Uður TARIMAN
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Tarih : 2021.08.25  09:14:49

YANGIN…

Daldaki bir minik yaprağın yaşam mücadelesinin insanın yaşam mücadelesi eli eş değer olduğunu bilmeyen, İKİ  bacaklı, kafatasının içinde bulaşık süngeri taşıyan bu yaratıklar TAAMMÜDEN  insan öldürmek suçunun kitaptaki karşılığı ne ise, tüm olası AFLARDAN  dahi muaf tutulma kaydı ile cezalandırılmadan bu katliamın önü alınmaz…

Edremit’teki yangın resmen bir TAAMMÜDEN  cinayettir. SEHER  vakti yerdeki cam parçaları  1200 C de erimeye başlar ve yüksek ısı yayar. İmdi Edremit’teki yangının başlama saati  SEN-HER VAKTİ  buna göre bu yangının çıkma sebebi olamaz… Ayrıca Edremit’teki yangının çıkış noktası KARAYOLU  ile ulaşması son derece zor bir bölge. Hal böyle olunca bu yangının çıkma nedeni apaçık ortada. Bu bir KUNDAKLAMA dır… Bu yangının büyümesine engel olan yangın söndürme Helikopter ve uçakların anında  güçlü bir tarzda müdahale etmesidir. Buna bir de geçtiğimiz hafta  Ege ve Akdeniz’deki orman yangınları birer TECRÜBE  olmuş ve bu tecrübenin katkısı ili yayılması önlenmiştir. Edremit Onrman İşletme ekiplerinin çalışmaları da yabana atılamaz…

Minik bir yaprağı yapabilmekten aciz iki bacaklı yaratıkların çocukları böyle cayır cayır birileri tarafından yakılsa yine canı yanmayacak mıdır?   Geçen hafta bir yangını çıkartan iki bacaklı yaratık  “1000 lira verdiler git yak dediler, elimde benzin şişesi ile gittim  ve yaktım” diye ifade verdi. Bu yaratık ömür boyu yukarıdaki işaretlediğim gibi  ömür boyu AFLARDAN MUAF OLARAK  kodeste tutulmalı. Ayrıca bu yaratığa  1000 lira veren AZMETTİRİCİ de aynı cezaya çarptırılmalı. Böyle bir HUKUK istiyoruz bilmem HUKUK  camiasına anlatabildim mi?

*********

YANGIN PİLOTLARINA OTEL REZERVASYONU…

Onca helikopter  ve uçak ta var. Bunların ikişer ekipleri olsa elbette bir yerde konaklayacaklar. Ben tam konuyu kendi kafamda eşelerken sosyal medya da bir yazı gördüm. Akçay  Palmiye otelinin sahibi FATİH  kardeşim eski bir dostumdur. “otelimizde rezervasyon yaptırıldı” diyordu. İmdi iş başka,  dostluk falan başka değil mi ya?  Fatih kardeşim yanlış anlamasın derdim  başka. Fatih kardeşim köklü bir AKP’lidir… Edremit Belediyesi’nin ED-BEL DİYE BİR ŞİRKETİ VAR. Bu şirketin envanterinde 3 otel mevcut. Afrodit termal otel  4 yıldız ayarında. Ama bu yıldızları fiyatları yükseltmemek adına KAMİL SAKA  almadı. Pilotlar bu otelde  MİSAFİR edilemezler miydi?  Palmiye otel  ücret almamış olabilir o konuyu bilmiyorum.

Ama EDREMİT’te meydana gelen ve canla başla çalışan bi  pilotlara bir vefa borcumuz yok muydu?

Yani demem o… Ama yapılan görüşmeler ne boyutta onu da bilemem… Belediye yönetimi her konuda olduğu gibi kapalı bir kutu misali olduğu için kendi kafama göre takıldı ne yapayım?

***********

 KENT KONSEYİ

Bir takım heyecan ve telaşla kurulan yeni Edremit KENT  konseyi, mazbatayı ! alalı 15 gün oldu mu neyin/ Kendilerine 15 maddelik bir tüyo yazmış ve hedaye etmiştim. Fatma Dilara KAYA  bu yazdığım tüyoların çok yararlı olduğunu telefonda ifade etti ama hangisinin ucundan tutacakları ya da bu  tüyoların dışında kendi yapmak istedikleri icraatlardan hiç kıpraşma olmadı. Dün bir bugün  iki demenin anlamı yok. Kronometre hızlı çalışıyor… Edremit’in hiçbir konuda beklemeye tahammülü yok…

*********

PCR TESTİ

Günümüze vakit geçirmek için ortaya atılan konulardan farkı yok. Bir Anayasa prof’u olan VOLKAN  ASLAN, ANAYASAYA AYKIRI diyor. Hukuktan ödün verilmemeli diye de ekliyor… Ben de ekleyeyim bari; “HUKUK DERKEN?”

*********

HAVAİ FİŞEK…

Bir berber bir berbere tekerlemesi gibi oldu bu iş. Havai fişek yasaklanmış mıydı? Yasaklanmamış mıydı? Akçay’da her akşama pata küta  fişek patlıyor… Şayet yasaklanmışsa bu konunun   takipçisi hangi kurumdur? Yoksa saldım çayıra düsturu ile her konuda  olduğu gibi midir?

*********

DEVLET HASTANESİ

Geline sormuşlar ya, kalk  oyna yerim dar falan hikayesi… AKP’li vekil Canbey MÜJDE VERELİ 3 AY OLDU. Şimdilerde yine  arazi yeri değişmiş. Tee Havran kavşağı falyan deniyor. Altınoluk’tan Edremit’in çıkışına kadar  yol alacak  AMBULANSTAKİ  vatandaş mefta olacak. Oysa Altınoluk Edremit  mesafesinin orta yerinde bir arazi bulunamaz mıydı? Bulunurdu. Ama bu konuda bile bir takım mavralar  döndü, dönmekte… Hatta Kuğulu gölet denilen yerde yapılması için bu arazi ile  VAKIFLARLA takas yapıldığı söylenmişti … Günümüzde FİZİKİ YAPISI artık yetersiz olan Devlet hastanesinde  hem hasta insanlar hem doktorlar bunalım geçirmekteler… Bu konuda  CHP li vekillerin de TIKLARI çıkmıyor… Orta yerde bir takım mavralar Meclise bile taşınabilecek boyutta… 170 bini bulan yerleşik insanlara acımayanlara biz neden acıyalım ki. Sakın ola Seçim öncesi kapımızı kimse çalmasın. Balıkesir vekili ünvanını taşıyanların hepsi AYNAYA BAKSINLAR… Ayıptır, günahtır. Yıllardan beri sünnetten daha kolay bir teknoloji ile yapılan basit bir ANJİO  için ya Özel hastaneyle ya Balıkesir’e, ya İzmir’e  batı bunu duysa  şeyi ile güler. Basit bir Anjiyonun 170 binlik bir ilçe devlet hastanesinde yapılamaması. Komik değil mi?

***********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Kalem açacağı ŞEHVET  uyandırır”

BY: Nurettin   Yıldız

Bizden not: Dervişin zikri falan var ya. Bu adam Trabzon Of doğumlu ve sözde din adamıymış.

……………………………………………..

AÇLIK SINIRI VE ANNE KATİLİ

Açlık sınırı 3500 gayme  oldu. Devlet evrakları böyle diyor. 100 lira vermeyen annesini 10 kez  bıçaklayarak öldürdü. Gazete haberi…

********

ELEKTRİK ÇARPSIN Kİ!

Ya da seni inşallah elektrik çarpar gibi de kullanabiliriz. Bu bedduayı yapın ki elektrik  faturanız düşsün… Halkını düşünmeyen her kim varsa inşallah  elektrik çarpar. Amin….

********

PİCİAR  ! TESTİ..

Otobüs, tren, uçak, tiyatro, sinemaya girebilmek için PİCİAR TESTİ istenecekmiş ya. Bir muzır okurum aradı abi şu bilgiyi öğrenmek istiyorum “geneleve girmek için de PİCİAR  testi istenecek mi?” Gel buradan yak… Ben de ona bir öneride bulundum. Nurettin YILMAZ’a soruver  dedim.

*********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Rabbim içi başka dışı başka olanlardan bizi korusun.

Hz.Ali

………………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit merkez ile Endüstri Meslek Lisesi arasındaki yolu kim onaracak?

BBB mi yoksa Edremit belediyesi m? Ya da BBB parasını verecek, Edremit  Belediyesi mi yapacak?

Ne zor işler bunlar çoookk  zor…

………………………………………..

ÇÜŞ

SAKAL KONULU yazımı yarına bıraktım… Yazmak için bile midem kaldırmıyor da !

********

ASGARİ ÜCRET

Yapılan çok büyük çalışmalar meyvasını verdi ve  ilmi bir açıklaması yapıldı. Türkiye’de  Asgari ücretin % 26’SI  FATURALARIMIZA  gidiyormuş… Benim milletim, benim canlarım benim şekerciklerim diyen menfaatperez siyasiler içlerinden ekmek alamıyorlarsa pasta yesinler demiyorlarsa ne olayım. Sonra ortaya çıkıp ılımlı İslam, ılımsız İslam falan felan, dinimizi bile asgari ücrete döndürdüler… 28 gramlık çaya balıklama dalan  üstün zekalılarımız pasta mı yerler kek mi yerler bilemem zıkkım marka ne yerlerse yesinler…

164 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar