Uður TARIMAN
4 Mayıs 2021 Salı
Tarih : 2021.05.03  18:12:30

BÜTÜNÜYLE ÖRTÜNME…

Tam kelimesinin TDK’daki karşılığı BÜTÜNÜYLE  diyor. Tam kelimesini topuğundan vurduk,  topal oldu…Tam  kapanma ünvanı ile yapılan açıklamada, herkes ürkmüş, n’olcez şimdi diye dizlerini döver olmuşlardı. Neyseki, tam istediğimiz gibi bir TAM  olmadı. Bütünüyle değil, yokini giydirdik TDK‘daki kelimeye… Neyse  bütün kapanmanın ilk günü ben Akçay’da bir zincir markete gittim. Evde biten bir takım gıda malzemeleri vardı. Zincir market LEBALEB  doluydu. Alacaklarımı aldım kasa önünde kuyruğa girdim. Parayı ödedim fişini cebime koydum. Eve gelince  gözüm fişe takıldı. Şöyle bi bakayım dedim, aldıklarımın hepsinin KDV’si % 18. Bir tek 100 gramlık kahvenin  KE-DE-VE’si  % 8..iyi mi? İyi.

Hal böyle olunca, Muhterem ve pek saygın hükümetimizin aldığı zincir marketler sadece Pazar günü kapalı olacak talimatında ne kadar haklı olduğunu anlamış oldum. İmdi Ülke genelinde kaç zincir market şubesi var? Bunu yazın bir kenara… En küçük kasa fişinin ederinin 100 TL  olduğunu kabul edin vurun makineye ne çıktı? Trilyon değil mi? Pek muhterem ve de saygın Hükümetimiz bir saat içinde vurdu voleyi. Yani ülkeyi sırtında taşıyan bu  halk. Gerçekten kuzudan öte bir kuzu…

Eee bu rakamın yanına, devletin hangi kasasına girdiği belli olmayan bir girdi daha var. Havadan hiçbir emek sarf etmeden, hiçbir yatırım yapmadan vatandaştan alınan para. Nedir o? Sokakta maskesi çenesine düşmüş olandan. Maskesi hiç olmayandan, toplu olarak bulunmaktan, v.s kesilen para cezaları.

Toplamı bugüne kadar ne kadardır bilen var mı? Yok. Bu havadan toplanan para hangi kurumun bilançosuna girmiştir? Bilen var mı? Yok…

Sadece, maske, toplu oturma, v.s den alınan havadan para tutarı. SAĞLIKÇILARA VERİLSE olmaz mıydı? Kelle ! koltukta çalışan  onca vefat eden koronazade sağlıkçıların çoluğu çocuğu ana baba yüzü görmüyorlar. Üç kuruşu esirgiyorlar. Meslek kazası olarak görmüyorlar. Bu nasıl vicdandır?

Öte yandan bugüne kadar yüzünü ekranlarda, yazılı basında görmeye alışık olmadığımız RUHSAR hanımefendinin ailece sahip oldukları şirketin  sattıkları ürünün KE-DE-VE’ si , % 18 den % 8’e indirilmiş… VİRÜSLE kucak kucağa alın teri dökene beş kuruşu çok gören sözde ılımlı İslam zihniyetli bir düşünce böyle bir hak yemeyi nasıl sindiriyor içlerine bilmek mümkün değil…

Köprüden, oto yoldan 17 gün geçen yok, ama biz fakir gureba kesimi sadece fotoğraflarını gördüğümüz bu  yapılar için devlet garantisini ödüyoruz. 17 günün hesabını neden kesemiyorsunuz? Çalışanların zoraki işten çıkartılması, yarım çalışması, evden çalışması  konusunda kesintiyi en keskin makasla yapan bu ILIMLI İSLAM  zihniyeti sadece kendini kandırır. Allah bunun hesabını elbet soracak… Haramdan helalden bahsedecek en son toplum bu kafada olanlardır…

*********

KALİTELİ PAMUK

Sözde prof olan, AYASOFYA  imamlığından sözde istifa eden bu zat, şimdi kendisi aleyhinde olanlara TWEET atmış.. “size kaliteli pamuk aldım.”

Sen alsan da almasan da imam herkese tıkıyor. Sana da tıkayacaklar ama kaliteli ama kalitesiz. Ama sana kalitelisi uymaz. Alışmamış kıçta don durmaz derler. Bu zat’a prof. Ünvanını kim verdi onu da sorgulamak gerekir…

*********

KADINLAR CAMİYE GİREMEZ!

Hoşşt… Sen kimsin be hanzo? 79 yaşımdayım. İstanbul’da girmediğim cami kalmamıştır  desem yeri var. Her camide kadınlara ayrılan bölümler vardır. Sen kimsin elin hanzosu? Sen ve senin gibiler insanları dinden imandan uzaklaştırıyorlar. Diyanet, sen ne iş yaparsın? Bu konuda bir tek açıklaman bir tek uygulaman olmadı.  Bu soytarıyı hala orada tutuyorsan sende aynı kafadansın demektir.

Dinimizin yakasını bırakın ehl-i Müslüman bir Din lideri gelsin o makama… Bu cami imamları günde  sadece 5 vakit  namaz kıldırırlar, çoğunun lojmanı bilem var. Aldıklları maaş asgari ücret üzerinde.

Ezan bile çok camide otomatiğe bağlanmış  banttan okunmakta. Bizim çocukluğumuzda İSTANBUL’da o yüksek minareye çıkar, elini kulağına koyarak ezan okurlardı… Bir eliniz balda öteki şeyde, dinden imandan fetva veriyorsunuz… Eyyy Diyanet sen neymişsin be lüküs mekan, lüküs otoda gezen muhterem… Rabbim bunu da soracak hepinizden. Çekin dinimizden kirli ellerinizi.

********

CEP TELEFONU VE POLİS…

Polis memurları emir kullarıdır. Amirler ne derlerse onu yapmakla  zorunludurlar. Cep telefonu ile  polisin müdahale anlarını görüntülemek yasaklandı… İnsan hakları İHLALİ.

Bunu yasaklayan zihniyet ve yetkililerin İstanbul Eminönü’ndeki TAHTAKALE’den haberi yok. Her türlü son sistem minik kaydedici cihazlar, kameraların çeşit çeşit marka marka olanları mevcut. Mesela bende  7 YIL önce dolmakalem vardı. Hem ses kaydediyor hem  görüntü alıyordu.

Bu yasağı koyanların hangi devirde yaşadıklarını merak ediyorum. Yakada rozet gibi takılı olanları bilem var. Bunu yasaklama, MÜŞKÜL İTİRAF  değil midir? Yani polisin  orantısız şiddet uyguladığı itirafı değil midir? Bir kız öğrencinin boğazına sarılan bir polis, sanki TERÖRİST  yakalamış edasıyla neden görüntülenmesin… Kızın elinde, taş yok, sopa yok, gaz yok, hakaret içeren pankart yok. Eee bu emri veren/ler kimdir?

Bu yasak tam anlamıyla bir fiyaskodur…

********

3 MAYIS  DÜNYA  BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ

Sayın Süleyman SOYLU’ya takdimimdir…

*********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Eğitim ticaret değildir

Finlandiya Eğitim Bakanı

*********

ALKOL…

Toplam vergi gelirinin yüzde 12.3’ü alkol ve sigaradan alınan rakamın belgesidir. Çok büyük bir rakam. İktidar  bunu önümüzdeki seçimlerde koz olarak kullanacak, taraftarlarına “işte gördünüz biz ramazanda içki satışını yasakladık, vergi kaybımıza rağmen” diyecek… Yani bu konuyu da ucundan da olsa dini siyasete alet edecek. Bu yasağa karşı çıkanlar GAVUR  olarak lanse edilip, aman dileyecek… Koyu AKP’li olup akşamcı olanları da biliyoruz canımın içi…

*********

ÇÜŞ

Yüce Divan, oldu mu sana ÇEK YAT…

2021 MODEL 12 TAKSİT.

……………………………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi’nin kiracısı olan esnaftan geçici olarak kira alınmayacaktı. Sorup duruyoruz. Kim yanıt verecek; şöyle yürekli biri !!

********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Sağlık Bakanı geri adım attı”

By: Basın

Bizden not: Eli mahkum fırça eyi marka… Ressamın FIRÇASI DEĞİL HA ! Öyle TUAL de  tek darbe ile şekil vere. Bu fırça başka

Fırça.

*********

ARABİSTAN’A HOŞ GELDİNİZ

FOÇA, Tatil köyü de 42 yıllığına 131 milyona

BAHREYN firmasına kiralandı. TÜRBAN tatil köyüne hoşgeldiniz. Türbanlı olmayanlar giremez. Tabela böyle olacak demedi demeyin. Bizim Dalyan’daki turban değil ha yanlış algılamayın. Cennetten bir köşedir FOÇA. Burayı bile ARAPLARA verdiler. Eyi güzel de bu para hangi hesaba yatacak. 131 kuruşa değil de 90 kuruşu TÜRK  firmasın verilse olmaz mıydı?

Komisyon ücreti varmı acaba,Emlakçıdan satıydıysa malum % ‘si var…

                                                                   *

ESENLER BELEDİYE BAŞKANI

Mubarek gün, rabbim ben affetsin.Bu belediyenin başkanının fotosunu görünce saçlarım dikleşiyor,tüylerim diken diken oluyor..Bu kadar insani düşüncelerden yoksun bir  suratı var.Kendi belediyesine  müfettiş gitmiyor.,yaptığı yedi sülalesini beledie de işe doldurduğu yetmiyormuş gibi fakir halkın 1 tl’ye ekmek almasına bile karşı çıkıyor..Rabbim mubarek gün bildiği gibi yapsın..

AMİN…

 

214 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar