Uður TARIMAN
24 Ağustos 2021 Salı
Tarih : 2021.08.24  09:28:02

EYY… HUKUK GELDİYSEN 3 KEZ HUKUK APARTIMANIN KAPISINI ÇAL

Türk Ceza Kanunu kitapta yazdığı gibi ve de hakim ve savcıların bu kitapta yazılanlara vicdanlarının sesini duyarak  karar ve ceza verseler  dünyada parmakla gösterilen bir  HUKUK DEVLETİ  oluruz.

Mesela daha 5 gün önce  karısını 25 yerinden bıçaklayan adam üç ay sonra serbest bırakılırsa, bu örnek bir caydırıcı HUKUK  olmaktan çıkar değil mi ya? Bu minik bir örnek… 12 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden adamın yargılama aşamasında, bazı siyasiler “kızın rızası var” diye açıklama yapar hakim bu  tavsiyeye uyarsa, tecavüzlerin önü alınır mı?

Dedikten sonra, son bir hafta öncesi MÜEBBED  hapse mahkum edilerek cezaevine konulan 14 general 28 ŞUBAT  darbecileri olarak tanımlandı ve bu cezaya 19 yıl sonra çarptırıldılar. Hepsinin yaşı 80 ve  üstü…

Dönemin  Başbakanı ERBAKAN, “28 ŞUBAT  bir askeri darbe değildi” demesine rağmen. Dönemin Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakan ÇİLLER “28 ŞUBAT askerin  amacı  darbe  yapmak değildi” demelerine rağmen 19  yıl sonra 14 generalin darbeci olarak tutuklanmaları Türk hukukuna yapılan bir hukuk darbesi değil midir?

Mesela, hem ülke içinde, hem dünya kamu oyunda resmen DARBE olarak isimlendirilen ve tanınan 15 TEMMUS Darbe  girişimi, darbenin hasosu iken, bu 15 temmuz darbecilerinin tepe noktalar (siyasi ayak) diye tanımlananlar neden isimlendirilmiyor ve halen en iyi makamlarda görev yapabilmekteler. Sokakta sorgulanan soru bu. Esas darbe girişimi 15 TEMMUZ  darbe girişimidir. 28 şubat günü BİR TEK MERMİ sıkılmamışken, 15 Temmuzda onlarca ŞEHİT VERDİK, ONLARCA GAZİ VERDİK, Yüce meclisimiz F-16  ile bombalanmışken, tepe noktaları HÜR  olarak yaşamaklar. Kimileri de ellerini kollarını sallayarak kaçtılar.

Bu yazı sadece ve sadece yazının başlığındaki  HUKUK RUHUNU  aramak için yazılmıştır. Mesela daha iki gün önce bir trafik polisine  hakaret eden AKP Mersin vekili, dağları ben yarattım dedi ve görevini usul çerçevesinde yapan polisi açığa aldırdı. Bu mudur HUKUK?  Eyy  hukuk geldiysen Hukuk caddesi, hukuk apartmanının kapısını üç kez  ÇAL…

********

EDREMİT BELEDİYE YÖNETİMİ

Sosyal medyada, yerel gazete menşeili haber ve yazılara bakılırsa KEŞKEK KAZANI  gibi kaynıyormuş. Peki bana sorarsanız ben de diyorum ki bu yazılan, çizilenleri, kaynayan kazanı görmemezlikten gelen CHP  takımından vekiller, göremiyorlar, duyamıyorlar ve konular için konuşmuyorlar. Bunları yapmadıkları gibi olan bitenleri sessiz ve sedasız genel merkeze bile aktarmıyorlar o halde VEKİLİM  olarak bu sıfatı nasıl yürütebiliyorlar?

Mesela ENSAR  Aytekin, kişilik olarak çok sevdiğim, saygılı  bir kişiliğe sahiptir ama işin içine siyaset girince demek ki iş başka, ticaret başka hesabına dönüşüyor olmalı. Bugünkü Edremit Belediye yönetiminin başında olan HASAN Arslan’a, seçim öncesi günlerce gece gündüz destek verdi ve koltuğa oturmasında en büyük etken oldu… Bugünkü Edremit yönetimi kapalı bir kutu olarak işlevlerini yürütmekte… 2.5 yıldır bu köşeden  HALK NAMINA  sorduğumuz bir tek konuya yazılı ya da sözlü bir bilgilendirme yapmadılar… Unuttukları bir şey var. HALKIN BELEDİYESİ  sloganı ile yola çıktıkları…

Ensar AYTEKİN  en azından bu yazılan çizilen, hatta kendisiyle bir kez birebir görüşmemizdeki  isteklerimizi aktarmamıza rağmen, “Arkadaşlar gelin bakalım şu masada oturup yazılan çizilenleri  konuşalım” dedi mi demedi mi bilemem ama hiç zannetmiyorum…

Halkın belediyesi yönetiminden bir kişi bile yazılan çizilen, halk namına sorulanlara bilgi vermemeleri halk arasında “burunlarından kıl aldırmıyorlar” diye tanımlanan tutumdur. O kadar ki Genel başkanları KILIÇDAROĞLU “BELEDİYELERİMİZ ŞEFFAF  ve HALKA HESAP VERMEK ZORUNLULUKLARINI UNUTMAMALILAR,  BU TARZI UYGULAMAKLA YÜKÜMLÜDÜRLER”   tembihatını bile takmayacak kadar kendilerini üstte görmektelerBu köşenin yazarı 26 yıldır kaç belediye Başkanına muhatap oldu? Hepsinden gerekli bilgi ve yanıtları almışken, S.Hasan Arslan da buna dahildir (Zeytinli Belediye Başkanlığı döneminde)  bugün İLÇE belediye Başkanı olması kendisini kaç kademe büyüttü onu merak ediyorum… 26 yılda Tee Altınova’dan, Küçükkuyu’ya  kadar yönetimlere muhatap oldum. Gerektiğinde eleştirdim, gerektiğinde övdüm. Kimseyle mahkemelik olmadım, olmadım çünkü ben İFTİRA ATMAM, BELDEN AŞAĞI YAZMAM, KULAKTAN DUYMA FALAN yani… Sayın ARSLAN, hakkımda size bazı aktarmaların, “bırak ya onu” diyen ya da diyenleri de biliyorum. Vız gelir tırıs gider.

Bu köşenin yazarı, övünmek gibi olmasın 2 fakülte mezunu, nerede ne konuşulacak, ne yazılacak  bilen naçiz bir gazetecidir… 79 yaşında bir büyüğün olarak seversin sevmezsin ama halk namına sorulan bilgileri vermekle yükümlüsün, böyle bir  konuda İSİM ÖNEMLİ değildir. Halk namına  sorulan sorulara yanıt bulmak  bir sonuçtur… 20 gün sonra aynı gazetede her gün 10.000.nci yazımı  Allah izin verirse yazacağım. İnşallah bu yeni dönemde güzel şeyler yazabilirim…

*******

EDREMİT BELEDİYESİ  VE…

Bir cümlelik soru. Belediye bünyesinde maaşlı ama işsiz kaç kişi var ?

********

MEMLEKET PARTİSİ

Edremit İlçe Başkanlığı koltuğuna oturan HALİM  TAŞKARA’yı tee rahmetli İnceoğlu döneminde meclis üyeliği döneminden önce de tanırım. Aşırı çalışkandır. Düşse de kalkmasını bilen bir yapıdadır. Sakin bir yapıda ama, ayağına basıldığında kaplan kesilmesini de bilir. SAKA  döneminin son günlerinden CHP’den atılanlar arasındaydı… Günümüzde kalemini ve dilini bileylemekle meşgul olduğunu tahmin ediyorum. Eli kulağında,  belediyeciliğin içinden gelen biri olarak nasıl bir patlama yapacak bilemem gari.

*********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Bilgili insanlar sessiz kalırsa, aptallar çoğalır.

MANDELA

………………………………………

ÇÜŞ

Düzenli ve düzensiz sığınmacı. Al birini vur ötekine neden böyle iki dilime ayırıyorlar ki. Düzenli gelip de ülkemde yemediği halt kalmayanlar nasıl düzenli sınıfa dahil ediliyorlar…

                                                       *

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Laiklik olduğu sürece bizde Taliban barınamaz”

By: A.HAKAN

Bizden not: Ülke yönetimi de aynı fikirde mi? Aynı cümleyi neden  dile getiremiyorlar?

……………………………………………………..

BÜYÜTEÇ

Edremit Devlet Hastanesi fiziki olarak acınacak durumda. Başhekim ve Doktorların takdire şayan özverili çalışmaları da artık tükenmek üzere. Kardiyolog  çok başarılı ve halk tarafından sevilen bir doktordu, dayanamadı istifa etti. Şimdi yerine geçici kalpçi ! görev  yapıyormuş. Bugün var yarın yok misali.

Yeni Hastane işi tee AYDINLIOĞLU dönemindeki gibi havanda su dövmekle geçiştiriliyor. CANBEY  müjde vermişti, FOS çıktı. 170 bin yerleşik nüfusu olan ve yaz döneminde 1 milyonu aşan ilçeye yakıştırıyorlarsa ÖDÜLÜ hak etmişlerdir.

…………………………………………………

HADİ Bİ DAHA, Bİ DAHA

Edremit çayı dahil, Akçay’dan denize açılan iki ÇAY  var. Zeytinli ve Kızılkeçili çayları, hepsi pislik, moloz yığını, yabani ağacana dönüşmüşler, pet şişeler, naylon poşetler aklınıza ne gelirse mevcut.

Olası birkaç gün sürecek sağanak yağış sonrası bu çayların döküldükleri AĞIZ  TIKANIRSA AKÇAY su altında kalır. Bu görev belediyenin değil ama, daima uykuda olan DSİ’yi uykudan uyandırmak gibi bir görevi belediyeye ait… Bİ DAHA, Bİ DAHA, EE BİRADER YAZA YAZA KLAVYEM KIZARDI BE YAHU!

********

CHP ZONGULDAK VEKİLİ

YAVUZ  YILMAZ…

Hükümeti bizzat ve bizatihi devlet belgeleriyle  rakamlarla halk nasıl eziliyor, kimler nelerden nemalanıyor, yolsuzluklar nasıl yapılıyor gözler önüne seren çalışkan bir vekil. Kulaktan dolma değil yani devletin kendi belgeleriyle, devleti  köşeye sıkıştırıyor ama devlet yönetimi malum olduğu üzere  tınlamıyor bile… Olan sana bana oluyor yok canımızla bu yolsuzlukları  cebimizden ödüyoruz…

194 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar