Uður TARIMAN
9 Haziran 2021 Çarşamba
Tarih : 2021.06.08  17:37:52

MÜNECCİM OLMAYA GEREK YOK…

Bu köşe bakla falı bakıcısı değil. Bu köşe avuç bakıcısı değil. Bu köşe astronomici değil. Bu köşe büyücü değil. Bu köşede övünmek gibi olmasın  ÖNSEZİCİ  bir yapıya sahiptir.

2.5 yıldan fazla iki kelimeden oluşan bir başlık atmakta. “2023’e DİKKAT”

Ne yazık ki ülkemizde MUHALEFET  denilen bir siyasi oluşum var. Bugün bu oluşumu ne yapmakta?

Bu oluşumu sadece ÇARŞI PAZAR DOLAŞMAKTA  tencere tava  senaryosundan oluşan bir dizi yapımcısı gibi  zaman kaybetmekteler… Bunun yanı sıra her muhalefet lideri  önümüzdeki seçimde (OLURSA !) yeni lideri hangimiz olalım hayali ile yatıp kalkmakta…

2023’e dikkat beyler. İktidar her bir konuyu 2023’e bağlamakta. Kazanacağını garanti olarak görerek 2053 e çıkarttı çıtayı.

Erken seçim falan olmaz bu ülkede. Bu ortamda iktidar erken seçime gidecek kadar aklını peynir ekmekle yemedi. O kadar da bilgileri var yani.

2023 ten önce iktidar minik ortağı Yeni ANAYASAYI  pat diye koyuverecek masaya. Bu yeni anayasa içinde neler olduğunu sadece iki ortak bilmekte… Bir kere Sn.Erdoğan’ın 3.ncü dönem Cumhurbaşkanlığı yapabilmesi formülü var.

Yine bu köşenin bir önsezisi var. Tutar ya da tutmaz. BELEDİYE BAŞKANLARININ, ATAMAYLA yani Kaymakam vali gibi atamayla  yapılabileceği saplantısı var bende..-

Bu köşenin bir önsezisi daha var… 2023’te, Cumhuriyet, laiklik  RAFA KALKABİLİR. Çarşı Pazar dolaşan muhalefet liderleri bunları görmemezlikten gelmekteler. Çarşı pazardaki yangını halk her gün yaşamakta, yani halk biliyor. TÜİK denilen devlet kurumu her ay yalan dolanla halkı kandırmaya devam etmekte… Ülkede ne kadar kamu kurumu varsa, tek ağızdan, tek talimatla görev yapmaktalar. Zaten demokrasi rafa kalkmış durumda. Hak, hukuk, adalet mefhumları tek elden TOPAL KARGA GİBİ YÜRÜMEKTE.

Muhalefet, ne yazık ki,  bütün olan bitenler gözlerinin önünde olmasına rağmen HAYAL dünyasında yaşamakta.

Bu köşenin yazarı müneccim değil. 30 ARALIK 2006 yılında SADDAM HÜSEYİN’in asılarak idam edildiği günden  ÜÇ, BEŞ  gün sonra  “dikkat beyler, dikkat, Amerika  Irak ve Suriye’den sonra bizi silahla değil içten vuracak halkı birbirlerine düşürecek, ancak öyle parçalayabilecek” diye not düşmüştüm… Bugün bilinen bir gerçek var FETÖ’nün arkasında Amerika’nın olduğunu bilmeyen sağır sultan kaldı. İlkokul mezunu bir imamın bu örgütlenmeyi yapabilecek birikimi mi vardı?

Irak, Suriye sınırları kendi içlerinde kaça bölündü gözümüzün önünde durmakta. Tarikat, cemaat ve  mezhep kavgaları ile lime lime edilmedi mi bugün bu ülkelerin halleri ortada değil mi?

Muhalefet aklını başına toplamalı, münferit olarak değil,  kaç gün kaç gece olursa olsun bir odaya birlikte kapanıp, kesin bir proje ortaya  koyarak ülkenin geleceğini dizayn etmeleri gerekmekte. Hatta kaçınılmaz olmuş durumdayız… Bırakın sen ben adaylığını, ÖNCE ülke elden gidiyor…

Üç beş gün sonra NATO ZIRVASI  var Pardon ZİRVESİ  var. Sn.Erdoğan BİDEN ile özel görüşecekmiş. Gitmeden önce bir hediye götürüyor ”ŞEKER BAZLI NİŞASTA  kotasını 2.5 tan 5’e çıkarttım bu ürünleri  İKİ AMERİKAN  g-firmasından almayacağız “ diyecek. Eee tabiî ki hediyeler bununla kalmayacak……!!

Amerikan siyaseti tamamen  güç gösterisi üzerine kurulu, aç gözlü, acımasız, yer kürenin sahibi biziz literatürü üzerine kuruludur. Bunların ALLAH BİR demelerine bile inanılmaz. İnsan kasabı diyerek özetleme daha doğru olur. Yani  yeni Başkanı BİDEN NE İSE GEÇMİŞTEKİ BAŞKANLARI DA odur. Onlarla el sıkışılmaz. F-35’lerin parasını aldı üstüne oturdu. Kan emici bir ülke. Havaya saçtığımız paralarla sanayimizi güçlendirmedik. SİHA’larımızla övünüyoruz ama bu  SİHA’ların teknik donanımını biz mi yapıyoruz? Uzaya  gidiyoruz diyerek  birbirimizi kandırmayalım. AKP  eğitim sistemini kenara atmasının en önemli noktası eğitimin arka plana atılmasıdır. Okuma yazma bilmeyenler daha değerli bir vatandaş  olarak görülmekte. Padişahlık döneminde SALTANA KAYIĞI VARMIŞ. Şimdi ise dünyanın en pahalı makam otoları Ankara caddelerini süslemekte.

Vergi daireleri, maliye en küçük esnaftan bile hesap sorarken, devletin kasasının hesabını sormakla yükümlü halkın böyle bir lüksü yok. Ama para halkın parası…!

*********

ÖRTÜLÜ  ÖDENEK

Yanlış anlamayın, ben bu başlığı, parasal ödenek olarak taşımadım köşeme. PEKER’in ülkeyi karıştıran  ve karıştırmaya devam edeceği konuların  ÜZERİNİ hangi örtüyle örtebiliriz telaşı var.

İpek çarşafla mı, yün pikeyle mi yoksa pamuklu  yorganla mı?  Pazartesi  günü akşam ana haber bültenlerine bunlardan bir tanesi  tercihe sunuldu. HDP’nin kapatılması için düğmeye basılmış.

6 MİLYON CİVARINDA OY POTANSİYELİ OLAN BİR PARTİYİ kapatmakla neyi çözebileceksin? Çözülmeyeceğini onlar da biliyorlar ama, mühim olan  yatak çarşafının kirli olmasını örtme çabası… Bu 6 milyon oy, sanki diğer partilere bölünecek. Kapatılan partilerin daha güçlenerek  daha büyüdüklerini bildikleri halde pisliği nasıl örtebiliriz? Arkası yarın hesabı ile HDP  sonrası ne var? Ooo AKP’ye yeter ki  örtü siparişi ver. Anında görüntü. Yeni gündem yaratma uzmanı bir siyasi oluşum… Sırada ki …….!

********

EDREMİT BELEDİYESİ’NİN KONUKLARI

Geçtiğimiz gün Ankara’dan konukları vardı. Ben de haberi ilk yazanlardanım. Niye geldiler, ne yediler, ne içtiler falan misali. Meğerse Temel ATMA  törenine gelmişler 3 KREŞ yapımı için beton

Falan felan  makas kurdela. Ankara’ya gittiklerine de, genel Başkanlarına övünç dolu bir rapor vermiş olmaları  gerekir değil mi ya…

S.Ali evinin restorasyonundan sonra o evi de gezdirmişlerdir. SAKA döneminde baştan aşağı tarihi özellikleri muhafaza edilerek halka sunulan ATATÜRK’ün evini de şöyle bi gezdirseydiler…

**********

AHMET AKIN

CHP Balıkesir vekili. İlk döneminde kendisine  şiddetle arka çıkan bu köşenin yazarının hatırı sormak bile aklına gelmedi… Bu dönem kemal bey kendisine daha bir fiyakalı görev verdi. Büyük mertebeye yükseldi… İsterse GENEL BAŞKAN OLSUN..! Önce kadir bilen olacaksın. Büyükşehir Başkanlığın için KAMİL SAKA  ile en çok destek veren bir gazeteci ağabeyini hatırlamıyorsan sana hayırlı işler diliyorum… Şayet seçim olursa…! Anlarsın ya !

********** 

ÇÜŞ

ESED, ülkesinde genel AF  ilan etti. Bize sığınan 5  milyon Suriye’liden tık yok. Giderler mi yahu? Bir elleri yağda, bir elleri balda. Bulmuşlar bizim gibi

……..yoluyorlar.

            …………………..

BÜYÜTEÇ

CHP Edremit İLÇE başkanlığının ne gibi girişmeleri, ne gibi çalışmaları var vallahi bilmiyorum. Bir kere yeni  atandığında görmüştüm. Bugün görsem tanımam…

……………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Dam üstünde saksağan vur beline  copu

ATASÖZÜ

……………………………………

DÜŞÜNCENİNİ BİTİTĞİ YER

“Seks bana göre bütün ibadetlerin başında gelir”

By. SİBEL  ÜRESİN

Bizden not: Genelevlerdeki kadınlara hakarettir bu. Onlar ramazanda kapılarını kapatırlar. Aralarında çok oruç tutanları vardır.

……………………………………..

ÇIĞIRTKAN

Çığırtkanlık bir meslektir. Bunlar bağıra bağıra para karşılığı modern söylemiyle AMİGOLUK  yaparlar. TDK’ya göre “en iyi bağıran ve bu yolla müşteri çeken güzel sesli kimse” diye tanımlıyor. Eee bi de yazar çizerler var bu görevi yapan. Mesela Abdülkadir SELVİ  AKP’nin klavyeli ÇIĞIRTKANI.

Hürriyet’te YAZIYOR AMA BÜYÜK BİR İHTİMALLE BAŞKA YERDEN DE MAAŞ ALIYORDUR. Aksini hiç zannetmiyorum…

……………………………………….

ÖĞÜT ÇELİK

Edremit Belediyesi basın bürosu personeli. Teee muhabirliğinden tanırım. Etliye sütlüye karışmaz, biraz da unutkandır. Severim kendisini ama ne yazık ki o da yeni yönetime ayak uydurdu, beni aramaya bile korkuyor. Ne enteresan değil mi? OYSA beni arasa davul zurna ile afişe edecek değilim. Çizgimizi ve haddimizi biliriz…Tutumunu hiç beğenmedim Öğüt BİLMİŞ OL. Rahmetli Akçay Belediyle Başkanı  İNCEOĞLU dönemini hatırla, Kamil SAKA DÖNEMİNİ HATIRLA  EEE BİRDE ŞİMDİKİ 2.5 YILI HATIRLA…

 

169 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar