Uður TARIMAN
16 Nisan 2021 Cuma
Tarih : 2021.04.15  17:51:14

EDREMİT

Nüfusu 160 bini aşan bir ilçe. Edremit Körfezinin bütün güzelliklerine sahip, bir  yerleşim birimi…

Ulusal yayınların cumartesi ve Pazar günleri verdikleri Turizm ve seyahat eklerinde bir gün olsun bir cümlelik bir  unsurumuzu görmeniz mümkün değil.

Allah, deniz vermiş, termal su vermiş, dünyaca ünlü Kazdağı’nı vermiş. Güneş vermiş, çaylar, şelaleler vermiş ama  Turizmden nasibimi alacak bir kafa yapısı  olan ekip ortada yok.

Ticari anlamda bacasız sanayimiz yok. En başarılı yönümüz BAYİLİK  tarlası olmamız. Türkiye’deki her sektörden bayiliklerimiz mevcut. Türkiye’deki tüm zincir marketlerin onlarca şubeleri mevcut ama bunlar vergilerini merkezlerinin olmadığı il vergi dairesine öderler. Personel istihdam ederler ama çoğu sezonluk personel çalıştırırlar.

5/4/3 yıldızlı sahil bandında hizmet veren MARKA OTELLERİMİZ  mevcut ama bunlarda sezonluk personel istihdam ederler. Kemik müşterileri vardır ama Turizm  konusunda ellerini taşın altına koymazlar. Otel  fiyatları  Marmaris, bodrum fiyatlarını bile solluyor zaman zaman. Sorduğunuzda  “sezonumuz kısa ne yapak?”  Turizm konusunda ellerini taşın altına koymazlar. Sezonluk personel çalıştırır onlar .5 yıldızı almasını biliyorsan personeli tam yıl kadronda tutacaksın kardeşim, bana mı sordunuz 5 yıldız alırken…

Turizmi es geçtik böylece. Belediye konusuna gelince;

1-      ÜLKÜ TEPE’deki  MHP’li  Tuncay KILIÇDÖNEMİNDE YAPILAN  amfi tiyatro.  NE OLACAK? Yıkılmaya mı terk ettiniz yoksa başka bir projeniz mi var? O tesisini yapımı için kaç milyon gitti, kimin parası?   Bu tesis SAKA döneminde ED-BEL Genel  Müdürü İbrahim Yakın, “hem o tesisi, hem Altınoluk  Amfi  TİYATROYU AYNI FİRMAYA KİRALADIK” demişti… Bu firmayla temasa geçtiniz mi? Kirasını ödediyse parası nerede?

2-      Gümrükte,  Yunus   BOZBEY döneminde yapılan  ARENA  mesela. Yağlı güreş alanı gibi düşünüldü ama Yağlı güreşleri bari ULUSAL bir  formatta yapsalar  amenna diyeceğim ama o da yok… Buraya da az ya da çok para gitti ama gitti? Bu tesis için bir öneride bulunmuştum. Binicilik Federasyonu ile temas kurun,  bir, iki görevliyi davet edin gösterin, “biz burada ULUSAL  çaplı ENGELLİ AT  Müsabakaları yapmak istiyoruz, ne gibi yatırım yapmamız gerekiyor, müsabakalar için nasıl bir katkınız olabilir?” diye yazdım. Zamanın KÜLTÜR müdürü Eyüp SATIL, sormuş dernek kurulması gerekiyor” diye  yanıt almış. Dernek kurmak bu kadar zor mu? Edremit’te kafaya sallasan derneğe çarpar, onlar nasıl kuruyorlar DEĞİL Mİ YA? Yani  şimdi bu arena da ATLAR EŞEKLER, KOYUNLAR OTLUYOR…

3- AKÇAY’daki  OLİVECİTYBölgemizin ilk AVM’si… Eski Zeytinli Belediye Başkanı ŞADAN AYTAÇ  tarafından bir şirketle ortak yaptırıldı. Sineması,  cafeler, çocuklar için özel eğlence mekanı ve  Ülkenin tüm konfeksiyon ve takı markalarının bayilikleri vardı. Hatta Eski Cumhurbaşkanı A.GÜL’ün  17-18 yaşındaki oğlunun Malezya’dan  distribütörlüğünü aldığı BARDAKTA MISIR  bilem  vardı. Şimdi neredeyse yıkılacak. Etrafı hafriyat artıkları ile dolu. Bu tesise harcanan para da bu bölge halkının parası…

Burası  için eski Balıkesir AKP Vekili Ali AYDINLIOĞLU  bir hışım gazetemize gelerek “MÜJDE, OLİVECİTY  sağlık merkezi oluyor, bütün prosedürleri çözdük. Büyük bir hizmet  ağı oluşturuyoruz” dedi. Manşetten verdik. Ama ne  Sağlık merkezi var, ne hizmet.

Yani sözün özü, Hizmet sadece taş döşemek değil, Taş asfalt döşemek bütün belediyenin asli ve birinci sıradaki hizmetleridir…

4- EMİTT… Bu Turizm fuarını oldum olası  benimseyemedim. Broşür dağıt, bir iki firma yağ ve zeytin  standı kurar. Hepsi bu. Bana EMİTT’in getirisini açıklayın diye defalarca yazdım kimse yanıt veremedi… Madem böyle bir fuara katılıyorsunuz o halde yukarıda değindiğim gibi  ULUSAL YAYINLARDA   yıllarca  hangi ekinde bölge haberlerimiz çıktı? Bastırırsan parayı  ancak siparişle haber yaptırırsın.

5-  Yıllardır Belediyelerin festivallere harcadıkları paralara verip veriştirmişliğim var. ÜNLÜ ! sanatçılar getirilir, bu ünlü sanatçı !  bir saat sahnede kalır ve yarım saatini lak lakla geçirirdi. Bir saat için milyonlar verilir adına da FESTİVAL derdik.

Evet beyler KONUMUZ Edremit, hadi bir panel yapın, beraber konuşalım. Ne dersiniz? Tabii  gazete okuyorsanız haberiniz olur ama yanıtınızı elbette bilemem…

*********

KADINA ŞİDDETTE  AVRUPA’DAN ÇOK İYİYİZ.

Kim dedi bunu AKP‘nin önde geleni. Keşke bu söylemi Avrupa dan sayısal örnekler vererek yapsalardı…

Her zaman yazıyorum, bizi yönetenler, ULUSAL yayınların üçüncü sayfalarını okumadan işi başlamasalar diyorum. Hatta son bir iki ay diliminde artık bu tür haberler  BİRİNCİ sayfalardan verilmeye başlandı.

-Çocuk tacizcisine 24 yıl

-Özcan deniz  eski eşini sık sık dövmüş

-Cihangir tacizcisi tutuklandı.

-Kız arkadaşını evinin kapısına bıçakla not bırakmış

-Eşini darp ederek öldüresiye döven adama savcı, 8 yıl istedi

-Tacizci zihinsel engelli çıktı

-Karısını  öldüren, öldürme niyetim yoktu dedi.

-Kayseri’de ayağına sıktı, kurşun kafasına saplandı.

-Eşini üç kez bıçakladı  iyi hal aldı.

-Eşini 5 yaşındaki kızının önünde öldüresiye sokakta dövdü…

Evet sayın ve pek muhterem bizi yönetenler, ve de Avrupa’dan çok geriyiz diyenler, bu yukarıda yazdığım şiddet olayları sadece bir ulusal gazete bir günde işlenen suç zinciri. Takdirlerinize arz eder ellerinizden öperim, efem…

********

ÇEVİR KAZ YANMASIN

Amiraller serbest bırakıldıktan sonra çevir kaz yanmasın diyenleri de var, hala suç yüklemeye çalışanları da var. Tıpkı FETÖ  olayları gibi. Genel kurmay başkanı hakkında söylemedikleri kalmayanlar bugün onun adını ağızlarına alamıyorlar.

**********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“İKİ HAFTA KISMİ KAPANMA İLAN EDİLDİ”

By. Ulusal yayın ve ajanslar

Bizden not:  Kapananlar sadece 65 yaş ve üstü

Gerisi goronaya meydan okuyor ve erkeksen çık sokağa

Diyerek meydanlarda hava atıyorlar. Olan 65 LİKLERE OLUYOR. Aynı tas aynı hamam ve hamamın her tarafı vişne çürüğüne boyanmış.

*********

ÇÜŞ

 SULAR ISINDI. Karadeniz’den bahsediyorlar yani… Birisine kafamız bozulduğunda O’lum senin suyun ısındı deriz ya. Suyu ısıtan da aynı insan, ısındı diyen de.

Ilıştırmak kimin görevi? BM ne iş yapar, Nato ne iş yapar? Yeter be artık. Dök kafasından kaynar suyu olsun bitsin bu iş. Söylemlerle ülkelerin ekonomik psikolojileri iğfal ediliyor.

********

BÜYÜTEÇ

Altınoluk İLÇE  olacak diye birkaç gün önce fısıltılar yayıldı. Biz bu hayali küçük Ali’yi yıllarca dinledik…

………………………………….

KULAĞINIZA KÜPE OLSUN

Cücüklü soğanın kırk yıl hatırı çıkmaz

Halk sözü

**********

DİN SATAN İLİM İSTER Mİ? Demirel ne güzel söylemiş. Biri Ramazan ayında ekrana çıkıp yarım saat konuşup, milyonları çorbalayan bu işi eyi yapıyor. Ne kadar vergi veriyor onu da pek merak ediyorum. Zaten o kanalı hiç kullanmıyorum ama. Soranlara verecek yanıtım olmuyor.

 

324 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar