Uður TARIMAN
25 Haziran 2022 Cumartesi
Tarih : 2022.06.24  16:39:10

ÖZELEŞTİRİ

Cumartesinin güzelliği burada Tel TEL için. Dokunmatik tarafından bir yerlere mektup yazmak pek hoş oluyor. Eee yasa aynen çıkarsa yazım işimiz zora girecek. Ama demokrasilerde çareler tükenmez denmiş ya ben de yasa aynen çıkarsa DOKUNMATİK tarzında yazarım.

Esasen Cumartesi günleri  mektup gönderiyorum bir yerlere zaten. Mesela geçenlerde bir yerlere mektup yazmıştım ama bu mektuba yanıt verecek  YÜREK LAZIM. Neydi o, mektubun başlığı?

“KAÇAMAKHANE” Eee bu başlık altındaki yazıya kim kenarından ya da ucundan dokunabilir? Yürek ister değil mi? Bir kişi itirazda bulunsa bomba patlar, gümmm !

Neyse, Özeleştiri başlıklı  dokunmatiklere bir bakalım neler var?

  • Bakkal defteri gibi  kalbi var hala aşk adamıyım diyor
  • Altın gibi kalbi var ama ayarı düşük
  • İlk küfrü kim buldu acaba
  • Değer verince  değişmeyen  insan nerede satılıyor?
  • İkinci şans demek ilki az geldi demek değil mi?
  • Hayal ettiğin gelmeyince  tren bekleyen öküz gibi bakarsın
  • Kafası karpuz kadar ama beyni çekirdek kadar
  • Her şeyi biliyor  ama haberi yokmuş gibi davranıyor
  • Kaliteli kadına sahip çıkılmaz  o, zaten  kime ait olduğunu bilir
  • · Senden soğudum diyene cehenneme kadar yolun var de orada ısınır
  • Çok ah alırsan öde öde bitiremezsin
  • Dedeme sana Suriyeli bir kadın alalım dedim, dur acele etme UKRAYNA DA KAYNIYOR dedi
  • Kime ok atmayı öğretiyorsam  beni hedef aldı
  • Arkamdan kuyu kazma, ben geri geri yürümüyorum
  • Bol su iç hazmedersin
  • Sözgelimi  “Bu dünya yanıyor” desen “biz de öbür dünyaya gideriz” der.
  • Birinin yalan söylediğini  hissetmek kadar hiçbir şey  tiksindirici  değildir
  • Güven  bir ayna gibidir  bir kez çatladı mı hep eksik gösterir
  • Sıradan biriyim ama en ön sıradan
  • Ar damarın çatladıysa  onu tedavi  edecek  tıbbi bulgu yoktur
  • Her menfaatperest  menfaati bittiği an ilk durakta iner

Bu  fikirlerin temelinde insanın yapısı yatıyor değil mi? Evir çevir hatalar zinciri çıkar karşınıza. İşte bunları kendinize adapte edip, doğruları bulmak    ÖZELEŞTİRİYLE   OLUR. Kendini eleştirmeyenin mutlaka Ruh ve sinir hastalıkları doktoruna gitmesinde fayda vardır. İster Karun kadar zengin ol, ister dünyanın en büyük kralı. Aynaya bakıp özeleştiri yapmıyorsan  bir hiçsindir…

Ülkemiz de akaryakıt  fiyatları MET-CEZİR  gibi hangi dakikada inecek, hangi dakikada çıkacak  tek kullanıcısı halk bilemiyor. Cebinde 100 liraya benzin istasyonuna gidiyor ama bir iki damla tükürük kadar benzin alabiliyor. Oysa gideceği menzile ulaşacak miktar değil. İşte halkın bu durumunu bildiği halde, halktan özür dilemeyen çare üretemeyen ÖZELEŞTİRİ yapmayanlardır.

***********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ Nebati geldiği gün felaketin üstüne oturdu”

By: i. ORTAYLI

Bizden not: Allah’tan oturduğu koltukta raptiye yoktu

……………………………..

ÇÜŞ

 Kur korumalının KORUMALARI  kaç  kişiden oluşuyor?

Yakın koruması yo kmu yahu?

……………………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Tok açın halinden anlasaydı obez olmazdı

O.U.T

…………………………………………….

BÜYÜTEÇ

Dalyan’da SULAK ARAZİYE VİLLALAR YAPILIYOR YA

ÖĞRENMEK İSTİYORUM, ÖĞRENMEK AYIP DEĞİL DERLER- Bu yapılara ruhsat veren

Belediye Edremit Belediyesi mi, BBB mi ?

**************

( çerçeveli)  DÜN  BİR NEFES ALDIM BİN  PİŞMAN OLDUM

Edremit’in sahil kesimi. Pırıl pırıl olması gereken uzun bir kumsal, açık hava uzaktan  ya da fotoğraflarda öyle gözüküyor. Resmen ve alenen!! BOK ÇUKURUNA düşmüş gibi oldum. Her zaman olduğu gibi. Bu güzel tabiatın bahşettiği bölgeye ihanet eden her kim varsa Allah’ından bulsun.

Bu  BOK KOKUSUNUN hemen dibinde villalar yapılıyor o villalardan alanlar beyinlerini peynir ekmekle yemiş olamazlar,  kim bilir neyle yediler? Bu tabiat varlığına ihanet eden  her kimse  Rabbim onlara en büyük azabı versin. Bu sahil bir batılı ülkede olsa böyle BOK MU KOKAR, YOKSA  size hayat iksiri veren AROMA MI? Hiç mi utanma sıkılma yok be. Tee Altınkum ANTİK CAFE civarına kadar arabanın camlarını kapattım bu sıcakta. BOK kokusundan nefes alamadım. Oralarda oturtanların bu sessizliklerini de anlamış değilim.

Hadi BBB yetkilileri  ÖZELEŞTİRİ yapacak haliniz var mı? Hiç zannetmiyorum. Ülkemizin hiçbir yerinde plaj olması gereken yerde BOK ÇUKURU  olmaz be kardeşim.

PİNA DERESİ  bu KONUNUN bonusu. Bu derenin hemen dibindeki turistik tesislere hemen yanı başındaki güzelim dubleks evleri binlerce kez yazdım.

Kışkırtma değil  kardeşim,  küfür küfran değil be kardeşim. Toplanın Dalyan, Altınkum PİNA civarında oturanlar SADECE PANKART AÇIN, AĞZINIZI BİLE AÇMAYIN BİR KERE OLSUN  GÖSTERİN KENDİNİZİ. HATTA  ödediğiniz atık su ve su paralarına BLOKE KOYDURUN. YETER DEYİN YETER. Akıl vermekten ben bıktım siz BOK SOLUMAKTAN BIKMADINIZ…

  NAZIM HİKMET, ne güzel söylemiş;

Dünyanın en tuhaf mahkumusun yani.

Hani şu derya içre olup,

deryayı  bilmeyen balıktan tuhaf

  Ve bu dünyada bu zulüm  senin sayende

   Ve açsak  yorgunsak, al kan içindeysek eğer

   Ve hala üzüm gibi eziliyorsak

   Kabahat senin canım kardeşim”

*************

KEFENİ KENDİLERİ GİYECEK

Bu cümle Bahçeli’nin. Kime söylemiş ANKET ŞİRKETLERİNE… İki üç yıl öncesine kadar  AKP’YE VE Erdoğan’a söylemediğini bırakmayan  bu siyasetçi hayatında hiç ÖZELEŞTİRİ yaptı mı acaba?

Anket şirketleri devamlı yeni genç kadrolarla kendilerini yeniliyorlar. Kadro takviyesi yapıyorlar ama  patron ölse yerine geçecek genç beyinler var. Hem anket şirketleri bir tane değil ki? Hepsi ölse kefen üretenler köşe olurlar. Ama Bahçeli ayağını sıkı bassın… Aman ha neme lazım insan hayata bir kere geliyor. Boş ver bu saatten sonra siyaseti. Al emekli maaşcıklarını, bin antik arabalarından birine şöyle bir Akdeniz turu yap…

**************

ARI NESLİ TÜKENİYORMUŞ

Bu haber dünya ajanslarında geçildi. Dünyanın sonu demek. Bırakın savaşı mavaşı  yemeyin birbirinizi. Dünya frene basıp dönmeyi durduracak aklınızı başınıza alın… Karar verin cennete mi, cehennemin dibine mi gideceğinize… Arılar  toplu intihar mı edecekler, yoksa insanoğlunun yediği hatlar yüzünden mi ölecekler?

 

101 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar