Uður TARIMAN
10 Haziran 2021 Perşembe
Tarih : 2021.06.09  17:42:26

HADİ BİR DAHA YAZAYIM, GÜNCELLİĞİ  BİTMEDEN

MÜSİLAJ  falan Felemenkçe… Marmara denizinin hali ortada, dünya bilim ve çevrecileri ayakta biz  3 yıl  opsiyon vererek hallederiz diyoruz ya. Çanakkale’ye dayanmış. Derken ASOS, KADIRGA KOYU derken bir bakmışınız bizim buralara sarkıvermiş...

Edremit körfezine dalarsa fena dalar iç deniz. Mafyanın çökmesi gibi çöker tepemize valla. Akçay’ın Dalyan kesiminden itibaren Güre kıyıları bok içinde badem kadın misali. Arıtmamız yıllarca boku püsürü denize verdi. Çaylar deseniz dokunulmazlığı olan bir örgüt gibi tee dağlardan inerek şehrin pislikleri dahil ne varsa denize ikram ediyor. Zeytinyağı fabrikaları atıklarını  çaylara verdiler yıllarca. Hatta verenler de var. Zeytinli bölgesindeki zeytinyağı  fabrikaları mercek altına alınmalı. Bazı duyumlar var. Hatta “sıkıysa bana ceza kes” diyebilecek kadar babalananlar var olduğu da söylemler arasında. Bu konuyu geçtiğimiz gün de  bu köşeden takdim etmiştim… ( 8 Haziran 2021)

Ülkede bu konuda herkes ayakta ama bizim Edremit körfezinden sorumlu olanlar herhalde duymamışlar gibi tavır takınıyorlar…

********

ÜLKE KİRLİ

Balık kokmuş yani… 5 yıldır şiddet aldı başını sormagir sokağına girdi bile. Neredeyse  çocuklar bellerine silah takıp gezecekler. Ülkenin  huzurunu sağlamakla görevli bakanlık bu konuya el atmamakta. Mesela aylardır yazıyorum hatta bu konuyu Meclise taşıyan CHP vekili Ensar Aytekin bir  soru önergesi verdi, aylardır yanıt alamıyor. Mesela POMPALI  bolluğu diye yazdım. Bu pompalılar nereden, nasıl, kimler tarafından sokulmaktadır diye yazdım. Pompalının av tüfeği gibi zırtapoz olduğuna dair  kanun maddesi varmış. Şiddetin ağababası bu pompalılarla  icra edilmekte. Türkiye’de silahın  en küçüğünden en büyüğüne kadar her çeşidi mevcut. Polis baskın yapıyor, bir evden neredeyse cephanelik çıkıyor. UYUŞTURUCU bolluğu için polis bütün gücüyle çalışıp baskın yapıyor. Bu konuda bu köşeden polisimize hitaben “boşunuza kendinizi harap etmeyin, uyuşturucunun   VANASI  kapatılmadan bu işi ne çözebilirsiniz, ne bitirebilirsiniz”   şeklinde yazdım. VANA… Kokain yakalanıyor hem de tonlarca, getiren taşıyan, pazarlayanlar ellerini kollarını sallayarak para içinde çıpı çıpı yapıyorlar. Olan benim polisime oluyor… Hani bir halk arasında söylem vardır “arkanı sağlam duvara dayayacaksın.”  Kokuşmuş bir ortama bir de denizlerimize  saldırı oldu. Adı da  MÜSİLAJ  ÖRGÜTÜYMÜŞ !!

8 Haziran Salı günü  ulusal gazetelerden sadece bir tanesindeki haber listesini takdim edeyim.

-Önce kayıp ilanı verdi, evlenip  sonra vurdu

-Tayt giydiği için sevgilisini öldüresiye dövdü

-Sırtına saplı bıçakla telefonla görüşme yaptı

-İstanbul Esenler’de  kurşunlar havalarda ölümle dans etti

-Gelin başı ücretini fazla buldu, damat terör estirdi

-Sokakta darp edilen kadını yoldan geçen motosikletliler kurtardı.

Evet, çıldırmaya az kaldı şarkısı bile halt etmiş. ÇILDIRDIK. Bu liste sadece basına intikal eden ve bir gazetede yayınlanan  şiddet olayları… İntikal etmeyenler BONUSUNUZ  olsun yani. İÇİŞLERİ BAKANI EKONOMİDEN NUTUK ÇEKECEĞİNE  ülkenin asayişi  ile emek sarf etse  nasıl olur…?

********

( çerçeveli) AKÇAY 18 NOLU SAĞLIK OCAĞI

Geniş bir halk kitlesine hitap eden Sağlık birimi. Bu birimde, Dr. Ömer Rıdvan ELİUZ  ve Dr. Beril  ÜNAL  görev yapmaktalar. Her iki  tıp insanı, birime gelen tüm vatandaşlara hiç yılmadan ilaç ve tedavi şeklini anlatmaktalar ve daima güler yüzlü sevecen tavırlarıyla dikkatleri üzerlerine çekmekteler. Akçay bilindiği üzere yaş ortalaması 50’nin üzerinde. Yaşlı insanlara yardımcı olmayı bu iki tıp otoritesi kendilerine ŞİAR  edinmişler. Bu birime bağlı  vatandaşlar “doktorlarımıza dokunmasınlar, bizim adımıza yazıver” diyorlar. Ben de aynı birimde sağlık sorunlarımı çözmekte ve aynı duyguları yaşamaktayım. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE ARZIMDIR…

*********

BENDEN BİR ÖNERİ

Hırsızlıktan tutuklu olanlar SALIVERİLSİNLER…

Kıssadan hisse yani. Anlayana !

*******

GÖZALTI

Yahu bu kelimeden nefret eder oldum. Her akşam ana haber bültenlerini dinlerken mutlaka ama mutlaka üç/ beş kişinin gözaltına alındığını duymaktan midem bulandı…

Hani  estetik sektöründe  GÖZALTI BOTOKSU  felan diyorlar ya acaba diyorum, polisin bu uygulamasına nasıl bir BOTOKS  yapılabilir acaba estetisyenlere mi sorsak?

Dün akşam yine aynı terane. İstanbul sözleşmesinin iptalini protesto eden üç, beş kadına gözaltı yapılmış. Bu kadınların ellerinde TAŞ YOK, DEMİR ÇUBUK YOK, SİLAH YOK, BİBER GAZI ! YOK. Ne var? Sadece  kaldırılmasının doğru olmadığın dair pankart ya da söylem var. GÖZALTI  ne ola ki? İyi güzel de daha 4 gün önce ELİNDE UZUN MENZİLLİ DÜRBÜNLÜ TÜFEKLE POZ VERİP, “EMRET REİS İKİ KAŞININ ORTASINDAN VURAYIM “ diyene neden GÖZALTI YOK. Belki de baltırap birincisi olarak !! plaket verilecektir… Ülkede neyin doğru olduğunu bilen varsa lütfen bana yazsın. Hani şu deve hikayesi var ya !

**********

( çercevli) TEŞEKKÜRLER UMUTLLU

Edremit Garajının tadilat düzenlenmesi çerçevesinde garajın bir bölümü CARREFOUR’a verilmiş. Bu zincir marketin  yetkilisi kapı önündeki (başka kapılarda mevcut)  60 YILLIK okaliptüs AĞACINI KESECEKSİNİZ demiş. Garaj müdürü de olur keseriz  diye yaklaşım sağlamış ! Oradaki esnaflardan birisi beni aradı. Ne olur abi şu işe bir el at, bu ağaç kolay yetişmiyor, özellikle okaliptüs ağacı Edremit’te kaç tane var ki?” dedi. BÜYÜKŞEHİR’in yetkisi dahilinde olduğu için, AKP Edremit İLÇE başkanı Ekrem UMUTLU’yu aradım. Konuyu ilettim ve 10 dakika sonra aradı. “Tamamdır abi o ağaç kesilmeyecek” müjdesini verdi… Ben  hem kendi adıma hem  60 yaşındaki ağaç adına Ekrem kardeşime teşekkür ediyorum…

                                                                                     *

BORAJET

Edremit-İstanbul arazında uçak seferlerine başladığı gün bizim Edremit basını manşetten vermişti. Yani beleş reklamlarını yapmıştık… Aaa o da ne? Birkaç yıl sonra BORAJET KONKARDOTO  istedi uçuşlar durdu.

Meğerse üç kağıt varmış bu konkardotoda. İlkokul mezunu olduğu söylenen VE KARAPARA AKLAMA UZMANI OLDUĞU yeni anlaşılan SEZGİN BARAN KORKMAZ  ŞAKKADAN GÜNDEME OTURDU VE ÜLKEDEN TÜYMESİNE  göz yumulduğu söylenmekte. Amerika‘yı da ortaklarıyla birlikte dolandırmış.

Ortakları Boğaziçinde trilyonluk yalı bilem almışlar… Ne dolaplar dönmüş dönüyor ve dönmekte. Bütün bunlarda yetik hakkı var. Bütün bunlarda küçük küçük hırsızlık ya da dolandırıcılar mapusa atılıyor ama TIR dolusu dolarları götürenler gek, gek geyirerek SULTANRLAR  gibi yaşıyorlar.

********

BÜROKRASİYİ AŞAMIYORUZ

Bu cümleyi sayın Erdoğan Başbakan iken söylemişti. BÜROKRASİ  yani  emrinizdeki genel müdür, müdür, şef, müsteşar gibi  sizin maaş verdiğiniz personele diş geçiremediğinizin itirafı diye o tarihlerde yazmıştım. Bugün ülkede olan biten tüm çirkin iğrenç olayların içinde BÜROKRATLAR  yatmakta. Elbette pırıl pırıl olanları var onları tenzih ederim.

Görevini yapmayan, görevini kötüye kullanan, ihmal edenler, hangi konudaysa o konunun sorumlusunu kulağından tutup atma yetkiniz var… Var değil mi ? Eee  o halde!

*******

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ÇÖKENLER AÇIKLANMALI”

By: Son günlerdeki MAFYA  sözü

Bizden not: Bu çökenler arasında devlette var mı?

Mesela UZAN AİLESİNİN tüm menkul ve gayrimenkullerine, şirketlerine el konuldu. Yani devlet çöktü mü? Çöktü. Peki bu çökülen mülk ve paralar

Hangi hesapta durmakta ? Yersen Bu bir tanesi  çökülenlerin diğerleri?

…………………………………

ÇÜŞ

Arı kovanı kadar olamadık. Arı kovanında işler nasıl yürüyor? Kovana  bir yabancı arının girmesi nasıl engelleniyor? Kovanın balı nasıl korunuyor? Konu uzun ama içeriğine sorarsanız. ARILAR kadar olamadık birader.

……………………………………….

BÜYÜTEÇ

Evet pek sayın Edremit Belediye yetkilileri hep soruyoruz. OLİVECİTY  satıldı mı, satılmadı mı?  Arkası yarın.

……………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPEİ OLSUN

Sakla samanı gelir zamanı

ATASÖZÜ

 

154 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar