Uður TARIMAN
6 Ekim 2021 Çarşamba
Tarih : 2021.10.05  17:23:52

YAŞ YETMİŞ, İŞ  BİTMİŞ

Onu söyleyen halt etmiş. Adam 80 yaşını devirmek üzere Yüksek istişare kurulunda  TEPELERDE. TBMM’ye başkanlık yaptı… Ama sokakta dolaşan bizler 65 yaşından itibaren bankalardan kredi alamıyoruz. Malımızı bağışlayamıyoruz. Yani yaşama ölü  gibi bakılıyoruz. Veee su 80 yaşındaki adam bugün ülkenin bel kemiği olan Anayasa hakkında görüş bildiriyor. İlk dört maddeye gerek yok İslamı Anayasa yazılsın diye ahkam kesiyor. İsmail KAHRAMAN  isimli bu şahıs torunlarının geleceğini göremeyecek kadar  yaşlı !! AKP tarafından yazılan yeni anayasada demek ki bu görüş  hakim. Bugün yaşadıkları Türkiye’de, zevk, sefa tantana içinde yaşayan AKP zihniyeti, demek ki sadece  kendi çıkarlarını  ön planda görmekte ve saman altından su yürüterek  İSLAMI  bir ülke hayali içindeler.

Hal böyle iken çocuklarını Amerika ve diğer ülkelerde yüksek tahsil yaptırmalarının nedenini açıklasalar da, kandırdıkları rozettaşlarına izah edebilseler .Geri kalanın  zaten iknaya ihtiyaçları yok onlar ileriyi görüyorlar ve onun için karşı çıkıyorlar… Bu 80 yaşındaki muhterem  kendi içinden geleni konuşmuş olamaz. SÜFLÖR  ya da süflörleri var.

Geçtiğimiz gün Müjdat gezen “onlar mehter marşı ile gidecekler, biz İzmir marşı ile geleceğiz” dediği için, YANDAŞ GENEL YAYIN YÖNETMENİ A.HAKAN “BU KUTUPLAŞMA ÇABASI” diye yanıt verdi.

Hangisi kutuplaşma şimdi A.Hakan ne yazacak onu merak ediyorum. Hem laikliğe meydan okuyacaksın, hem Avrupa’nın en pahalı KRAVATINI  takacaksın. Ülke  esasen AKP tarafından kutuplaştırıldı, bunu bilmeyen bebeler bile kalmadı gari.

Yeri geldiğinde  AKP sayesinde ülke ÇAĞ  atladı diyeceksin, ama bir tek İslam ülkesinin teknoloji bilim dalında bir tek icatlarının olmadığını bile bile inkar etme yoluna gideceksin… MOBİLET motoru bile yapamayan ülke, Çin’den toplu iğne alıyor. Don lastiği alıyor. Çağ nasıl atlanılıyorun göstergesi yani.

**********

TABELA MECLİSİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi vallahi TABELA MECLİSİNE  döndürüldü. Geçtiğimiz gün CHP’li Engin Altay “Meclis’e 1907 kanun teklifi verdik bir tanesi bile görüşülmedi” dedi. Bu açıklaması bizim bu yazının başlığıyla örtüşmüyor mu? Meclis niye var? Kapat dükkanı o zaman. Halkın meclisinde halkın sorunları gündeme alınıp ortak bir paydada görüşülmüyorsa varlığı tartışılır değil mi ya?

Kanun teklifinin yanı sıra bütün olumsuzluklar için de, Komisyon kurulsun diyen muhalefetin bu teklifleri de  AKP ve küçük ortağının iradeleriyle reddedildi. Halkın meclisi nerede kaldı… İngiltere’de kraliçe var ama hiçbir yetkisi yok. Hatta SARAYIN HESAPLARI bile didik didik edilip fazla harcamalara senato kısıtlama getirebiliyor… Şimdi TEK  adam sisteminin anlamını izah edebilen bir siyaset bilimcisi varsa açıklasa da öğrensek.

Halkın meclisinde halkın sorunları görüşülmeyecekse halka da mı gerek yok yani. Ama seçim öncesi neden meydanlara çıkıp “şekerlerim, canlarım oyunuz bize” diyorsunuz?

Bütün bunları elinizin tersiyle itip, seçimlerde meydan okumaya devam edecekseniz bunda iki  neden olması gerekir;

Bana oy verenlerin tümü kültür yoksunu.

İkincisi ise, seçimlerde ŞİKE… Bu iki doneden birisine çok güveniyorsunuz demektir…

AKP’li sevgili dostlar, artık lütfen siz de şapkayı  önünüze koyarak, çoluğunuzun, torununuzun geleceği hakkında şöyle bir düşünseniz diyorum… Ben parti marti gözleyen bin naçiz gazeteciyim. Naçizane biraz olsun ileriyi görebilen bir yapımda mevcut. Arap baharı diye yırtınan zihniyet ortada ne bahar, ne kış olmadığını gördü ama, israrından vazgeçmişe benzemiyor… HEMİNGWAY’in çok meşhur bir romanı vardı. Çanlar kimin için çalıyor, okudunuz mu bilemem…

********

6 MUHALİF PARTİ

Ülkedeki sorunları, seçim kanunu, yeni Anayasa konularında müşterek bir noktada buluşmak üzere toplanıyorlar. Konuşuyorlar, somut bir kararı ortaya koyacaklar. İktidar ise bu format için KUTUPLAŞMA diyor… Siz AKP olarak minik ortağınızla devamlı istişare halindesiniz bu kutuplaşma değil midir?... Geç bi kalem..

*********

EDREMİT’TE SİYASET

Yeni kurulan partiler dahil, Edremit’te, sanki bana dokunmayan yılan bin yaşasın babında bir  davranış  hakim… Ya siyasetten uzak bir yapıdalar ya  da tuzları kuru, kartvizitim yeter bana görüşündeler.

Oysa, Deva partisi, Memleket partisi, Gelecek Partisi İYİ  parti, falan felan hiç birisinden ülkenin durum vaziyeti !! konusunda bir tek kelime harcamıyorlar !! AKP Edremit’te bir iniş bir çıkış yaptı ama sadece görüntü vermek adına. Günümüzde AKP Edremit ve Edremit Belediyesi sokakta insanların değimiyle kol kola girdiler, valla ben demiyom halk öyle diyo, pek de yalan tarafı yok. İşin içinde işler girince  akan sular duruyor…

Yani Edremit’te siyaset yok satıyor… Oysa muhalif parti teşkilatları halkı çıkıp, (kimileri halka inin derler ama bana ters)  ülke sorunları hakkında bilgi akışında bulunmuyorlar. Mesela  CHP’yi, BARZANİ  ile görüşmeye gitmesini eleştiren iktidar  grubuna  neden Barzani’ye gidildi izah edilmesi gerekirdi.

Bu konuya değinirken de iktidarın, Öcalan’ın tv ye çıkartılması ile yanıt verebilirler halkı aydınlatabilirlerdi. Mesela DOLMABAHÇE  sohbeti ile BARZANİ İLE GÖRÜŞME KIYASLAMASI YAPILABİLİRDİ. Mesela  Barzani’ye devlet töreni ile kırmızı halı üzerinde yürütüp şeref kıtasını selamlaması anlatılabilirdi… Yani Edremit’te siyasi partilerin teşkilatları kendi işlerine dalmışlar. Madem kendi işlerin yoğun, neden aday olup siyasete atıldın be birader?

***********

VERGİ ZAMMI

Ne gam ne gam… Vergiye zam yapıyor sonra çıkıp, zincir marketlere  laf atıyorlar. Verginin vergisini alan tek ülke olmamıza rağmen vergilere zam yapılması bir ekonomi ödülüne layık bir buluştur.

Değerli devlet yöneticilerimiz hiçbir yatırım yapmadan, hiçbir personel çalıştırmadan, hiçbir hammadde masrafı yapmadan kasada para kalmayınca  HALKIN TEPESİNE  böyle biniyor. Dün EVE tüp aldım 170 lira dedi, tüpçü. Yahu bu tüpü fakiri de kullanıyor, zengini de… Doğalgaz olmayan yerlere bari kıyak yapta oralardaki tüplere zamdan muaf tut. Olur mu  bu kadar halkını sevmeyen bir iktidar gelmedi be birader. Bendeniz cennet mekan kuşu 79 yaşındayım nice  yönetimler gördüm ama böylesini görmedim. Kooperatif marketler açacağız diyerek  bir tutam bal sürdüler halkın ağzına yersen. Elektrik, doğalgaz, akaryakıt, gibi üretim hammaddelerine böyle fahiş zamlar yaparsan, istersen her mahallede bir market aç nafile… Ürünün maliyeti önemli. Hani derler sen kuzu olunca……….!!!KE-DE-VE’nin Ö-TE-VE’Sİ, vergiye vergi alan bir devlet… Allah’a emanet ediyorum.

Bir insan ya da bir grup bir şeye yapamıyorsa pardon diyerek kenara çekilmeli.

*********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ  YER

“Futbolda yenilen takımın yönetimi hakemlere saldırıyor”

By. SPOR BASINI

Bizden not: Bunun kolayı var. Yabancı topçu alıyoruz da, önceki yıllarda olduğu gibi yabancı hakem neden getirmiyoruz. İŞİN kolayı bu.

…………………………………………………

ÇÜŞ

Master Chef çekimi için reklam karşılığı Bursa BELEDİYESİ 600 bin gayme ödediği yazılıp çizilmişti. AKP’Lİ BELEDİYE OLDUĞU İÇİN ÜZERİNE

 ÖLÜ toprağı serpildi… Balıkesir Belediyesi de yaptırdı bu çekimi kaç para ödedi?

…………………………………………….

BÜYÜTEÇ

Akçay’da bulunan Zeytinli, Kızılkeçili çaylarının haline görmek isteyenlere REHBERLİK yaparım. Ücret istemem. REZALETİN  ücreti mi olur?

……………………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE    OLSUN

Söz var dağa çıkarır, söz var dağdan indirir

DEYİM

…………………………

TAK FİŞİ BİTİR İŞİ

Geçtiğimiz yıllarda çok revaçta olan bir magazinsel söylemdi. Fiş miş kalmadı gari. Takacak priz sadece halkın şeyi !!

……………………………………

OLİVERSİTİ

Bıkmadın mı diyeceksiniz ama benim malım olduğuna göre neden bıkayım ki? Edremit belediyesi gazete okumadığı için devamlı yazmak zorundayım. Belki bir okuyan dostları olur da kulaklarına fısıldar babında… O bina kimsenin malı değil… Üzerine çökemezsiniz bunun hesabını halk soracak.

…………………………………………

ED-BEL

Belediyenin şirketi her bir işletmeyi ya sattı ya kiraya verdi. Kızılkeçili çay bahçesini kaç paraya, kime kiraya verildi hadi bi daha sorayım dedim. Bu işletmenin bir bugünkü haline bakın bir de İbrahim YAKIN dönemindeki durumuna. GİDEN BİR PİŞMAN GİTMEYEN BONUS.

 

134 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar