Uður TARIMAN
27 Temmuz 2022 Çarşamba
Tarih : 2022.07.26  16:58:14

DİKKAT BU BİR SOYGUN

Bu başlık Hürriyet gazetesinin  Pazartesi günkü manşet haberinin başlığıydı. Konu ne? Konu haberin spotunda vardı. Uzatmaya gerek yok. Spot aynen şöyleydi:

“Kripto para piyasasında dolandırıcılık öyle  bir noktaya  ulaştı ki sadece son 6 ayda  2 milyar dolarlık soygun yaşandı..”

Türkiye’deki soygunun tam bilançosunu çıkaracak muhteremler  yok ortada… Ben köşemde bu coin midir nedir ilk çıktığı ay içerisinde  “Bu bir ikinci BANKER faciası olacaktır” diye yazmıştım. Voliyi vuran basıp gidiyor arkasından koşan yok,  olan  parayı kaptıranda oluyor ama ben onlara da acımıyorum. Para gözlerini boyamış. Yahu madem paran var biraz azına git, bankaya yatır al faizini, gece rahat uyu yok. Para  batıyor sanki. Aslında paranın fazlası batar ve insanoğlunu azdırır… Hem faiz haram diyeceksin, hem kumara  arkanı döneceksin… Faize gelince haram maram ama yastık altında kimin kaç bileziği var tahmin yürüteceksin… Para sebep faiz haram… Ya da faiz haram para sebep tercih senin…

*************

BAY KEMAL

Bay Kemal Balıkesir mitinginde bay Kemal’in ne anlama geldiğini madde madde açıkladı. Balıkesir mitinginde, Bay Kemal’in  6‘lı masanın Cumhurbaşkanı adayı olduğu % 98.9 olarak belirlenmiş oldu. Yani GELİYORUM haa  demiş oldu… Mitinge gelenlerin sayısı sanki cımbızla tek tek sayılmış gibi rakamlarla verildi çeşitli oluşumlar tarafından, kimi 90 bin kişi kimi 83 bin kişi olarak ilan etti. İsterse 100 kişi olsun BAY Kemal hedefine ulaştı ve söyleyeceği her şeyi söyledi. Tüm kanallar ama az ama çok dakika ile verdiler. Bay KEMAL’İN EN VURUCU AÇIKLAMASI LOZAN’I MİLLİ BAYRAM İLAN EDECEĞİZ cümlesiydi.

Ancak burada en dikkat edilmesi gereken konu, UYUŞTURUCU BARONLARI VE  5 koalisyonun üzerine gideceği konusunda cesurdu ama. Bugünden tezi yok BAY KEMAL’İN koruma sayısının arttırılmasıdır. Bu noktaya çok dikkat edilmeli… Yoksa bu  yüzüne yumruk atılanın arkasında durmaya benzemez.

**************

EDREMİT BELEDİYESİ’NDEKİ DEPREM

Son depremin kaç kuvvetinde olduğu ve artçılarının devam edip etmeyeceği konusunda tahmin yürüten yok… Son depremin  şiddeti ve başlangıç noktası basına yansımadı. Başkan Arslan’ın KONSER OLAYI BÜTÜN GAZETELERDE  HATTA ULUSALDA LOGO ÜSTÜNDEN  GEÇİLDİ ama bir Başkan YARDIMCISININ İSTİFASI geçilemedi. Enteresan. İstifa eden başkan yardımcısı haber geçilmese bile kendisi basın açıklaması yaparak, istifasının gerekçesini halkla paylaşması etik olmaz mıydı?

Bir takım olaylar Hasan Arslan’ı yıprattı mı? Yıprattı. Ben iki ayı geçen bir zaman içinde bu köşeden “başkan dikkat kuyun kazılıyor dost acı söyler “ diye bir yazı yazmıştım. O yazımı takip eden günler içerisinde bir takım  görevden almalar oldu… Olası bir seçimde, bu yaşananlar CHP’nin önüne belgesel gibi konacaktır.

**************

SÖZ BELEDİYE YÖNETİMİNDEN AÇILMIŞKEN

Ben yine halkın bana “sor, araştır, yaz da bilelim” dediği için soruyorum. Sayın Arslan  Halka bilgi vermek  zorundadır. Halk, görevden alınanların yerlerine kimler monte edilmiştir? Hangi sorunumuzu kiminle muhatap olarak çözeceğiz diye soruyor.  Haksızlar mı başkan? Bu listeyi halk sizden bekliyor… Son basın toplantınızda,  bu tür açıklamalara yanıt vermediğinizi “hatamız “ diyerek kabullenmiştiniz. Ama yine halkla hiçbir şeyi paylaşmıyorsunuz…

*************

EDREMİT’İN NÜFUSU

Devamlı göç aldığı söylenen Edremit’in yerleşik nüfusunun  kaç bine ulaştığı konusunda bilgi istiyoruz. Akçay’da nüfus patlaması olduğu söylenmekte… Yazlıkçıların yarattığı sorunlar var. 4 AY Akçay’da, 8 ay başka şehirlerde yaşayanların  katkıları yok ama devamlı sorunlardan yakınmaktalar. Elektrik parasını nerede yaşarsan yaşa veriyorsun. Su parası keza, ama yazlıkçı olarak yazları denizinden, güneşinden, dağından yararlandığınız bu  beldeye ne gibi katkınız var merak ediyorum… Seçimlerde  çift sandık kullananlar olduğu bile söylendi bu Edremit’te…

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“801 MİLYONLUK PARK”

By:  Ajanslar

Bizden not: BU 8/1 MİLYONU İMAMOĞLU ÇÖPE ATSAYDI, İPE GİDER MİYDİ, GİTMEZ MİYDİ?

Elinizi vicdanınıza koyup yanıt verin AKP’ye gönül verenler.

**************

BASIN BAYRAMI

Bayrammış. Bize her gün bayram  be birader. Bu ismi takanın ağzına terlikle vurmak gerekiyor, yakalarsam !!

……………………………………….

BÜYÜTEÇ

Akçay cadde ve sokaklarına konulan SARI BENZİN VARİLLERİNDEN Kim sorumlu diye defalarca yazdım. Ne Trafik polisinden, ne Zabıtadan  çıt çıkmıyor. Oh  ne ala memleket. İsteyen istediği caddeye gece kondu bile kondurabilir.

………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Taş atana yumurta at

Kamyon  arkası sözü

*************

BİR İMZA

Geçtiğimiz hafta, İstanbul’da  üç ülkenin önde gelenleri bir araya  gelip, tahıl konusunda   anlaşmaya vardılar, tahıl bolluğu olacak. İnşallah ama ISLAK İMZA  olmasına rağmen henüz tahılda bir  kıpraşma yok…

Türkiye, Ukrayna ve Rus  yetkilileri masaya oturup konuştular, irdelediler ve batıya sevk edilmesi gereken buğday dolu gemilere izin çıkarttılar. Ben bu konuyu  Pazar izni olan bir askerin  son anda izninin iptali de değil de komutanının keyfine bırakılması   gibi görüyorum. Yahu ISLAK imzayı üç devletin imza yetkilileri bastılar ama  ortada  buğdayın tanesi yok. Hala konu üzerinde çalışmalar yapıldığı söylenmekte. O halde imzaları neden attınız?

İmza dedim de aklıma İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GELDİ. Malum İstanbul sözleşmesinin metnini biz yazdık Avrupa’nın tamamı imza attı ama geçen aylarda kendi imzamızı İMHA  ederek bu sözleşmeden çıktığımızı  ilan ettik… Bu tahıl için atılan imzalar da böyle olmasın diye endişelendim.

*************

NE GÜZEL GÜNLERDİ…

Edremit’te gazetecilik bundan  beş altı yıl öncesine kadar  çok lezzetli bir meslekti. Bugün hangi konuyu kime soracağımızı bilmediğimiz gibi, yanıt alamayacağımız da belli olduğu için kafadan yazıyoruz ya da AJANSA  tabi oluyoruz.

Bugün kamu görevlileri gölgelerinden korkar oldular. Kime bir şey sormaya kalksam ağızlarında  fermuar var. Ondan sonra basından kötüsü yok. Niye? SORUYORUZ YETKİLİ VE ETKİLİ BİR MUHTEREM BİLGİ VERMEZSE, KAFADAN DA YAZARIM ÇARIKTAN DA YETER BE…

Edremit’te;

Mal Müdürlüğü var

İlçe Tarım Müdürlüğü var

Orman İşletme Müdürlüğü var

İlçe Seçim Müdürü var

Ve bunların en üstünde kaymakamlık var… Hiçbirisi ya gazete okumuyor ya da bilgi akışında bulunmayı zul addediyorlar… Gazete okumaları da mı yasak? 5 yıl öncesine dönüp bir bakın muhabirlerimiz Edremit merkezinde cirit atıyorlardı, haber kovalıyorlardı mesleğin bir lezzeti vardı.

 

106 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar