Uður TARIMAN
11 Mayıs 2022 Çarşamba
Tarih : 2022.05.10  15:49:00

HALK VE BASININ BİLGİLENDİRİLMESİ

Son iki, üç gündür yazdığım bir konuya giriş yaparken, SÖYLENİLDİĞİNE  göre ifadesini kullanmaktaydım. Söylenildiğine göre diye yazıya başladığım için bir nebze olsun yine de haklılığımın kabul görmesini  beklemek hakkım saklıdır. Doğalgaz konusunda yazdığım yazımda, Akçay, Altınkum  gibi yerleşim birimlerinde Doğalgazın bu kış kullanılıp kullanılmayacağı konusunda bu yerleşim birimlerinde sokakta herkesin ağzında olan konu. Belediyenin  parasal konuda  bu halkın ihtiyacı olan doğalgaz döşenmesi  ve  cadde ve sokakların onarımı konusundaki imkansızlıklar söz konusu edilmekteydi. Bu içerikli yazıma belediyeden bir yanıt- her zaman olduğu gibi- bilgilendirme gelmediğinden şirket yetkilileriyle konuşmayı tercih ettim… Bu konuda ilgili şirket yetkisiyle görüşmeden sonra okurlarımı kesin bilgiye kavuşturacağım. İki üç gün sabredin. Bir nebze olsun bu yazım düzeltme gibi de olacaktır.

*************

SELVİ “DAVET GELİRSE GİTMEYECEĞİM”

Hürriyet gazetesi köşe yazarı ABDÜLKADİR SELVİ, beklenen yanıtı verdi. İmamoğlu yandaş gazetecileri, Trabzon  seyahatine götürdüğü için büyük tepki almıştı. Bu tepkilere karşı İMAMOĞLU “Hakkımda verip veriştirenleri de  çağırmayı  tercih ettim. Ettim çünkü birlikte çay içmişliğimiz olmayanların beni yakından  görüp tanımalarını istedim, ben o yazdıkları gibiyim, bundan sonraki programda  ABDÜLKADİR Selvi’yi çağıracağım” demişti. Selvi  09/05/2022 Pazartesi günü bu konudaki  düşüncesini açıklayan yazı yazdı ve son noktayı koydu. Selvi yazısında aynen şöyle yazdı:

GİDECEK MİYİM? İmamoğlu beni gezisine  davet edemez mi? Eder. Normalde ben gider miyim? Giderim. Ama  İMAMOĞLU’nun içine girdiği  tartışmalı  durumdan kurtulmak için  benim adımı kullanması hiç hoş  olmadı. Normalde giderim ama böyle yaptığı için  gitmem. İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı  mücadelesine malzeme  olmaya niyetim yok. Gazetem bana  her türlü imkanı sunuyor.” Diye kararını açıkladı…

DURUM ÇETREVİLLİ BİR HAL ALDI… Nasıl aldı, şöyle

a- İMAMOĞLU’nun Cumhurbaşkanı adayıyım dememesi

b- İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının  6’lı masanın onayından geçmemesi

c- İmamoğlu’nun adaylığını onamış bir genel merkez kararının olmaması

d- İmamoğlu’nun büyük bir oyla İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığını kazanması ve onun AKP kanadından her türlü engellemelerin devam etmesi

e- İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da halka buluşmasının hiçbir sakıncasının olmaması.

f- Nagihan  Alçı  gibi, bozuk bir kaleme sahip olan  kişinin –gazeteci  bozuk kaleme sahip olmaması gerekirken-  İmamoğlu tarafından çağrılması onun halk nazarında er meydanında tanıtılması anlamına da gelir.

g-  KİŞİ  muhatabına  düzeyli  bir  ders verme hakkına sahiptir…

h-   Eksileri var mı bu olayın var.

i- İmamoğlu kendisine destek için  bakın Nagihan’a bile muhtaç duruma düştü

j- İmamoğlu, genel merkezine  gözdağı  vermek için bu yolu seçti

k-  İmamoğlu, 6 lı masaya beni görmemezlikten  gelemezsiniz demek için böyle bir tarz seçti.

l- Kemal Kılıçdaoroğlu’nun bu konuya hiç girmemesinin altında da bi şeyler yatıyor olmalı.

NOT: Selvi bu açıklamasında dil sürçmesi de yapmış “gazetem bana her  imkanı sunuyor” cümlesi bana ters düştü… Gazete patronu maaşla yanında çalıştırdığı personeline imkan SUNMAZ. İmkan  VERİR. Çalışan da patrona en iyi hizmeti VERİR… Yani SELVİ  sunmak KELİMESİ İLE KENDİ KENDİNİ yüceltmiş oluyor… Selvi’nin  gidip  gitmeyeceği konusundaki kararının arkasında SARAY da var mı? Tartışılır… Saray GİT deseydi, Selvi yukarıdaki konuları bahane ederek gitmemezlik yapabilir miydi?

**********

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Adı üstünde dünyadaki ülkelerin birleşerek kurdukları bir dernek ! Her üye bu derneğe aidat ödemekteler. 68 kuşağı olarak makarayı geri sararsak bu derneğin uluslararası sorunlarda nasıl söz sahibi olduğunu görürüz. Amerika kıt’asının biti kanlandıkça bu derneğin yaptırım gücü zayıfladı. Gençlik yıllarımda radyoda haber bülteni dinlerken ilk haber olarak “Birleşmiş Milletler genel sekreteri  DAG HAMMARSKLÖLD yaptığı açıklamada “söylemini dinlerdik. Söz sahibi çok güçlü bir dernekti!!

Bugün bu gücünün esamesi okunmamakta… Avrupa ülkelerinin Ortadoğu’daki karmaşayı körüklemesi, bu kara parçasında ve Kuzey Afrika’daki bütün ülkelerin darbelerle yok edilmesini  puro ve Viski içerek seyretmesine tanık olmaktayız. Milyonlarca insanlar açlıktan ölürken polisiyle film izler gibi seyretmesi. Günümüzdeki Rusya, -UKRAYNA  savaşını Amerika ve Avrupa ülkelerinin kendi menfaatleri doğrultusunda körüklemene nasıl izleyici olduğunu görmekteyiz… Bu derneğin merkezi Amerika’da  ve yan kuruluşları, Cenevre,  Viyana ve NAİROBİ’de bulunmakta. BEN DİYORUM Kİ DÖRDÜNCÜ  yan kuruluşu neden biz olmayalım? ÜLKEMİZ’de Suriyeli var. Sudan’lı var. Somali’li var. Afganistan’lı var. Pakistan’lı var. Uganda’lı var, Mısır’lı var Tunus’lu var. Var oğlu var. Nasıl giriyorlar, nasıl oturma izni alıyorlar,  sayıları kaçtır  bilen yok. Sınırlarımız yol geçenin hanı misali. Eee neden Birleşmiş Milletlerin 4 nolu şubesi olmayalım değil mi?  Cenevre’de, Viyana’da, Nairobi’de insan hakları var da bizde yok mi?

***********

KUĞULU GÖLET VE VAKIFLAR

Bir takım fringotlara döndükten sonra Vakıflara  KUĞULU GÖLETİ  yutturdular. İmara açtılar. Ama vakıfların genel merkezi, böyle bok içinde badem kadın misali  çöplük haline getirmesi kendi adına yakışıyor mu?  Bir arazi kimin olursa olsun, o araziyi sorumlusu olduğu halka  çöplük, bok içinde bir mikrop yuvası haline dönüşmesine göz yuman Edremit belediyesi ağır bir suç işlemekte. Kaymakam da bunca yazdığımız  bu konudaki yazıyı dikkate almamakta. Edremit Belediyesi bu  devasa bokluk içindeki arazinin yol kenarını  ÜÇ  TABELA koymuş ”BURAYA ÇÖP DÖKMEK YASAKTIR”. Yahu seni takan kimse yok, bari bu tabelayı kaldır, şeklinde de yazı yazdım onu da dikkate almıyorlar… MİKROP diz boyu. Sinekle mücadele için sakın ola ilaçlama falan  yapmayın. Paraya yazık. Altınkum, Akçay bu boklu arazinin burnunun dibinde.

***********

9  EYLÜL CADDESİ…

Edremit’in en işlet caddelerinden   birisi  TOZ TOPRAK  içinde. Olmaması gereken durum.

************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“İstanbul’da  hangi ilçede, hangi ülkeden yabancı var?

By. Muhalefet

Bizden Not: Medyum MEMİŞ’e sormak lazım. En doğrusunu o bilir.

***********

ÇÜŞ

Güldür güldür şov da Nebati makaslanmış.

Demirel, ECEVİT, Erbakan hepsinin her ilde heykelleri dikilmesi gerekirdi. Demokrasi onların döneminde vardı.

……………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit Devlet Hastanesi inşaat temeli ne zaman atılacak? Onu da mı  MEMİŞ’e SORALIM?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Adam olacak çocuk, biberonundan belli olur

ATASÖZÜ

 

113 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar