Uður TARIMAN
8 Aralık 2021 Çarşamba
Tarih : 2021.12.07  16:31:36

MÜJDE

Bu kelime belediyelerin ortaya savurdukları ve yapmaları  görevleri içinde olan hizmetler gereği olmasına rağmen,  bu görevlerden birini yapmak üzereyken halka MÜJDE  olarak sunmaları arkıt mide bulantısı haline getirildi…

Yine bir müjde dünkü  yerel gazetelerde bu  kelimeyle duyuruldu. Neymiş bu haber “EDREMİT’in Avcılar, Arıtaşı, Tahtakuşlar, Çamlıbel ve Güre’de yıllardır yapılmayan alt yapı hizmeti BBB tarafından  sağlanacak”

Balıkesir 2014 yılında  BÜYÜKŞEHİR oldu. İlk belediye Başkanı da rahmetli EDİP UĞUR’du. Ondan sonra KAFAOĞLU  geldi. Vee ondan sonra da YÜCEL Yılmaz… Yılmaz bir tarihte  yaptığı, makam sahibi olmak için ya imam hatipli olacaksın ya AKP’li esprisiyle kendi başını yakacaktı, sıyırdı.

Neyse, UĞUR’dan bu yana  kaç yıl geçti? Yukarıda müjde olarak verilenler BÜYÜKŞEHİR  statüsü içindeyse “bugüne kadar yapılmayanları” diyerek üstü kapalı olarak  CHP’ye  malı yüklemesi gibi algılanmadı mı? Algılandı… Bu bir Müjde  değil  BBB TARAFINDAN yapılması gereken hizmetlerin günümüze kadar yapılmamasının itirafıdır… Mesela, AKÇAY’a şebeke suyu getireceğim diye bu devasa mahalle 2 yıl kazılmış, bataklık hale getirilen yolların ızdırabı bir yana harcanan paraların tutarını defalarca sormamıza rağmen günümüze kadar açıklanmadı ve ortada ne su var, ne bu konuda bir girişim. Bir gün gelir  bunu da CHP’li belediyeye yüklerler. Ama yemezler. Ortada belge var, yapılmış olan ihaleler var…

Demem o ki, MÜJDE  verirken yapılması asli görevler değil, yeni projelerle gelin halka.

********

EDREMİT’İN YOLLARI TAŞTAN

Sen çıkardın bizi baştan Hasan ARSLAN… “Efeem o yolların çoğu BBB’ye ait beni bağlamaz” deme şansın da kalmadı be sevgili Hasan ARSLAN…

Açıklama yapmak zorundasınız. Hangi caddeler  BBB’ye ait, hangileri  size ait. Bu açıklamayı yapmamakla kendi partinize zarar veriyorsunuz anlamına gelecek ve öyle algı devam edecek. Baraj caddesi, İstasyon caddesi, Eski belediye binasının civarı. Akçay caddesi  v.s v.s. BBB’yi uyarmakta sizin göreviniz… Üstüne üstlük pazartesi günü  eski kuğulu gölet şimdinin Körfezin en büyük çöplüğünün bulunduğu çay boyunda bir araç devasa çukura girmeyeyim diye çaya uçmaktan zor kurtuldu. Halka hizmet birkaç açılış, birkaç çay kahve toplantılarına katılmakla olunuyorsa vay halimize”. “BBB  ile iyi geçineyim kankalığı  bozmayayım” diyorsan yanılıyorsun, siyasetin  affı yoktur bilirsin. Gün gelir beline beline vururlar AKP’yi yabana atma. Zaten  son 4 aydır BBB de pek suskun o da “aman Edremit teşkilatıyla iyi geçeniyim” düsturu EDREMİT’i almaktan geçer demedi deme. Bu iş  senin siyasetinin sonu olur. Benden söylemesi. Travel Turkey How are you?

********

ÇÜŞ

KATAR, MATAR  İSKELEDEN BOK ATAR…

********

DAVA ARKADAŞI

Son bir iki yıldır, AKP’de dava arkadaşlığı  rafa kalktı gibi. Dava birlikte aynı yastığa baş koymak gibidir. Ama günümüzde yastıklar ayrıldı fotoğrafı vermiyor mu?

*********

SİYASET DEĞİL BENİM YAZDIKLARIM

İster sağ, ister sol, isterse ikisinin ortası olsun insanların gözünün içine baka baka antidepresan vermeye kalkışanlara karşı  benim tepkimdir. Ben siyasetten anlamam. Zaten ortaya şöyle bir bakın siyaseti bilen kaç kişi sayabilirsiniz?

İmdi, siyasetin göbeğinde gazetecilik yapan ve büyük bir gazetenin ! kaptanı bakın Pazartesi günü ne yazdı?

- CHP’de dava diye bir şuur yok

-Kişisel hırslarından arınmak yok

-Kişisel beklentilerini bırakamıyorlar

-Yoldaşlarıyla çıkarsız dayanışma yapamıyorlar

-Yoldaşlar arasında hizipleşmekteler

-Dedikodudan  uzak duramıyorlar

-El birliği ile zafer için çıkamıyorlar

-Hesapsız kitapsız  zafere kilitlenemiyorlar.

-Hepsi hesapçı

-Herkes gurupçu

-Herkes kendini düşünüyor

-Herkes kişisel ikbalini düşünüyor…

Böyle yazmış siyaset bilimci gazeteci. Kendisine sormak gerekir. Gerekir ama ben siyaset gözlüğü ile bakmıyorum anlamam o  melanetten. Yukarıda dediğim gibi ister sağ, ister sol, isterse ikisinin ortası olsun.

Yukarıda saydıkları  demek ki   AKP’de yok. Neden yok?  AKP’de konuşma özgürlüğü var mı? YOK. Genel Başkan ERDOĞAN’a sormadan ve onun talimatı olmadan kimse kılını kıpırdatabiliyor mu? Erdoğan kime, hangi konuda, hangi cümlelerle konuşması gerektiğinin vizesini verirse konuşabiliyorlar. Demek ki parti için de demokrasi yok. CHP’de tam anlamıyla var mı? Eksikleri elbette var. Yücel Yılmaz BBB olduğu dönemde ağzından kaçırdığı cümle başına çorap örecekti… Bir başka taktiği var genel başkanlarının bir çok konulara vakıf olan siyasetçe ağzından bir şeyler kaçırıyorsa susturma taktiği  gereği daha iyi bir yere getiriyor. Ya da konu orada kapatılıyor.

Siyaset bilimci gazeteci sanki AKP’yi de paçal edip yazmış gibi. Acaba diyorum ki kızım sana söylüyorum gelinim sen anla misalimi demekten kendimi alamadım… Mesela  hani belediye seçiminde “bi şey oldu ama olmadı “ söylemini yapanın hala parti genel başkanlığında tutulması… Örnekleri çok. Mesela  GÖKÇEK  olayı…

**********

ÇİN İŞİ…

Çin’i model alacakmışız. Çin’in büyümesini yani. Çin modelini örnek alırsak, bugün dünyanın en düşük asgari ücretinin de altında işçi çalıştırmak zorunda kalırız. Emek gücü sıfıra iner ve bu İslamiyet’e de aykırıdır. Hak yemek günah değil mi?

Son  YİRMİ yılda, küçük ve orta ölçekli sanayimizi neden mahf-ı perişan ettiniz? Çakma ürün yapıyor diye ellerindeki malları çöpe attınız, mekanları kapattınız, kimilerini mahkemelerde süründürdünüz? KİMİLERİNİ icraya verdiniz? ÇİN bugün dev bir ekonomi olduysa ÇAKMA ÜRÜN YAPARAK  bugüne ulaştı. Batı dünyası başa çıkamadı, kendi ürettiklerini ÇİN’e yaptırmaya başladılar.

Yani Çin  emekçilerin haklarını yiyerek ucuz işçilikle batı ürünlerinin, üreticisi haline geldi…

Son 20 yılda, ülkemize, PLASTİK TARAK, GÖZLÜK, ÇAKMAK, DON  LASTİĞİ, YAPIŞTIRICILAR, TABAK, ÇANAK, KADIN ÇANTALARI, BİNLERCE ZARARLI MADDEDEN ÜRETİLMİŞ ÇOCUK OYUNCAKLARI saymakla bitmeyen ürünleri   tee  Çin’den alırken öpücükle almadık. Şakır şakır DOLAR  vererek aldık almaya devam ediyoruz. Hatta sadece bu Çin ürünlerini satan onlarca ülke genelinde MİLYONCU adı altında sektörü yarattık… Oysa ülkemizde çakmağın ağa babasını yapan sanayici vardı. Çanta yapanları vardı. GÖZLÜK YAPANLARI  vardı. Saymakla bitmeyen küçük ve orta ölçekli sanayicimizi biz öldürmedik mi? Madem bu insanlar  SANATKAR toplasaydın bir çatı altında, ellerinden tutsaydın  Dev bir sanayi oluştursaydın. Daha da büyüğü var. Mesela İstanbul’da 5 kişilik Amerikan otomobillerinin şasini uzatarak 8 kişilik oto HALİNE GETİREREK piyasaya gıcır gıcır süren sanatkarlarımızı öldürmedik mi?

Bugün, etiket  enflasyonu var. Stoklarında milyonlarca ürün olan firmalar üç gün önce aldığı ürünü zamlı olarak satmaya devam ediyorlar. Halkını düşünüyorsan bu sahtekarlığa son ver şayet iktidarsan. İktidar güç delmektir…

********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“HAMSİ kuzeye gidiyor”

By: Gazeteler

Bizden not: HES kodları var mı acaba? Karadeniz’den geri döndürülebilirler de!

**********

BÜYÜTEÇ

Akçay’daki Cumhuriyet bulvarının ortasına çakılan kazıkları

sökün diye yazdım. Çok bilenler inatla sökmüyorlar. Dün Ziraat Bankası’nın köşesinde iki sürücü neredeyse  cinayet işleyecek duruma geldiler. Ne kadar ileri zekalı bir buluş hayret doğrusu.

………………………………………………..

KULAĞIN8IZDA KÜPE OLSUN

Öğrenmenin  yaşı yok… Hadi bu söze bi de ben ekleme yapayım. İmam HES kodunu alıp vize verene kadar öğreneceksin.

147 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar