Uður TARIMAN
1 Temmuz 2022 Cuma
Tarih : 2022.06.30  16:49:29

TÜRK OCAKLARI

Başlıkta iki kelime var. TÜRK- OCAK.

Birinci  kelime çok ama çok önemli. TÜRK… Bu topraklarda doğup, okuyan,  iş güç sahibi olanlar, okuyamayıp emekleriyle nafakalarını çıkaranlar, çoluk çocuk sahibi yani aile olanların tümü bu başlıktaki kurumun kapısından içeri girerler. Nokta. Bu kurum ne Bahçeli’nin, ne mensubu olduğu partinin  çiftliği değildir. TÜRK OCAKLARIDIR. Geçtiğimiz gün bu kuruma gelerek İstanbul  ŞUBE BAŞKANIYLA SOHBET EDEN Kılıçdaroğlu YÜZÜNDEN BU ŞUBENİN BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI. Sebep “Sen nasıl Kılıçdaroğlu’nu içeri alırsın?”   Vay anam vay… Bahçeli dozu iyice kaçırdı. Edremit’te tanıdığım  kökten MHP’li dostlarım bile ateş püskürüyorlar. Bahçeli ülkenin köklü  ve MİLLİYETÇİ tanımı ile  bilinen bu güzide partiye yararlı mı oluyor, zararlı mı onu yakın tarihte göreceğiz. Askıda ekmek uygulayan Bahçeli’nin bugün ekmeğin neden 5 TL olduğunu sorgulamayan bir tutum içinde.

************

BÜYÜK LOKMA

Çok güzel bir atasözümüz vardır. Büyük lokma ye büyük laf etme. Mesela “ben varken buradan kuş uçmaz” ya da “benden habersiz horoz ötmez” gibi… Ya uçarsa ya öterse. İşte bunun  sonucu MARS olmak değil midir?

************

ORMAN BAKANI VE EKİBİ

Kartvizitinde BAKAN  yazıyor ama. Güne bakan zannetmeyin. Güne bakabilseler güneşin doğuş ve batışının saatlerini bilebilirler. Güne bakan bilir ama bizim bakanlarımız bilemezler çünkü etki ve yetkileri yoktur. Buna rağmen yanlarında bir çok yardımcı çalıştırırlar !!! ORMAN BAKANI BEYZADE de bunlardan biridir. Ekibine gelince;

-Bakan yard. VETERİNER… Nevzat PAKDİL.. ÇİFT MAAŞ 59.BİN TL

-Bakan  yrd… AVUKAT… Ebubekir  GİZLİGİDER..ÇİFT  MAAŞ.59.BİN TL

-Bakan yrd…İŞLETMECİ.. İBRAHİM  YUMAKLI.. ÇİFT MAAŞ  59 BİN TL

-Bakan yrd.   KAMUCU….VEYSEL TİRYAKİ   ÇİFT MAAŞ  59 BİN TL

--Muğla  ORMAN MD. MEZBAHA SORUMLULUĞUNDAN GELME

İmdi,  Özel sektörde,   parça başı  mesai  yapanların  tezgah üstü  parça sayım makinesi var. Çıkardığı iş kayda geçer. İleri teknoloji kullanan  işletmeler böyle çalışırlar. Diğerleri  usta başı parçaları verir ve kime kaç parça verdiğini muhasebe kaydına geçer. Yevmiyeler böyle hesaplanır. Peki bu çift maaş alanlar, ne iş yapmaktalar, nasıl denetlenmekteler Yani imkanları elbette lüküs  çapındadır. Makam aracı koruma, sekreterya.

Öte yandan,  resmi olarak açıklanan verilere göre, şu verilere  göz atmakta elbette fayda var…

Yoksulluk sınırı 6.391 TL. emekli maaşı  2500 TL. Asgari ücret,  4250 TL.  2000 TL kira,  Maliye bakanı NEBATİ hocaya sormak gerekir.

* 2000   tl kira

* 500 tl  doğal gaz

* 300 tl  elektrik

* 200 tl haftalık Pazar parası

* 1000 tl  varsa çocuk/ların okul masrafı

+…………….

Aaaa EKSİYE DÜŞTÜ. NEBATİ  çözer kapat gözünü aç gözünü gelsin paracıklar…

************

550 BİN  ASKER KAÇAĞI

Bizim gençliğimizde adım adım takip edilirdik. Evlere tebligat gelirdi bazı bazı inzibat gelir  uyarırdı. Askerden kaçmak imkansızdı. Asıl önemlisi bizim gençliğimizde hiç bir genç askerden kaçmayı akıllarının kenarından geçirmezler, geçiremezlerdi. Oynaya zıplaya  vatan görevini yapmak için can atardık… Rakama bakın yahu 550   bin asker kaçağı. Bu kaçaklar şimdi  kendilerine ulufe verilmiş gibi   af ediliyorlar, ver parayı bedelli kısacık askerlik yap. Sınırlarında teröristlerle boğuşma. Öte yandan fidan gibi  gençler vatan sevgisiyle şehir olsunlar… Bedelli askerlik yapacaklar 15/29 gün sonra HİNDİ GİBİ KABARIP  ASKERLİK YAPTIM diye tepinecekler… Bu 550 bini sınıra kalkan olarak dizilse nasıl olur diye düşündür bir ara… EY  ŞEHİDİM HAKKINI BİZE HELAL EDİYOR MUSUN?

***********

PAPATYA  FALI…

Seviyor, sevmiyor, gelecek, gelmeyecek diye fal bakılırdı ya… VALLAHİ ÖYLE Bİ ŞEY OLDU. Nato’ya  iki Avrupa ülkesini alınmasına icazet verelim vermeyelim. Çektik resti, biz hayır diyorsak hayırdır dedik ama  toplantı yapıldı, konuşuldu, tartışıldı bir iki uydurma  vaatlere inanıp  OKEY  çektik… Ve NATO İKİ ÜYE daha kazandı. Kazandı ama bizim açımızdan madalyonun tersi de var… PUTİN acayip bir şekilde tahrik oldu… Elde var bir S 400  lerin faal hale gelmesi suyu düşecek gibi. Esas konu ise  Türk halkını zora sokacak kışın tir titretecek DOĞALGAZ   sıkıntısı yaşanırsa ne yapacağız? Putine söyleyecek bir sözümüz yok. GAZ  ADAMIN ÖZ MALI. İster satar, ister satmaz  kıçımız donacak. Ayrıca kalorifer kömürü bile Rusya’dan falan geliyor. Onu satar ama  tonu şu kadar dolar işine gelirse al diyebilir. Avrupa bile  hatta Almanya elektrikten kömür işletmelerini takviye etmeye başlamış. Bizde  böyle konularda  imkan yok. Teknoloji yok, teknik bilgiye sahip kimse yok. Para yok. Valla bu kışa şimdiden hazırlık yapmalıyız, herkes kadın erkek  UZUN YÜNLÜ DON ALMAMIZ kaçınılmaz olmuştur. Benden söylemesi…

***********

ÇÜŞ

Uğur DÜNDAR’a dava açılmış. Sebep, S.PEKER’in tweetlerini paylaşmış mışş. Yahu paylaşmayan var mı? Adliyeler NEFES ALAMAZ HEPSİNE dava açarsa… Eyy adalet geldiysen üç kez kapıyı çal.

**********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“EROL EVCİL, gözaltına alındı.”

By; Gazeteler

Bizden not: Yıllar önce HAVRAN’DA BİR ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FABRİKASI 

AÇMIŞTI… İkinci ayında haber yapmaya randevulu olarak gitmiştim. Yahu inan olsun, kapıda iki buçuk saat beklettiler. O dönemde ÇANKAYA VARDI

EMİNİM DAHA  kolay içeri alınırdım. İnsanlara öcü gibi bakıp şüpheli muamelesi görmüştük.

Ben döndüm ve haberini yapmadım. Gel zaman git zaman bir sanatçı ile de evlendi. Sonra ipliği pazara çıkmıştı… Huylu huyundan vazgeçmez derler ya!

**********

BÜYÜTEÇ

Edremit’te CHP’den atılanlar dan kimileri MEMLEKET PARTİSİ’NE  geçtiler. Kimileri ‘batsın böyle siyaset’ diyerek kenara çekildiler… İmdi Edremit’te CHP’liyim diyerek orta yerde gezinenler sadece kına gecesi, düğün dernek diyerek kendilerini unutturmamak adına çaba sarf ediyorlar… Siyaset bu kadar kolaysa vay CHP’nin halına.

************

KULHAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Sana sen diyene, sen de sen de

TOLSTOY.

Bu sözü ikinci kez yazıyorum. Sen seni bil sen seni

Misali. Kendini bilemeyenlere kapak olsun dedim.

………………………………………..

AKP GENEL BAŞKANI ERDOĞAN’DAN  KADİRŞİNAS BİR  YAKLAŞIM

Eski İL BAŞKANI ve Belediye başkanlarını ihmal etmeyin diye uyarıda bulundu. Hemen aklıma BOZBEY  GELDİ. Olası yerel seçimde AKP’nin Edremit belediye başkanı BOZBEY OLACAK. Var mı iddiaya giren…

                                                        *

EDREMİT

Şöyle irdeleyerek etrafınıza bakın, ne görüyorsunuz…? Gördüklerinizi bana atarsanız çok ama çok mutlu olacağım. Ben gördüklerimi 27 yıldır yazıyorum mutlaka göremediklerim vardır !!! Lütfen yani.

ALO kadar yakınım, yeter ki ALO !! DEYİVERİN…

 

99 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar