Uður TARIMAN
26 Kasım 2021 Cuma
Tarih : 2021.11.25  16:52:54

BİR  MUHTAR VE HİZMET

Edremit’in kıyıda köşede kalmış bir mahallesi İBRAHİMCE… Sosyal imkanlardan bile yoksun bırakılmış, kendilerini soyutlanmış olarak  gören bir toplum olarak görmektelerdi. Son seçimlerde bu sorunlu mahalleye aday olan ve kazanan bir muhtar çıkıverdi ortaya. HÜSEYİN ÇANAKLI… Kamil Saka döneminde de istediklerini günü gününe temin edebildiği imkanlarla başladı kollarını sıvamaya. Çanaklı kafasına koyduğu hizmeti şekillendiriyor, alması gereken doneleri kağıda döküyor ve projesini üst kademelere sunuyor. Bugüne kadar  her projesini gerçekleştiren bir muhtar… Karakol  eksikliğini dahi projelendiren ve kademelerden olumlu yanıt alarak harekete geçirmesini  Karakolun adının da Şehit  polis Abdülkadir  Güngör adının verilmesi  önerisi de  uygun bulundu hizmet adamı. Kendi imkanlarıyla  MİNİ MARKET  bile hizmete girdi. Geçtiğimiz günlerde VALİ’yi davet etti ve vali  ŞILDAK  yağmurlu havada programını aksatmadı mahalleyi adım adım gezdi. Çanaklı mahallesi için tüm eksiklikleri tek tek giderme çabasını sürdürüyor… Her mahalleye lazım denecek bir kapasitede muhtar… Yolun açık olsun

********

GELEN VE GİDEN

Gelen gideni aratır derler. Hal böyle olunca gelenin bir adım ötede olması gerekirken bir adım geride kalması  kendisine EKSİ  not aldırır. Kamil Saka’ya “oh oldu gitti başımızdan” diyenler ahh ne yaptık biz yahu, diyorlar” inanmayanlar çıksınlar sokağa kendi kulaklarıyla duysunlar…

Rakamsal olarak tespit  etmek isteyenler anket yaptırsınlar. Her 100 kişiden  80’i pişmaniye severiz diyecekler var mı iddiaya gidenler? Demek ki atasözlerini yabana atmayacaksın. GELEN GİDENİ ARATIR…

********

BELEDİYELER   DOLARA METHİYELER DÖKÜYOR

Bakmayın döküyor dediğime emin olun sahiden methiye  döşüyor ve döküyorlar. İçten içe çaktırmadan. Aynı iktidarın her gün bir yeni gündemle bir gün önceki konunun üzerine ölü toprağı serptiği gibi.

İnşaat yapacaklarken askıya aldılar, demire zam betona zam, ee birde işçiye memura zam mevsimi.

Müfettiş gelip ifade almaya  kalksa “valla yapacaktık ama bu ani durum elimizi ayağımızı bağladıborçları ödeyemedik”  Yersen… “Alt yapı icraatlarımızı projelendirmiştik ama gelen ürün zamları ertelememize neden oldu” Yersen.

Piyasaya  olan borçlarımızı rölantiye almaya mecbur kaldık” Yersen…

DOLAR VE AVRO’ saldırısından !  çok önce de sorduk bu köşeden. Hem Edremit Belediyesi’ne hem Büyükşehir denilen  Beledi yönetimlerine..” Kaç para borçla devir aldınız?” ikisinden de tık çıkmadı.

YÜCEL YILMAZ, beyefendi EDREMİT basının tanımıyor, takmıyor belki de Edremit’te imtiyaz sahibi kaç gazete olduğundan bile haberi yoktur. 180 bin yerleşik nüfusu olan Balıkesir’in ikinci büyük ilçesi çerçevesinde makamındaki masanın üzerine rapor verecek bir Edremit temsilcisi var mı yok mu ben bilmiyorum. Kimileri var diyor ama ben ne tanıyorum, ne kimdir bilmiyorum, varsa ne iş yaptığını bilen varsa lütfen beni aydınlatsın. Sayın Yücel Yılmaz, biz her daim yazdığım gibi HALKLA YÖNETİM ARASINDA KÖPRÜYÜZ. Bizi takmamanız, halkı takmamanız anlamına geliyor. Kusura kalma bizi takmayanı elbette bizim de takmama gibi hakkımız mahfuzdur… Edip UĞUR  rahmetli oldu. Ondan kalan borç mirasını KAFAOĞLU aldı. Kafaoğlu’ndan siz devir aldınız. Halkın oyları ile o masada oturduğunuza göre halkın parasının hesabını halka vermekle yükümlüsünüz… Keza İLÇE BELEDİYELERİ de… Edremit’e birkaç hizmet babında yaptıklarınız yapmakla yükümlü olduğunuz  icraatlar değil midir? Akçay’a şebeke suyu getirmek adına rahmetli EDİP AGA  kaç para harcadı?  SU NEREDE? Bu para halkın parası değil mi? Eee şimdi dolar ve avronun tecavüzüne uğradınız, bahane  hazır. Bu konuda bir serzenişiniz elbette olamaz. Bu cümlem bütün belediyeler için geçerlidir…

**********

BEN DAHA ÖNCE SÖYLEDİM GİBİME GELİYOR

Seçim, meçim yok, 2023’E DİKKAT diye defalarca iki yıldır yazıyorum. Muhalefet boşuna çenelerini yoruyorlar. Bu şartlar altında seçim yapmayı göze alacak olan seçim yapmaz “ben yoruldum gari artık bu işi bırakıyorum” der ve emekli olur gider. Eee hal böyle olmadığına göre yani Erdoğan’dan böyle bir eylem olmayacağına göre aklındaki  projeyi  UYGULAYACAK. Bakın bakalım 2023 te de seçim olacak mı hep birlikte göreceğiz…

*********

BAE

BİRLEŞİK  ARAP EMİRLİKLERİ… Hangi yüzle geldiler diyeceğim ama gelmeleri babalarının hayrına değil. ELLERİ BOŞ DÖNMEYECEKLER. Müslüman Türkiye’nin düşmanı gibi tavır takınan bu KABİLE mensuplarına bu milletin alın teri olan, VARLIK fonundan neler satılacak? Türk milleti olarak açlığa, kıtlığa, zorluğa göğüs gerebilen bir toplumuz. Alın terimiz bu KABİLE fellahlarına satılmasına karşıyız.

Dedikten sonra, bugüne kadar 20 yılda satılanların paraların nereye harcandığını da ülke insanı olmak hakkımız… Bu  kabile ile tokalaşmak bile haram… HZ.MUHAMMED ne güzel eylemiş “BEN ARABIM AMA ARAP BENDEN DEĞİL”

*********

FACİA GELİYORUM DEMEZ…

Dün yine bir haber başlıktaki  cümlemi kanıtladı. Aylardır yazıyorum. COİN, MOİN. Bu parasal  oyuna dur deyin, ikinci bir BANKER faciası patlayacak diye defalarca yazdım. THODEX  isimli olana patladı binlerce insanın parasını tokatlayıp tüydüler. Dün yayınlanan haberde ikincisi patladı.

HE COİN, 20 bin kişinin parasını tokatlayıp ortadan kaybolmuş. Şu anda tokat yiyen  ikinci bir akım 20 bin kişi… Valla ne yalan söyleyeyim, tokat yiyenlere acımıyorum. Ben KUMAR HARAMDIR diyerek, Yıldızlı otellerdeki Kumarhaneleri kapatanların düştükleri duruma acıyorum. Türkiye’nin 85.nci ili olan KKTC’ye akşam gidip sabah dönen Kumar düşkünleri gözler önünde dururken KUMARA HARAMDIR  diyenlere acıyorum. Sözünün arkasında durmayan devlet yönetimine acımak elbette zul ama  ortada duran icraat varken. Ülke yönetimi halkının yanında olması gerekir değil mi? Bu COİN MOİN’nin dışında bir  de EV  satanlar var. Faizsiz falan diyerek binlerce insanı tokatlayanlar. Bütün bunlar devasa REKLAM KAMANYALARI yapılırken gözlerini kapatan İKTİDARA acımak  elbette hakkımız… Facia geliyorum demez işte böyle göstere göstere gelir…

Bu konu bana YEREL GAZETELERİ küçümseyenler için bir uyarı mahiyetinde yazdım. Yani biz bazı konuları ULUSALDAN ÖNCE  yansız olarak yazarız. Yandaş olacağıma  !!!

*********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“2 KG.DOMAT  ALACAĞINA 2 ADET AL”

By: AKP’li vekil.

Bizden not: Bu adam benim dilimden kurtulamaz.

Sen bir dönem vekillik yap, ömür boyu emekli maaşı alırken. Ben  bu hakkı kabul etmiyorum desene. Sağlığa zararı sen ve senin gibiler.

********

ÇÜŞ

Sıcak para girişi sürüyor. Hürriyet Gazetesi’nin  0 ASİT yağ kokan haberi. Biz vazgeçtik sıcağından soğuğuna razıyız be birader.

……………………………….

BÜYÜTEÇ

AKP Edremit ilçe başkanı EKREM UMUTLU Ankara’dan müjdelerle döndü. Hastanemizin temeli yakında atılacakmış. Beni en çok bu müjde ilgilendirdi. Bu MÜJDEYİ tarihli olarak not

ettim…

……………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Baca eğri de olsa duman doğru çıkar

ATASÖZÜ

……………………………………………..

HES

Hesi olmayan minibüse binemez. Bu konuyu ikinci kez yazıyorum. Koop. Başkanları araçlarınızdan kaldırın bu duyuruyu. Kim kimin HES’ni kontrol ediyor ki?

…………………………………………….

GRİPAL ENFEKSİYON

Bu cümle yerine gribal enfeksiyon dense  altın ve dolar bazında çalışanlara cuk oturmaz mı?

Geçen gün de yazmıştım. Yalan makinesi yerine YALAN AŞISI BULSA UĞUR HOCA  diye.

Enflasyon ENFFİYE gibidir. Bir hapşurur iki  hapşurtur insanı kimini ciğeri ağzından gelir kiminin cebinden dolar fışkırır. Kime zarar vereceği belli olmaz… CONCİLER TEKER TEKER TOKAT ATIP, NEDEN TÜYÜYORLAR?

 

173 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar