Uður TARIMAN
6 Ağustos 2022 Cumartesi
Tarih : 2022.08.05  16:41:16

YAKUP ÖZBEK

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü. Henüz kanıtlanmamış, subut bulmamış (hukukçası) görevden alınıp öğretmenliğe indirilen bir bürokrat. Edremit’te çalışkanlığı ile ortaya koyduğu projelerle bilinen eğitimci. İmdi bu bürokratı birden bire henüz gerekçe yokken öğretmenliğe indirmek onun hayıtına vurulacak en büyük darbedir. Madem öyle birden bire  üst kademeden alınıp en alta kademe atıyorsun o halde adı büyük yolsuzluklara karışmış, hatta dünya basınına düşmüş bir kişiyi nasıl BÜYÜKELÇİ  yapıyorsunuz? Bu işte bir tuhaflık yok mu? Her nedense Edremit’te eğitim camiasında birilerinin parmağı var, birileri  çomaklıyorlar. İyiye alamet değil yani. Hayır ola!

Kuyusunu kazanlar elbet ortaya çıkacak ee işte o zaman, evet  o zaman !

***********

EDREMİT İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATAMA

Hüseyin ACAR’dan sonra bu kurumun ne iş yaptığından haberim yok. Ne görmüşlüğüm var, ne isimlerini bilirim. Oysa biz basın olarak daime İLÇA Tarım Müdürlüğü ile dirsek temasında  ÇALIŞIRDIK. Ülkede maalesef basınla kamu kurumları arasında kale duvarı örülmüş durumda. Hepsi gölgelerinden korkuyorlar…

************

FOTOĞRAFA BAKIP İBRET ALALIM

Bu  başlık Hürriyet Gazetesi genel yayın yönetmeni ve köşe yazarının  Perşembe günkü yazısının başlığı. Konu, Emekli General ÇEVİK Bir’in hastalığı nedeniyle  (83) salıverildiği gün ailesinin kolunda evine girerken çekilmiş fotoğrafı ile ilgili yazılan yazı.

Yazıyı nasıl yazmış İMAM HATİPLİ  köşe yazarı? Şöyle yazmış aynen aktarıyorum (okumayanlara)

“Seçilmişlere balans ayarı verdi. Siyasete müdahale ederdi. Mahkemelere yazı gönderip “şu kişiyi yargılayın” derdi. Toplumsal hiçbir dayanağı olmadığı  halde racon keserdi. Babasını hizaya getirmeye çalışırdı. Gazetelerden kimlerin atılacağının listesini yapardı. Medya patronlarını makamına çağırıp, ricalarda bulunurdu. Aleyhinde hiçbir şey yazılmazdı.”

Tahliye edilen ÇEVİK BİR’İN FOTOĞRAFLARINA BAKARKEN DUYDUĞUM TEK HİS, İBRET ALMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL…” şeklinde yazıp noktalamış.

Evet, sevgili okurlarım , Hakan’ın bu yazısını okuyunca sizler ne düşündünüz bilemem ama ben  İBRET ALINMASI KONUSUNDA Ahmet HAKAN ile hem fikirim……!

************

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yoktur birbirimizden farkımız, biz falan felan bankayız

Banka  REKLAM SPOTU !

*************

ETRAFIMA BAKIYORUM VE !!

Evet Edremit’te etrafıma bakıyorum, siyaset meraklısı enflasyon yapmış durumda. Herkes siyasetçi, herkes bu bilimi yutmuş vaziyette. Siyaset AKADEMİSİ GİBİ İLÇE OLMUŞUZ  haberim yokmuş.

Hasırdan ver bir oturak,  kendini NAPOLYON ZANNEDENLERLE DOLU. Her çay ocağının önünde birkaç oturak ve NAPOLYON  KİRAZI GİBİ BOL SİYASETÇİ VAR. Mürekkep  yalamışı da, yalamamışı da siyaset bilimci mübareklerin. Tee eskiden tanıdıklarım var mesela mekan işletenler şimdi hasır oturaktan kalkıp  deri koltuğa oturunca, hasırda nasır tutmuş kıçını unutup, o gün eleştirdiği konuların dik alasını bugün kendi yapıyor. Bu çeşit tipler bollaştı onun için enflasyon falan diye geçiştiriyorum.

Üstüne üstlük, hasır oturaktan terfi edenler yerel gazeteleri bile küçümsemeye başladılar. Bi şeyi unutuyorlar  şimdi yazmayayım, unuttuklarını kafalarını taşa vurdukları zaman hatırlatırım.

Son iki yıldır yazdıklarım bir bir  gerçekleşiyor. Gazete okumadıkları için dünyadan bi haberler diyeceğim ama aralarında çakallık yaparak okumuş  gibi yapanları da yok değil. Zaman ola harman ola…

************

TAMER ACAR

İnsan kaynakları müdürüyken  başka görevleri de üstenmek zorunda kalan Edremit Belediyesi bürokratlarından. Şimdi  topun ağzında. Top ne zaman patlar bilemem. AKP MECLİS ÜYESİ MURAT TUNA fena yükleniyor.

**************

TEE 3.5 YIL ÖNCESİNDEN BUGÜNÜ GÖRMEK

Bu yazıyı üstü kapalı geçiyorum. İsim falan yazmadan. Bir dostum siyasete soyunmuş edebi ile yürürken teklif alıyor gel beraber çalışalım diye. O dostum bana da danışma nezaketini gösterdi benim verdiğim yanıt bir cümleydi ”KURTLAR VADİSİNE HOŞ GELDİNİZ”

Ben müneccim değilim. Her şeyi biliyorum iddiasında asla değilim. Emme velakin sentez kabiliyetim ve önsezilerimi güvenen bir garip gazeteciyim… KURTLAR VADİSİNİN son SEZON FİNALİ OYNANMAKTA…

*************

AKSA

Altınkum, İKİZÇAY CADDELERİNİ delik deşik edip boru döşüyor ama, bağlantıları yapmıyor. Kim yapacak? Zaten bir dahaki kışa kaldı, yanması tutuşması da ! AKSA zaten devlet içinde devlet gibi burnundan kıl aldırmayan bir özel sektör grubu.

*************

HÜSNÜ MAHALLİ

Geçtiğimiz gün kısa ve öz bir yazı yazdı. “İnsanlar yoksullaştırılmalı, cahil bırakılmalı, sonra da irade ve beyinleri esir alınmalı. İslam coğrafyası budur”. Bİ CÜMLE İLE DÖRT parmağı işaret bu kadar güzel ifade edilir… Hani bir zamanlar  ARAP BAHARI  falan felan vardı ya o hikayenin de bir özeti.

Geldi mevsim-i bahar açıldı şükufeler. Hüsnü Mahalli Ortadoğu uzmanı bir gazetecidir. Onun bilgilerinden istifade etmemek büyük bir kayıptır…

*************

CAN BEY

AKP Balıkesir vekili. Zat-ı alinizden bir ricam var. Geçtiğimiz gün de değindiğim bir konu. Zeytinli kavşağının zeminine  yazılan işaret ve ikaz cümleleri bir ay içinde silindi. Bu yazı ve işaretleri BBB mi, yoksa TCK mı yazdırdı? Her kim yazdırdı ise böyle bir yeni yapılanmadaki yazılar  BİR AY İÇİNDE NASIL SİLİNİR? Boya ihalesini kim yapmıştır? Kaça alınmıştır? Paramızın havaya uçtuğundan bilgileri yok mudur? Muhatap bulamadığımızdan  zat-ı alinizi bilgilendirilelim dedim.

***********

BÜYÜTEÇ

Akçay  yeniden belde olsa bugünkünden çok daha  iyi düzeye ulaşır. Kimin eli kimin cebinde değil… Kimin ne iş yaptığı  belli değil. Eee belli olan ne EROZYON.

***********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Edremit  HAYVAN BARINAĞI VAR MI?”

By: Edremit’lilerin çok sorduğu soru

Bizden not: Edremit Belediyesi’nin kendi başını kaşıyacak. Vakti yok hayvanlarla mı uğraşacak?

**********

ÇÜŞ

Dana dili bırakan  aciz herif. Dana etinin kilosu 83 lira.

Onu da çalarak mı  alıp  Prof.’un kapısına bıraktı? Amma bonkörmüş yahu. Para yardımını kim yaptı onun da araştırılması gerekir ama kesici serbest bırakıldı.

310 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar