Uður TARIMAN
3 Temmuz 2021 Cumartesi
Tarih : 2021.07.02  19:03:16

2020 TEL-TEL’İNDEN MANZARALAR

*  2023-2020 = 3… Bilmem anlatabildim mi?  Bugün 2021’den bir gün Çanlar kimin için çalıyor?

*   Yoğurt v.s gibi ürünleri bakkaldan çakkaldan alırken DEPİZOTO  ödeyeceğiz. Bugün 2021 öden. Bin sırtıma götüreyim.

*Vali Yazıcı yatırımcıları Balıkesir’e davet etti. Gelen oldu mu acaba? Bugün 20121’den bir Cumartesi

*Vahim bir 2020 gününden vahim ve cehaletin belgelendirilmesi;

-Bir nişanlı kız rüyasında nişanlımla seks yaptım hamile kalabilir miyim diye soruyor

-Hamile kadın göbeğinin fotosunu yayınlayabilir mi?

-Bir dizi oyuncumuz, 80 yaşında bir Amerika’lıyla evlenmiş mutluyum demiş

-Meltem Şenolsun isimli şarıkıcı mı, dizi oyuncusu mu bilemem aşkı çözemedim demiş. Acaba uçkur çözmek falan mı zannetti?

-Dizi enflasyonu var. Figüran olarak işe başlayan ikinci dizide baş rolde oynuyor. Üçüncü dizide Merso’ya biniyor.

-Unutkanlığa iyi gelen gıda maddelerinin listesi yayınlandı.

A- Ceviz

B –Nar

C- Ispanak

D-Yumurta

E- Zeytinyağı

F-Bitter çikolata

G-Zerdeçal

H-Mercimek

İ-Yağlı balık

Şöyle bir bakınca bu listeyi yapan önemli bir besini unutmuş. Üzüldüm EJDER MEYVESİ neden yok diye.

*YİNE HASTANE YİNE 400 DÖŞEK. 2020’lerden bir yazı. Yani geçtiğimiz gün hala yapılacak arazi ortada yok. Temeli yarın atılacak. Millet  k…yla gülüyor.

*Sırmalı “hedefimizi 12 ay turizm” dedi…

QATAR... Arapça da K harfi yok demekki Felemenkçe harf kullanıyorlar. Haklılar yıllarca İngiliz ve diğer Felemenk devletlerin  kanatları altında yaşadılar ya.

*BURHANİYE’DE DOĞAL GAZ  SEVİNCİ…2021’İN Temmuz ayında bir % 12 daha bindi eyi günlerde.

*Mahir Ünal Cunda’ya geldi. Bugün hala merak ediyorum İÇİ ÇEKTİ Mİ ACABA?

*Cinayet.  İçeriğini bugün yazmak istemedim çünkü hız kesmedi 2022’ye doğru hızla devam etmekte.

*AKP ilçe Başkanı Ekrem UMUTLU. Devlet hastanemizin yapımı için Ankara’dan  UMUTLU döndü. Bugün 2021 ve biz hala UMUTLA BEKLEMEKTEYİZ.

*ED-BEL’in BİLANÇASONU sorduk yanıt veren yok. Bugün 2021  HALA BİLANÇOYU YAZACAK MUHASEBECİ BULAMADILAR !

*Yurt  dışında yaptırdığımız camilerin ülkeye maliyeti açıklanmıyor… Yıl 2021  Türkiye  kemerleri sıkma prosedürünü ön plana çıkardı.

*Gazetecilik sizlere ömür mü diye yazmışım. Bugün 2021  gazeteci  ölmedi ama yoğun bakımda Azrail ile kavga ediyor

*Vali yazıcı  “vatandaşı güler yüzle karşılayın” dedi. Yıl 2021.E yi güzel de ne karşılayan da, ne karşılanmasını isteyen de gülecek derman kalmadı ki!

*Edremit’te sağlığımızı  ihaleye çıkartalım. Yıl 2021 sağlığımız Allah’a emanet

*Gazeteci UĞUR MUMCU, KARANFİLLERLE ANILDI. Yıl 2021 bu yıl da aynı. Kazanan çiçekçiler oluyor.

*Kadını dövmek caizdir. Bunu söyleyen bir Prof… Yıl 2021 İstanbul sözleşmesini elimizin tersi ile teptik.

*Edremit’te hayvan hakları derneği var mı? Ben bilmem hayvanseverler bilir diye yazmışım. Yıl 2021-Hayvan hakları yasası 2 yıl sonra bu hafta meclisten geçecek. Good  morning.

*Sayın Arslan’a hitaben yazıma yanıt alamadığım için üzüldüğümü yazmışım. Bu bir eleştiri yazısı değil tam tersine KURUMSALLAŞMA  girişiminizi kutlama yazımdı. Ee sayın Başkan yıl 2021 günler akıyor. Ne güzele, ne çirkine yanıt vermediğinize göre hayatınızdan memnunsunuz demek ki..!

*Cadde ve sokaklara çakılan plastik babalar. Telef oluyor ! araçlar üstüne çıkıp yollarına devam ediyorlar. Bu babalar bedava alınıyorsa bilemem ama. Bugün 2021 Akçay bulvarına yine onlarcası çakıldı. Parayı sokakta topluyor olmalılar. Hiç bir işe yaramayan bu babaların parasını Hem BBB hem Edremit Belediye Meclisi ödesin.

*Edremit Kent KONSEYİ… Kent ve KONSEY. Bugün günlerden 2021 Kent ve Konseyden haberi olan var mı?

*Hayvan barınağımız  rehabilite  olacak mı diye soruyor Edremit hayvan severler. Yıl 2021  Var mısın? Yok musun  oyunu gibi oldu ama kusura kalmayın.

*23 yıl sonra yakalanmış. Piyango biletinde tahrifat yaparak  sahtekarlık yapan  yakalanmış. Bugün 2021. Bu adama ceza değil  ödül verilmeli. 23 yıl devlet  güçlerini çalımlayarak gol atan adama ceza verilir mi?

Bugün Türk savcılarına teslim olmak için can atanlar var. Ayrıca bu adama ikramiyeyi ödeyen neden sorguya alınmadı?  Sığır çiftliği kurup trilyonlar tokatlayan Brezilya’da teslim oldu. Neden Türk yargısına güveniyor? Ama 23 yıl saklanabilen adama ceza veriyoruz. Oha oldum yani…

*Edremit’te toplanma alanı. Akçay’da çok komik iki toplanma alanı levhası var. Hatta bir tanesi levha bile değil. Naylon A4 kılıfına konup duvara asılmıştı. Biri Akçay eski Tekel binasının duvarı ve diğeri 18 NOLU SAĞLIK OCAĞININ  KARŞI BİNA DUVARI. Dünyada bir örneği olmayan TOPLANMA ALANI.

Yıl 2021 aynı alan, alan olduğu için hala gurur duyuyor. Millet ağzını bırakıp poposuyla gülmekte.

*Tavuklar 100’e yakın insanı tanıyabiliyorlarmış. Bu bilgiyi Gazeteci Ömür GEDİK  yazdı. Bugün 2021. Tavuklar da ALZEMHEİR oldular artık tanıyamıyorlar. Kendi vatandaşını tanımayan insanlar olur da tavuklar neden bu hastalığı yakalanmasınlar değil mi ya..!

*6 Şubat 2021 günü Edremit yerel gazetelerinde aynı başlıkla geçilen “DÖNEL KAVŞAKLAR TRAFİĞİ RAHATLATIYOR” şeklindeydi. Bugün 2021  döne döne başımız döndü gideceğimiz yönü bulamıyoruz.

*Edremit Belediyesi yine suskun, yine bilgi akışından uzak. 2021’i yaşarken her yiğidin yoğurt yiyişi başkadır diye sineye çekiyoruz.

*CANBEY HASTANE  ÖDENEĞİNİ AÇIKLADI. 400 YATAKLI HASTANE İÇİN, 2020 PROGRAMINA ALINDI

VE 101 MİLYON ÖDENEK ÇIKARILDI” bu haberi bizim gazete MANŞETTEN  vermişti.  Canbey geçtiğimiz günlerde de bir müjde verdi  ama, ortada yapılacak arazi nerede bilen var mı? Edremit’in kaderi.

*İZMLERLE YATIP KALKIYORUZ. Hani şu sosyalizm, kapitalizm, faşizm falan var ya. Türkiye’de yeni bir İZM ortayla çıktı MADİKASYONİZM. 2021’i 2020 yılında görmüşüm yani. Yalan mı ortada MADİK ATMAYAN KALMADI. Delik deşik oldu ülke. Kazıklayan kazıklayana..!

*Körfez Üniversite için el ele verdiler. Kim kime el verdi bilemem. Yıl 2021  bir üniversitemiz bilem yok. Zaten iktidarın Üniversite değil cami yaptırma hevesi  mevcut.

*Kadına şiddet koordinasyonu kuruldu. Hayda bre efem, İstanbul sözleşmesinden çıkan ben miyim yahu. 2021… 2020 de yaptığını yırtıp atan bir zihniyet.

********

DÜŞÜNCENİN BİTİTĞİ YER

“Demokrasiye bağlı bütün kurumlar uyanıktır”

BY:  Ömer ÇELİK

Bizden not: Demokrasi derken?

……………………………

ÇÜŞ

İlaca % 12 zam. Bu zam 2020’NİN zammı. Bugün kadar yüzde kaç daha bindi bilen var mı?

……………………………..

BÜYÜTEÇ

Burhaniye balıkçı barınağı pırıl pırıl yapılmış. Darısı Güre’nin başına

……………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Papaz her zaman pilav yemez.

Atasözü

……………………………………….

HATIRŞİNAS OLMAK DAİMA  FAYDA GETİRİR

Bizim gençliğimizde bidon içinde kavşaklarda  saatlerce ayakta trafiği çözen o dönemin Trafik polislerini RAHMETLE ANIYORUM…

                                                                  *

MENDİREK

Manasını bilmeyenler olabilir. Sözlük açılımını yazmama da gerek YOK. İstanbul Haydarpaşa  GARININ  önündeki  uzun  iki sıra  dalgaların karaya vurmasını önleyen yapıya baksalar anlarlar.

Akçay için vazgeçtik liman yat limanı falan MENDİREK YAPIN DİYE YIRTINIYORUZ, ANLAMINI BİLMEDİKLERİ İÇİN KAFALARINI ÇEVİRİYORLAR… Onlar da haklılar. LOPLAR bu kadar çalışıyor.

  *********

BİR ZAMANLAR MAZİYE BAK

Ne güzel bir şarkıdır. Neler neler bıraktık diye devam eder. Bir zamanlar Başbakan vardı. Bir zamanlar Meclis vardı. Bir zamanlar tam yetkili BAKANLAR vardı. Hepiciği mazi oldu. Vay  canlarım benim.

 

287 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar