Uður TARIMAN
4 Ağustos 2022 Perşembe
Tarih : 2022.08.03  16:31:46

KAMU  GÖREVİLİSİ OLMAK YA DA  OLMAMAMAK

Bir MİLLİ Eğitim Müdürü daha görevden alındı. Bu görevden almaların sistemlerini anlamak çok güç. GEREKÇE  yok. Bir telefon yeterli. Yahu görevden aldığın adam/lar 20/25 yıl  çalıştığı kuruma hizmet etmiş. Çalmamış çırpmamış. Mesai saati tanımamış eee “tipini beğenmedim hadi sen  eve git”.

Edremit Milli Eğitim Müdürü YAKUP Özbek DE BU SİSTEM ÇERÇEVESİNDE  GÖREVDEN ALINDI. Gerekçe  Yok. Peki bu bir telefonla görevden alınan görevli ailesine ve yakınlarına ne diyecek? Mesai arkadaşlarına ne diyecek? Sen devletsin koy ortaya aslanlar gibi gerekçeni görevden mi alacaksın ne yapacaksan yap. Bu tipi görevden almaların komik taraf daha var… Bu ilçeden alıyor ülkede bir başka ilçeye aynı  ünvanla atıyor. Yahu madem bu adamın müdürlük yapacağı vasfı yok ya da görevden alma nedeni her ne haltsa neden başka yere müdür olarak atıyorsun? Komik komik komik… Devlet yönetiminin her bir  köşesinde böyle komik görevden almalar yapılmakta… Bir zamanlar İLÇE Tarım Müdürü Hüseyin Acar’ında başını böyle yediler. Oradan aldılar Edremit’te bir başka kuruma atadılar. AKP’li CANBEY Yakup Özbek’i  desteklemişti şimdi neden onun hakkını kollayamadı?

*************

KAFAYI YEDİK DİYORUM ANLATAMIYORUM

Ulusal yayın organlarını okumayayım diyorum ama yıllardan  olan alışkanlığım. Bir yandaş, bir muhalif gazeteleri her gün almaktayım… Bu gazetelerin  3 nolu sayfalarındaki haberleri senaristler biriktirseler hiç yorulmadan yılda 8/10 filmi ya da dizi senaryosu yazarlar.

Ben artık ortalık maganda doldu diye yazmıyorum ortalık MANYAK  doldu. İki gün önceki Hürriyet’in 3 nolu sayfasında bir haber benim bu saptamamın kanıtıdır. İstanbul’da bir manyak hiç tanımadığı bir kadına sille tokat girişmiş. Deliler dışarıda, akıllılar içeride diye bunun için yazıyorum. Bir başka MANYAK da, bayat ekmek kalmadı diyen fırıncıyı bıçaklayarak öldürdü. Mapushanelerde yer yok diye bu manyakları serbest bırakan adalet, tımarhanedekileri serbest bırakıp bunları içeri almalı. Bu olaylar sadece basına yansıyan haberler ülke 84 milyon, sonradan sözde vatandaş yaptıklarımız hariç elbette.

**************

AKP,  DOOR TO DOOR  SİSTEMİNE BAŞLIYORMUŞ

Ancak, bu sistem elbette güzel elbette kestirme bir yol. Diğer partiler de bu   sistemi kullanmaktalar. Ancak bu sistemde görevlendirileceklerin fanatik taraftar olmamalarına dikkat edilmeli. Mesela ŞERİAT yanlısı olan bir görevli kapa kapı dolaştırılmamalı…

 **************

DÜŞÜNCENRİN BİTTİĞİ YER

“CRİPTO para beyinde kumar etkisi yapıyor”

By. Gazeteler

Bizden   not:  Cripto para kumar işi, neden serbestçe

Kumarın kucağına atılıyor. Bir zamanlar YILDIZLI OTELLERİMİZDE kumarhaneler vardı. Çatır çatır vergi ödüyorlardı. AKP geldi günah diye yasakladı… Eee cripto para çoluk çocuk para peşindeler. Günah falan değil.

Ben bu CRİPTO OLAYINI ikince banker faciası diye nitelendirerek yazıyorum.

 ***************************

ÇÜŞ

ABD Türkiye’yi  kuşatma altına aldı. Bu cümle M.İNCE’nin. Valla ben sadece

Good morning der  ve geçerim

………………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Her başarılı insanın arkasında  düşmesini bekleyen bir yalaka vardır. ANONİM

……………

ENEJİ TASARRUFU İÇİN ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Enerji tasarruf için halkı uyardı, fuzuli elektrik  kullanmayın falan dedi. Bu  tedbiri bir hafta önce Almanya hükümeti yaptı ve Cumhurbaşkanlığı sarayının ışıklarını kararttı. Bizde trişkadan bir genel müdürün makam aracının motoru hiç istop ettirilmez. Müdür bey biner sinmez klima çalışır olacak. Ayranı yok içmeye tahta oturakla gider sı…maya.

**************

BİR KONSER FACİASI

Ece Seçkin isimli şarkıcı kızımıza sahnede bir manyak cep telefonunu atmış boğazından hafif yaralanmış. Haberi şans eseri Hürriyet Altınoluk haberini  verdiği baş sayfanın sağ üst köşesinden sunmuş.  Biri telefon atar, biri çiçek vermek için uğraş verir. Ne güzel ülkeyiz değil mi dostlar?

***********

İLK GEMİ GELDİ VE DEMİRLEDİ

26 BİN TON MISIR YÜKLÜYMÜŞ BU GEMİ. Merak ediyorum rıhtıma yanaştığı zaman MEHTERAN   hazır olacak mı? GÜM BE DE GÜM MİSALİ.

**************

KİRA YERSEN

Oyala kaptan ben gidemem misali. Tee benim çocukluğumda İstanbul’da tramvaylar toplu taşıma aracı olarak büyük bir hizmet verirlerdi. Biraz yokuş olan yollarda DİGİNA DUGUNA, DİGİNE DUGANA diye yavaşlardı. Onun için bazı komedyenler  “çabalama kaptan ben gidemem”  komedisini yazmışlardı. Bu KİRA  işi de aynı olacak. Halkı oyalamak için “efendim kira öder gibi ödeyeceksiniz bilmem kaç bin bina yapacağız” denmeye başladı… Bu çare değil. Bu binaları yapacaksın hizmete hazır olacak, kura mı çekeceksiniz bilemem ama bu iş yaş iş. Çare değil oyalamaktan başka bir şey değil.

*************

FARUK SERPİL PARKI

Ben bu parkta yapımına başlanan ama yapılamayan ÇEŞME VE KREŞ İNŞAAT TEMELİNİ BELKİ  BİR YIL İÇİNDE 40’DAN FAZLA YAZDIM. Hatta fotoğraflayıp yazdıklarım da var. AKP Edremit İlçe başkanı UMUTLU  dün yerel gazetelerde yayınlanan  açıklamasıyla soruyor. Başladığın işi bitir diye… Ben yazarken nerelerdeydiniz bir buçuk yıldır yazdığım bir konu yani…

*************

ÇELLE HOCASI TACİZCİ ÇIKMIŞ.

8 yıl  ÇELLO dersi aldığı  GUATEMALI  hoca ARANIYORMUŞ AMA BULUNAMIYORMUŞ. Ülkemize kimler geliyor ders veriyor, vergi verdiği var mıdır? Sonra  aradan 8 yıl geçiyor bana tecavüz etti  FALAN hikayesi… Şimdi birisi çıkıp “BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ “ derse haksız mı be kardeşim.

Yol geçenin hanı derler ya  vallahi  dünyada tek örneği benim ülkem oldu.

Ülkemizde  öyle imkanlar varken bir gelen bir daha gitmek istemiyor. Hatta geldiklerinde bu imkanları görüp kendi kendilerine “ to  be a fish out of the water”  “Sudan çıkmış balığa döndüm, ne güzel bir ülke diye çılgına dönüyorlar… Ve bizi tarif ederlerken ülkelerine yazdıkları  mektuplarda  “HEART OF GOLD” altın kalpli insan diye not düşüyorlardır.

***************

DOLAR  ÜÇ TL’Yİ GÖRÜRSE YÜZÜME TÜKÜRÜN

Kim demişti. Yahu kimliğini ittir et de bu adam sokaklarda nasıl dolaşıyor ben onu merak ediyordum. Neyse ki GORONA  maskesi imdadına yetişmiştir.

*************

DOĞALGAZ

Altınkum, İkizçay mahallelerinde bor döşeme işleri hızlandı. Ama bu kış bu mahalleler Doğalgaz kullanamazlar. Daha çok iş var. Ayrıca Edremit Belediyesi’ne ekonomik olarak büyük bir yük  de geldi…

**************

BAYDIN’A GORONA İYİ GELMEDİ

Durmadan kaşınıyor. Sırtı kaşınıyor bizim Anadolu’muzda çok güzel ağaçtan kaşağı yapan ustalarımız var, üç beş tane göndersek diyorum… Tee Çin’e gel beni kaşı diyor da, Yorulmasın kimse biz CARGO  ile gönderiverelim…!

 

380 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar