Uður TARIMAN
9 Ağustos 2021 Pazartesi
Tarih : 2021.08.08  16:56:40

KENT KONSEYİN TÜYOLAR…

Demedi demeyin... Bu tüyolar  yazıpta ne yanıtını, ne karşı icraatını görmediğimiz konuların tüyolarıdır.

Kent tarifini yapmaya gerek yok. Kışın 170 bine vuran nüfusu yazın 1 milyonu aşan bir ağırlığı taşıyan Kentten bahsediyoruz. Neyse

1- Edremit’teki bütün ÇAYLARIN, D.S.İ ile temas kurularak islahı kaçınılmaz olmuştur. Suyun akacağı yer kalmadı çayların içi  yabani otlar, çer çöp, poşet, pet şişelerle dolu. Denize ulaşan yer  yağışını ağır olduğu günlerde çay ağızlarını tıkayacak ve  Akçay’ın sular altında kalmasına neden olacak. Ayrıca bu kirlilik sinek ve haşere  üretme çiftliğine dönmüş durumda.

2-      EDREMİT’teki bütün üst geçitleri kullanma zorunluluğu getirilecek fiili çare üretilmeli. Karşıdan karşıya geçişleri tamamen önleyecek tedbir alınması kaçınılmaz olmuştur. Bu konuda yazdıklarımızdan bir şey anlamayanlara, “bari bu üst geçitleri ihaleye çıkıp, CAFE olarak kiraya verin” diye de takılmışlığım var.

3- KUĞULU GÖLET !!   ismi takılarak Kuğulara HAKARET babında kullandığımız, günümüzde çöplük hafriyat atıkları ile dolgu yapılmaya çalışılan ve hemen YOL KENARINDA BULUNAN VİDANJÖRLERİN boşaltım yaptıkları kuyunun acilen kapatılması için BASKİ  ile görüşme yapılması şart olmuştur. Boşaltım yapılırken yarısı toprağa, yarısı kuyuya yapılmakta. Sinek ÜRETİM MERKEZİ  BÖLGE no  2  olarakta tanımlayabilirsiniz.

4- DALYAN minibüslerinin son durağı bölgesindeki insanları insan olduğuna pişman edecek  lağım kokusundan nasıl kurtarabiliriz diye, BBB  ve Edremit belediyesi ile ACİL durum toplantısı  yapılmalı. Ayrıca ekmek parası için son durakta bekleme yapılan minibüs sürücülerinin sağlık durumlarının kontrolleri yapılmalı. Ciğerleri kontrol edilmelidir.

5-      Edremit’te güçlü bir SU SPORLARI DERNEĞİ ya da kulübü kurulmalı, Devasa bir Edremit körfezinde yaşadığımızı ispat etmeliyiz. Kürek, yelken sörf, yüzme  SPORLARDINDAN BİR TANESİ YOK. SPOR  sadece FUTBOL  değildir.

6- EDREMİT’te  örnek bir hayvan barınağı ve hayvan hastanesi yapımı için kollar sıvanmalı. Sokak hayvanlarından şikayet edildiği zaman, “zehirleyin” anlamında algıda bulunanlar var. Mevcut veteriner kadrosu yeterli mi? denetlenmesi gerekir. Bu konuda şikayetler mevcut.

7- Edremit merkez başta olmak üzere, eski beldelerinde (Zeytinle Altınkum-Akçay-Güre  ve Altınoluk) trafik sorununu çözebilmek için Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube müdürlüğü ve belediye bünyesinde trafik konusunda bilgisi olanlarla acilen bir koordine sağlanarak yapılması kaçınılmaz olan koşulları tespit edilmesi kaçınılmaz olmuştur. (bu konuda bazı yara olmuş konular hakkında bilgi verebilirim)

Kaldırımın üstü, kaldırım altı  sorumluluğu ikiye bölünmüş durumda. Üstü  zabıta altı Trafik polisinin  uhdesindeymiş. Ama  devlet otoritesi olmadığı için eski tas eski hamam misali. Mekan önlerine  konan babalar oturaklar, su bidonları, kaldırım üstleri zaten malu. Kent konseyi  olarak size de önemli görev düşmekte…

8-  Edremit Belediyesi ve Edremit Müftülüğü  ile MEZARLIKLARIN  perişan hallerine çare üretilmeli, mezarlıkları giriş ve çıkışlar engellenmeli, kapı ihdas edilerek bir görevli  bulundurulmalı. Ölülerimize bir az olsun saygı duyulması konusunda halk bilgilendirilmeli.

9- Edremit’te tarihi sıfatını taşıyan camilerin bakım ve onarımları için halktan yardım yerine Diyanetten ekonomik destek istenmesi konusunda MÜFTÜLÜĞÜN  harekete geçmesi istenmeli. Taşıma suyla değirmen dönmez… Diyanetin bütçesi 8 bakanlığın bütçesinin üzerinde, Edremit bir tarih kenti buradaki tarihi camilerin bakımları onarımları için halktan para dilenmek abesle iştigaldir…

10- Son günlerde, kimi doğal gaz kimi  alt yapımı onarımları falan diyerek YOLLAR DELİK DEŞİK OLDU ve ne yazık ki  kepçeyi vuran işini bitirip arkasını dönerek gitmekte. Kazılan yolların onarımı kime ait? Akçay  caddesi perişan, araçlar bir milli servettir ama kimsenin umurunda değil.

11-   Edremit kıyı kenar kanununun  hiçe sayıldığı bir kent haline geldi. Kıyılarımız işgal altında, eskiden ECRİMİSİL  alınan yerlerin liste ve fiyatlarını ilgili müdürlükten alabiliyorduk. Son iki yıldır işgal hızla ilerlemekte. Kafasına esen  işgal kuvveti gibi…

12-   Tuncay Kılıç döneminde yaptırılan ÜLKÜ TEPE ANFİTİYATRO‘nun geleceği için yapılması gereken. Yıkılmaya mı terke edildi yoksa !!

13-   GÜMRÜK’ te YUNUS BOZBEY döneminde yaptırılan  ARENADA ŞİMDİLERDE HAYVANLAR OTLUYOR. Bu arena hakkında bir önerim vardı, es geçildi. Ararsanız sizlere de aktarırım.

14-   OLİVECİTY’nin yarası İSTİKBAL MOBİLYA ya satıldı mı, kiralandı mı? Belediye hissesine düşen kısım mıdır? Defalarca sorduk  bilgi veren yok…

15-   OLİVECİTY… Defalarca belediye yönetimine yazarak sordum. Halka bilgi vermekten imtina eden halkın belediyesi bilgi akışında bulunmadı. Sağ tarafına İSTİKBAL MOBİLYA  markası asıldı. Burası hissedarlara mı ait yoksa belediyeye mi? Bu yapı Edremit’in ilk  AVM’siydi. Ne yapılmak isteniyor, nasıl değerlendirilme düşünülmekte?

Evet, KENT konseyi yönetimi işiniz zor. Bu 15 maddelik sorunlar sizin faaliyetleriniz arasında. Şimdilik bu kadar. Hadi kolay gelsin…

*********

ZİYA SELÇUK BEY  TAMAM DEDİ

MEB‘nı …Vee  geçte olsa iyi bir karar vererek istifa etti. Sıradaki Orman Bakanı beyzade… Bir bakanlığın başındaki kişi tam yetkili olmalı. Bu yetkisi olmadan bakan olmanın bir anlamı olmaz olamaz…

TAMAM mı  DİYE soruldu ya, demek ki  iç  dünyalarında TAMAM diyenlerde görev başında olanlardan varmış gibi, gibi… Devam azzz sonra mı acep?

*********

SOMALİ

 TEEE  uzaklarda karışık kuruşuk bir ülke. Orman yangınları olduğu günlerde bu ülkeye 30 milyon dolar yardım parası göndermenin anlamı ne? Ne faydası var?  Bu işlerin altında inşallah bir çapanoğlu çıkmaz… Somali’de banka vardır herhalde?  Halk haklı olarak soruyor, “Somali mi önemli benim  ormanları mı?”  Bir şeyler dönüyor ama bir şeyler dönmüyor gibi !!!!

*********

SAS HOLDiNG

ŞEYİ SALLASAN DEMİŞLER  YA. Her mahallede bir holding. Rahmetli Menderes her mahallede bir milyoner olacak demişti. AKP işi büyüttü ve her mahallede bir holding kuruldu. SASA HOLDUNG varmış mesela 13 bin 105 kişiyi tokatlamış. Edremit ve Burhaniye’den de çok mağdur olduğu söylenmekte.

Tefeci holding bunlar, ayıklamak kaçınılmaz oldu…

*********

AKÇAY DA BİR AVUÇ ARSAN VARSA…

Hemen bir tabela koy OTOPARK… Ne fiş var, ne devlete vergi var, önüne gelen park tabelası koyup gelsin paralar. Ne fiş var ne vergi. 5 dakikada aracını  bıras 10 TL, 5 saatte bıraksan 10 TL. Yani  2 liralık aspirin almak için eczaneye girip çıksan o aspirin sana  12 liraya mal oluyor.

********

İSTİKBAL MOBİLYA

OLİVECİTY’nin yarısını aldı mı, kiraladı mı bilemem, bilemem çünkü Belediye yönetimine defalarca bu köşeden sordum yanıt vermediler. Eee bizi takmayanı ben hiç takmam. Ama sorduğum  daha doğrusu bilgilendirilmek istediğim  sorular HALK  tarafından sorular sorulardır. Halkı takmıyorsan bu halkta seni  olacak seçimde  takmayacak bilmiş olun dedim… Gazeteciyi karşısında maraba olarak gören kader arkadaşlarınızdan da var. Seçimlerde kim maraba kim patron göreceğiz. Bu köşeden hiçbir zaman ne hakaret, ne iftira, ne suçlama bir tek kelime bulamazsınız. Allah’a şükür bu köşenin yazarı hem alaylı hem mektepli olarak üstlendiği görevin hukuksal ve sosyal terbiyeye sahip kişi olduğunu  Körfez halkı bilmekte… Halkın Belediyesi halka bilgi vermek zorunda değil mi ya?

*******

İZNİNİZLE 10 GÜN İZİN TALEP EDİYORUM

10.000.Cİ YAZILARILARIMI DAHA DİNÇ OLARAK SUNMAK ADINAHOŞÇA KALIN…

******

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“OTO PARK bolluğu var neden oraya buraya park ediyorsun?”

By: Trafik polisi

Bizden not: AKÇAY’DA, HER YER ROMA… Ama her yer ceza makbuzu. Temel’in babası ölmüş, yıkatacak imama 5 lira vermiş imam kötü bakmış

Temel,  ne bakayisin oyle, aşağıdaki mahallede koca TIR’ı 10 liraya yıkayiler.

…………………………….

ÇÜŞ

Kopta gel diye bağırdılar ama bir türlü helikopter gelmedi.

……………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit müftülüğünün gazete abone olacak parası yoksa haberimiz olsun, Allah için meccanen göndeririz.

…………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Sağır duymaz uydurur

ATASÖZÜ

530 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar