Uður TARIMAN
5 Ağustos 2022 Cuma
Tarih : 2022.08.04  16:27:51

BBB…

Yani Balıkesir BÜYÜK ŞEHİR Belediyesi. Her ne kadar muhatap bulamıyorsam da  okurlarımın devamlı istekleri  nedeniyle soru sormak hakkımı kullanmak zorunda kalıyorum

1-  MAVİ BAYRAK KRİTERLERİ NELERDİR?

2-   EDREMİT’İN ARITMA SORUNU GİDERİLECEK Mİ?

3-   ZEYTİNLİ DÖNERLİ KAVŞAK ZEMİNİNE UYARI YAZILARINI BBB Mİ YAPTIRDI? YOKSA  TCK MI? HANGİ KURUM YAPTIRDIYSA ZEMİNDEKİ BU YAZILAR SİLİNMEYE BAŞLADI. BU BOYALAR İHALEYLE Mİ ALINMIŞTIR, KAÇA ALINMIŞTIR? KALİTE BELGESİ VAR MIDIR? 2 ay dolmadan bir zemin yazısının silindiği hangi ülkede görülmüştür?

4- KUĞULU GÖLETİN BUGÜNKÜ SAHİBİ KİMDİR?

5- BBB‘NİN SORUMLU OLDUĞU KONULARDA HALKIN SORUNLARINI İLETMEK BABINDA KİMİNLE MUHATAP OLACAĞIZ?

6-      AKÇAY’A MENDİREK YAPIMI İÇİN İLGİLİ BAKANLIKLA TEMASINIZ OLMUŞ MUDUR?

Hadi bakalım bari bu sorulara yanıt verecek bir babayiğit arıyoruz okurlarımla birlikte.

*************

 SİZ MAAŞINIZI  ..…. MI ALIYORSUNUZ?

YÜRO İLE Mİ, YOKSA  DALIRLA MI? YOKSA TÖRKİŞ LİRA İLE Mİ  AMA ÜÇÜNÜ DE PAÇAL OLARAK MI? Vallahi bana sorarsanız üçünü paçal yapın derim. Türkiye’nin yetiştirdiği en önde gelen üç beş YANDAŞ  köşe yazarlarından birisiniz… Hele hele GEÇTİĞİMİZ Salı günü yazdığınız yazı muhteşemdi. Bu üç paçal yapılmış parayı hak etmişiniz.

Kimdir bu güçlü kalem diye merak ettiniz değil mi?  Hürriyet Gazetesi’nin köşe yazarı FUAT BOL. 

Şöyle yazmış o  gün;

“BAKINIZ KOCA AVRUPA YAKACAK GAZ BULAMAZKEN, BİZ KENDİ GAZIYLA ISINMASININ HEYACANINI YAŞIYORUZ. KENDİ SİASINI, KENDİ İHASINI,  UÇAK GEMİSİNİ, TANKINI, TÜFEĞİNİ, FÜZESİNİ, DİJİTAL SAVAŞ SİSTEMLERİNİ  KULLANIP, HAKLI ÖVÜNCÜNÜ YAŞIYOR.”

Gördünüz mü dostlar köşe yazarı nasıl olunur?  İşte böyle gazetecilik yaparsanız, refah içinde yaşarsınız…

Uçak gemimiz varmış. Acaba sökülmek için ülkemize alınan gemiden mi bahsediyor?

Tank diyor mesela, yapıyorduk ama  sattık fabrikayı yerinde yeller esiyor.

Füze falan diyor, S-400 ler yakında konserve kutusu olarak kullanılabilir. Dünyada miadını dolduran F-16 ların bakım onarım ve yenilenmesi için Amerika’dan üç yıldır icazet bekliyoruz. Gaz derseniz madem kendi gazımızı kullanıyoruz neden üç günde bir zamlanıyor? FALAN FELAN. Keşke bu büyük düşünürün yazdıkları gerçek olsaydı. Hep onun özlemindeyiz… SİHA VE İHA’ları Bayraktar şirketi yapmaktadır, maddi desteği devletten almaktadır.

Buyurun tanık sizin efeeem !!!!

                                                         ***

YİNE BİR SINAV HIRSIZLIĞI

Aslına bakarsanız artık yadırgamıyoruz. Gençlerin hayali ile oynayanların, öbür dünya yolculuğu biraz güç olacak. Güç olacak çünkü kolay can vermeyecekler. Öyle sorular sorulacak ki  çalıntı malıntı cevap kitapçığı bulamayacaklar… Savcılığa intikal etmiş. Verilecek ceza ne olacak? Para çalmaktan beteri bir ceza olması gerekir. 28 Şubat darbesi diye mapusa atılan 80/90 yaşındaki paşalardan beter  ceza almaları gerekir. Binlerce gencin hayatları ile oynamak mı yoksa hayali bir  suç ile mapusta çürütülenler mi?

***************

DİLİNİ KESERİM HAAA !

Bir kadın profesörün merdivenine iki dana dili bırakan meczup yakalandı, sorgulandı ve serbest bırakıldı. Tutuklansaydı şaşardım. Vee bu meczup Emniyetten çıkar çıkmaz yine tehdit eden  gönderi yazmış. Yeni başlıyoruz sıradakiler hazır olsunlar babında. Halk TV  programcı gazeteci Ayşenur Aslan’a da gönderi göndermiş “SIRADASIN”… Ülkede ADALET REFORMU YAPMAYA BAŞLADIK DİYEN Adalet Bakanı’na saygılarımı sunuyorum. Şimdiki Adalet Bakanı’na da. Bir ülke ADALETE, BÖYLE  VAHŞETE ÇANAK TUTAMAZ. Tutarsa böyle meczupların, katil ruhluların arkasının sağlamlığı ortaya çıkar… Ayşenur Aslan’a gönderdiği gönderide 2023 SEÇİMLERİNİ BEKLE DİYEDE NOT DÜŞMÜŞ. Olası seçimden bahsediyor…

***************

2023 SEÇİMLERİ

Olası bu seçimi kazanması AKP  için çok kolay. U DÖNÜŞÜ YAPIP ELİNDE DEVLETİN TÜM İMKANLARI VARKEN.

-Adliyeyi bir günde serbest bırakması

-Acilen israfa son verdiğini açıklaması

-Geçmişte yolsuzluk yapanları hemen içeri alması

-Geçmişte bu tür suçlulara verdiği ödüllere ELÇİLİK VB. geri çekmesi

- Halkı bütünleştirme

-89/90 yaşındaki paşaların serbest bırakılması

-Kavala’ya özgürlük vermesi

-Dolar stokçuları gibi söylemlere son verdirmesi

-Gezi davalarının geri çekilip, huzur yaratması gibi bunlar bugünkü AKP iktidarının bir ay içinde çözüme ulaştıracağı konular. Yani bunları yaptığı an seçim propagandasına bile gerek yok malı götürür…

Ha  yapmadığı takdirde işte böyle DİL KESİCİLER sırtını size dayar ve ülkede kan gövdeyi götürür.

      ***********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Sayıştay’ın başına eski AKP vekil adayı getirildi”

By: Ajanslar

Bizden not. Hesap kitap bilmeyen gelecek ki 2x2’nin 6  olduğu çıksın ortaya.

…………………………………

ÇÜŞ

Minicik bir parkı korumak için çırpınan yeşil sevdalılarını bile yaka paça yerlerde sürükleyen zihniyetten ne demokrasi beklenir, ne insan hakları. Yeşilin intikamı acı olur bilmiyorlar.

************

BÜYÜTEÇ

Edremit’te minibüs ücretleri indi bindi 6 gayme oldu. Esnaf yerden göğe  haklı. Bir lastik kaç para, mazotu sormaya

bile gerek yok…

…………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Fakir düz yolda yolunu şaşırır

ATASÖZÜ

……………………………………….

YENİ FUHUŞ PAZARINA  YATIRIM YAPMAK GEREKİR.

İstanbul’un  LALELİ semtinde konfeksiyon  sektörü RUS  KADIN TURİSTLERLE DOLMAYA BAŞLAMIŞ. BEN İstanbul’dayken o semt FUHUŞ MAFYASININ ELİNDEYDİ. Kısaca bu kadınlara NATAŞA  İSMİ TAKILMIŞTI… Bavul ticareti yapmaya gelen kadınları fuhuşa yönlendirdiler. Dolarlar havada uçuşuyordu. Maazallah bugünlerde yine dolara çok ihtiyacımız var. Her şey serbest, gel vatandaş gel diyerek göz yumulursa  DEV bir FUHUŞ SEKTÖRÜ YARATILIR, pezo muyuz lan biz DİYE SAKIN KİMSE AYAKLANMASIN, KARŞINIZDA FUHUŞ MAFYASI var haberiniz ola. Bir dolar için delikanlılık elden gider, bilmiş olun dedim. NATAŞALARA SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ OLAMAZ. “BEDEN BENİM SANA NE “  derlerse ne cevap vereceğiz değil mi ya?

 ************

EDREMİT MEMLEKET PARTİSİ ÇÖKTÜ

İlçe Başkanı da istifa etti. Dükkan kapandı yani. Bu partinin İL BAŞKANI KİMDİR, NEYİN NESİDİR? İnce’nin bu  alt yapı sorunlarından haberi yok mu? HALİM TAŞKARA  ONCA PARA HARCADI, O DA  buhar oldu. Yazık be ya yazık…

 

128 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar