Uður TARIMAN
5 Temmuz 2021 Pazartesi
Tarih : 2021.07.04  17:31:24

ALLAH  RIZASI  İÇİN HALKA ARTIK DOĞRULARI SÖYLEYİN

( Bu yazıyı lütfen dikkatlice okuyun)

Ülke hem büyüme trendini yakaladı diyorsunuz, hem halkı pazara çıkmadan önce liste yapın porsiyonlarınızı küçültün diyorsunuz. Biz halk olarak hangi söyleme itibar edelim?

Bu yüce millet bu tür tavırları hak etmiyor.

Şayet  devlet gerçekten bir dar boğazda ise, bunu halkla paylaşın. Bu  millet bir dilim kuru ekmek yiyerek düşmana göğsünü siper eden millettir. Doğruları söyleyin hep beraber her sıkıntıya  göğüs gerelim. Ama bu söylemlerin bir de madalyonun tersi var. Baba ve anne kendileri her şeyi yiyip içiyor, hiçbir sıkıntı ve borçları olmadan yaşıyorsa evlatlarına ACI  çektirme gibi lüksleri yoktur.

Mesela, burada isim vererek  anılarımda yıllardır sakladığım bir gerçek ANADAN bahsetmeden geçemeyeceğim.

Geçmişli yıllarda ünlü bir iş adamı vardı. Rüçhan Adlı… UFAK BİR DÜKKANDA YEDEK PARÇACILIK YAPARKEN, evine kısıtlı para giriyordu. Eşi Rum asıllı madam MARY,  Türkan ŞORAY’a  tabiri caiz ise ON basacak güzellikte idi. Ve ne yazık ki yüreği ana aşkı ile dolu her türlü zorluklara göğüs geren kadını Rüçhan Adlı TÜRKAN Şoray yüzünden boşadı… Madam Mary kocasının eve bıraktığı para ile ancak oğlu ŞEVKET’e  yetecek pirzola alır, Şevket okuldan gelmeden önce pirzolayı pişirir ve kendi dudaklarına sürerdi. Şevket  “ANNE SEN YEMİYOR MUSUN?” diye sorduğunda, “ bak oğlum ben sen gelmeden yedim daha ağzımı bile yıkamadım” derdi. Derdi diyorum bunu annemin yakın arkadaşı olduğu için sohbetlerinden öğreniyordum. Şevket benim Cihangir’de Sorma gir sokakta oturduğumuz yıllardı SIRASELVİLER yeni kolejden sınıf arkadaşımdı aynı zamanda…Yani demem o ki, ANA OLACAKSIN, BABA OLACAKSIN .

AKP NE YAZIK Kİ KENDİNİ ılımlı İSLAM olarak görüyor ama ne ılımlısında ne ılımsızında böylesine halkın aklı ile dalga geçmeye devam etmeye devam ederse, ne çeşit bir seçim prosedürü!! Uygularsa uygulasın sonu hüsran olacaktır… 2023 diye tutturdukları tarih aslında  hayır bir tarih değil  şer bir tarih olarak kayıtlara geçecektir…

********

ORTALIK TOZ DUMAN AMA!!

İsim isim  yazılıp ortaya dökülen ve trilyonların az geldiği vurgunlar ortaya çıkmışken, bunları sorup soruşturan CHP liderine SİYASAL MÜSİLAJ demenin anlamını anlamış, değilim.

Ayakkabı boyacısı parasının hesabını bilmiyor. Okyanusu yakıt ikmali yapmadan geçebilen bir uçağa sahip oluyor üstüne üstlük fiyaka olsun diye uçağı siyaha boyatıyor. İşi olanlara  tahsis ediyor, Kara para aklıyor. Trilyonlarla konuşulan  otel, yat ve arabalar köşkler sahibi oluyor, ama KİM bu adam diyene  siyasi pislik diyeceksin oluyor mu yani. Bu adamın dışında ötekiler de var. Onlar da trilyonlarla misket oynuyorlar, oynarlarken  bürokratları elbette kullanıyorlar. Bunları da sormayacaksın adın pisliğe çıkacak…

*********

GAZETE BULUNDURMA YASAĞI KALKTI

Zihinlerinizi şöyle bir okşayın, Bilim kurulunca GAZETE KAĞIDININ  virüsü taşımadığı açıklanmış mıydı açıklanmamış mıydı?  Gazete kağıdı aklanmış ve virüsü taşımadığı açıklanmıştı. Eee daha üç gün öncesine kadar  bu olay yasak olarak nitelendirildi ve İŞ YERLERİNDE GAZETE BULUNDURMA YASAĞI KALKTI diye ahkam kesildi…

Zaten AKP’nin gazetelere karşı alerjisi var. Şunu açık açık söyleselerdi  olmaz mıydı?

*********

4 NOLU YARGI PAKETİ

Gözünü sevdiğimin paketi sen neymişsin be abi, herkes paketçi oldu ama paketi açanın elleri bomboş kala kaldı. Hangi paketin içinden  bi şey çıktı gören var mı?  Suçu 100 de 100 sabit olmayan bir olaydan dolayı ceza verilemez MASUNİYET KARINESİ zaten hukukumuzda var ama yeni bir BULUŞ gibi 4 nolu pakete konmuş olarak lanse edildi… Yersen.

İstersen 40  Yargı paketi  çıkart, Adalet TAM BAĞIMSIZ olmadığı sürece içi boş ceviz gibi kırılıp yere dökülür…Ülkede ADALET bakanı var ama TABELA  BAKANI misali.

Hakim ve Savcıları sokakta görseniz üniversite talebesi zannedersiniz… Ülkede kaç  AKP’li avukat hakimliğe  dahil edildi? HAK EDENLERİ  ELBETTE VARDIR TENZİH ETTİKLERİM OLABİLİR ama çoğunluk önemli. Mesela,  Mahkeme kararı olmadan  usul ve yasalara aykırı olarak daha ilk celsede TEDBİR konulabilir mi? Konulamaz mı sorusunu sorun bakalım kaç tane genç hakim nasıl bir karar verecek?

*********

EDREMİT CADDE VE SOKAKLARI

Delik deşik edildi. Bir takım borular döşendi üzerleri çakıl taşlı topraklarla örtüldü. Öye bırakılıp çekildi gidildi. Büyükşehir yaptı ise üstünü kim düzeltecek?  Halka “verdiğimiz rahatsızlıktan öte özür dileriz” bilem denilmedi. Edremit meydanı sizlere ömür, varoş mahallelerine döndürüldü. Trafik TANZANYA lı esmer vatandaşları bile güldürecek halde. Akçay trafiği EL MAFİŞ. Saldım çayıra Mevlam kayıra. Trafiği ben çözerim diyen S.H.ARSLAN  ORTALARDA yok. Şöyle bir Akçay ve diğer mahalleleri dolaştıktan sonra Edremit meydanında turlasa diyorum, ECEL teri neymiş görse.

*********

MAĞARA TEPESİ

Edip ağa döneminde  Akçay’a şebeke suyu için  Kızılkeçili köyünün Mağara tepesi denilen yerde KUYU yaptırdı. Bu kuyunun yapıldığı yer kamu malı mı yoksa HİSSELİ BÜYÜK BİR ARAZİ Mİ?

*********

BİR ZAMANLAR BİR SİSTEM VARDI…

Neydi bu sistem?

Şöyleydi… Yaz sezonu boyunca Akçay ve diğer yan mahalle kumsallarına ! tabela asılırdı. Deniz KİRLİLİĞİ ölçülür biçilir, halka bilgi babında  tabelada ilan edilirdi. Kaç senedir bu kötü !! alışkanlık ortadan kalktı… Halk deniz suyuna mı giriyor, çamaşır yıkanmış suya mı giriyor biliyordu. Bile bile girene bi şey denmezdi. Ben 26 yıldır Akçay’da yaşıyorum bir tane MAVİ  BAYRAK görmedim. Bunu merak eden kimse olmadı. Gelmiş geçmiş KAYMAKAMLAR bile sorgulamadılar. Ben sezon başında yazmaya kalkıştığımda “Aman abi tam sezonda yazmasaydın” şeklinde serzenişler olurdu. Kardeşim sezonda yazma, kışın yazma işte olacağı bu. Bunun sebebi TURİZM KAFASI  olmayan bir kesimde yaşıyoruz… Çaylardan, derelerden her bir melanet denize ulaşıyor. Son günlerde ARITMANIN çalışmadığı söylendi üç gündür yazıyorum hiçbir mübarek yönetimcilerden ne yalanlama ne doğruluma gelmedi. Kulağının üzerine yatmak pek yahşi oluyor herhalde. Salla başını al maaşını. 

*********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“AFRİKA SICAKLARI KAVURACAK”

By: Gazeteler

Bizden not: Eyvah eyvah, benim derdim sıcaktan öte bi şey.

Beyinleri sulandırıyor olmalı. Zaten yeteri kadar beyinleri sulananlar karısını, çoluğunu, çocuğun kesip biçiyor. Bir de bu Afrika sıcakları

geldi valla benden size tavsiye  sokağa çıkmayın. Çıkarsanız bile kimseye yan bakmayın.

…………………………………………..

ÇÜŞ

ÇUVAL YASA MECLİSE GELMİŞ. Pardon  TORBA YASA diyecektim. Torbalar, çuvallara dolduruluyor meclise geliyor ama  ne hikmetse  çuvaldan pardon torbadan çıkan hiçbir yasa

işlem görmüyor. Harcanan A4 lere yazık be kardeşim. Kağıt israfı diz boyu.

…………………………………………….

BÜYÜTEÇ

Akçay’da sivrisinekle mücadele için ilaçlama yapılıyor ama her zaman yazdığım gibi bi ilaç parasına yazık. Dereleri bok götürüyor. Arıtma

 Sizlere ömür. Cadde ve sokaklar at boku içinde. İlaca yazık.

……………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yasak kadar başına taş düşsün

Sokak  jargonu

………………………………………………….

BASINA  İLAN PRANGASI

Atatürk’ü anma ve Milli günlerde basına verilen ilanlar tasarruf gerekçesiyle yasaklandı… Atatürk  düşmanlığı aynı hızla devam ediyor.

O halde tam sayfa vefat ilanları da yasaklansın… Bunun adı nasıl bir

İZM’dir bilen var mı? Tasarrufmuş. Halk yemiyor bunu. Yersen diyemezsiniz artık yemiyor, yemiyoruz… Afiyet olsun size.

 

155 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar