Uður TARIMAN
14 Haziran 2021 Pazartesi
Tarih : 2021.06.13  16:26:57

ENGÜRÜ

Ankara demek istedim. Ülkenin başkenti… Ortaya bir bir iğrenç bulgu atıldı. Şeriat  devleti. Bir de sözde bir şirket kurulmuş yeni bir ülke kurulacakmış. Nerede  Başkenti İSTANBUL OLACAKMIŞ. Laiklik, Cumhuriyet felan hak getire olacakmış. Kuruluş metnini yazanın adı bile açıklandı. Ne iğrenç, ne vatan düşmanlığı. Ama bu iğrençlik orta yere çıktığı halde. Bugün bizi yönetenler ne yazık ki bu konuda bir tek kelimeyle açıklama yapmadı. Bu VATANIN PARÇALAMAK  adına işlenin en ağır bir suçtur. Ergenekon Balyoz falan gibi tanımlarla onlarca insanın hayatını VATANI BÖLMEK, PARÇALAMAK suçu ile yargılandılar, canlarından olanlar oldu. Bu ne iş peki? Kuruluş tarihini 2023 olarak açıklanması da çok manidar. Her şey dikkat edersiniz 2023 e bağlandı. Ben 2.5 yıldır “2023’E DİKKAT” DİLE İKİ KELİMELİK NOTU BOŞUNA YAZMADIM. ABDAL’A malum olur misali.

Ankara’da kim ya da kimlerin ne iş yaptıkları ne iş çevirdikleri bilinmeyen denklem gibiydi ama şimdilerde  sonucu belli olan bir denklem haline geldi. Kimler ne yazıp çiziyor belli değil. Sözde görünmez adamlar var ama Allah ayaklarına dolaştırdı, bir iki isim çıktı ortaya.

Temel, elinde eldivenle bir şeyler yazıyormuş. Bunu gören Dursun

-Hayırdır Temel uşağum eldivenle neden yazayisun? Diye sormuş

Temel

-Zor olayi ama yazimu tanimasunlar diye Eldivan takiyurum.

Kıssadan hisse.

**********

TEMİZ ELLER ŞİMDİ TEMİZ DENİZE YERİNİ BIRAKTI

Deniz kıskanmış olmalı halimizi, ben bunlara bir oyun oynayayım görsünler Hanya’yı Konya’yı dedi ve Marmara’dan başlayarak  sarmaya başladı denizlerimizi. Yaprak sarması gibi yani.

Geçtiğimiz gün Edremit Körfezini Allah korusun diye yazdım. Arıtmamızın hangi  sistemle  çalışmakta olduğunu sordum. Kapasite yeterli mi dedim. Çaylara bok püsür salan FABRİKALAR  var mı diye sordum. Meydan okuyan bir fabrikanın varlığından bahsettim. Vidanjörleri sordum. Sahildeki otel gibi tesislerin atıklarını sordum. Gece Altınkum tarafındaki pis kokuları sordum. Yaz sezonunda 1 milyonu aşan nüfusu sordum. Kimseden tık çıkmıyor. Gazete okumuyorsanız ya da iki ayda 50 lira paranız yoksa isteyin bedava gönderelim ! dedim. Kulaklarının üzerine yatmayı pek seven KAMU KURUMLARINI buradan kınıyorum… Halk namına soruyoruz efendiler. Babamızın  hayrına klavyenin başına oturmuyoruz. Bizi takıp takmamanız  umurumda değil ama siz HALKI TAKMIYORSUNUZ. Bunun hesabın halk elbet soracak… Arıtmayı da kenara bırakın Edremit’in kıyı mahalleleri (eski beldeler) yaz sezonunda at pisliğinden geçilmiyor diye yazdım… Çayların  pisliğini yazdım. Bunlar kendi menfaatleri mi?

********

HDP

Kapatılması için yüksek yargıda ele alındı. MHP kapatılsın diye bastırıyor. Küçük sözü diye kenara bırakmayan büyük küçüğün sözünü dinliyor. Aslında büyük olanın bu kapatmaya sıcak bakmadığı bilinen bir gerçek ama ittifakın  parçalanmaması için el veriyor.

Bu konu önümüzdeki birkaç gün içinde yeni bir gündem olarak,  son 20 gündür ülkeyi  oyalayan önemli  konuların üzerini örtecek gibi. Gibisi bile fazla. Örtmesi için çaba sarf etmeden sipariş üzerine  bir YENİ gündem.

Anayasa mahkemesi ikinci kez  dava açılmasına rağmen bu dava yeni bir dava olarak kabul ediliyor. Yeni bir ESAS NUMARASI  veriliyor. O nedenle iddianame esasa ilişkin eksiklikler tespit edilirse Anayasa mahkemesinin iade etme yetkisinin olduğu hukuksal olarak ifade edilmekte.

HDP kapatılırsa bunun demokratik görünümümüze etkisi ve tabiî ki siyasi sonuçları ne olur?

Kapatma olursa   HDP 2023 SEÇİMLERİNE  olan etkisi iyi hesap edilmeli. Bu çerçevede AKP açığa vurmasa da karmaşık durumu nasıl atlatacak merak ediliyor… Ortada  6 milyon seçmenin  oyu nereye kayacak? KAPATMALAR SONRASINDAKİ oluşumlar ortada dururken oylarını  arttıran partiler göz ardı edilmemeli. Yeni Anayasa yazılımında baraj konusu  ele alınmış. Bu yeni düzenleme MHP’nin işini kolaylaştırır mı? hiç zannetmiyorum. MHP genel merkezi Meclise verilen ve sadece halkın yararına olan bütün önergeleri elinin tersi ile itti ve RET dedi. Halk bunları unutmaz ve unutmayacak. Sadece Genel Başkanın ihtirası nedeniyle  fakir gurabanın lehine olan teklifleri RET  etmek başka türlü izah edilemez…

**********

PARA

AK para kara para. Kara para uzmanı olan, SEZGİN BARAN KORKMAZ yurt dışına tüydü. Amerika’da bile hile hurda ile bankaları dolandıran bir çetenin üyesi. Borajet Şirketini hileli olarak KONKORDATOYA  çıkartıp, paraları cukkalayan bir tip kim ya da kimlerin koruması altında olduğu günümüzde en çok tartışılan konular. Kendi yağı ile kavrulan ülkeye kuruşuna kadar vergisini ödeyen iş dünyasının günahı neydi?

Üstü kapatılmaması gereken  ülke menfaati için elzem olan bir konunun üzerine ölü toprağı serpilemez.

Komisyoncu sektör haline geldi. Bu tip çok büyük vurgunlar tek başına yapılabilecek konular değildir. Tek el şaklamaz. Bu işte elbette komisyoncular da var. Köklerinin kazınması gerekir.

Ama bu  bugün imkansız olarak gözler önünde durmakta… Merak bu ya bu komisyoncular % kaç ile çalışmaktalar?

*********

ARI   KOVANI

Kovandaki ana kraliçe, kovanda yaşayan arılar tarafından ARI SÜTÜ ile besleniyor. Kraliçe kovandaki erkek arılar arasından sadece birisi ile birlikte oluyor diğer erkekler yanına sokulamıyor.

Kovandaki bütün arılar Kraliçeye çalışıyorlar. Kovana yabancı bir kovan arısı giremiyor, kapıda korumalar var. Yabancı arıyı hemen tanıyıp enterne ediyorlar. Ana kraliçe 5 bin civarında yumurta bırakıyor ve bu yumurtadan çıkan arılar aynı  tertiple büyüyüp hizmete başlıyorlar.

Yani  demem o ki sonradan bu yaşam tarzını  görüp uygulamıyorlar. İnsanoğlu hep başka yerlerdeki yaşamlara imrenip, sonradan   görme misali yüzlerine gözlerine bulaştırıp, kovanı berbat !! ediyorlar.

Kraliçe yaşlandığında İŞÇİ ARILAR YENİ BİR kraliçe SEÇERLER. Yani iş bitmiş misali. Ama insanoğlu oturduğu koltuğu kefene sarıp beraberinde götürme çabasında… Olan KOVANA!!  Oluyor.

********

ED-BEL

Artık adını bile anmak istemiyorum ama  bu şirkette hakları yenilerek mağdur edilenler olduğu için yazmadan edemiyorum. Soruyorum ama elbette yanıt yok. Yatın kulağınızın üstüne eeee !!

Ama elbet bunun hesabını vereceksiniz. Hesap dedim hadi bi daha hatırlatayım. Genel Başkanınızın sözünü “belediyelerimiz halka hesap vermekle  yükümlüdürler” siz GENEL BAŞKANINIZI TAKMIYORSUNUZ BENİ Mİ TAKACAKSINIZ? Ama ben  bi şey istemiyorum halk namına soruyorum. Halk soracak hesabı belki de hesabınızı kesecek. Ağlamak  yook diye bi şarkı vardı. Aynı onun gibi.

                                                                          *

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Albayrak nerede?”

By. MUHALİF KANAT SORUYOR

Bizden not: GERÇEKTEN TÜRKİYE’de olsa mutlaka bir yerde objektiflere yakalanırdı. Hangi ülkede acaba? Valla kendisini tebrik ederim.

Koca bir devletin basınını, atlatabilen tek siyasetçi olmanız nedeniyle kutluyorum. Yer   yarıldı içine girdi diye bir söz var ya aynı onun gibi.

…………………………………

ÇÜŞ

Adana Kozan’da bir köyün tamamı İCRALIK olmuş. Yahu ZİRAAT BANKASI’NDA

KATRİLYONLUK KREDİ ALANA ödül olarak bir de MP  verildi. Allah’tan korkun be!

…………………………………………….

BÜYÜTEÇ

Sıcak asfalt sezonu başladı, gazetelerimiz böyle yazıyorlar. Duman üstünde… Karayolları da şöyle bir el atsa diyorum.

……………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

İş bilenin kılıç kuşananın

ATASÖZÜ

 

378 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar