- Sizin döneminizde Belediyenin ve şirketlerinin borç miktarı ne kadardır?

- Edremit Körfezi için ne gibi projeleriniz var?

- Dalyan bölgesinde  envanterinize geçirdiğiniz devasa arazi için halk kulaktan dolma değil sizin ağzınızdan  yapılacak projeleri sormakta.

- Edremit’ten  emlak vergilerinden bugüne kadar ne kadar pay almaktasınız?

Bu ve bunlara benzer sorulara, tek ağızdan yanıt arıyoruz. Kime soracağız? Zat-ı aliniz Edremit yerel gazetelerini okuyacak vaktiniz olmayabilir. Ama yazılan çizilenleri rapor edecek bir yetkili atamanızda yarar var, sayın Bay TEBESSÜM… Yumuşak yüreğinize güvenerek ifade tarzımı bağışlayacağınızı umuyorum.

**********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER.

“Kokain  çeken delikanlı” için, “nereden buldun” sorusu da sorulmalıydı”

By: Ahmet HAKAN

Bizden not: AKP  genel merkezinde çalıştığına göre, sorulması gereken adres belliyken kim  demenin alemi yok değil mi ya?

……………………………..

ÇÜŞ

Hem cigara zararlı mı diye !! durmadan zam yapıp sağlığımızı düşünürler, hem  112  milyar  ÖTV’yi cukkalarlar. Gel de inan.

………………………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit’te,  pozitifli hasta SAYISI KAÇ?

*********

KADIN CİNAYETLERİ HIZ KESMİYOR

Sözleşme falan vız geliyor. “BANA MI SORDUNUZ LAN SÖZLEŞME YAPARKEN”  diyerek kesip biçmeye sıkmaya devam ediyorlar… Cehaletin kol gezdiği ülkede, ne sözleşme, ne sehpa, ne terazi  kimseyi korkutamaz… Rahmetli Atatürk  ”benim en büyük düşmanım CEHALETTİR” dememiş miydi?

 

 

483 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar