Uður TARIMAN
26 Temmuz 2022 Salı
Tarih : 2022.07.25  15:54:10

CHP‘NİN BALIKESİR MİTİNGİ

Baştan sona izledim… İlk kez Bay KEMAL’in kim olduğunu bizzat bay Kemal’den dinlemek keyif verici oldu… Yapılması gerekenleri söylediğini ve  AKP’nin kendisi tarafından yapıldığının gerçeğini söyledi. Yani Bay kemal “ben söyledikçe onlar yapıyorlar “ dedi… Katılım  yeterince vardı daha fazlası Balıkesir’i  zorlardı. Bay Kemal yapacaklarını da sıraladı…

Halka inilmez halka çıkılır prosedürünü iyi uyguladı… Bu mitingi herhalde AKP kanadı sonradan  kasetten izlemiş not almışlardır… Hakaret yoktu. Sokak ağzı yoktu. Bu seçim kıran kırana olacak diyenlere “hayır bu seçim  son derece sakin ve mutlu sonla erecek bir seçim olacak” sinyalini verdi. Tabii  olası bir seçimde !

UYUŞTURUCU BARONLARI VE  5 Lİ ORGANİZASYON GRUPLARININ DA  ELLERİ AYAKLARI TİTREMİŞTİR. Bu nedenle demokratik bir ülkede BAY KEMAL’İN ÇOK İYİ KORUNMASI GERÇEĞİ DE ORTADADIR… AKP  bu mitingde sadece bir  konuya takabilir. Bay Kemal’den önce sahneye çıkan çiftçi vatandaşın konuşmasına… Bu çiftçinin bilimsel kelimeler kullanması, ekonomik  eleştirmen  şeklindeki hitabına AKP kancayı takar ve  vatandaşın kim olduğunu araştıracaktır… Başka takılacak bir şeyi yoktu Bay Kemal’in   halkla buluşmasında.

***************

EDREMİT  CHP

Her partinin gönüldaşları vardır… AKP ‘nin gönüldaşları,  yaşam koşullarının iyileştirileceği amaçlı  olduğu kaçınılmaz bir bulgudur bunda bir hata yoktur. Mesela iş arayan bir vatandaşa eşi dostu “git AKP’ye kaydını yaptır, sorunu çözersin demekteler” yanlış mı?  İşi konusunda da aynıdır. Sıkışık bir  durumdan kurtulmanın yolu AKP’den geçmiyor mu?   Ancak AKP bi şeyi atlıyor. AKP ye kayıt olunmakla AKP’li olunmuyor. Vatandaş yine bildiğini okuyup başka renk bir zarfa elini uzatıyor. Kaybolan zamandır.

CHP’ye gelirsek, bunu saptamak için Edremit’teki CHP’yi irdelemekle çözüm yapılabilir. ÇAKMA denilen ürünler vardır ya. Edremit’te ÇAKMA CHP’liler temizlenmedikçe, kendini gerçek CHP’li zannedip, gerçek CHP’lileri partiden atan bir zihniyet gerçek CHP’Lİ OLAMAZ. Edremit’te kesin kes bu tarama yapılmalı, rozeti yakasında değil, kalbinde taşıyanlarla yola devam etmek Edremit CHP’sinin kaçınılmazıdır. Bu konu hakkında  genel merkez, isterse haberli isterse habersiz müfettiş göndersin bu yazının yazarının haklı çıkacağını saptayacaktır. Bugün Edremit belediye  yönetimi içinde meydana gelen olayların alt yapısı da gerçek CHP’lilerin yönetim içinde çok az olduğu saptanacaktır. Yani ÇAKMA  ve  GERÇEK  rozet ortaya çıkarılmalı iyi bir temizlik yapılmalıdır. Bugünkü ortamda, CHP Edremit’te kan kaybı yaşamaktadır… Geçenlerde de yazmıştım. Gerçek rozet sahibi gönül verdiği partinin Belediye yönetimindeki   hataları açık ve net dile getirmeli ve özeleştiri yapmalı, rakibe avans verdirilmemeliydi. Ama konuştuğum CHP’liler “bunu yapamayız partimize zarar veririz” dediler. Eee şimdiki olaylarda partiye zarar vermiyor mu? Fazlasıyla, olası seçimde –olası- bir koltuk kapabilmek sevdasına susmak gönül verdiğiniz partiye zarar verdiriyor. Acilen ÇAKMALARI temizlenmesin ön ayak olun. Açık ve net olun. Doğruları çekinmeden söyleyin. Zarar değil kar hanesine yazılır bilmiş olun… Yani bugünkü manzara kendi topuğuna sıkan bir parti görünümü var. Pabuç pahalı bilmiş olun.

***********

BASINDA SANSÜR

Sansürün yani demokratik yaşamın bir parçası olan halkın doğruları bilmesini gereğini ve halka aktarımını sağlamak basına verilen bir hak ve görevdir ama ne yazık ki son  on yıldır bu statü tamamen  ters kelepçe yiyen bir olgu haline gelmiştir. Halkın gerçeklerini öğrenme hakları “YAYIN YASAĞI KONMASIYLA” ÖNLENMEKTEDİR. Yayın yasağı  sadece ülkenin dış mihraklara karşı korunması anlamında kullanılabilir. Yani ülkenin menfaatleri konusunda. Yoksa sokak olayları için YAYIN YASAĞI KONDUĞUNDA BU DEMOKRASİDEN TAMAMEN KOPMAK DEMEKTİR VE ÖYLE DE OLMAKTADIR… Türkiye’de basın Cumhuriyet tarihinin en prangalı günlerini yaşamaktadır.

AKP bu tür uygulamaları yapmasaydı bugün seçim meydanlarına inip propaganda bile yapmasına gerek kalmaz, sandıkları doldurur bugünkü endişesini yaşamazdı. Yani AKP kendi topuğuna sıkmaya devam etmektedir…

*************

MAHKEMELEŞSEK Mİ, MAHKEMELEŞMESEK Mİ?

SÜRTÜK

HANIM KIZ

BAY KEMAL

Sürtük kelimesine  hukuki bir sakınca yok babında dava açılmıyor ama, HANIM KIZ  tanımına dava açılıyor. O halde BAY kemal demekte suç.

Türkiye’de hakim ve savcılara, Hukuk okulunu bitirdikten  sonra Ya TDK da ya da Edebiyat fakültesinde bir yıl staj mecburiyeti mi getirilmeli. Hanım kız ne anlama geliyor, sürtük ne anlama geliyor, bay kemal NE ANLAMA GELİYOR BABINDAKİ ÖRNEKLERE   bir yıllık staj yani. Eee diyecekseniz ki böyle bir statü getirilse ve  bugünkü görüş bildirimi ile karar vermeye devam ederlerse ki ediyorlar… Hukuk okumuş bir insan okuduğu diplomaya sadık kalmalı ve huzur içinde uyumalıdır. Huzursuz bir uykuya razı olurlarsa hak etmedikleri ünvanlar için buna razı oluyorlarsa bunun acısını çocukları çeker. BİLİNE DEDİM.

*************

DÜŞÜNÜR,  SÖZLERİ

Bir düşünür ne güzel söylemiş. Deve türkü söyler mi diye sormuşlar. Eren ne yanıt vermiş? Şöyle yanıtlamış Erenler:

“Dinleyen eşekler olduktan sonra  türkü de söyler gazel de”

***********

AKP’NİN BASIN DANIŞMANI

Aynı zamanda  Hürriyet gazetesinin köşe yazarı. Geçtiğimiz Pazar günü bir röportaj da patlattı. Kimle yaptı  bu röportajı bilin bakalım… Bilal Erdoğan ile tek sayfa ve renkli elbette. Siyah beyaz sayfaya konur mu? Konu Okçuluk. Okçulukta çok ileriymişiz. Yahu ATA SPORUMUZ OLDUĞU GİBİ  Tee Osmanlı döneminden de önce tek korunma silahımız be birader. Elbette sahip çıkacaksınız. BAK gazoz  BİLE DÜNYA SAMPİYONLUĞUNU GETİRDİ BU DALDA… Gazoz’u AKP mi yetiştirdi?

**************

BARON

Bu batı dünyasında üstün bir unvan… Öyle sıradan bir unvan değil. Biz ayağa düşürdük. Aşağı tükür BARON, YUKARI TÜKÜR BARON… En sonunda SAVCIDAN BİLE baron çıkardık. Koçum benim kim geçer seni be… Benim polisimi bile bu işi bulaştırıp, uyuşturucu yamaklığı yaptıran bu baron üstün hizmet madalyası alması gerekir. Adalet zaten birilerinin hegomanyası altında, birde baron çıktı.

Benim polisim tabirimi mazur görsünler “kelle koltukta bu uyuşturucu belasıyla boğuşurken” yakalaya yakalaya bitiremezken bir de bu  olay en çok benim polisimi üzdü. Hatta uyuşturucu yakalamakta  KUÇU KUÇULARIMIZ  bile göz yaşı döküyorlar… Polisimi ama öyle ama böyle korkutarak, ikna ederek kirli işlerine alet edenlerin Rabbim  her türlü şerri üzerleri göndersin…

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“O imza dünyaya örnek oldu”

By. Hürriyet gazetesinin manşet haberi

Bizden not: Konu  Rusya ve UKRAYNA İLE TAHIL SÖZLEŞMESİ. Biz ne imzalar gördük uzağa gitmeye gerek yok İSTANBUL Sözleşmesinin metnini biz hazırladık bütün BATI İMZALADI. AMA  biz kendi imzamızı yırtıp attık. Yani  TAHIL ANLAŞMA İMZALARINA DA PEK GÜVENMEYİN.

………………………………..

ÇÜŞ

En fazla uçuş İstanbul’da imiş. Haberi okuyan İSTANBUL HAVALİMANININ BAŞARISI ZANNEDECEKLER.

…………………………………….

BÜYÜTEÇ

MOK kokusu, Dalyan’dan İkizçay’a kadar uzandı.. BBB ne kadar övünse azdır.

……………………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Armudun iyisini ayılar yer

ATASÖZÜ

 

133 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar