Uður TARIMAN
24 Haziran 2022 Cuma
Tarih : 2022.06.23  15:53:08

ÖZELEŞTİRİ

Edremit Belediye Başkanı Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenledi… Daha doğrusu  basınla karşılıklı bir soru yanıt sohbet toplantısıydı. Format hoşuma gitti… Arslan önce son günlerde Belediye bünyesinde yaşanan, istenmeyen olaylara açık ve net olarak bilgi akışında bulundu,

Belediye meclis salonunda yapılan söyleşide yoğun bir basın mensubunun bulunması  günün anlam ve manasına  gösterilen ilgiydi… Neyse başkan Salona girerken yanımdan geçerken  “oo UĞUR ABİ ELEŞTİRİLERİNİ OKUYORUM” DEDİ, TOKALAŞTIK  kürsüdeki yerine geçti.

Arslan, herkesin merak ettiği  darp olayından başlayarak konuya detaylı bir şekilde  girdi… Bu detaylara girmeye gerek duymadım… Çirkin olaylar. Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerine basa basa,  sık sık değindiği LİYAKAT  Prosedürünün çiğnenmesi olayları… Çirkinlik. Yani Arslan “bu saatten sonra kimsenin gözünün yaşına bakmayacağım, başkan yardımcısı olsa bile, herkes  mesaiye dakikasında gelecek, herkes işini yapacak, burası kimsenin babasının çiftliği değil” dedi… Neyse bütün olaylara  en ufak detayına kadar girdi. Çok güzel bir ÖZELEŞTİRİ  sergiledi… Basın mensuplarına soru sorma  zamanı geldiğinde, ben de söz aldım ve “Başkan salona girişinizde bana hoş geldin derken eleştirilerini okuyorum dediniz ben  ELEŞTİRİ TANIMINIZI BEĞENMEDİM, BENİM YAZDIKLARIM SAPTAMALAR ZİNCİRİDİR. GÖZLEMLERİMDİ, ÜÇ YILDIR NE SİZDEN, NE BAŞKAN YARDIMCILARINIZDAN BİLGİ AKIŞI OLMADI”  dedim… Arslan “işte bu  sorunlar yüzünden yaptıklarımızı  halkımıza bu yüzden duyuramadık, haklısın bundan sonra böyle olmayacak” dedi…

Neyse, lezzetli bir toplantı oldu. Ama EVET  bir konuya değinmeden  geçemeyeceğim. Arslan’ın yanında oturan, Başkan yardımcısı  TÜMDENİZ ÇELEBİ’nin yüz ifadesini hiç tutmadım. Baştan sona asık bir fiyonemi hoş değildi. Arslan ne kadar sevecen, candan tutum sergilediyse, ÇELEBİ tersini sergiledi. Naçizane  tutmadım bu tavrını. Üzgün olabilir. Oysa kafayı yiyen ARSLAN olmasına rağmen böyle bir çehre sergilemedi. Neyse kendine göre haklı olabilir… Sözün özü bundan kelli yazdığımız saptamalar  kimin yetkisi dahilindeyse bakalım bilgilendirme gelecek mi?

**********

MEMLEKET PARTİSİ ÇÖZÜLÜYOR MU?

Muharrem İnce’nin kurduğu  MEMLEKET PARTİSİ’NDE  KIPRAŞMALAR  çoğaldı. Faylar kırılmaya başladı. Son fay büyük sarsıntı yarattı… Parti sözcüsü Prof Dr. GAYE USLUER’in de aralarında bulunduğu 6 üst düzey  partili istifa ettiler. Bunlar arasında Parti genel sekreteri, Prof .Hakkı ALALIM, MYK Prof Dr. ALİ Rıza Büyükuslu, Parti Meclis  Danışma  kurul ve kurucu üye  MERYEM SENGÜL KALA   ve kurucu üye  Dr. Oğuz GİRAY  istifa eden  MEMLEKET PARTİLİLER. Listeye bakınca KÜLTÜR BİRİKİMİ ÜST SEVİYEDE  olan  MEMLEKETÇİLER. Tepe böyle olursa elbette TABANDA da bir takım huzursuzlukların olduğu  bilinen  konular. Bu ayın sonunda büyük  kongreye gidileceği ifade ediliyor. İnce’nin İŞİ ZOR. O da tabanına hakim olamayan takımdan olsa gerek…

***********

İFADE HATASI MI, YAZIM HATASI MI?

Ulusal bir gazetede TDP lideri SARIGÜL’ün açıklamasının başlığına takıldım…“ESNAF BAKANLIĞI KURUYORUZ.”  Bu haber başlığını okuyunca “SEÇİM OLDU DA BİZİM Mİ HABERİMİZ OLMADI?” şeklinde bir  ikileme düştüm. KURACAĞIZ şeklinde  yazılsaydı bende bu takıntı meydana gelmezdi… Yazım hatası mı, yoksa SARIGÜL’ÜN AĞZINDAN BÖYLE BİR KELAM MI ÇIKTI? ‘CAĞIZ’, BAŞKA  ‘YORUZ’ başka…

***********

AĞIRLIĞIN KADAR KONUŞ

Derler adama ya!!! … 180 kilo benim göz tartımla bir kişi 1.72 boyu ile beni kovalasa 80 lik UĞUR’u yakalayabilir mi?  Güvenlik dediğin çıta gibi olur, sağlam adaleye sahip olur. Mektup adrese gitti mi bilemem… Kimsenin ekmeği ile derdim  olmadı ama konu önemli ve güncel değil mi?

**********

YA HACİ ŞAM DATLİ KAÇ PARA?

Arapların çok sevdiği DATLİ, ŞAM DATLİDİR (TATLI)  Sen datli  şocuk (çocuk)  sana yok para, Maşallah sende şok (çok)   mal var, feda olsun sana şam datli… Katile azmettirici olan Arap ÜLKEMİZDE… Çok şatafatlı törenle karşılandı. Arap kesenin ağzını açar onda para çok ama karşılığında bir şey almadan ancak NASİHAT   verir….! GİTTİ YİNE BİZİM TOPRAKLARDAN parçalar.

**************

ÇÜŞ

1.5 milyon Suriye’liyi  zorla atarım… Lübnan  Başbakanı  MİKATİ BÖYLE DEMİŞ… ALTI OKKA  şeyi var adamın, helal sana, kim geçer seni.

************

YANGINI ABARTIYORLAR

Çarşamba akşamı ana haber bülteninde bir AKP’li ileri gelen !! meclis kürsüsünden gözümüzün içine baka baka başlıktaki gibi kelam etti… Ana haber bültenlerin veren kanalların hepsinde yandaşlar dahil hepsi CAYIR CAYIR YANAN Marmaris ormanlarını yanışı gösteriyordu. Bu AKP’li acaba kendi çizdiği çizgi  filmi mi izliyordu? Ayıptır günahtır bu kadar da  günahkar olunmaz be kardeşim. Doğanın  kalbine ateş düşmüş, sen hala pis siyasetin içinde debelenip duruyorsun. Sen ağaç nedir, sen çiçek nedir, sen o ormanlarda yaşayan binlerce hayvan nedir bilir mi sen?

Bu ülke senen gibi siyasetçileri değil karıncayı ezmemek için yol değiştiren siyasetçi özlemi içinde de git işine be kardeşim.

***********

EDREMİT DEVLET HASTANESİ

Dört yılı geçti, bugün temel atacağız, yarın temel atacağız,  ay kurdeleyi kesecek makas nerede safsatalarıyla uyuttular bu Edremit halkı size iyi bir temel attıracak inşallah. Yalan dolan hikaye.

Her hikayenin içeriğinde bir gönderi vardır, ama sizin yazdığınız hikayenin içi boş. 180 bin Edremit’li hastane kapılarında  randevu bile alamıyorlar. Sağılık sorununu bile  başaramayan iktidar partisi ŞEHİR hastaneleri ile övünmeye devam etsin. Her adım attığında vergimizi veren biz  insanların hakkı yeniyorsa, bu KUL hakkıdır, bunun vebali ile öteki tarafa nasıl gideceksiniz onu da RABBİM bilir.

Geçen gün Edremit devlet hastanesini bahçesinde yaşlı bir kadıncağız  muayene olamadın kıvrana kıvrana dolanırken “ALLAH’INIZDAN BULUN” diye beddua ediyordu. Paralı şehir hastanelerin parasını bile ödeyen bu yaşlı insana  AHI  yerde kalmayacak bilin istedim. Bilebiliyorsanız.

                                                          *

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Emekle vekil maaşlarına zam”

By: Ajanslar

Bizden not: Bir dönem vekil ol, emekli hakkını al yan gel yat.

Yıllarca yerin metrelerce altında kömür çıkaran işçiye  kefen parasını çok gören zihniyet, ölen madencinin yakınına tekme atıp ödüllendiriliyorsa çekecekleri var demektir. Rabbim bu dünyada gösterir inşallah.

……………………………………………….

BBB

Bir tane döşeme taşı koysa “bu taş BBB tarafından konulmuştur” diye tabela asıyor. Demek ki Arıtmanın kapasitesini es kaza büyültseler  Yücel Yılmaz’ın heykelini dikecekler.

 ……………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Bilmediğini biliyorsan, bilgilisindir.

R.TURAN

………………………………………………….

SENİ GİDİ KAÇAK SENİ

Asker kaçağı 550 bini geçmek üzereymiş. Şimdi onlara bedelli af çıkartıyorlar. 550 X belirlenecek bedel parası= HAZİNEYE  AKACAK TUTAR… Benim aslan gibi yavrularımı  teröre kurban gidermelerin,  korkudan titreyen bu kaçaklara höt desen al sana bir g…diyenin parası bile kirli be kardeşim. Ayrıca şehit olan yavrularımızın ikametgahlarına  bakın hepsi dağ eteklerinde,  köhne evlerde yaşayan, kimileri kıyıda köşede kalmış küçük kasaba çocukları. Bir tane, KADIKÖY, NİŞANTAŞİ, ŞİŞLİ, Alsancak, Karşıyaka, Kızılay DELİKANLISININ ŞEHİT haberini  duydunuz mu?

Şimdi bu 550 bin kaçağın  ikametgahlarına bakın bakalım bu paraları varoşlarda, köylerde, mezralarda  yaşayanlar var mı?  Bu konuda bir askerlik anımı yarın yazacağım.

 

103 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar