Uður TARIMAN
5 Mayıs 2021 Çarşamba
Tarih : 2021.05.04  17:18:50

FIKRA GİBİ YAŞANTIMIZ VAR

İster Hoca Nasreddin, ister Temel fıkralarını alın okuyun, bir de günlük yaşantınızda yaşadığınız ya da  okuyup izlediğiniz haberlere bakın. Fark var mı yok mu? Bence yok. Fıkra gibi yaşantımız var onun için gülüyoruz ağlanacak hal durumumuza…

Mesela; Gazeteci Levent Gültekin, İstanbul’un en büyük ilçesinin meydanında 20/25 kişinin saldırısına uğradı. Şayet  kamuda gördüğü baskılar olmasaydı kimse yakalanmayacaktı. Günler sonra biri 18’İNDEN KÜÇÜK 3 delikanlı ! yakalandı. Mapusa kondu geçtiğimiz gün yani bir ay sonra mahkemeye çıkarıldılar ve Salıverildiler. Neden? Niçin? Kimin dürtüsü ile bu saldırı yapıldı sorgulanmadı hala meçhul. Hal böyle olunca aklıma Temel Fıkrası geldi aklıma.

Temel başından geçeni Dursun’a anlatır

-Sokakta yürürken yanımda yürüyen adam bana ne kadar sempatiksiniz dedi.

Dursun

-O ne temekmiş daa diye sorar

Temel

-Penda pilmeyirdum her ihtimale karşı  furdum oni...

Yukarıdaki Levent Gültekin’in başına gelenle farkı var mı?..

Elalem tesadüfen ölürken, biz tesadüfen yaşıyoruz. Az kaldı her sabah evden çıkarken HELLALLİK ALIP çıkacağız… Levent Gültekin, olayında işe siyasetin karıştığı besbelli. Şayet işin içinde siyaset olmasaydı bu olayı yapanlar ve azmettiricileri on dakika içinde yakalanır, konu bile olmazdı.

Gri pasaport olayı da, faili meçhuller listesine girmiş durumda. 128 kuruş olayı da aynen. Kılıçdaroğlu’na yapılan yumruklu hadise de böyle.

FAİLİ MEÇHUL  olaylar ülkesi olarak NOBEL ödülü almamız gerekiyor, değil mi ya? Saymakla bitip tükenmek bilmeyen  olaylar zinciri…

*********

FREN ALİ

Ali BABACAN’a, bakanlık yaptığı yıllarda FREN ALİ  derlermiş. Kendi ifadesi böyle. Çok israfı önlediği için böyle bir lakap takılmış. Eee o halde şu anda dümende olan hükümetin freni patlamış anlamına gelmiyor mu?

Fren dedim de, bizim burada yani Edremit’in Kızılkeçili köyü eşrafından çok sevdiğim, şu anda Akçay OTOGAR takside kendi aracında çalışan TAKOZ MEHMET  var. Yıllardır bu lakapla anılmakta. Takoz aracın kaymaması için tekerin önüne konan ahşaptan yapılmış bir destek.

Bugün bizi yöneten hükümetin önüne TAKOZ konsa diyorum…

*********

ACUN VE KONSEY

TV 8 KANALININ SAHİBİ olan Acun ILICALI  yoktan var etti kendisini.

Bir zamanlar aç yaşıyordu. Yılmadı mücadele etti, başarılı bir kanal sahibi oldu. Özel yaşantısı beni de, başka kimseyi de ilgilendirmez.

Acun, dünya çapında bir yapıma imza attı ve  halkı ekranlara kitledi. SURVİVOR… Bu yapımda yarışmacılardan biri  her hafta elenmekte. İşte burada sıkı durun. Eleniyor ama kanalın oluşturduğu JÜRİ  tarafından değil, HALK OYLARIYLA eleniyorlar. Halk   SMS atıyor ve elenen belli oluyor. Yani halk kenara bırakılmıyor… Bu programı izlerken aklıma, bizim devlet yönetimimiz geliyor. TBMM’imiz var. Yani halkın meclisi. Halkın iradesi yani. Ama bugünkü yönetim sistemiyle halk kenara kondu, tek kelime etme hakkı yok… Hal böyle olunca  MHP genel Başkanı Anayasa mahkemesi kapansın diye bas bas bağırıyordu ya, “Meclis kapansın, gereği yok” dese ya. 600 vekil  kişi başına, 20 bin küsur maaş alıyorlar. Çarpın  600 ile. Yetki ve etkisi olmayan vekillere ne gerek var değil mi ya?

**********

Çekemezsin kardeşim… İçişleri Bakanı Soylu’nun genelge talimatı. Neden polisin özel hayatına müdahale falan felan…

Öyle mi?

Bir reklam vardı geçtiğimiz gün. Anneler günü nedeniyle bir marka reklamı. Koruma altındaki çocukların yüzleri açık, isimleri  aleni verildi. Koruma  altında oldukları da vurgulandı. Bu çocukların   özel hayatına saldırı değil mi?  Ha bu yavruların özel hayatını deşifre etmişin, ha polisin. Ne farkı var.

İşin içine siyaseti soktukça batıyor devlet yönetimi. Metal yorgunluğu mu acaba?

**********

KİM  KARDASHİAN

Dünyaca ünlü vücut yapıları ile daima gündemde olan bir   yıldız. Gazeteci sormuş, Kardashian’a

-Neden vücudunuza dövme yaptırmıyorsunuz

Kardashian

-Senin BENTLEY  otomobilin olsa  STİKIR  yapıştırır mısın?

Bu  magazin haberini okuyunca aklıma bizim, doğamız geliverdi. Dünyaca ünlü dağlarımız, ormanlarımız, göllerimiz, şelalelerimiz, denizimiz, ormanlarımız var. Saymakla bitmeyen ama biz KARDAŞHİAN KADAR OLAMADIK. BU GÜZELLİKLERİN BELİNE, BELİNE  vuruyoruz dozerlerin kepçelerini. Devlet  yönetimi seyrediyor hatta kendi icazeti ile katledilmesine göz yumuyor.

Mesela, Kardashian’ın verdiği dünyaca ünlü otomobile sticker yapıştırılması olayının tıpa tıp benzeri yaşandı geçtiğimiz günlerde. Bir belediye başkanı trilyonluk AUDİ  aldı ve kaputunun üzerine İTFAİYE ÖN ARACI  yazdırdı. Sözde kandıracak. Kıssadan hisse. Tıpa tıp benzeri değil mi..?

Allah korkusu kalmadı, sonra çıkıp, dinden imandan, günahtan bahsedip, kıyıda köşede kalanları kandırmaya çalışıyorlar.

*********

SAĞLIK SORUNUMUZ LUNA PARKA DÖNDÜ

Fırıldak var

Dönme dolap var

Acayip maske ile fotoğraf çekilmek var

İçinde öcüler olan TÜNEL ! var,

Bizi  gorona değil, zinciri kopan LUNAPARK  şemsiyesi öldürüyor.

*********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

ALLAH KİMSEYİ, KİMSEYE MUHTAÇ ETMESİN

Halk  duası

………………………………….

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ inimiz var diye ahlaka ihtiyaç yok mu?”

BY: Sözcü gazetesinin İLAHİYATÇI  köşe yazarı AŞYE SUCU.

Bizden not:  Bunların din anlayışında ahlaka yer yok be bacım.

……………………………………

ÇÜŞ

16 ÜLKEDEN pcr TESTİ İSTEMİYECEKMİŞİZ.

Gelin birader gelin, ülkemizde GORONA, MORA YOK GELİN… Kendi topuğuna sıkan bir ülkeyiz ya.

………………………………………

BÜYÜTEÇ

Akçay MERKEZ CAMİİNİN ALTINDA KAÇ DÜKKAN VAR? Kiraları ne kadar? Bu kiralar hangi kurumun hesabına yatmakta? Bu soruya

Yanıt verecek bir tek merci bulamadım. Bulan varsa bildirsin. Öğrenmenin yaşı yok değil mi ya?

*********

VALİ

İl mülki amiri. Ama şimdi  valilere yeni bir görev daha yüklendi. Kadılık. Yani şimdiki söylemiyle Hakimlik…

**********

KARADENİZ

Ve çay… Bu çay bahçelerine de gözünü dikenler, maden ocağı, hes mes derken yakında  DEVE DİKENİ ÇAYI içeriz. Ama yandaş bir muhterem çorbayı kapar ÇAY İTHAL  ederiz. Alışığız ya!

 

162 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar