Uður TARIMAN
21 Nisan 2021 Çarşamba
Tarih : 2021.04.20  18:10:47

SÜKUT İKRARDAN GELİR !

Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN, altı gündür suskun. Teşbihte hata olmaz derler ağzına fermuar çekmiş misali suskun. Başında bulunduğu bakanlığa kendi şirketinden yüklü miktarda, MİKROP SAVAR  ilacı satmış. Belgelerle sabit ve suskun olduğuna göre yalan yanlış bir haber değil yani. Belediye meclis üyelerinin  bile  3 göbek yakınları belediye mal ve hizmette bulunamazlar Yasası olması orta yerde dururken, bir Bakının başında olduğu Bakanlığa mal satmasının yasal karşılığı nedir?

Bu belgeli satışın meydana çıktığı gün iştiga etmesi gerekirken suskunluğu acaba utancından mıdır? Yoksa kol kırılır yen içinde kalır misali, AKP kanadı “sen sus nasıl olsa kabinede değişiklik yapılacak o zaman sessiz sedasız  saf dışı bırakılacaksın olay öylece kapanır mı dendi? Bu böyle geçer ama, kötü bir örnek olduğu ve olacağı aşikar. İmam ne yaparsa cemaat onu yapar derler. Bundan sonra olacaklardan, sorumlu olan yapan değil yaptıran olacaktır.

Avrupa’dan örnek verecek olursak;

-İtalya’nın dünyaca ünlü  Başbakanı BERLUSKONİ, HIRSIZLIK VE YOLSUZLUKTAN CEZA ALDI VE SOKAKTA ÇÖPÇÜLÜK YAPTIRILIYOR.

-Hırvatistan Cumhurbaşkanı, KALİNDA GRARKOVİTC  kriz nedeniyle, Başbakanlık uçağını ve 35 makam aracını sattı. Konsolosların maaşlarını  %60  indirdi, asgari ücretleri arttırdı.

-GAVUR   ZELLANDA   SOKAKLARA BUZDOLABI KOYDURDU, İHTİYAÇ FAZLASI ÜRÜNLERİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ FAYDALANDIRDI.

-İSVEÇ ÇALIŞMA BAKANI, ELOA YOHANSON  mesai sonrası  metro durağında yapayalnız  çörek yiyerek metronun  gelmesini bekledi.

-PORTEKİZ Cumhurbaşkanı, markette tek başına sırasını  bekledi.

-FİNLANDİYA KİTAP FUARININ SAONUNDA  yer olmadığı için CUMHURBAŞKANI SAVLİ MİNİSRO  merdiven basamaklarına oturup, dinleti dinledi.

Bunların hepsi bizim ileri zeka dediğimiz güruhun  GAVUR  dedikleri tanrının kulları. Demokrasi bu, insan hakları bu, medeniyet bu. Görmemişin oğlu olmamışlığı bu… Terbiyenin zirve yapmışlığı bu

*********

İKİ SAZ YANYANA…

İKİ GEMİ YANYANA  türküsü gibi oldu ama, biraz cuk oturdu gibime geliyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İBRAHİM KALIN  ve CHP İstanbul, İL Başkanı  CANAN KAFTANCIOĞLU. İkisinin de benzer yanları var.

İkisi de saz çalıyor

İkisi de türkü söylüyor.

Ben diyorum ki ikisi de aynı sahneyi paylaşsalar. Anadolu saz üstadlarının sazlı sözlü atışmaları vardır, pek hoş bir söz atışmasıdır. Hemi de sazlı, mazlı

bu önerim nasıl ama… Valla DEMOKRASİYİ BÖYLE  sazlı sözlü başlatabiliriz ülkemizde. Kalın  dokundurur, Canan verir cevabını. Bu atışmalar Anadolu’da doğaçlama yapılır. Bizimkiler de doğaçlama yapıp, içlerini dökseler de içimiz açılsa… Rekora imza atarlar. Dinlemiş kadar oldum bu satırları yazarken. Çok keyiflendim…

********

ELEŞTİRİLEBİLİR AMA!

Amasının devamı, yolsuzlukla suçlayamazsınız. Bu cümlenin tamamı, Maliye Bakanı ELVAN’a ait. Neyi eleştirebiliriz? Neyi yolsuzlukla suçlayamayız? 128  kuruş nerede sorusu bu açıklamanın içinde yatıyor yani. Sormak eleştirmek midir önce o konuyu çözmemiz gerekmez mi? Soran hakkında dava açılıyorsa bunda bir  sorun yok mudur? Kimse 128 kuruşu yediniz içtiniz demiyor. NEREDE? diyor.

Eleştiriliyorsa, sorgulanıyorsa ve bu ikisi de  yok anlamındaysa, o halde bu konuda bir beceriksizlik var demek anlamına gelmiyor mu?  İstanbul seçimlerinde, bir AKP’li yöneticinin ‘bir şey var ama bir şey yok gibi’ sözüne benzedi bu iş.

*********

KAZDAĞLARI 

Yıllardan beri yazılıp çizilen dünya harikası bir dağ silsilesinin beline beline vurulan balta darbeleri.

Kadın katilleri neyse bu baltayı vuranlar da aynı. Gorona, kadın düşmanı ve ağaç katilleri aynı kefede olan bir can alıcı darbecilerin eseri… Devamlı okurum olan İkizçay’daki  SEVECEN  BİR MARKET ESNAFI OLAN  MURAT GÜRLER bir fıkra gönderdi. Geçtiğimiz günde bir fıkrasını yazmıştım ama ismi MEHMET olarak geçildi düzeltir özür dilerim. Yeni fıkrası konumuzla ilgili

“Olay bir köyde geçer. Amcam ısınmak için dağ eteklerine çıkıp odun kesmeye gider. Yanına üç aktivist çıkar. Ne yaptığını sorarlar o da ısınmak için odun kesiyorum der. Üç aktivist amcamı eyi bir sopadan geçirirler. Döverlerken de DOĞA’nın dengesini bozuyorsun diye söylenirler. Amcam iyi bir dayak yedikten sonra köyüne döner. Köy kahvesinin önünde kendisine ne olduğunu soranlara “ben ne Doğayı tanırım ne yengesini ama patakladılar” der.

Kıssadan hisse… Doğayı bilmeyen okumuş yazmış çizmiş siyasetçilere ve rantiyecilerle gitsin.

*********

92 YAŞINDAKİ DEDESİNİN BAŞINA VURARAK ÖLDÜRDÜ.

Bu herzeyi yiyen 30 yaşında bir adam. Adam kelimesi hiç yakışmıyor. Son 5 yıldır bu tür can almalar çoğalmaya başladı… Yönetenler bu konunun dibine inmiyor, inemiyor.

**********

KİRACI VE EV SAHİBİ

Kiracılar ev  sahibinin pandemi nedeniyle  vicdan sesini duymak isterlerken, ev sahibi insafa gelir ve bir açıklama yapar ”Geçici bir süre kiracılarımdan kira almayacağım der” kiracılar ohh Allah razı olsun sen çok yaşa padişahım misali sevinirler ama o da ne, üzerinden iki ay geçmeden  ev sahibinden bir ses “maalesef bu sözümü yerine getiremeyeceğim,  pamuk eller cebe” der.

Eee o zaman, kaldıramayacağın taşın altına girme demek gerekmez mi?

********

ÖZEL ARAÇ  VE  ÜZERİNDEKİ BİR CÜMLELİK YAZI

Aracınızın yanına bir tanıtım yazısı yazın, “falan emlak” felan, sabun” feşmekan  yapı” vergiden muafiyet alırsınız. İmdi bazı belediyleler lüküs araç alıyorlar ve üzerine İTFAİYE ÖNCÜ ARAÇ” yazıp  lüküs araca biniyor söyleminden de vergiden de avanta kazınıyorlar. Demokrasilerde çare tükenmez.

*******

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Akıllı insanlar aptal insanlar tarafından deli zannedilir.

STEPHAN HAWKİNG

(İbramim ELMAN’a teşekkürler.)

………………………………………..

GÖMEÇ BELEDİYESİ

İnsan kaçakçılığı olaylarına  Salı akşamı ana haber bültenlerinde adı karışan belediyeler arasında  adı geçti. Başkandan bu konuda detaylı bir açıklama bekleme hakkımız. AKP onlarda yapmışlar sadece AKP değil diye kendilerini aklama yoluna gittiler onun için başkanın detaylı açıklama yapma zorunluluğu bulunmakta…

*********

SARIKLILARDAN ÇEKTİĞİNİZ –ÇEKTİĞİMİZ YETMEDİ Mİ?

Dün ulusal yayında,  Sakarya Eğitim ve Spor Müdürü, Müftü ve Rektör sarıklı IRAK ASILLI BİR şeyhi ! ziyarete gitmişler ve iftara davet etmişler. Koca koca fotolu bir haberdi. Yahu 15 TEMMUZ’dan diliniz yanmadı mı, dilimiz kavrulmadı mı? Bu ne biçim bir kafa yapısıdır? Neredeyse yine ele ayak öpeceksiniz. 15 TEMMUZ’DA ŞEHİT OLANLARIN KEMEKLERİNİ SIZLATIYORSUNUZ. Kim bilir bunlara el altından ne gibi kıyaklar çekiyorsunuz. Sonra çıkıp “ne istediniz de vermedik” diye ağlaşmayın. MENZİL, adım adım menziline ulaşıyor. Bakanlıklarda cirit atıyor… El insaf be!

*********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Özel öpüşme dersimizi konservatuarda aldık”

By: oyuncu HANDE ATAİZİ

Bizden  not: Konservatuarda öpüşme dersi veren erkek hocaların karıları  hayatlarından memnunlar mı onu merak ettim.

……………………………………….

ÇÜŞ

İMTİYAZ SAHİBİ OLMAK YA DA OLMAMAK

Yahu imtiyaz hakkını almak için canları çıkan yerel gazetelere yaptığınız son birkaç yıldır yetmiyor mu? Resmi ilanlar neden ulusala kaydırılıyor?

Üç gün önce  Edremit Sulh hukuk mahkemesinin resmi ilanı HÜRRİYET’te yayınlandı.

Edremit’te  imtiyaz sahibi gazeteler yok mu? Eyyy cemiyet yeter artık, yandaşlığı bırakın sesinizi yükseltin.

********

BÜYÜTEÇ

Edremit te bütün sanayi sitelerinin yolları bataklık halinde. Site içindeki yollar sizi ilgilendirmiyorsa, bir teklif götürüp ortak bu işi Düzeltin… Mesela,  Araç muayene istasyonunu bünyesinde barındıran

Sanayi sitesi. Gidin görün çamur deryası.

 

169 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar