Uður TARIMAN
13 Nisan 2021 Salı
Tarih : 2021.04.12  17:01:34

KIZIM SANA SÖYLÜYOM, GELİNİM SEN ANLA…

Manisa’nın, Yunusemre Belediyesi AKP’li belediyle meclis üyesi HAMZA DURMUŞ, belediye ile AKP TEŞKİLATI ARASINDA RANT KAVGASI  yaşandığını belirtip, partisinden İSTİFA   etti… Meclis üyesi HAMZA  DURMUŞ’un istifa gerekçesi kendi ağzından ULUSAL  gazetelerde aynen şöyleydi:

Gelecek nesillerin  vebalinin ağırlığı altında kalmaktan sakındığım için ve bunu yüzlerce kez  sorumlu olduğum teşkilatın  ve bu usulsüzlüğü  yapan belediye başkanı ve  özel kalemi defalarca ikaz ettim. Maalesef ilçemiz bir adam üzerinden gelecek nesillerin  emanetini heba etmemeli. Anladığım kadarıyla  teşkilat ve belediye arasındaki  rant kavgasın bitmeyeceği bana ve bölgeme zarar vereceği kanaatindeyim. 8  nisan 2021  tarihinden itibaren mensubu olduğum siyasi partim  AK PARTİ ÜYELİĞİNDEN İSTİFA EDİYORUM. BAĞIMSIZ  olarak devam edeceğim”

Durmuş ayrıca yaptığı açıklamanın devamında “Çılgınca harcamalar var. Uzun yıllar partimin gençlik kollarında görev aldım. Son iki yıldır belediyle meclis üyeliği yapmaktayım. Bölgemde bulunan taşınmazların  hunharca SATILMASI, gereksiz olan spor kulübünün çılgınca harcamaları, imar ve akşam yastığa başını koyunca gönül rahatlığı ile uyumakta. Darısı diğer siyasilerin başına. Kol kırılır yen içinde kalmaz be kardeşim işte böyle birisi çıkar, ne kol bırakır ne bacak…

Bu istifa size neyi çağrışım yaptırdı?  Burnumuzun dibinde bir  siyasi akımı değil mi? CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu daha iki gün oldu olmadı bir açıklama yaptı. “Belediyelerimiz halka hesap vermek zorundadır” dedi mi dedi. Tüm ulusal yayında yayınlandı mı yayınlandı. Sonuç….!!

**********

İŞTE DEMOKRASİ

Evlat özlemi gibi duyduğumuz DEMOKRASİ ÖZLEMİ… Herkes gider Mersine biz gideriz tersine.

Norveç Başbakanı bayan ERNA  SOLBERG, COVİD 19 kurallarına uymadığı için POLİS  tarafından bizim paramızla 20 bin lira para cezasına çarptırılmış. Ve Başbakan Bayan  ERNA “VATANDAŞLARIMDAN ÖZÜR DİLERİM CEZAMI HEMEN ÖDEYECEĞİM” diye açıklama yapmış. Gel şimdi bu olayı bize monte et. Mümkünatı yok. O cezayı kesen polis anında ya sürgüne gider ya açığa alınır. ”Sen benim kim olduğumu biliyor musun” diye hakarete uğrar… Kültür bir milleti ayakta tutar. Kültürsüz bir millet ezilmeye mahkumdur… BUGÜN ÜLKEMİZİN KIRMIZIYA boyanmasının sebebini bile yazıp çizemiyoruz.

Bize ait 128 kuruşun hesabını soramıyoruz. İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya demokrasinin tavan yaptığı bir ülke. Her konuda önder toplum. Hiçbir siyaset adamının halkın tepesinde olmayan, sıradan sadece  yasalarının verdiği yetki ve hizmetleri yapan ülkeler. Halk baş tacı… Suç olayı  en az ülkeler.

Basit bir Covid 19  ceza olayı nedeniyle polisine teşekkür edecek, halkından özür dileyecek bir sosyal yapı. AB  daha geçtiğimiz dört gün önce “İnsan haklarımızın son derece zayıf OLDUĞNU  açıkladı. Bunu söyleyen batıya “SEN KENDİ İŞİNE BAK” diyebilen antidemokratik bir ülkeyiz… Bugün ülkemizde atanmış bakanlara bile polis hiçbir konuda ceza kesemez. Hatta  geçtiğimiz aylarda trafik kazasında ölüme sebebiyet veren bir siyasinin oğlu bile dokunulmazlığı varmış gibi muamele gördü.

Bu yapıyla  AB bizi neden alsın aralarına… AKP, bugünkü yapıyla değil de,  modern batı zihniyetiyle yönetseydi 19 yılda AB  ülkelerinin hepsini her konuda sollardık… Ve BAŞ TACI  olurdu. Kendi topuğuna sıkmak buna denir… Yasağı koyan, yasağı kendi delerse elbette buna DEMOKRASİ denemez…

********

İSKELE…

Yıllardan beri Edremit Körfezinde yaşanan ve  başımıza der olan  sorun. Kimse önüne geçemedi, kimse yasaları birilerine  öğretemedi.

Geçtiğimiz gün Çevre Bakanlığı VALİLLİKLERE   genelge göndermiş. Genelgede “bundan böyle sahil kesiminde iskeleler sadece denize girilemeyecek, güneşlenemeyecek, kayalık yerlerde yapılacak olan iskeleler ya yıkılacak ya devamlı denetim altında tutulacak”.  Bu genelgeleri Valiler de Kaymakamlıklara aktaracak. Edremit’te Dalyan’dan Küçükkuyu hududuna kadar olan bölgede  KAÇ  İSKELE  var? Kimlere ait, ECRİMİSİL  alınıyor mu ? Hadi bakalım verin yanıtını…

Bakanlık, kaçak yapılan iskeleler mutlaka yıkılacak   ŞERHİNİ ÜSTÜNE BASA BASA YAZMIŞ..

Altınkum’da üstünde cafe olan iskele bilem var… Bakanlık iskelelerin halkın her bireyin kullanabileceği bir hizmet  birimi olduğunu vurgulamış…

Genelgede, İskeleler ticari amaçlı kullanılamayacak, üzeri kapalı alan olarak kullanılmayacak deniyor.

Edremit Kaymakamlığı nasıl bir işlem zincirinde bulunacak merak  konusu. Yukarıda değindiğim gibi Dalyan’dan KÜÇÜKKUYU SINIRINA kadar kaç iskemle var tek tek irdelenmesi gerekiyor…

*********

İMAM EFENDİ İSTİFA ETMİŞ

İstifa mı etti? İstifa mı ettirildi? İmam efende bence görevden alındı. Yaptığı açıklama da, “üniversitedeki görevime dönmem uygun bulundu, öğretim  görevimi sürdüreceğim” diyor. Şimdi bu imlam efendinin zihniyeti beyin yapısı  çerçevesinde genç beyinler nasıl eğitilecek, ne yöne yönlendirilecekler?

Vay benim gençliğim vay sen   kimlere emanetsin…

********

BİTCOİN

Kumar cenahına mı giriyor, yoksa helalinden para kazanılan cenahta mı? Basına intikal eden bazı olaylar sonucu. ne ocaklar battığını okuyoruz. Demek ki kumar anlamadığım bir konu için detaylına girmek istemem ama ulusal yayında okuduğum bazı konular nedeniyle yazayım dedim. Madem kumar o halde ülkemizde neden kumar yasak? Devlet otoritesinin gözünün önünde  bu BİTCOİN  ile para kazanılıyor ya da kaybediliyor o halde bu kumar. Neden  otellerdeki kumarhaneleri kapattınız? Kıbrıs bizim 84 no’lu ilimiz gibi, kafa kağıdı ile sabah git akşam dön. Kıbrıs’taki oteller Ana vatandan  kemik müşterilerine uçak bileti gönderiyor bedava tarafından kumar tutkunu olanlar  sabah gidiyorlar ertesi günü kurtlarını döküp dönüyorlar… Kumarhanelerde  çok vatandaş dolarla gidiyorlar.

Kıbrıs otelleri para basıyor… Türkiye’de onlarca 4-5 yıldızlı otel ve tatil köyleri var. Bunlarda neden kumarhaneler kapatıldı anlamak mümkün değil. Günah münah hikaye… Kıbrıs’a her görüşten insan kumar oynamaya gidiyor. AKP’lisi de, CHP’lisi de, Mhp’lisi de falan felanı da gidiyor ve şakır şakır kumar oynuyorlar…

Önce şunu noktalayalım. Kumar mı değil mi?

*********

ÇAYKUR ZARAR EDİYORMUŞ

Önce Türkiye’de kaç bin zincir market var onu bir açıklığa kavuşturmak gerekiyor. Türkiye’de kaç bin bakkal var onu ortaya koymak gerekiyor. Bunların hepsinin raflarında ÇAYKUR marka kaç milyon paket çay var onu ortaya koymak gerekiyor…

Çaykur zarar ediyorsa  bunun bir sebebi olması lazım. Personel olarak bankamatik personeli var mı? Kaç müdür var?  Kısıtlaması gereken fuzuli harcamalar nelerdir? Lüksomatik ! yaşam tarzı var mı?

Çaykur,  zarar edemez buna kargalar bilem güler… Satmak istiyorlarsa böyle bir bahane, satış fiyatını düşürür. Zarar eden bir  fabrikayı ben neden alayım demezler mi adama?

***********

AMİAL BATTI

Günlerdir ülkeye meşgul eden konu devam ediyor .Çocukluğumuzda hatta gençliğimizde oynadığımız çok zevkli ve zeka çalıştıran bir oyun vardı. AMİRAL BATTI. Batan geminin malları gibi bi şey…

…………………………

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Kumsalda iskele yapılmayacak”

BY. Çevre Bakanı Kurum

Bizden not: Kumda oyna çöp batmasın derler ya, bizde kum yerine iskele var.

………………………………..

ÇÜŞ

İcradan satılık resmi ilanlar TAM GAZ DEVAM ediyor. Ulusal gazetelere para yağıyor. Tam sayfa bir resmi ilan kaç para söyle bana?

…………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediye Başkanı S.Hasan Arslan bacağından ameliyat olmak için İstanbul’a gidiyor. Geçmiş olsun  diyor, şifalar diliyorum.

……………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste

ATASÖZÜ

………………………………………….

ANIT AĞAÇ KONULU YAZIM YARIN

 

254 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar