Uður TARIMAN
2 Ekim 2021 Cumartesi
Tarih : 2021.10.01  17:05:38

PARDON YANİ… BUGÜN CUMARTESİ…

DOKTOR olmak demek sadece reçete yazmak demek mi? Onun da eğlenceye, zevke ihtiyacı yok mu? Elbette var hem de keyfince. Kalp ve Damar Cerrahı olan BANU  ÜÇÜKPOLAT  isimli  doktor bir tv programının bitiminde, Roman havası eşliğinde mini bir gösteri yapmış. Hemen bizim sultan-ı yegahlara malzeme olmuş. Vay efendim… VAY… Kalbinin damarlarıyla dans ederken aman doktor canım doktor… Yok öle mama. Herkesin özel hayatı var… Doktor yemin ederken, dans etmeyeceğime, öpüşmeyeceğime, falan felan diye and mı içiyor… Utanmasalar hakkında soruşturma açacaklar. Oha yani oha… Sarıklı  sözde din adamları, çember yaparak hep beraber grup ! olarak zıplayıp adına da zikir denilen kuyruğu takıp oynarlarken iyi hoş değil mi? Var mı dinimizde böyle ibadet şekli?

********

KAYYUM ÜZERİNE BİR KARİKATÜR

Karikatür dergilerine sansür, mahkeme, kapatma falan geldi tüm neşemiz  kayboldu. Rahmetli eski siyasilerin ne karikatürleri  dergi sayfalarını doldururdu. Mesela Demirel, Erbakan hoca, Ecevit gibi ülke siyasetine damga vuran siyasilerin  onca karikatürleri için hiçbirisi dava açmadı. Hiçbirisi sansür getirmedi… Neyse dün ülke genelene damga vuran KAYYUM  istilası vardı ya onu karikatürize etmiş bir çizerin. Çizgileri gözüme çarptı… Bir kadın yatakta yatıyor, adamın biri baş ucunda duruyor ve kadına

“kocanız gözaltına alındı beni kayyum atadılar” diyor… İşte uzun uzun yazmaya  gerek kalmadan üç beş çizgiyle  kitap yazmış gibi. Hep derim keşke öyle bir yeteneğim olsaydı da karikatürist olsaydım diye… Kafayı sallasan kayyuma çarpıyor değil mi? Kayyum dediğin  YEDDİ EMİN dir. Ama ülkemizde nice kayyumların ne haltlar karıştırdıklarını okuyoruz…

*********

2021 ‘İN  ÇOK ŞİRİN BİR SÖZÜ

Kemal Kılıçdaroğlu “BELEDİYELERİMİZ HALKA HESAP VERMEYİ GÖREV SAYMALILAR”.  Valla bu sözü daha önceleri üç beş kez yazdım. Hatta bu sözün, çerçeve içinde bütün CHP’li belediye başkanlarının odalarında asılması gerektiğine de… Ah  be Kemal bey bir tanesini de altın yaldızlı çerçeveli olarak Edremit Belediyesine gönderseydin.

*********

OKU BAKİİİM…

Okumak, yazmak ve düşünmek… Ülkemizde sevimsiz bir hale getirilen, kültür denilen bir gün hepinize lazım olacak bir dünya fenomeni….! Gel gelelim şu minik saptamayı lütfen dikkatli okuyun.

Türkiye’de en az üniversite mezunu olan  Urfa’nın HARRAN İLÇESİ:

AKP, % 97  OY almış

En fazla üniversite mezunu olan İl TUNCELİ; % 93

Akp’nin oyu  %  3

Oku bakim…

********

SİVRİSİNEK İLE MÜCADELE

Edemezsin kardeşim, sen o minik  sinekle baş edemezsin. Üstüne üstlük mücadele ediyorum diyerek  ilaç püskürten araca harcadığın yakıt, iki personel ve  sinek ilacına harcadığın para aynı o püskürttüğün ilaç gibi havaya gidiyor.

Japonlar bir bilimsel araştırma yapmışlar… Sivrisineğin  ANTENİ  100  çeşit koku alıcısına sahipmiş. Biraz olsun gazete okuyun, biraz bilimsel  buluşları yazan  kitapları raporları okuyun, biraz olsun bilgi sahibi olun… Taş döşemekle belediye hizmeti yapıyorum diye göğsünüzü yumruklamayın.

Ayrıca bu Japon bulgusundan yola çıkarak , sağa sola şirin gözükmek için kullandığınız  parfümü de eyi seçin. Bak  o minik hayvancık 100 ayrı kokuyu alıyormuş… Demedi demeyin durmadan kaşınırsınız valla…

********

ARI

Orman yangınlarında en fazla kayıp veren minik hayvancıklar. İnsanoğlunun ders alması gereken bir ARI devleti  NASIL YÖNETİLİYOR  inceleme yapması gerekirken insanoğlu kendi eliyle  ARI SOYKURUMU  yapmakta.

Arıların nesli tükendiğinde insanlığın da nesli tükenir diyen bilim insanlarının  bu bulguları  hiçe sayılmakta. ONLARIN ÜRETTİĞİ  ürünle insanlığın sayısız hastalıkları tedavi ediliyor. İnsanoğlunun ayakta durmasını sağlıyor. Arı dünyası nasıl çalışıyor, nasıl başarıyı elde edebiliyorlar, İKTİDAR OLAN HER  kesim, masaya oturmadan önce ARI dünyasını  okumaları gerekir… ARILAR KOVANLARA  giremezlerse  İNSANLIK  mefta olur…

*********

GÜNAH VE YASAK

“Günah yasak olduğu için acı vermez, acı verici olduğu için günahtır” verir. Diyen GOETHE  ne kadar haklı… Günah, Yaradan’la kul arasında olan bir konudur. Hiçbir KUL  bir başkasını bu konuda yargılayamaz. Yargılayan kendini sütten çıkmış ak kaşık zanneden bir çavallıdır.

Bu kon şarkılara bile ilaç olmuştur. Mesela rahmetli Müzeyyen SENAR’ın  dillere destan bir şarkısı vardı;

Bu aşkın şarabını ben doldurur ben içerim

Günah benim, sevap benim kime ne ?

Nasıl şarkı, konuya cuk oturdu değil mi?

*********

DEMOKRASİ

İtalya’nın eski Başbakanı BERLUSCONİ  yolsuzluktan  ceza almış ve bu cezasını hiç gocunmadan,  direnmeden sokakta çöpçülük yaparak çekti.

Mesela, elinde sandviç ile  tren garında tren bekleyen bir kadın İSVEÇ başbakanı. ELOHA  YOHANSEN, eli öpülesi kadın. Bisikletiyle bakanlığa giden bir Avrupalı  bakan. Demokrasi ve tevazu. Bu insanlardan ders alan gençlik elbette böyle yetişir hiçbir yamukluğa  sapmaz… Paraları cukkaladın mı oğlum dersen, bu işin elbet devamı gelir ve öyle nesil yetişir.

**********

BU RAPOR RESMİ BİR RAPOR

Utanan ve  konuya el koyan bir kamu dairesi var mı? Yapılan açıklamada  1 milyon çocuk TARİKATLARIN  elindeymiş… Böyle mi gençlik yetiştireceğiz? Böylemi teknoloji ile kucaklaşacağız? Sebep olanlar bir nebze utanıyorlar mı?

*********

ELEK

Ha bir cismi eleğe koymuşun pislikten, taşlardan arındırmışın,  ha insanoğluna görev vermek için sınavdan geçirmişin her ikisi de eleme yani… KPSS de, FİZİK  öğretmenliği alımında Türkiye birincisi DENİZ  EREN DEMİR, mülakatta  ELENMİŞ. Bu kızımızda  ilim, birikim var ama bir  şeyi eksik. Nedir o eksik, işe alımlarda ülkede uygulanan sistemi  öğrenememiş. Mülakata girerken AMPÜL rozetini takmayı unutmuş…

*********

KULAĞINIZÇDA KÜPE OLSUN

Türkiye’yi savaşarak, asker ve silah kullanarak yenemezsiniz. Türkleri Din adamlarını ele geçirip onları kullanın. Onlar devleti yıkarlar.

WİNSTON CHORCİHLL

………………………………………..

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“İslam dünyasının 500 yıldır  bilime katkısı olmamıştır.

By. Prof. DR. SANCAR

Bizden  not. Yerli ve Milli otomuz nerede yapılıyor hocam?

……………………………………………

ÇÜŞ

Domuz eti ithal edilecekti ne oldu o ithalat. Sessiz ve derinden bulandırma ortalığı  hafız.

…………………………………………..

BÜYÜTEÇ

Taş döşeyen belediye alkış alıyor. Tut şunun ucunu döşeyelim abi..

……………………………………..

AVANTA LEVANTA.

Aportta bekleyen o kadar çok sözde yazar  takımı var ki, heyecandan, meraktan neredeyse  CORONA olacaklar. Ne iş? Erken seçim beklentisi onların  AŞILARI yahu hala anlayamadın mı?

 

129 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar