Uður TARIMAN
11 Kasım 2022 Cuma
Tarih : 2022.11.10  16:46:01

HA KINA, HA PARMAK BOYASI

Ülkemizin birçok yöresinde erkekler de, ellerine kına sürerler. Bir takım etkinlikler nedeniyle bu  yöresel adetler devam etmektedir. Hatta Büyükşehirlerde, batı yöresinde saçlarını bile kına ile boyatan erkekler vardır… Parmak izi suçluların tespiti için kullanılır. Seçimlerde de oy kullanıldıktan sonra seçmenin parmağına boya sürülürdü, her nedense bu parmak boyama işinden vazgeçildi. Günümüzde  tekrar bu parmak boyasının geri dönmesi istenilmekte ama iktidar NAYIR  demekte. Neden? AKP ne derse MHP de onu demekte… Cumhurbaşkanlığı seçiminde kaç milyon seçmen oy kullanacak?  Bu rakam ortaya çıktığında nüfusumuzun kaç olduğu da orta yere serilecek.

Taşıma suyla değirmeni nasıl çalışır öğreneceğiz. Kına mı yaktın eline Emine diye güzel bir türkümüz vardır… Merdiven altı parfümeri ürünleri gibi yani… Oje, ruj, krem merdiven altında üretilebiliyor da, oy neden üretilmesin değil mi ya?

***********

İMAMOĞLU DAVASI

11 Kasım Cuma  günü yapılacak olan bu davanın sonucu ülke genelinde gündem oldu… Karar nasıl çıkacak?  Siyasi hayatı bitirilmek isteniyor…

Aynı olayı  Sn. Erdoğan da yaşadı. Siyasi yasaklı da oldu. Ama bugün Cumhurbaşkanı. Demokrasilerde çare tükenmez hesabı bugünlere gelindi. İmamoğlu’na böyle bir yasak getirilirse ileride neden Cumhurbaşkanı olmasın, olamasın ki? Mahkemeden İmamoğlu’nun lehinde bir karar çıkarsa, huzur gelir. İMAMOĞLU‘nu şu iki hukuk usulü kurtarabilir. Geçmişte çok ve günümüzde çok uygulanın bir hukuk kuralı vardır.

  • İmamoğlu’na para cezası verilir
  • Hakim çıkacak kararı erteleyebilir

Bu iki kural, İmamoğlu’nun  önünü kapatmaz… Seçimi bileğinin hakkı ile kazanan bir siyasetçiden intikam alınması ülke demokrasisine darbe olur… Tarikat ve cemaatlerin  talimatı olarak görmekte sokaktaki insanlar… Bu oluşumlar susuz yazı oynamaktalar…

*************

DEPREM TATBİKATI

Komedi dünyası. Sirenler çalacak, 84 milyon insan masanın altına ya da merdiven altına !! girecekler.

Yanlarına dolduramayacakları ilaç, bir iki gıda maddesi, yara bandı falan… Bunu öyle yapacağına,  hükümetin emir ve kumandası altında olan  KAÇ TV kanalı var? Bunlardan bir tanesini bu konuya sok. İster tam gün, ister yarım gün DEPREM tatbikatı  yayınla.

Konu Depreme gelmişken, bu köşeden defalarca EDREMİT  yönetimine seçilmiş ve atanmışlara sordum. Anında görüntü kaç çadırın var. Anında görüntü kan stokun var mı? Anında görüntü en önde gelen ilaç stokunu var mı? Anında görüntü yetişmiş personelin var mı?

Dedikten sonra Akçay da bir komediyi fotoğraflayarak yazdım. Eski Edremit Belediyesi’nin duvarında  naylon dosya içine “DEPREMDE TOPLANMA YERİ” yazıyordu. OHA oldum yani diye not düşmüştüm. Belediye binasına 50 ADIM İLERİDE DEVASA BİR  AKÇAY kordonu varken, sen kalk daracık, tüm araçlara açık bir sokağa TOPLANMA ALANI  olarak ilan et. Nasıl oha olmam. Rabbim sen Edremitli’leri bu ileri zekalılardan koru. En büyük depremi  bu be kardeşim. Bilgisizlik…

***********

GAZETECİ ŞİRİN PAYZIN

Çalıştığı kanala kesilen para cezasını geri istiyor. Yerden göğe kadar haklı. Kanal’da Bir HDP’li vekili oturuma çıkardığı için kesilen cezayı istiyor ”SİZ HDP’nin ayağına gidiyorsunuz, biz HDP’li vekili oturuma çağırıyoruz. Evet kesilen para cezamızı geri istiyoruz” diyor. Yerden göğe haklı… Eee hatta ÖCALAN’IN KARDEŞİNİN  devlet tv’sinde misafir edilmesini de katabilirdi. Böylece katlamalı bir para iadesini hak etmiş olurdu.

*************

11 KASIM 1938

“Atatürk’ün ölüm haberi alınır alınmaz ülkemizde tüm okullar tatil edildi.

Romanya RADAR AJANSI… ATATÜRK’ÜN FOTOĞRAFINDAN ÜRKENLERE ARZ OLUNUR.

************

SENİ GİDİ KANSIZ

Yapay kan üretilmiş ve ilk nakil yapılmış. Kızdığımız kişilere çoğunlukla KANSIZ deriz ya. Günümüzde  ATATÜRK’E OLMADIK HAKARET VE KÜFÜR EDENLERİN KANLARI ACABA BÖYLE YAPAY KAN MI ENJEKTE EDİLDİ DE, SOYSUZLAŞTI KİMİLERİ. Olur olur bal gibi olur. Malum yeni icad edilen her bir şey ülkemize yıllar sonra gelir. Elalem bilgisayar kullanırken, biz mayın mı diye  ahkam kesiyorduk. Acaba hani yani bunlarda çok evvelden haberdar oldukları da  böyle yapay bir kan mı sipariş verdiler? Kansız mahlukatlar…

***********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“0-2  YAŞ ARASI BEBEKLER Umre’ye gidebilmek için 8420 TL

ödeyecekler”

By. DİYANET

Bizden not: Adam olacak çocuk  b…undan belli olur..

…………………………………………….

ÇÜŞ

İçiciyim abi, koçum benim hadi güle güle

………………………………….

BÜYÜTEÇ

Masraflı bir önerim var. Ama yıllar boyu kalıcı bir öneri.

*Akçay’a mendirek yapılmasını sağlayın

*Sonra  içinden su fışkıran kayalığın yanına ATATÜRK heykeli yapın, ışıklandırın.

Hatta yanına bir de  EFE  heykeli…

Tee binlerce yıl öncesi kayalığın üzerine kızı için KIZ KULESİ yaptıran da akıl var da, sizde yok mu?

***************

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Acemi katır, kapı önünde yük indirir

ATASÖZÜ

…………………………………………

BRAVO HASAN ARSLAN

Akçay’da denize dökülen iki   ÇAYların  kenarlarını gasp eden, kayık v.s gibi tekne sahiplerinin derme çatma iskelelerini yıkmaya başlamış. Yürekte kutluyorum, yıllardır yazdığım bir konu. Hatta bundan birkaç ay önce bu derme çatma, çürük çarık malzemelerle yapılan iskelelerden birini muhteremin biri 10  PAPELE satılığa çıkardı. İlan bilem verdi. Babanın çiftliği sanki. Edremit Belediyle başkanı Hasan Arslan’ı YÜREKTEN KUTLUYORUM. İnşallah  muhteşem bir görüntü hediye eder Edremit’e. Acıdıkça acınacak duruma düşersin denir. Bunlara hep acıdın ama kimileri meyhane gibi de kullandılar… Haydi başkan getir devamını, açılışa birlikte gidelim. Çünkü benden başka bu çayların arkasında duran olmadı, kendi kendime hak  veriyorum. Mütevazi olmama gerek yok yani.

************

İŞARET DİLİ

Son aylarda TV kanalları ana haber bültenlerinde ekranın alt köşesinde İşitme engellilere hizmet babında İŞARET DİLİYLE  spikerin söylemini tercüme ediyorlar… Valla endişem var. Bir bakarsınız bu hizmette sansüre uğrayabilir. Herkesin anlayamadığı bu dil ile birilerine hakaret falan diye.

Eee o zaman şimdiden hazırlıklı olmamız gerekiyor. Acilen KIZILDERİLİLERİN dumanla konuşma dilini öğrenmeliyiz.

 

80 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar