Uður TARIMAN
17 Haziran 2022 Cuma
Tarih : 2022.06.16  16:20:57

ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİNİN TEMLİNATIDIR…

Balıkesir AKP  Vekili CANBEY’in mecliste yaptığı konuşmanın başlığı. Canbey yaptığı grup toplantısındaki  konuşmasında aynen şöyle dedi; “Bu ülkede hiçbir gazeteci  yaptığı gazetecilik  faaliyeti  nedeniyle tutuklu değildir”  dedikten sonra  “devlet sırlarını ifşa etmek, teröre  bulaşmak, yalan haberlerle kamuoyunu yanlış yönlendirmek  insanlara hakaret etmek, zarar vermek herkes için suçtur, bunu görmezden gelemezsiniz”. İYİ güzel de Abdullah Gül’ün eşi Türkiye’yi Avrupa’ya resmen ve yazılı olarak şikayet ettiği dönemi ne yapalım? Ne gibi bir  tavır takındı AKP?  Suç herkes için suçtur” diye devam eden konuşmasının tamamını nakletmeye gerek yoktur FALAN DİYE DEVAM ETMİŞ. Eee o halde  daha  üç gün önce, Gaffar Okkan’ı  ÖLDÜREN TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ÖVEN BİR OKUL MÜDÜRÜNE NE CEZA VERİLDİ?  Bir günlük yevmiye cezası. Bunu bir gazeteci yapsaydı alacağı ceza ne olurdu? Ya da bu adama yönelik ağır bir dille suçlama hakkımız var mı yok mu? Adalet cezasını vermediğinden dolayı bu hakkımız saklıdır… GOETHE ne güzel söylemiş ”Suç beşeri, af ilahidir”.  Bugün her türlü suçu işleyenler alenen bu suçu işliyorlar ama aldıkları ceza bir günlük yevmiye kesintisi. Canbey diyor ki “aracı ile insana çarpan gazeteci tutuklandı”  ve bunu gazetecilikle bağdaştırıyor. Yıllar önce bir 10 Kasım günü Kütahya İl Milli Eğitim müdürünün ATATÜRK’E ETTİĞİ HAKARET SABAH GAZETESİNDE  LOGO ÜSTÜ VERİLDİ. Ve ben aynı gün kendisine ağır eleştiride bulundum. O dönemin  Edremit İLÇE Milli Eğitim Müdürü, arkadaşı olan bu KÜTAHYA’DAKİ  arkadaşına yazımı göndermiş, önce bana  ceza kesildi. Yaptığım savunma sonucu davayı uzatınca,  bahse konu  şahıs davasını geri çekti. Atatürk’e en ağır hakareti yapan hakkında savcılık   dava açmıyor ama bu hakareti yapana hakaret eden bana dava açılıyor. Yazılı basında Atatürk’e ve diğer siyasilere yönelik   hakaretler gözler önünde dururken, Yandaş gazetecilerden kaç tanesine hakaret davası açıldı söyler misiniz Sayın CANBEY? Mesela SABAH  gazetesi Engin ARDIÇ  hakkında, doğrudan savcılık kanalıyla kaç  hakaret davası açıldı  söyler misiniz sayın Canbey? Neyse söz konusu demokrasi olunca şöyle bir gezindim demokrasiyi  konu eden düşünürlere bakın nelere rastladım:

Önce  TDK’ ya takıldım. Yani Türk Dil Kurumuna.

“ Halkın egemenliği  temeline dayanan yönetim biçimi” diyor.

  • Jhon F.Kennedy, Demokrasilerde  bir seçmenin cehaleti bütün halkın  güvenliği için tehlikedir.

*LORD AÇTIN  Gerçek demokratik  ilke hiç kimsenin halkın üzerinde bir güce sahip  olmaması  gerekir.

*  Noam  Chomsky, Demokrasi,  içindeki  insanların  izleyici değil, oyuncu olduğu sistemdir.

*Peter ÜSTİNOV…  Yolsuzluk, doğanın  demokrasiye olan inancımızı tazelemek için yarattığı bir şeydir.

THEDORE  PARKER… Demokrasi demek  ben de senin kadar iyiyim değil, sen de benim kadar iyisin demektir.

*GOETHE… Kendi kendimize  egemen olmayı öğreten yönetim, en iyi yönetimdir.

*LALU PRASAD YADAV… Demokrasilerde hiçbir güç  kalıcı değildir.

*J.STUART MİLL… Toplumun bütün isteklerini  karşılayabilecek  tek hükümet biçimi, bütün halkın yönetime katıldığı hükümettir.

isaac  NEWTON… Düşüncelerinden  dolayı hakaret gören, aşağılanan  insanların yaşadığı toplumda gerçek demokrasiden söz edilemez.

*THOMAS JEFFERSON… Bilgi almak  hakkı demokrasinin para birimidir.

*ALFRED  E.SMİTH…Bütün hastalıklar   demokrasiyle tedavi edilir.

Bu ve benzer yüzlerce demokrasiyi tanımlayan  bilim adamları, filozoflar devlet adamları var, hepsini buraya almaya kalkarsam bir ayı sadece bu tanımlara ayırmam gerekir. Ama  ülkemizde ne yazık ki bir tanesine bile yan gözle bakılamıyor… Demokrasi-su, hava, bir dilim ekmek…

*************

TUSİAD  VE ERDOĞAN

TUSİAD başkanı geçtiğimiz gün kendi bünyesinde yaptıkları toplantıda ülkenin ekonomik durumunu eleştirince ERDOĞAN  açtı ağzını yumdu gözünü hesabı yanıtı verdi. Geçmiş yıllarda  ÖZAL döneminde yaşanan bir ekonomik arıza nedeniyle rahmetli Özal bir salonda bütün işadamlarını topladı, açtı ağzını yumdu gözünü. En ön sırada   rahmetli SAKIP AĞGA  ve ekibi, yanlarında Rahmi Koç ve ekibi falan felan dinleyiciler arasındaydı. Muhatap oldukları için elbette. Sakıp ağa dinledi dinledi, ÖZAL’IN AĞIR DİLLE SUÇLADIĞI İŞ DÜNYASININ ADINA Sakıp ağa  elini kaldırdı ve : “ŞİMDİ SEN BENİ DİNL”E diyerek başladı söze… Hükümetin ekonomik politikasını tek tek misaller vererek anlattı. Özal alaylı bir şekilde gülümsedi ve  o gülümseyişi her şeyi  berbat etti. Sakıp ağa  fena bozuldu, sözünü esirgemeyen yapıda olan AĞA “YARIN BÜTÜN BANKALARDAKİ PARALARIMI ÇEKİYORUM, FABRİKALARIMI KAPATIYORUM, VAR MI DİYECEĞİN?” der demez, Özal  “ağa be hemen alınıyorsun şurada sohbet ediyoruz” diyerek gergin ortamı  yumuşattı… Kıssadan hisse. Bir ülke sanayisi ve iş dünyası ile ayakta durur…

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ Mazotu  10 TL’ye düşür ülke nasıl kurtulur gör”

By. Ekonomi yazarı Nedim TÜRKMEN

Bizden not:  2 kere 2 eder dört.

…………………………………..

ÇÜŞ

Son sel ve fırtınaya sebep olan CHP’dir. Tez yoldan dokunulmazlığı kaldırılmalı.

……………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit özellikle Akçay kesiminde SARI BENZİN varillerini cadde üzerine koyanların bu uygulamaları  cezayı  hak ediyor mu etmiyor mu? Eder diyenler var ama cezayı kesecek muhteremler yok.

…………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Ya işini yap ya çek git

KAMYON ARKASI SÖZÜ

……………………………………………

TANK PALET SİZLERE ÖMÜR

Sancak bey geçtiğimiz gün, resmen ve alenen “ben şirketteki hisselerim devrettim, TANK yapılıyor mu yapılmıyor mu bilemem” dedi. Hatta  yapımına başlanan tank fabrikası da sökülmeye başlanmış. Muhalefet aylarca  “vazgeç bu sevdadan” diye açıklama yaptıkça hakaret duydu. Gelinen nokta bu. Hayırlı uğurlu olsun. Tankı bıraktık Uzay gemisi yapıyoz gari.

************

GÜNEY İLLERİMİZDE SURİYE MALI İLAÇ

Geçtiğimiz  gün Tv kanalında canlı yayında ilaç kutuları da gösterildi. Suriye devletinin ilaç fabrikasında üretilen  bazı ilaçların  Güney ve Güneydoğu illerimizde satıldığı açıklandı. Sınırım güvende diyen  M.S.Bakanı, İÇİŞLERİ Bakanına saygı ve sevgiyle duyurulur. Yahu ESED birader bu  ilaçların içine zehir koysa, yine ülkeye girecek demek ki… Yol geçenin hanı diye yazıyoruz yanlışımız nerede?

**************

NESİN VAKFI.

Efem  yasal olmayan yollardan bağış topluyor diye bu vakfın banka hesaplarına bloke kondu. Bu vakıf yeni bir Lise yapımı uğraşısı içinde… İşi gücü bıraktılar Nesin VAKFI. Peki CEMAAT, TARİKAT ve benzeri kurumlara akıtılan paralar YASAL MI? Demokrasiden bahseden  AKP vekillerine arzımdır.

**************

HADİ YİNE YAZAYIM

NEBATİ  ve ACUN. Ben diyorum ki yani düşünce ve ifade özgürlüğümü arkama alarak, NEBATİ affını istesin, hemen o gece ACUN Maliye ve Hazine Bakanı olsun. Bak bakalım para nasıl toplanır görün. Sıfırdan TRİLYONER OLAN ACUN, Nebati’ye külahı ters giydirir… Demedi demeyin.

 

90 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar