Uður TARIMAN
16 Kasım 2022 Çarşamba
Tarih : 2022.11.15  16:31:06

ÇOCUKLARA  ÇOBANLIĞI ÖĞRETİN

Tarım ve Orman Bakanı beyefendi böyle buyurmuş. Ve “Çobanlık peygamber mesleğidir” diye de eklemiş. Çok geriden gelmişen be sayın bakanım, Yıllardır AVUSTRALYA’da ÇOBAN PROTOKOLDEDİR.

**************

ALOO KİMSEN LOO

Kapın varsa başlıktaki soruyu sorabilirsin. Kapın açık ya da aralıksa bu soruyu sormana gerek yok, giren girer, çıkan çıkar. Men gelmişem loo der ve  yayar kıçını oturur. Ülkemizde kaçak yollarla gelenlerin kayıtları kuyutları yoktur. Sahte pasaportla da girebilirler… Legal yollardan gelenlerin de CV’leri vardır yoktur, yefaldirler ama neci oldukları bilinmez. Kaç illegal olanı vardır bileyen mi= BİLMİYEM LOOO…

Taksim olayının faili yakalandı ve kaçak yollarla ülkemize sızdığı açıklandı. Tee Doğu Anadolu sınırımızdan içeri sızıyor, oradan tee İstanbul’a kayıyor. Ve onca canı alıp, onca canı yaralıyor. Bu kadına İstanbul’da  patlayıcıyı kim ya da kimler verdi? Kaç gündür İstanbul’dadır? Soru çok. Bundan birkaç ay önce AKP’nin önde gelen isimlerinden BAŞHASEKİ “Ülkemizin içi teröristlerden temizlendi, tertemiz” demişti… Ne idüğü belirsiz binlerce  kaçak insan sokaklarda cirit atıyorlar. Evlerde   kayıtsız kuyutsuz oturdukları  Haber bültenlerinde her gün haberi yayınlanmakta.

Vay halimize… Ayrıca TC no’larımız artık orta yere düştü. Kim kimdir herkes biliyor gari…

**************

MAFYA

BU ÜNVANI DA ARTIK ÜLKEMİZDE AYAĞA DÜŞÜRDÜLER. Daha iki gün önce  Amerikan gangster filmlerinde olduğu gibi, motosikletle kırmızı ışıkta duran otoya yaklaşıp, sıkıyorlar. Kar maskesi falan felan. Geçtiğimiz gün olan bu senaryo starları da  eski komünist ülke vatandaşları. İsimlerinin sonları OV ya da  OF’la bitmekte. Adamlar sahte pasaportla giriyorlar VİLLA  alıp, uyuşturucu, fuhuş ve silah sektöründe icra-i sanat eylemekteler… Yani kısaca bir zamanların SİCİLYA’sının ünvanını elinden aldık.

**************

İŞİMİZ   DUAYA   KALDIYSA

Kİ  kaldı… Sansür yasası denilen yasa, AYM’nin masasının üzerinde duruyor. Tokmağı ne zaman masaya vuracak henüz belli değil. Bu yasa çerçevesinde insanları yönlendirmek, tahrik etmek, devlet erkanlarını eleştirmek falan da mevcut.

İyi güzel de,  SOSYAL MEDYADA bu işi nasıl sonlandıracaklar merak ediyorum. Mesela SOSYAL MEDYADA   merdiven altı ilaç reklamları tanınmış prof.ların isimleri kullanılarak yapılmakta. Aylarca devam ediyor. Hadi onu kenara bırakalım, Sansür yasası çıksa bile el sürülemeyecek sosyal medyada, DİN  pazarlamacılığı yapılmakta onu nasıl önleyecekler? Ben hayır işliyorum derse mahkeme nasıl bir karar verecek? Mesela şöyle  DİN PAZARLAMA  reklamları var;

*İş bulma DUASI

*Kısmet bulma duası

*Zengin olma duası

*Düşmanı yok etme duası

*Atanma DUASI

*Şifa bulma duası

*Ev  sahibi olma duası

Gibi onlarca kandırmaca, dini kullanarak devamı edecek? Ben iddia ediyorum bu tür  dini kullanarak satış yapanlar  daha da prim yapabilirler…

Bu listedeki dualar, RAHMİ   TURAN’ın köşe yazısından alıntıdır.

Dini bu hale getirenlerin  baş sorumlu DİYANETTİR. Bu şaklabanlıkları önleyecek ilk ve tek makamdır.

2023  YILINDA, DAHA GÜÇLÜ bir koltuk beklentisi olduğu için ses çıkartması olanaksızdır…

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ CORONA unutkanlık yapabilir”

By: Prof. Dr.TEVFİK ÖZLÜ

Bizden not:  Siyasilerimiz arasında Corona’yı yenip, unutkanlık  derdine yakalanan var mı acep. Etrafıma bakıyorum, sayı üç, beşten fazla…

**************

ÇÜŞ

Hakan birader yine köşesinde ahkam kesmiş. Özel JETLE 

Diyarbakır’a götürülen Demirtaş’a yapılan  bu jeste okey çekmiş. Yapılan İNSAN HAKLARINA bağlılığın göstergesidir bizde okey çekiyoruz elbette. Ancak sana va da bana yok mi diye bir soru var. 80 yaşındaki insana sıkmamış, ülkeye ihanet etmemiş paşalar arasında kanser olanlar

var. Bir tek ÇEVİK BİR’İ salıvermekle olmuyor bu iş. İlaç verilmeyen paşa o olduğu bile yazıldı çizildi. İnsan hakları herkese işlemeli.

……………………………………….

BÜYÜTEÇ

Motosikletlere binenlere KASK zorunluluğu var mı yok mu?

VARSA, KEMER TAKMAYAN SÜRÜCÜYE YÜKLÜ ceza kesen

Devletlüm neden böyle bir ayrımcılık yapmakta? Yanıtını bekliyorum.

*************

OHA OLDUM YANİ

AKSA diye bir şirket var. DOĞALGAZIMIZI döşemekle yükümlü olan. Bizim gazetede bir haberi okuyunca vallahi OHA OLDUM yani. Burhaniye’de daha eve gaz verilmeden FATURASI  gönderilmiş.

Böyle çalışkan, böyle işine sadık bir şirkete YILIN BAŞARI ÖDÜLÜ  verilmesi gerekmez mi? Edremit  AKSA  müdürü,  halkın sorunlarının aydınlatılması için randevu almaya çalıştım,  Nanay… Yahu SAYIN Cumhurbaşkanı bile sokakta halkın sorularına yanıt veriyor, siz kimsiniz Allah aşkına… Bizim paramızla bize hizmet getirmekle yükümlü bir özel kurumsunuz. Bilmem ben böyle biliyorum.

**************

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Koç’a BOYNUZU YÜK DEĞİLDİR

Deyim.

*************

YANDAŞ OL GERİSİNİ MERAK ETME SEN

Mısır’da bir  toplantı. Dünya  İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ toplantısı. Bu toplantıya Hürriyet gazetesinden FATİH ÇEKİRGE  de birlikte gitti. Çevre katliamı falan konuşulacakmış. Çevre ve katliam. Bakan KURUM bu konuda nasıl cümleler kuracak merak ediyorum. Dünyanın sayılı doğa güzelliklerine sahip olan ülkemizin özellikle güney EGE ve AKDENİZ  Sahillerindeki CENNET KOYLARI İMARA açan biziz, bizden başka ülke var mı diye güzel sözler söyleyebilecek mi? Hangi yüzle? Bakan KURUM bu toplantıya neden Cumhuriyet gazetesinden, Sözcü gazetesinden, KORKUSUZ gazetesinden birer  köşe yazarını götürmez? Götüremez benim değindiğim konuya bakın yani… Konusu ülkemiz için çok enteresan bir konu… Yanan orman arazilerine otelleri yapan biz. Akıl almaz güzelliklere baltayı vuran biz ve biz gidiyoruz İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ toplantısına… Yanında YANDAŞ GAZETECİ DE OLUNCA DÖNÜŞTE KİMBİLİR Anzer balıyla süslenmiş yazılar okuruz gari…

*************

EDREMİT BELEDİYESİ’NE, EDREMİTLİ’LERDEN SORU

Bu soruyu çok sorduk ama, Tabelasında Edremit YAZAN BELEDİYE yönetiminden 3.5 yıldır yanıt alamadık. Ben değil Edremit’liler alamadılar.

*MALİ PORTRE

*KAÇ GAYRİMENKUL SATILDI?

*KAÇ GAYRİMENKUL KİRAYA VERİLDİ?

*İLLER BANKASINA OLAN BORÇ

*PİYASAYA OLAN BORÇ

*ED-BEL battı mı çıktı mı?

Halk soruyor beyler halk. Halkı takmayan yönetimi halk seçimde nasıl  taksın ki? Sokakta gezemezsiniz.

Şeffaf olun, hak sizi baş tacı etsin… (Hoş siz genel başkanınızı da takmıyorsunuz ya) Devlet sırrı değil. Halkın parasının halka hesabıdır yani.

 

97 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar