Uður TARIMAN
15 Temmuz 2021 Perşembe
Tarih : 2021.07.14  18:46:11

DEVLET OTORİTESİ  KAZIKLARA EMANET…

Edremit’te hangi sorunu, hangi belediye teşkilatına soracağımızı şaşırdık. Şaşırdık ama her ikisi de halkı adam yerine koyup yanıt ve bilgi vermemeye inat ediyorlar. Sayın Kaymakamımıza hitaben de  yardım babında  yazıyorum ama  o makamdan da bir yanıt gelmiyor.

Edremit halkına yazık ediliyor. Bu halk ki her türlü  imkansızlıklara saygı gösteren, sesini yükseltmeyen devlete karşı  görevlerini yerine getiren halk  karşılığını bekleme hakkına sahiptir.

Gelelim başlıktaki  KAZIK  ve DEVLET OTORİTESİNE…

Arşimed misali  hamamdan EVRAKA EVRAKA (buldum, buldum) diye fırlaması  neticesi  KIRMIZI BEYAZ BABALARA  sarıldılar. Sarıldılar diyorum hem Edremit Belediye yönetimi, hem BBB yönetimleri. Trafik sorununu ancak böyle çözebiliriz çaresizliğine düştüler…

Yıllardan beri yazdığım ve  el konulmasının kaçınılmaz olduğunu yazdığım konu da düğümleniyor.

KALDIRIMIN ÜSTÜ ZABITA Teşkilatının sorumluluğunda. Kaldırımın altı Emniyet teşkilatı trafik şubenin sorumluluğunda olduğu bilindiği halde: Kaldırımın altına dükkan sahipleri hatta  ev sakinlerin  SU BİDONLARI-OTURAK, FALAMA- MOTORSİKLET koyarak park yasağı olmayan yerleri işgal etmekteler ve araç bırakmak isteyenlerle kargaşalar yaşanmakta… Bu sorun TRAFİK ŞUBENİN SORUMLULUĞUNDA…Oysa kimin ne iş yaptığı, nerelerden sorumlu olduğu bilindiği halde Edremit Belediyesi  Akçay girişten, Ömür lokantasının önüne kadar bulvarı kırmızı beyaz plastik babalar dikerek ikiyi böldü. Bu bir KAOS  yaşanmasına neden olmakta ‘DEFALARCA YAZDIM) ÇÖZÜM DEĞİL. Akçay  Ziraat Bankası’nın köşesinde bu babalar yüzünden tatsız olaylar yaşanmakta. Geçtiğimiz hafta bu  çarpık düzenlemeye yine fotolu olarak yayınladım…

Salı  günü, UĞUR MUMCU  caddesini de BBB zabıtası  16 metre genişliğinde olan bu caddeyi girişten itibaren  bu plastik babalarla ikiye böldü.

Bu, Kazıkların dikilmesi, araç park edilmesinin önünü kesmek için yapıldığı bilinen bir husus. Trafik şube ile  görüşerek  bu yetkiyi  müşterek mi aldınız yoksa yek başınıza mı?

Üstüne üstlük bu babaların ömrü çok kısa. Kısa çünkü araçlar bu babaları ezerek  yollarına devam etmekteler, bizim paramız heba olmakta… Devlet otoritesinin olmadığı yerde her türlü melanet olur denmesi bu yüzdendir… Dükkan sahiplerinin mekanlarının önüne  herhangi bir cisim koyarak, park yasağı olmadığı yerde park edilişini önleme hakları yoktur. Evler bile bu usulü uygulamakta ama başlıktaki gibi DEVLET OTORİTESİ OLMADIĞI İÇİN ATIŞ SERBESTTİR... Mesela, ALİ İLERİ caddesinin hemen girişinde minibüsler için cep vardır. Ve  bu cebin hemen dibine belediye KAZIK çaktı. Bu kazık yüzünden trafik sıkışmakta. Maşallah  TRAFİK BİLİM  Kurulu SANKİ… Bende  düşüneyim bari oturduğum binanın kapısının önüne park edilmemesi için  KAZIK ÇAKAYIM. Bakalım bana kim müdahale edecek… Kaldırım üstü zabıtalara emanet ama aması var o konuyu da sonraya bırakayım.

Sorumu tekrarlamakta zarar görmüyorum;

  • Her türlü trafik düzenlemesi konusunda Emniyet Müdürlüğü Trafik şubenin görüşlerini alarak mı  bu düzenlemeler yapıyorsunuz?

*********

TBMM  VE STADYUM…

Nereden çıktı bu eşleştirme diyeceksiniz? Eşleştirme ya da benzetme. Şöyle izah edeyim efendim;

-Her ikisinde de koltuklar var

-Her ikisinde de ayrı ayrı taraftarlara ayrılmış tribün var

-Her ikisinde de  ayrı ayrı ateşli taraftar var.

-Her ikisinde de taraftarları coşturacak AMİGOlar  var.

-Her ikisinde de hem baş hakem hem yan hakemler var.

Hal böyle olunca;

Mesela;  A takımı ile B takımının liderlik maçı var ama ama  C takımının da bu maş sonucuna göre  şampiyon olma durumu söz konusu. C takımı seyircileri  kendisine yarayacak sonuca göre  ya A takımına ya B takı lehinde tezahürat yapacaklar (seçim babında) Birbirlerine sıcak bakmasalar da işin ucunda liderlik mevcut. Yani Milli Takım değil, kendi renklerine yönelik birliktelik.

Mesela MHPSPOR. Ligde kalabilmek adına, daha önce kanlı bıçaklı olmasına rağmen AKPSPOR  lehine yırtınırcasına tezahürat yapagelmekte.

Ayrıca  ayrı takım taraftarı olmalarına rağmen maç sonrası ya da maç öncesi, çay bahçesinde cafede ya da elit bir restaurantta birlikte oturup sohbet etmekler. TBMM  çatısı altında ayrı tribünlerde olmalarına rağmen oturumlar dışında gerek meclis lokantasında, koridorlarında ya Ankara‘nın bir otel lobisinde   çay, kahve ya da NES  içip kahkahalar atabilmekteler… TBMM ve STADYUM  başlıklı yazımın içeriği bu. Dışarıda  YERLİ  ama Meclis içinde Milli değiller. Olmayabiliyorlar…

Bu konuda tek bir ayrıcalık var. HAKEM KONUSU… İktidar partisinde yani ligde lider olan bir takımın içinden çıkma bir HAKEM ve yan hakemler ŞİKE  olmasına neden olabiliyorlar…

*******

VAKIF

Bu konuyu kaç kez yazdığımın sayısını bilemiyorum. 68 kuşağı olarak VAKIF denince sanki kutsal bir  oluşum gibi görürdük. Kimse esasen bir ya da iki tane olan Vakıflar konusunda ağzını açamaz, sorgulayamazdı. Son 10 yılda kaç VAKIF kuruldu bilen var mı?  Vakıf adı altında şimdilerde her türlü melanet meydana gelmekte… Para aktarma merkezi. Torpilli iş alımları. Torpille işe alınmalar. Para soran yok denetleyen yok, ne yaptın diyen yok. Genel müdür var, Müdür muavinleri var, şefleri var, para var, huzur var. Anlayacağınız her şeyin mübah olduğu 4 duvar…

********

AŞI

Kaşı babam kaşı. 3.ncü dozu olak mı olmayak mı? Çin aşısının  bedenimizdeki koruma görevi 6 ay falan diyen var. Yahu  madem 6 ay bizi virüsten koruyacak ne lüzum  vardı bu kadar tantanaya, bu kadar aşı parasına. Ne lüzum vardı kuyruklarda beklemeye. Tembih etseydiniz bize  maskeni tak. Ellerini arap sabunu ile sabunla, koru kendini gibilerinden. Bir tane skandal yaşandı Yılmaz Özdil detaylı yazmış. B 188 800 35 A Bu kod nolu aşıların yapılması durdurulmuş. Peki bu koddaki aşı ülkemizde kaç bin kişiye yapıldı? Bu aşı yüzünden ölen, sakat kalan kaç vatandaş var. Uzatmaya gerek yok, sal çayıra bak sefana.

********

HEDİYELİK EŞYA YAPTIRILAMIYACAK

Tasarruf paketi böyle diyor. Birisi yandı ama tam yandı. Allah’tan dağarcığını doydurdu. Ama göz doymaz birader. Üçüncü ev nasıl alınacak bilemem gari…

********

BÜYÜTEÇ

Hadi bi daha sorayım. Edip UGUR, döneminde Akçay’a şebeke suyu getirilecek diye KIZIKEÇİLİ’nin mağaratepe bölgesinde açılan KUYUNUN bulunduğu toprak, hisseli şahıs mülkü müdür yoksa Hazine mülkü mü? Yanıt veren yok.

Benden söylemesi mahkemeyi gitmeye hazırlananlar var…

********

İKTİDARI AYAKTA TUTAN KİM?

Saçma bi soru. İktidarı ayakta tutan seçmen. İster mühür basar verir oyunu, ister çakar imzasını basar oyunu. Ama iktidarı ayakta tutan seçmen  sonra hakkını helal ediyor mu onu bilemem. Mühür yerine PARMAK BASANLARIN  vebalinde bu iş…

Dursun’la Temel bebeklerini parkta dolaştırıyorlarmış. Dursun’un  12 aylık bebeği yürüyor. Temel 22 aylık bebeğini kucağında taşıyormuş.

Dursun “ Övünmek gibi olmasın ama benim bebek çok akıllıdır da. Deyince Temel “Benimki daha akillidir uşağum. 20 aylik oldi hala kendini taşitayi… Kıssadan hisse.

********

DÜŞÜNCENİNİ BİTTİĞİ YER

“Cumhur ittifakı belli “

By: bazı köşe yazarları

Bizden not: Millet ittifakı için OVAL MASA gerekecek gibime geliyor.

……………………………………….

ÇÜŞ

Akçay oliversitiy !! AKIBETİ bir türlü açıklanamayan  bir AVM. İçeriden neler gitti gidiyor bilen var mı? Birileri kazma kürek falan. Yahu bu binanın akıbeti için 160 bin nüfuslu

Belediye yönetimi halkına bilgi vermiyorsa. Gazete ilanlarıyla BİLGİ ALINACAKTIR  ilanı versin olsun bitsin.

………………………………………..

KÖSTEBEKLER KIZDI BU İŞE

Edremit yollarını kim düzeltecek? Birileri  girdi vurdu kazmayı, köstebek yuvasına döndürdü. Kim onaracak. Her bir araç MİLLİ SERVET, Annıyonuz mu? İNŞALLAH.

………………………………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Ben biliyorum diyen bir şey bilmiyordur.

Aristo

 

159 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar