Uður TARIMAN
8 Haziran 2021 Salı
Tarih : 2021.06.07  19:22:53

EDREMİT KÖRFEZİ

Türkiye haritasını açın önünüze (bu cümleyi  25 yıldır yazmaktayım) ne görüyorsunuz? Kocaman bir EDREMİT KÖRFEZİ  yazıyor değil mi?

Eee Edremit körfezi yazıyor da biz sadece yazın denize giriyoruz, kışın deniz kenarındaki restaurantlarda rakı balık keyfi yapıyoruz (yapabilenler elbette, malum cüzdan meselesi). Deniz Allah’ın bahşettiği devasa güzel bir hediyesi. Sonra anlat kızım Perihan hesabı biz bu Edremit körfezine ne yapıyoruz?  B...k içinde badem kadın hesabı  çöplük gibi görüyoruz. Çöp konteyneri zannediyoruz. Çaylar denize her bir melaneti taşıyor. Zeytinyağı üreten bir firma zabıtaya kafa tutuyor, gel de ceza kes, gel de kapat misali gözdağı veriyor. Devlet otoritesi olmadığı zaman işte böyle

Kim takar……….nı, hesabı olur.

Bundan, 5 ya da 6 yıl önce İstanbul’dan bir dostum gelmişti. Broveli dalgıçtır kendisi. Üç beş gün kaldı Akçay-Altınkum ve Güre açıklarında  dalış yaptı..”siz burada denize giriyor musunuz? Diye bana komik bir cümle söyledi. Hayırdır  kocaman denizimiz var, niye girmeyelim dediğimde “Yahu  UĞUR, denizin dibi buz pateni  pisti gibi yere basamadım kayıyor, yağ üzerinde durmak mümkün değil. Yağın üzeri de katran gibi  renk almış her bir melanet var” dedi…

Bu yazı nereden aklıma  geldi, elbette İstanbul yani Marmara denizinde son günlerde meydana gelen SİLAJ  hikayesi dürtü yaptı.

Edremit körfezinde ne belediyelerin, ne devlet babanın bir denetim ne, kontrol  ne bir ilgi var…

Kamil Saka GÜRE  belediye Başkanlığının ilk dönemlerinde bile, toprak satmadan yap işlet devret modeliyle yıldızlı oteller kazandırdı. Kazandırdı ama bu otel sahiplerinin hiç birisi elini taşın altın koyup TURİZM  adına yapılması gerekenleri masaya taşımadılar, taşımıyorlar hepsinin kemik müşterileri var yani TUZLARI KURU… Kazın ayağı öyle değil…

********

CEKET BÜYÜK GELİNCE !

Ne yaparsınız, ya değiştirmeye gidersiniz, ya da terziye. Değiştirmenin zor olduğu ne zaman anlaşılır? Seçimde… Ya değiştirmeye razı olursun, ya da büyük ceket altında komik yaşama devam… Ceketi alırken, bu bana yakışır mı, aynada iyi gözüküyor ama bedenime tam oturdu mu diye sentez etmek gerekir… Ceket ve içindeki beden  yani..!

**********

SALYA

Marmara denizini  kaplayan SALYA  diyorum acaba SALYA SÜMÜKLÜ SÖZDE  dincilerden bulaşmış olmasın. AKP kanadı bunu bile İstanbul Belediyesi’nin bugünkü yönetimine yüklüyor. Bir kere olsun itiraf etmek yok. Allah’tan  Sayın Erdoğan geçmiş günlerde “İSTANBUL’a ihanet ettik bunda benim de payım var” diye itirafta bulunmuştu. Bulundu ama bugünkü AKP rozetliler hatırlamıyorlar..!

********

EN ÇOK KULLANDIĞIMIZ KELİMELER

a-      AÇIKÇASI

b-      AYNEN

c-       BENİM MİLLETİM

d-      128 LİRA

e-      10 LİRA

f-       SEÇİM

g-      GEÇİM

h-      ENFLASYON

Bunları bir araya getirin çok cümle kurabilirsiniz…

*******

İSTİKLAL MAHKEMESİ

Maziye bir bakıver neler neler bıraktık şarkı sözü, aşağıdaki  yazıma cuk oturuyor olmalı.

İstiklal  Mahkemesi hakimi   ŞEYH SAİT’e  sorar

-Neden isyan  ettin?

-Din elden gidiyordu

-İstanbul, 5 yıl İngiliz, Fransız ve İtalyanların yönetimindeyken neredeydin?

Evet sevgili bu soruyu bugünkü yobazlara sormak gerekmiyor mu? Dini ayaklar altına alan sizsiniz, şimdi ne istiyorsun denmesi doğru olmaz mı?  Dinden soğutan siz değil misiniz diye suratlarına haykırmak gerekmiyor mu?  Bugün ne yazık ki bu salya sümüklü yobazlara her türlü melaneti işledikleri halde DİNİ KORUMA adına  soruşturma açan hakim ve savcılar neden susuyorlar?

********

KAHVALTI PAHALIYA PATLAMIŞ…

Finlandiya Başbakanı SANA MARİN hakkında resmi konutta kahvaltı yaptığı için  300 Avro para cezası kesilmiş. Bu Başbakanın yakında yapılacak seçimde eksi puan olacağı söylenmekteymiş.

Bir kahvaltı evet sadece bir kahvaltı. Demokrasi bu. Haram, zıkkım yemenin bedelinin  olduğunun

Belgeseli…

********

TATLI TATLI YEMENİN ACI ACI S….MASI OLUR.

Değil mi ya? SALVADOR’un  eski başbakanının eşi, ANA LEGİA DE SACA’ya yolsuzluklara ortak olup, para cukkaladığı için 10 yıl hapis cezası verildi.

                                                                         *

GANİMET

Seçim turlarında  atılan kahveler   SEDAT PEKER’inmiş. Valla kendi söylüyor… Ben Peker meker anlamam kardeşim, kimle iş tuğunu bileceksin, işte böyle  adamın başına çorap örer. Kahve alacak ehl-i namuslu işletme mi yok. Neden PEKER? 

*******

İSMET KARALAR

Çok sevdiğim yakın arkadaşım İSMET  fevkaladenin fevkinde bir ÇİZERDİR. Bir kaç ay önce “şu çizdiklerini bir albüm halinde neden yayınlamıyorsun?”  “O da olacak az kaldı “ demişti. VEE ismet KARDEŞİMİN KARİKATÜR ALBÜMÜ BİR AYA KALMAZ RAFLARDA OLACAK. İsmetciğim “ıslak imzalısını bekliyorum haa.!”

*******

DÜŞÜNCENHİN BİTTİĞİ YER

“Polat Alemdar çok iyi ZİKİR  yapıyormuş”

By. Gazeteler

Bizden not. Parayı bulduktan sonra gerçek yüzü ortaya çıktı.

Minicik oğluna bile ZİKİR  törenlerinde zikir çektiriyormuş.

Elemdarın babası da tarikat şeyhiymiş. Dede baba ve torun.

********

ÇÜŞ

DEMİRÖREN, Ziraat Bankası’na olan trilyonlarla ifade

edilen kredisini ödememiş. Ödemiyor. Üstün üstlük kendisine

Teşekkür babında, MP  verildi. MP’nin kaça verildiği hangi şartlarla satış yapıldığı da açıklanmadı. Ye Memedim ye…

……………………………………..

BÜYÜTEÇ

MİNİBÜSLER. Her köşe başında bekleme yapma yetkisine

sahipler mi?  Yolları ben yarattım hesabı olmuyor mu?

……………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste.

ATASÖZÜ

 

173 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar