Uður TARIMAN
25 Mayıs 2022 Çarşamba
Tarih : 2022.05.24  15:50:15

İŞİN  NE, EVDE KARPUZ YETİŞTİR! 

Aynı kalıptan çıkmış siyasetçi  aramak için uzağa gitmeye gerek yok. “BİR KİLO DOMAT ALACAĞINA İKİ ADET AL”  diyenle “karpuz pahalıysa evinde karpuz yetiştir” diyeni ayrı ayrı kefeye koyabilir misin? Aynı kefeye koyup tart bakalım bir kilo domat ya da bir dilim karpuz kadar ağırlıkları var mı? İnsanlarla alay edenlerin akıbetlerini merak etmeye bile gerek yok, değmez çünkü. Hele hele bugünlerde halkla alay etmenin sonu çok yakışıklı bir Osmanlı tokadı olacağı bu ileri zeka kaynaklarına dikte ettirilmeli. Ev sahipleri kiracılarını çıkarıp yüksek kira elde etmek için bahane ararlarken balkonda KARPUZ yetiştirme ne kadar yararlı olur bunu bile  görmemezlikten gelen zihniyet. Reis bu ve benzeri tipleri biran önce AF etmeli, temizliğe hemen başlamalı. Bu kafayla gidenler yarın AY’da disco açmaya gidiyoruz diye açıklama bilem yaparlar… Bir kilo domat alacağına iki tane al diyenle aralarında hiçbir fark yok…  Kafataslarının içende sünger olmalı… Hal böyle olunca lütfen ama lütfen KARİKATÜR SANATÇILARINA   bundan kelli basın suçu hakaret suçu falan yüklemeyin.

***********

İŞÇİ PARTİSİ

İngiltere’yi 15 yıl İşçi partisi aslanlar gibi yönetti. Üç gün önce de AVUSTRALYA’DAKİ seçimleri  İŞÇİ  partisi   kazandı… Lafı nereye getireceğim? Elbette ülkemdeki işçi kesiminin adını taşıyan İŞÇİ PARTİSİNE… Bugün Türkiye’de Özel sektörün tamamında çalışanlar genel müdür dahil SGK  kapsamındadırlar. Yani işçi statüsünde. Kayıtsız çalışan binlerce  emekçi, işçi statüsündeler  ama bunların kayıtları yoktur. Ancak gönül bağları olması gerekir. Bunları seçim öncesi kandırmak ve oylarını almak için her türlü melanet yapılmaktadır… Türkiye’de İŞÇİ PARTİSİ vardır. Genel Başkanı genç, dinamik, bilgili, sözünü esirgemeyin bir siyasetçi. İşçi statüsünde ve kayıtsız çalışanlar neden kendi ünvanlarını kullanan bu partinin arkasında durmazlar  hayret ediyorum. İngiltere’de, şimdi Avustralya’da yaşayan İŞÇİ KESİMİNİN  bizdekiler kadar beyinleri çalışmıyor mu? Hem de fazlasıyla. Grev hakları bile ellerinden alınan bizimkiler sadece ağlamayı biliyorlar. Seçimde  gidip ağlaya ağlaya başka partilere oy atıyor, kuru sıkı atılan vaatlere kanıyorlar… Sokağa çıkıp “söke söke alırız” diye haykıranlar kaç yıldır hangi haklarını söke söke aldılar bilen var mı? Yerin binlerce metre dibinde kömür çıkartan işçilerin hangi hakları verildi? Hal böyle olmasına rağmen hala işçi partisinin kapısına değil AKP’nin kapısına gidip sığınıyorlar. Soma faciasının üzerinden kaç yıl geçti, hangisi, hangi hakkını SÖKE SÖKE  aldı? Üstüne üstlük yerde yatan ve hakkını isteyen tekmelenmedi mi? İŞÇİ KARDEŞİM YANLIŞ KAPIDA AVUÇ  açıyorsun. Aslanlar gibi kendi adını taşıyan partinin arkasında durmazsan daha çok tekmelenirsin… Siz daha önceleri de  sokağa çıktığınızda komünist DAMGASINI YEMEDİNİZ Mİ, SİZ NE ZAMAN AKILLANACAKSINIZ? Kültür sadece okumakla olmaz, kültür ve ahlak ailede başlar. Siz böyle davrandığınız sürece sizi örnek alan çocuklarınız da sizin izinizden yürüyecek ve  yerlerde tekmelenmek devam edecek  aklınızı başınıza toplayın… AĞLAŞMAYI bırakın ve gülmek için bir adım atın…

***********

EDREMİT SPOR

Yeni  başkanını seçti. Edremit spor deyince akla sadece   FUTBOL  geliyor. Yıllardan beri yazdığım bir konudur bu. Devasa bir Körfezin dibinde yaşayan Edremit halkı  DENİZ SPORLARINA hasret. Yelken, yüzme, kürek gibi branşlar kimsenin aklına gelmiyor… Bugün Kulübün başına geçen zengin bir siyasetçi… Bu branşlardan birinin şubesini kurabilecek güçte… Edremit’te  sadece son 10 yılda futbol şubesine harcanan para ne kadardır? Ve bu harcanan paranın karşılığı FUTBOL şubesini nerelere taşımıştır?  Ülkemizde Edremit nüfusunun altında olan  yerleşim birimleri bugün hangi ligde nerelerdedirler, biz neredeyiz…?  Uzun uzun yazmaya gerek duymuyorum, duymuyorum çünkü bu konuyu yıllardan beri yazmaktayım… Allah’ın verdiği bu muhteşem körfeze ihanet ediliyor diyerek noktayı koymayı yeğledim. TANIK SİZİN.

***********

TURİZM BÖLGELERİNDE HASTANE

Pazartesi günü ulusal gazetede bir haber bu konuyu  bölgemiz adına irdeleme ihtiyacını doğurdu, bende… Sayın  Sağlık Bakanına arzımdır.

Bilmem Edremit’e hiç geldiniz mi?  Kazdağımız var, denizimiz var, güneşimiz var, termal suyumuz var. Bunlar var ama  yıllardan beri yapılamayan bir hastane sorunumuz var. Bugün Edremit Devlet Hastanesi yönetim ve doktorlarının ÖZVERİLİ çalışmaları olmasa çoktan dükkan kapanırdı. Hala yeni  hastanemizin temeli atılmadı. Bugün atılsa iki yılda ya biter, ya bitmez. Devamlı göç alan ilçeler arasında ilk sıralardayız. Yaz  sezonu nüfusu ! 5 MİLYONU AŞMAKTA.

SAYIN BAKAN,  Bakanlığınızın alt yapısında bölgelerden haberdar olanlar varsa size bölgemiz hakkında bilgi akışında bulunuyor mı bilemem… Yıllardan beri Edremit’te sünnetten daha kolay hale gelen bir ANJİYO bile yapılamayan devlet hastanesine sahibiz. Yönetim ve doktorlarımız öz verili çalışmalarını  tekraren   yazmak zorundayım… Onlar olmasa Edremit, yaşamakla yaşamamak arasında mücadele eden bir İLÇE ÜNVANINI ele geçirmiş olacak. Buradan Edremit Devlet hastanesi yönetimine ve doktorlarına  teşekkür etmek isterim.

**********

SERBEST EKONOMİ

Bu konuyu yazmaktan bıktım. Bıktım ama ulusal yayında devamlı  bu konuyu dürtükleyen haberler yayınlandıkça gıdıklanıyorum. BODRUM’da bir  LEHMECUN  200 TL’ye satılıyormuş. Kemik sıyrıklarını doldur   LAVAŞ’ın  içine… Serbest ekonomi. Tut şunun ucunu döşeyelim abi misali. Döşetmeyi pek sever olduk… Ticari ahlak hani şu gün aşırı yazdığım ünvan. Ahlak  ve TİCARET… Bu lehmecunu neden  200‘E SATIYORSUN DİYE SORMA LÜKSÜ YOKTUR BU SİSTEMDE… Benim vatandaşım işini bilir demişti ya birisi. Onun mirasını kullanıyoruz hala. Serbest ekonomi siyasetçilerin işine geldiği için sistem değişikliğine gitmiyor, gidemiyor… Kiralar  mesela, Devletin umurunda değil, tavuk kümesi gibi sözde eve 4 bin lira kira isteyene ŞŞŞTT  ne diyorsun diyen yok. Ama batıda bu konuya devlet  sınır koymuş. Bizde sınır deyince yol geçenin hanı !! misalidir. Kira konusunu ele alacağına hükümet havanda su döverek yola çıktı. Toplu konut yapımını hızlandıracağız falan hikayesi ile oyalamakta. Ve ne yazık ki yiyenler var. YERSEN… Yiyorsan ağlama o zaman…

***********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“6 YAŞINDAKİ İŞİTME ENGELLİ ÇOCUĞUNU BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ”

By: Gazeteler

Bizden not:  Bu katil baba şizofreni hastasıymış. 6  yıldır yazıyorum Ülke genelinde TARAMA yapılsın diye. 2,5 ADET  Ruh ve SİNİR HASTALIKLARI hastanesi 84 milyona yeterli mi? Ülkede her on kişiden  dördünün bu hastalığın pençesinde olduğunu yazdım. Kadın

Cinayetlerinin temelinde yatan da bu hastalıktır. Ülkeyi yöneten ekip arasında, mecliste ve tüm kamu kesiminde de yaygın…

**********

ÇÜŞ

Yıl sonunda ekmek  bugünkü fiyatının  2 katına çıkacakmış. Ne var bunda, halkın midesini bulandırmayın. Pasta yeriz olur biter !!!

………………………………………

BÜYÜTEÇ

FARUK SERPİL PARKINDA DEVASA BİR ÇEŞME YAPILIYORDU. HAYIR  SEVER yaptırıyordu ama yarım kaldı. Tam onun arkasında Belediye bir KREŞ  yapıyordu o da yarım kaldı… Çeyrek porsiyon hayat sürüyor Edremit’liler.

……………………………………………..

KULAĞIINIZDA KÜPE OLSUN

Yalan, dolan, gel boynuma dolan

Sokak jargonu

 

107 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar