Uður TARIMAN
7 Temmuz 2022 Perşembe
Tarih : 2022.07.06  16:27:08

AHMET HAKAN DA OLMASA GÜLMEYİ UNUTACAĞIM

Sözde Amiral gemisinin genel yayın yönetmeni ve başyazarı! Ahmet Hakan, Salı günü köşe yazısının tepesine şöyle başlık atmış; Ekrem İmamoğlu ve FİNANSAL TİMES‘E KONUŞMAK.  Şöyle devam etmiş.

“ SKİDEN finansal Times'a konuşmak, konuşana bir prestij sağlardı şimdilerde prestij kaybettiriyor.

ESKİDEN, FİNANsAL TİMES, ülkemizle ilgili bir cümle yazsa bizim gazetelerimiz manşet yaparlardı. Şimdilerde dönüp bakan yok.

ESKİDEN, Türkiye'de siyasi ikbalin yolu, FİNANsAL TİMES’ TEN geçerdi, şimdi siyasi basiretsizliği FİNANsAL Times’ten geçiyor.

  ESKİDEN, FİNANsAL TİMES’in ilgi gösterdiği, Türk siyasetçinin önü açılırdı, şimdi kuşkuyla bakılıyor.”

Konu, elbette  EKREM İMAMOĞLU… İmamoğlu ne demiş bu İngiliz gazetesine, “ERDOĞAN TEKRAR SEÇİLİRSE  İLK İŞİ BENİ GÖREVDEN ALMAK OLACAKTIR”

ESKİDEN DİYOR YA, bakın ESKİDEN YANİ Erol Simavi DÖNEMİNDE BİR ANIMI ARZ EDEYİM.

Yer Taksim HİLTON. Ülkenin ilk 5 yıldızlı oteli. Bu otelin lobisini yüz metre yürüdükten sonra sağ tarafa dönün LALEZAR BAR  vardı. Erol Simavi bu barın en sağ köşesindeki tabure devamlı ona rezervliydi. Çünkü o oturağın olduğu tezgâhta otelin telefona bulunuyordu. Günlerden bir gün EROL SİMAVİ BAS BAS bağırıyordu. “Bu akşam Ankara’ya döner o bakanlığı dümdüz ederim, benim kafamı bozmasınlar, o haberi halkın menfaatleri için yaptırdım, geliyorum”. Hürriyet o dönemde öyle bir gazeteydi… Bir manşeti hükümeti devirecek güce sahipti. Daha niceleri var… Bir de şimdiki HÜRRİYET’E bakın… İktidarın desteği olmasa, beğenmedikleri yerel gazetelerin arkasında nal topladı. Daha geçtiğimiz ay ki o günün ertesi bu köşeden yazmıştım Bursa Belediyesi’ni. 8 TAM SAYFA BURSA ETİ yaptılar. Kaç para aldılar? Hatta o sayıda AHMET HAKAN kendi köşesinin tamamında fotoğraflı olarak BURSA'YI yazmıştı…

Eskiden diyor ya, Eskiden HÜRRİYET VARDI… Şimdi borç batağında olan bir yayın organı var… Bir insan bir kişi ya da kurumu eleştirirken aynaya bakması gerekir… Sonra  mosmor olmak var işin ucunda.

Gelelim İMAMOĞLU’NA, bir siyasetçi, istediği gazeteye açıklama yapabilir. Söyleşide bulunabilir. Ne demiş İMAMOĞLU BU SÖYLEŞİSİNDE “Sayın Erdoğan tekrar kazanırsa beni görevden alır”  Ne var bunda, Erdoğan, son seçimde 800 bin aşkın farkla kazanan İMAMOĞLU’NA yönelik onca handikapları yaptırmıyordu. Daha üç gün önce bir metronun yapımı için aldığı kredinin onayını ALTI aydır beklediğini açıkladı mı? Hem de dışarıdan alınan kredi. Bu ve emsali manialı yarışlarda maniayı yükseltip tökezlemesi için yapılanlar… Çok güzel bir atasözü vardır.  BÜKEMEDİĞİN ELİ ÖPECEKSİN.

AKP yönetimi, İMAMOĞLUNA KÖSTEK OLACAĞINA DESTEK OLSA, BU DESTEK HALKA YAPILAN DESTEK DEĞİL MİDİR? Ayrıca köstek yerine destek AKP’ye çok daha fazla oy kazandıramaz mıydı? Tarikat ve Cemaatlerin musluğunu kestiği için İMAMOĞLU tü kaka oldu… GÖKÇEK konusunda neden bir yudumcuk soruşturma açmadınız, açtırdınızTrilyonlar gitti GÖKÇEK hala sırıta sırıta meydanlarda geziyor, bilmem ne rezervi buldum diye 9x8 lik oynuyor. Hakan efendi halkın parasını çarçur edip yolunu bulanlara neden bir kelimecik yazmıyor, yazmıyor. Hem de bir İMAM HATİPLİ olarak doğruları yazması gerekirken… Ben bu gazeteyi SÖZCÜ ile birlikte her gün almaktayımÂşıklısı olduğum için bir konuyu tek ağızdan değil iki ağızdan öğrenmek adına. Yandaş gazetelerde çalışanları görüyoruz ne haltlarla uğraştıklarını… Sen onları diline klavyene dola Ahmet kardeşim ya da çift İMAM Hatip okullarının birinde öğretmenlik yap. Rabbim doğru yoldan şaşma BUYURMUŞ. ANLIYORSUN DEĞİL Mİ?

***********

( çerçeveli) DÖNME DOLAP KAVŞAĞI

Zeytinli’yi yaparsa AKP yapar, düsturu ile yapılan dönerle kavşak demek istiyorum. Baştan söyleyeyim. Bu kavşağın çizimini yapan MİMAR arkadaş İSE O ARKADAŞA sıcağı sıcağına görkemli bir törenle YILIN MİMARI ödülünü verilmesi kaçınılmaz olmuştur.

Salı günü saat 11.40 da bu döner kavşakta yine bir trafik kazasının önünden geçtim. MOTOSİKLET yere parça parça başında jandarma ve TRAFİK POLİSİ, KAZAYA UĞRAYANIN AKIBETİNİ BİLMİYORUM DURMAM İMKÂNSIZDI. Kazaları önlemek adına yapılan bu kavşak düzenlemesi tam bir fiyaskodur.

Bu kavşağın neresinde seyrederseniz seyredin zeminde kocaman bir YOL VER yazıyor. Yahu kim kime yol verecek belli değil. Trafik literatüründe ANA YOLDA SEYREDEN ARAÇ HAK SAHİBİDİR. Bu kavşakta  kim ana yolda, kim tali yolda belli değil. Saldım çayıra hesabı.

*************

YÜCEL YILMAZ

Kanal D’de, yaptığı röportajda (kanal kimden yanadır biliyorsunuz diye yazmadım)  Bizim körfezin yani Akçay, Altınoluk, Cunda GİBİ YERLEŞİM BİRİMLERİNİN TURİST AKININA UĞRADIĞINI söylüyor ballandıra ballandıra. Tabii her zamanki tebessümlü FİZYONOMİSİYLE. Bu saydıkları beldelerin hepiciğinin KEMİK gelenleri vardır. Çoğunun bu beldelerde yazlık evler vardı. Geçtiğimiz yaz aylarında Akçay’a giriş yasaklanmamış mıydı? Yani Yılmaz’ın SÖYLEMEK istediği YAPARSA AKP YAPAR. Hayır, İŞ ÖYLE DEĞİL. Turist dediğimiz şey kemikleşmiş müşteri ayrı şey değişik ülkelerden Turist çekebilmek başka şey… Akçay yıllar önce ülkenin her köşesinde bayram kartlarının satıldığı ufacık bir tatil beldesiydi. Bana bu saydığınız yerlerde kaç yabancı TURİST olduğunu ifade edebilir misiniz? Akçay’da neden bir adet MAVİ BAYRAK yok açıklayabilir misin? Akçay’da deniz kirliliğinin gerçekçi bir raporunu açıklayabilir misin? Dalyan’da, Altınkum’da, İKİZÇAY’DA bok kokusunun sebebini açıklayabilir misin? Son bir ayda Altınoluk dahil bu yaşam birimlerinde SİNEK çoğalmasının nedeninin o ekranda sunabilir misin? Bizde istemez miyiz yaşadığımız bu beldelerin en başarılı körfez halkı sıfatı ile yaşamak… Şaka falan bir yana da Sayın YILMAZ, BBB’nin toplam borcu ne kadar halkı onu merak ediyor.

************

KAFAOĞLU VE SİYASET

Bu virüs insan beynine girmeye görsün. Vıdı vıdı kemirir insanın içini. Sen nereden biliyorsun diyeceksin sende bu virüs FALAN yok. 27 yıldır körfezde siyasilerle oturup kalkınca böyle bilimsel oluyoruz. KAFAOĞLU çok muhteşem bir DİŞ hastaneler zincirinin sahibi. Ama işte o virüs onu da kemiriyor olmalı. Kıpraşma varmış. Ben diyorum ki yani ABDALA malum olur çeşidinden.  KAFAOĞLU vekilliğe, AYDINLIOĞLU da  BBB Başkanlığına soyunacaklar gibime geliyor. Hayırlısı. Günler çok şeye gebe ama. Ben seçimler için hep OLASI kelimesini kullanmaktayım. Anlarsınız ya !!

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Ay çekirdeği kalbi korur”

By: Prof. Dr. LEXİNGTON

Bizden not: Ah be hocam Ayçiçeği yağı bizde son aylarda altın değerinde. Hatta bir ara karaborsaya düşmüştü. Acaba o yüzden mi piyasada bulunmaz oldu?

……………………………………………….

ÇÜŞ

Enflasyonun gerçek yüzdesini öğrenmek için ASTRONOMİ UZMANI  arıyoruz. SGK+DOLGUN MAAŞ+YEMEK+YOL PARASI

Mür. Bakkal Memiş.com’a yapılabilir

………………………………………….

BÜYÜTEÇ

Sahi bir KENT KONSEYİ VARDI. Topyekün TEDAVÜLDEN  kaldırıldı mı?

                                                          *

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Tarikat lideri ol, her kapıyı aç

Halk sözü

………………………………………….

36 PADİŞAH VE 292 VEZİRİAZAM

Bu sayıda olanlardan, 36 padişahın 32 sinin annesinin Hıristiyan, 292 Veziriazamın 268 ‘i DEVŞİRME olduğunu biliyorsunuz değil mi? Devşirme; Osmanlı imparatorluğu döneminde, yeniçeri olarak yetiştirilmek üzere Hıristiyan uyruklu çocukların seçip toplanması…

 

140 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar