Uður TARIMAN
18 Haziran 2021 Cuma
Tarih : 2021.06.17  17:18:05

GAZETECİ MİSİN YOKSA, SARAYIN BAŞ BASIN DANIŞYMANI MI?

Abdülkadir  SELVİ… Hürriyet Gazetesinde köşe yazarı. İstediği an istediği Devlet ricalinin en üst kademesi ile telefonla görüşebiliyor, istediği bilgileri alabiliyor. Ve bu doğrultuda köşe yazısı yazıyor.

3,5 yerden maaş alan bürokratlar tavan yaptığını biliyoruz da, çift maaş alan gazeteci de var mı diye merak ediyoruz…

Bu köşe yazarı birisi ile de çok fıkı  sıkı ! olduğu da bilinenler arasında. Neyse; Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ermeni soykırımın tanıyan BİDEN  ile ikili görüşmesi sonrası bu konunun gündeme gelip gelmediğini soran gazeteciye “ HAMDOLSUN gündeme gelmedi” şeklindeki yanıtı üzerine muhalefet ve muhalif basın yüklenmişti. Selvi savunmaya geçti hemen. Aynen şöyle yazdı:

“ İki lider 24  Nisan’daki açıklamasının gölgesinde kalmadan hatta onu aşmayı başararak iki ülke ilişkilerini verimli bir noktaya taşımayı başarmışlar. Erdoğan onun için “HAMDOLSUN”  demiş diye noktalamış yazısını.

Fadime kocası Temel’e, Dursun’un kendisine sarkıntılık yaptığını söyleyince Temel hemen piştovu beline takarak  soluğu Dursun’un mekanında almış. Dursun  donatmış masayı demleniyor. Çalgı, dansöz falan mevcut. Temel’i buyur etmiş.

Temel sabaha karşı evine zil zurna gelmiş. Temel’in elini kana bulamasından korkan Fadime

-Ula Temel, Tursu’la konuştin mu?

-Hee elbette koniştum konuşmadan geçmeyi toğru bulmayarum  öyle teğil mudur?

-Peki bana ettiği sarkıntıluğu sordin mu?

-Haa  oni Hamdolsun Fadimam, pu konuyu hiç konişmaduk.

Fıkra: Suat SADİ Soylu’dan.

Neyse  Selvi… Aynı  yazısının çerçevesi içinde hemen zaman kaybetmeden KILIÇDAROĞLU’na yüklenmiş… Kemal bey Grup toplantısında Marmara denizini  kaplayan MÜSİLAJ konusu için CHP’yi suçlayan açıklamalara yanıt vermek adına fotoğraflarla yanıt vermişti. Selvi  hemen balıklama dalmış ve “sen  MÜSİLAJA yanıt vereceğine Hak, hukuk, adalet yürüyüşünün 4 .ncü yılını hatırlayan konuşma yapsan daha iyi olmaz mıydı? Diye sözde bir  yüklenişte bulunmuş. Çok büyük yazar olan SELVİ şayet Kemal bey DÖRT yıl önceki ADALET yürüyüşünü Kürsüden haykırsa idi, AKP’ye büyük bir darbe vurmuş olmaz mıydı? 4 yılda ADALET mekanizmasının  daha da kötüye gittiğini söyleseydi AKP kanadının yüzü kızarmayacak mıydı? Bırak işte Kemal bey ne güzel size iyilik yapmış. Sen danışmanlığını yaptığın partinin menfaatini düşün be kardeşim. Şey yapayım derken şeyin gözünü çıkarmanın alemi var mı? 

ADALET… 7000 Yıllık tarihe sahip TERAZİNİN  ağırlığı bilinen bir gerçek iken ve bu CİSİMDEKİ kadının gözü  bantlı, elinde Kılıç ve öteki elinde TERAZİ  dünyada sembol  olmuş ama biz o sembolü  ne yaptık? Selvi‘nin bu heykelden haberi var mı merak bile etmem. Haberi olsa bir kelime ile bu yıkımdan konu ederdi.

 Adalet sembolündeki kadının gözü neden kapalı?  Tarafsızlığın sembolü

Elindeki kılıç, Adaletin verdiği cezaların caydırıcılığı

Terazi, Adaletin ve bunu dengeli bir şekilde dağıtılması.

7000 yıl önce THEMİS ‘in bulgusu. Biz bugün ADALET MEKANİZMASINDA  reform yapacağız diye bir parmak bal ile oyalanmaktayız. Bari bu sembolün önüne de Bir BAL peteğini biz koysak nasıl olur?..

*********

GAZETECİ MERAK ETMELİ Mİ?

Merak edip öğrenmeden yazarsa, gaipten ses gibi bi şeyler yazar. Sn.Erdoğan’ın, BİDEN  ile yaptığı ve sadece iki tercümanın kabul edildiği baş başa görüşmesinde Erdoğan’ın TÜRBANLI  bayan tercümanı kimdi? Kimlerdendi? 

********

LİDER

Başında olduğu kurumun tüm haklarını savunmak, o kurumun başarılı olması için  görevli olan kişidir.

Kurum hakkında başka kurumların lideri ya da karşı tezi savunan kişi ya da kişilerin basın kanalı ile yaptıkları eleştirilere yapıcı ve bilimsel  olarak iddiaları çürütmek ya da özeleştiri yaparak kabullenmesi etik olanıdır.

Siyasette de  böyle olması gerekmektedir. Lider dış ülke liderleriyle yaptığı görüşmeleri, halkın bilmesi gerekenleri halka anlatmakla yükümlüdür. Bu cümleden olmak üzere, son günlerde  ÜLKEMİZ siyaseti konusunda önemli bir konu olan HDP’nin kapatılması  konusu mutlaka BİDEN ile yapılan ikili görüşmede  konuşulmuştur. Tek cümle ile olsa bile. Ben edildi diyenlerdenim… Bu konu  bugün ANAYASA MAHKEMESİNİN ELİNDEKİ EN ÖNEMLİ DOSYADIR. AYM, HUKUK STRATEJİSİ çerçevesinde  irdeleyip,  HDP’nin kapatılmaması konusunda dosyayı iade edeceği savı yaygın bir sav. Şayet bu yönde bir karar çıkarsa MHP lideri Bahçeli ile AKP kanadı arasına KARA KEDİ girebilir.

********

ÇÜŞ

Doğruysa. Evet doğruysa diyorum soslu medyada bir haber. Binali beyin serveti Sabancı ve Koç’u solluyormuş. Ne var bunda alın teriyle

Kazanılan para. Bu kadar da sermaye düşmanlığı olmaz ki!!

********

EDREMİT VE BAŞKANLIK

Olası bir seçimde yine özellikle CHP kanadından  5/ 6 aday çıkacak. Aynı cenahtan birbirlerine rakip olacaklar. CHP GENEL MERKEZİ ADAYI yine kendisi belirleyecek olursa, ADAYLARA ŞİMDİDEN  BİLGİ VERİYİM. PAMUK ELLER CEBE. Şimdiden para biriktirmeye başlayın. Ama bu kez  bu para işi öyle kolay olmayacak. Olmayacak çünkü ÇANTA DOLUSU PARA konuları bugünlerde pek revaçta. Deşifre olursunuz demedi demeyin. Yerin kulağı var.  Aman   Haaa!

Ayrıca kendinizi basından koruyun. Etrafınızda pervane olacaklar, onlar da  çorbadan nasipleri alacaklar… Erken  seçim olsa da analı kızlı çorba içsek diye aportta bekleyenler var…

Ayrıca ben kendi adıma bi şey talep edeceğim. Basına vereceğiniz tanıtım kahvaltısına EKİBİNİZLE gelmeyecekseniz  BENİ ÇAĞIRMAYIN… Sanki devlet sırrı gibi ne ekibini ne de projelerini saklayan adayların havanda su dövdüklerini  yaşadık çok kez. Projelerini açıklasan rakibinin çalmasından korkmanıza gerek yok. Açıklayacağınız projeleri basında yayınlanacağına  göre kimse kopya çekemez elinizde kanıt olarak gazete nüshaları  var… Ekibini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. Liderleri yani sadece Belediye başkanlarını değil  Hükümet başkanlarını da  çuvallatan bir oluşumdur. Örnekleriyle sabittir.

Tekraren  yazıyorum, ekibinizle kahvaltıya gelmeyecekseniz beni çağırmayın. Eee tabi projelerinizi de…

********

BİR HUKUKÇU DOSTUMDAN  SERZENİŞ VAR

Barolar  siyasetle uğraştığı müddetçe biz Avukatların hiçbir sorunları iyileşmez. Mübaşirler bile kafa tutuyor. Duruşma saatlerimiz tee 3 / 4 saat sonrası atılıyor, başka yerdeki duruşmamızı kaçırıyoruz.

Avukatların dağlar kadar sorunları varken BAROLAR SİYASETİN içine gömülmüş vaziyette. Barolar taraf olamaz. Bugün x partisi iktidardaysa yarın Y PARTİSİ GELEBİLİR. Yani ….!

**********

OLİVECİTY

HADİ Bİ DAHA YAZAYIM. Dün Akçay’da köklü siyasetçilerimizden birisi de beni çevirdi, ne olacak bu Edremit’in ilk AVM sinin hali yıkılmak üzere haberin var mı? ONARILACAK MI? SATILACAK MI? KİRALANACAK MI? Diye sordu… Ben bilmem,  Yedi cüceler bilir diye kestirip attım…

********

DÜŞÜNCENİN BİTİTĞİ YER

“Bu takımda ruh kalmamış”

BY: Milli maç sonrası söylenenler

Bizden not: Ruh olmayınca ne spor olur, ne siyaset, ne de iş dünyasında başarı. Ruh yüklemesi yapacak olan LİDERLERDİR.

……………………………………………..

BÜYÜTEÇ

Dün sabah, 10.00 da gazetemizin önünden caddeye çıkan 5 beygir ambülans dahil  6 aracı birbirine  düşürüyorlardı. Bu  sahipsiz beygirlerden

kim sorumlu?

………………………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Zeytinyağı alırken  bir parmak yala

Yağcılardan bir öğüt.

 

155 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar