Uður TARIMAN
13 Mayıs 2022 Cuma
Tarih : 2022.05.12  17:11:46

KURTLAR VADİSİ

İlk örneklerini hatırlayın, milleti ekrana kilitlemişti… Babaların şehri  paylaşma  kavgası. Paralar, dolarlar havada uçuşurken alınan canların lüküs cenazeleri falan felan. Bütün bu olanlar silahların gölgesinde olanlardı. Bugün dahi kanalın biri hala ekrana getirmekte. Kurtlar vadisi… Bugün  daha gelişmişi daha sessiz ve derinden gidişatı  devam etmekte. Sessiz ve derinden gidenleri var. Konmak, çökmek gibi sözlerin gölgesinde oynanan oyunlar. Korku dağları bekler dendiği gibi masanın üzerine bir zarf ve bir on dörtlü. Ya zarfı alacaksın ya ondörtlüyü.  Paranın yüzü elbette tatlı, ondörtlünün sesi gür çıkar veya sakat bırakır ya bu dünyadan alır götürür bir yerlere… Çökmek, Çökelek değil bu yanlış anlaşılmasın… Fringotların  fırdöndü gibi orta yerde dönmesi… Her an nerede  patlayacağı belli olmaz… Bazı büyük sözü dinlemeyenler var mesela. İkili oynayan takımından ve boyundan büyük işlere burnunu sokan kendini piyon olarak kullandıracak kadar  sözde kültürlü, sözde siyasi görüşüne bağlı olan. Seyrediyorum ve başına gelecekleri  merak  bile etmiyorum… Aklı sıra bir masaya oturabileceğini zanneden yani. Masaya oturtulur ama ne çeşit oyuncak olduğunun farkında değildir. Bu bir psikolojik travmadır… Koltuğa oturayım da ne olursa olsun hesabı… Şöyle bir bakın bu meraklının etrafına el ile TUTULACAK KİMSE YOK. Var ama yok, var olan tarafı sadece  çökmeye dayalıdır… Çökene değil çökertene bakın… Kişisel egosu için o koltuğun aşıklısı olanın bir de sonuna bakın ne göreceksiniz… Kurtlar vadisinin küçük bir versiyonudur bu oynanan,  kurdela…

Kurtlar girdiği  devasa ağacı bile kemire kemire bitirir… Çökerten ben ne yaptım dese de artık o devasa ağaç çürümüştür, yıkılmaya mahkumdur. Çökertenin aynada bile yüzü tanınmaz hale gelir… Yanlış yoldasın dense bile artık iş işten geçmiştir büyük sözü dinlemeyenin  sonu Kurtlar vadisindekiler gibi sönüp gider… Mürekkep yalamış olduğu önemle değildir… Mürekkep yalamayan kadar kişiliğini düşünebilse   acınacak hale düşmez… Yazık yazık ama kendi düşen ağlamaz. FİLMİN SONUNU GÖRÜR GİBİYİM… Hoşe gelmişin  VADİYE… Psikolojik travma, kompleks. Şizofreninin  150 çeşidinden birisi.

İKİ YÜZLÜ BİR YAPI. Sokakta başka, Kurtlar vadisinin mensuplarıyla ayrı  tutum içinde olan/ların acilen önce  Prof. Psikoloğa gitmesini/ lerini tavsiye ederim. Tabi içinde bulunduğu hastalık izin verirse.

*************

NEBATİ SOV BAŞLIYOR

Şov  Tv’de   makara dönecekti ama  yasak geldi falan dendi sansür dendi ancak Şov tv yetkilisi “hayır bu hafta Nebat şovu yayınlayacağız” dedi… Daha bir hafta önce,  ülkemizde yayınlanan karikatür dergilerinin bazıların  kapak fotoğraflarını bu köşede yayınlamıştım. Demirel, Ecevit, Erbakan’ın karikatürleri bunların hiç birisi mahkemelik olmadı. Yazma çizme ! özgürlüğü vardı. Şimdi ifade özgürlüğü denmekte… Fıkra yazsan hemen adliye koridorlarındasın… Yıl  2022…

Karikatür, fıkra, yazı falan bunların yayınlanmasını yasaklasan ne olur, yasaklamasan ne olur? İnsanların beyinlerindekileri silip atamazsın değil mi ya? Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler hesabı… Çizgiden korkan siyaset yapmasın öyle değil mi ya?

***********

ÇÜŞ

Seni  gidi kaşar seni… Bu cümle hayatımızda

yer etmiş bir  ARGOMATİK  bir  kıpraşmadır. Dedikten

Sonra KAŞAR meğerse ne kıymetli bir yiyecek maddesiymiş

Kilosu 120   gayme oldu. Seni gidi kurtlu seni…

**************

NESİN VAKFI

Aziz Nesin’in kurduğu ve oğlu Matematik Prof’u oğlu ALİ

NESİN’in yönetimindeki bu vakfın banka hesapları bloke edildi.

Bu Vakıf BAĞIŞLARLA  bir ÖĞRENCİ YURDU yaptı. Bu yurtta

-Çocukların odalarına kapı  vurulmadan girilmez

-Çocuk icazet vermezse odaya girilmez

-Odalarda arama yapılmaz

-Dayak, korku ve cezaya yer yoktur

-Çocuklara saygı duyulur, düşünce ve  duygularıyla alay edilemez.

-Başarılı öğrenciye özel okullardan burs temin edilir

Gibi muhteşem kuralları vardır. Bu bilgilerin kaynağı  SONER YALÇIN dan alıntıdır. Bir de cemaat ve tarikat yurtlarına bakın. UTANÇ VERİCİ, SÖZDE DİN, İMAN  KİSVESİ ALTINDA KÜÇÜK, ERKEK, KIZ AYRIMI YAPILMADAN tecavüz edilen çocukların esaret hayatları. Bu tür Yurtların  kurucularının hesaplarının hangilerinin hesapların bloke kond? Hangisi ceza aldı? ENSAR   yani yardım eden yani yardımcı… Geç bi kalem.

************

RTÜK

Kendini ağır ceza mahkemesi yerine koyan bu kurum, son aylardaki uygulamalarıyla ya kapatılmalı ya  adı ile mütenasip, kendi yetkileri ile görev yapacak duruma getirilmelidir. Atatürk’e etmediği hakaret kalmayan kanallar  paşalar gibi  yayın yaparlarken, tıkı çıkmayan bu kurum YANDAŞLIĞI nedeniyle uzaktan kumandalı hale gelmiştir. Aklına esene tipini beğenmediğine para ve yayın yasağını ŞAKKADAN  uygulamakta… Heeyyy  DEMOKRASİ GELDİYSEN ÜÇ KEZ VUR BE KARDEŞİM.

***********

ORTAKLIK

İster iki ortaklı ol, ister beş ortaklı. Bir şirket düşünün üç beş ortağı var ama her ortak icraatlarını diğer ortaklarının görüşlerini aldıktan sonra icraata koyar. AKP  ve MHP iki ortaklı bir oluşum değil mi? Evet, aynen ve alenen… Cumhurbaşkanı Erdoğan  SIĞINMACALAR kendileri isterlerse giderler yoksa biz kapının önün koymayız diyor. Aynı gün ortağı “Türkiye göçmen kampı değildir” diyor. Gel buradan yak. O halde CHP’YE NEDEN  CEPHE ALINIYOR?

**********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ENGİNAR BEREKETİ”

By: Hürriyet gazetesinden bir haber başlığı

Bizden not: Nasıl berekettir anlamış değilim. Cuma pazarında

minnacık 6 enginar 30 GAYME idi. Ne bereket, ne bereket!

……………………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit’te kaç kayıtsız kuyutsuz  göçmen var, kaçı nerelerde

Çalışıyorlar? Bilene benden bir koli ÇİTOS.

……………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yalan mutlaka bumerang gibi geri döner

O.U.T

…………………………………………………………..

SOSYAL MEDYADA BİR FOTOĞRAF

Nevin SAYMAN  ve eşi ile T.D.Çelebi  ve de TAŞDEMİREL. Birlikte yemek yemekteler. Ne hoş bir kare. Nevin hanım yerel seçimlerde S.Hasan Arslan’ın karşısına rakip olarak çıkmıştı. Şehir planlamacısı olan Nevin hanım belki   bilgi akışında bulunmuştur!

*************

MANŞET DEDİĞİN BÖYLE ATILIR

“KONUT PAKETİ  NE GETİRİR?”

Hürriyet Gazetesinin manşeti böyleydi… Böyle  atacağına, HER EMEKLİYE KONUT İMKANI” !!!  gibi olsaydı !  Mütahhite vaa da bana yoh mi  diye atacak yürek var mı?

***********

( çerçeveli)  AKÇAM RESTAURANT

Hizmete açılsa da yine o eski günlerde denize nazır  atıştırmalar yapsak. Her Perşembe günü kadınlar matinesi yapılırdı. Kadın okurlarım soruyorlar  Restaurantımız ne zaman açılacak diye… Yanıt verecek varsa okurlarım müjde !! bekliyorlar… Özellikle Altınoluk’lular….!!!

 

105 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar