Uður TARIMAN
11 Ocak 2022 Salı
Tarih : 2022.01.11  17:12:19

AKP İÇİNDE NE KADAR ÇOK ARŞİMET VARMIŞ!

Ekonominin düğümlendiği şu günlerde bu düğümü nasıl çözeriz diye kafa yoran ne çok AKP’li var! Ve her düğümcü ben ekonomistim diye buluş ileri sürüyorlar. Sonuncusu Erzurum Belediye Başkanı, MEHMET SEKMEN… ARŞİMET’in  EVRAKA EVRAKA diye hamamdan  fırlayıp çıkması gibi ekranda göğsünü gere gere “ben ekonomistim bu düğümü işte bu formülle çözeriz” dedi.

Neyde bu formül? “ülkemizde her vatandaş evinde en ufağından en büyüğüne kadar ne kadar ALTIN  varsa, bankaya götürsün, ihtiyacı olduğu zaman ufak ufak alsın”  Formül bu. Yani  vatandaş

Dişinden, tırnağından arttırarak aldığı yüzük, bilezik, küpe, kolye ne varsa götürecek, bankaya verecek pek muhterem ve bilgin hükümetimiz bu altınları kullanacak. Ben yemedim sen ye hesabı.

Kim bu buluşun sahibi? ERZURUM BELEDİYE Başkanı MEHMET SEKMEN. Ekranda “ben ekonomistim bu formülüm hazineye HAYAT SUYU olacak” dedi. Bana bu buluş neyi hatırlattı biliyor musunuz?

1960 DARBESİ sonrası, zoraki olarak emekli edilen  subaylara sözde bir ödül olarak  İstanbul’da Mecidiyeköy ile Zincirlikuyu arasındaki Esentepe mahallesinde EMEKLİ SUBAYLAR  sitesi yaptırmaya giriştiler. Giriştiler ama bütün subayların ALYANSLARINI topladılar. Bu yüzden buraya ALYANS mahallesi diyenler de olmuştu…

Hazine Bakanı NEBATİ bey bu Erzurum belediye başkanına, “sen şöyle kenarda dur bakalım burada ülkenin bakanlığı var, bizim işimize karışma” demesini bekledim üç gündür ama neredeee?

Her kafadan bir ses çıkarsa bu ekonominin mevcut düğümü,  KÖR DÜĞÜME döner ve çözülemez hala düşer. Yani biraz daha yüzlerini kızartırlarsa “evinize aldığınız 24 LÜ tuvalet KAĞIDINI BANKAYA GÖTÜRÜN HAFTADA BİR RULOYU bankadan alın diyen de çıkabilir.

Üretimi durma noktasında olan bir ülkenin geleceği nokta buydu ama bunu göremediler. Samanı bile İTHAL edersen işte böyle halktan yardım dilenirsin. Halk daha ne yapsın, HIYARI 15, DOMATI 10, SİVRİ BİBERİ 20 TL, görünce pazardan evine dönüyor… Ayranı yok içmeye sözü ekinde UZAYDAN  konu açıyoruz… Sen çok yaşa emi  DADAŞ…

*********

BİR BAKAN

Hemi de MİLLİ EĞİTİM’in dümeninde olan bakan. Anadolu da bir il de okul ziyareti yapıyor, çocuklar etrafını sarıp basket, voleybol oynamak istiyoruz ama yerimiz yok” falan diyorlar. Pek muhterem ve saygın bakan çocukların yanında müdür ve öğretmenleri fırçalıyor “para istediniz de vermedik mi?”.

Bakan, hemi de EĞİTİMİN dümeninde olan bakan. Müdürü, öğretmeni fırçalayacaksan çekersiz müdür odasına söyleyeceğini söylersin. O çocuklar müdür ve öğretmenlerin fırçalanması sonrası nasıl bir ruh haline bürünürler.

Eğitimin tarifinde, ”Yeni kuşakların toplum yaşamında yerlerini almaları için  gerekli   bilgi beceri ve anlayışları  edinmelerine yardım  etme diye tarif edilir… Konunun üzeri elbette kapandı kapanması gerekir. Bilinen bir konu değil mi ya?  Kim kimi eğitecek bu konuda bir düğüm…

********

EDREMİT DEVLET HASTANESİ

Ana haber bültenine düşen bir doktorun maruz kaldığı darp olayı… Sağlıkçıların son aylarda zincirleme maruz kaldıkları saldırı olaylarının elbette sonuna kadar karşıyım. Ancak bazı konularda Hastane yönetimlerinin ve bazı doktorların almaları gereken çare ve tedbirleri de göz ardı etmemek gerekmiyor mu? Anahaber bültenine düşen olayda küçük bir çocuğun tırnak batması yüzünden acı çekerken,  cerrahın “sırada hasta var, bakamam” demesi savunulacak konu değil. Hastanede bir cerrah varsa o hastane yönetiminin VE BAĞLI Sağlık Müdürlerinin sorunu değil mi? Çocuğu kucağında acıyla ağlaması ana ve babaya da acı vermez mi? Hastane yönetimi bu ufak operasyona çare olamıyorsa dükkan kapansın…

Mesela, 15 gün önce eşimin sağlık sorunu için Nöroloji doktorundan bir hafta önce randevu aldık. Aynı gün ve saatinden 20 dakika önce adı bizde mahfuz doktorun odasının önüne gittiğimizde kapıda bir kağıt, “GREVDEYİM” aynı branşta bir doktor olmasına rağmen ikisinin de dükkanı kapalı. Hastane başhekimine gittim odasında yoktu sekreterine adımı, telefonumu bıraktım. Hala dönecek. İmdi ben kendine hakim olamayan bir yurttaş olup doktorun kapısını tekmeleseydim ben mi kabahatli olacaktım? Madem doktor grevde randevulu hasta olarak bana mesajla bildirilemez miydi? Edremit devlet hastanesi tee Küçükkuyu’dan bile hasta kabul eden, köylerden iki üç vesait ile gelen insanlarla dolu bir kurum. Herkesin arabası yok. Hem hasta haliyle bu kadar yolu tepecek ama randevulu olmasına rağmen muayene olmadan ağrı sızı içinde aynı yola gidecek. Lütfen sistemi kontrol edin. Yeni hastane yapılacak falan felan diye de halkı oyalamayın. ORTADA NE HASTANE VAR,  ne kazma kürek… Bu hastane artık  YE-TER-Lİ DE-ĞİL. NOKTA……….!

********

DÜŞÜNRCENİN BİTİTĞİ YER

“Sıcak illerde yaşayanlar daha pahalı doğalgaz faturası ödeyecekler”

By: Ajanslar

Bizden not:  Az kullan çok öde. Az kullanmak sebep, çok ödemek NETCE.

……………………………………….

ÇÜŞ

İstanbul/İzmir arası otomobille 1810 TL’ye mal oluyormuş. Ekmek yoksa pasta ye. Karayolu pahalı ise uçağa bin hesabı.

…………………………………..

BÜYÜTEÇ

Akçay-İkizçay-Dumanlıkent semtlerinde büyükbaş hayvan barınağı açmak kaçınılmaz oldu…! Yazıyorum ama!!

……………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Paran kadar konuş.

Halk jargonu

…………………………………..

ALTINKUM’DA BİR OTEL

Ed-Bel’in olduğu söylenmekte !! Adını  okuyayım dedim okuyamadım. Hangi dilden anlayamadım… Kiracı mı acaba çalıştırıyor diye düşündüm. Ama kiraya verildiğini duymadım !! kaça verildi ihale ilanı falan felan…

 

İSLAMİYETTE KİN VAR MI?

AKP İktidarı bu sorunun yanıtını verebilecek kariyere sahip. Var mısın? Yok musun?

İstanbul Beylikdüzü’nde pırıl pırıl bir Polis Merkezini Beylikdüzü Belediyesi yaptırıp açılışa, ilgili ve yetkilileri davet etmesine rağmen, kimse gelmemiş. AKP yapsaydı bütün kanallar verir, en üst seviyede kurdele kesilirdi. CHP yapınca kin ve husumet. Allah affetsin.

*******

Bİ DAHA Bİ DAHA

Edremit Belediyesi Kent Konseyi yönetimi gazete okumuyorlar mı? Ya da “Uğur’a yanıt vermeyeceksiniz” talimatı mı aldılar? Açtırmayın kutuyu, söyletmeyin kötüyü.

 

83 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar