Uður TARIMAN
17 Kasım 2022 Perşembe
Tarih : 2022.11.16  16:48:57

OLMAYA DEVLET…

Evet  “olmaya devlet cihanda bir yudum ahlaklı siyaset gibi...” Ülkenin geleceğinden sorumlu rozeti ne olursa olsun siyasetçiyim diyenler bugün  hem kendi kariyerlerine hem ülke yaşantılarına ihanet içindeler. İhanetin boyutu olmaz. İhanet ihanettir. Bunun affı da olmaz, olmaz çünkü ihanetin açtığı yara kapanmaz… Siyasete ahlak, siyasete saygınlık getirmedikçe kimse  ben sorumlu değilim diyemez.

İktidarı olsun, muhalefeti olsun zor anlarda ülke menfaatini ön planda tutarak el ele yürümek zorundadırlar. Vatanseverlik budur…

Taksim’de olanlar yıllar boyu unutulacak mı zannediliyor. Ankara garında meydana gelen terör unutuldu mu zannediliyor. Her daim masanın üzerine konacak, ülke bütünlüğüne  yapılan, bizi “kendinize gelin” dedirten olaylardır… Böyle olaylarda birlik beraberlik olmadığı sürece çirkinlikler ! devam edecektir. TBMM çatısı altında ülkeye yönelik saldırılara karşı  BİR olunmuyorsa  BU ÜLKEYE İHANETTİR… ŞARK  cenahından ülkemize SIĞINMACI adı altında kayıtlı girenler dahil, donlarının rengine kadar bilinerek, buyur edilmeleri gerekirken, kaçak yoldan ülkemize girip aylarca yaşayabilenlerin sayısı gün geçtikçe artmakta. Son olayda böyle olmuştur… Bunun gibi kaçak yoldan ülkeye gelip yerleşenlerin sayısı bilinmemektedir… ”Acırsan acınacak duruma düşersin” sözü bugün ne yazık ki ülkemiz için geçerli bir söz haline geldi. ŞARK cenahından gelenlerin ülkemize verdikleri maddi ve manevi zararları ortada dururken, BATIYA şirin gözükmenin  anlamı yoktur. Bu  hasarların bedelini  neden gelecek nesiller ödesinler?

Bu konuya, yandaş medya köşe yazarlarının iki gün önceki yazılarından kısa bir örnekle devam edeyim;

Aynı gazetenin  köşe yazarlarının çelişkili görüşleri şöyleydi;

Hem genel yayın yönetmeni, hem köşe yazarı olan AHMET HAKAN Taksim olaylarını  bakın nasıl  yorumlamış kısacık bir bölümü; “Bomba patlar patlamaz aklına seçim  geliyorsa sen insanlıktan çıkmışsın demektir”

Aynı gazetede aynı gün; ABDÜLKADİR  SELVİ:

“Ben mesajın 2023 SEÇİMLERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM, ABD ve  PKK el ele seçim kampanyasını başlattılar”

Şayet böyle ise, yani SELVİ’nin görüşü gibiyse, benim 3 yıldır seçim konusunda yazdığımı bir kelimecik değer kazanmış oluyor. Ben 3 yıldır OLASI seçim diye konuya giriyorum…

Hatta daha geriye gidersek, “IRAK’a demokrasi getireceğim” diyerek bu ülkeye dalan SIĞIR çobanları bu ülkeyi darmadağın edip bıraktılar bugün, bu ülkenin hali ortada. Saddam’ın idamından iki gün sonra ben köşemde “dikkat bu sığır çobanları bizi silahla değil içten içe vuracaklar” diye yazmıştım. Yani sinsi planlarla. Çünkü TÜRK’Ü SİLAHLA  yenemeyeceklerini biliyorlardı. Bugün gelinen nokta budur.

Bu yüzden yukarıda TBMM çatısı altında  kol kola, kucak kucağa  olma dönemimizdir. Aksi uygulanılırsa vatana  ihanet budur…

************

YAYIN YASAĞI

İnsanların gözleriyle gördükleri, canlı kanlı yaşadıkları olaylara yayın yasağı getirmek gibi bir uygulama tam anlamıyla  abesle iştigaldir… Mesela ülkemizde dünyanın önde gelen haber ajanslarının yayın organlarının muhabirleri görev yapmaktalar. Bunların haberlerine yayın yasağı getirebiliyor musun hayır. Almanya’da ve  diğer batı ülkelerinde yaşayan  vatandaşlarımız canlı canlı izliyorlar, okuyorlar, akrabalarını arayıp bilgi akışında bulunuyorlar. Eee bu uyguladığınız  yayın yasağı ne ola ki? Taksimde binlerce insanın önünde meydana gelen olayı kimden saklayabildin ki?

Halk ülkesine karşı işlenen vahşeti görsün ki, dost kim düşman kim tam anlamıyla görsün, bilsin.

Yasak tuşu elinde, bas tuşa, getir yasağı… Demokrasilerde halkın bilgi edinme hakları vardır…

                                                                    *

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Kelebek gibi uçar arı gibi sokarım

M. ALİ

………………………………………………..

ÇÜŞ

Sınırlarımız ÇİN Seddi gibi  sur misali  duvarlarla boydan boya örülse NASIL  olur acaba?

**************

BÜYÜTEÇ

Y.Yılmaz para saçıyor. Saçıyor ama o paraların sahibinin

Halk olduğunu unutur gibi  hali var.

……………………………….

YÜCEL YILMAZ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı… AKP’li yani. GENEL Başkan Sayın Erdoğan geçtiğimiz günlerde AKP’li siyasilere ve yöneticilere seslenerek “HALKA TEPEDEN BAKMAYACAKSINIZ, KAPI KAPI DOLAŞACAKSINIZ” içerikli bir söylemde bulundu. Yücel YILMAZ, 3.5 YILA YAKIN ZAMAN DİLİMİNDE BU MAKAMDA bulunuyor. Yerleşik nüfusu 200 bine vuran Edremit’te imtiyaz sahibi kaç gazete var şayet biliyorsa bu gazetelerin kapılarını neden çalmadı, çalmıyor? Körfez koordinatörü kullanıyor ama bu koordinatör “ben gazetelere gitmem, demeç vermem” havasında. İlçe Başkanı EKREM UMUTLU Edremit’te bütün bu girişimleri yüklenmiş genç bir  siyasetçi. Hatta onun önünü bile kesilmek istendiği  havası da esiyor. Bari bırakın bu genç arkadaş yoluna huzur içinde devam etsin. İlçe Başkanlığına rozetli rozetsiz kim giderse gitsin  ayağa kalkıp karşılayan, halkı kucaklayan bir siyasetçi. Ona destek vermek Sayın Erdoğan’ın söylemini uygulamak demektir. Yücel YILMAZ  neden  Edremit gazetelerinin kapısını çalmayı düşlemiyor? Gururlanma padişahım hesabı yani… Yılmaz, MİLLETVEKİLLİĞİNE OYNUYOR  anladık ama VEKİLLİĞE OYNAMAK İÇİN HALKLA, BASINLA BÜTÜNLEŞMENİZ GEREKMİYOR MU? Hatta vekillikten sonra BAKANLIĞA da oynayacağı söylemler arasında. Halka tepeden bakmakla bakan olunuyorsa bugün  hiçbir yetkisi  yokmuş edasıyla çalışan bakanların söylemlerinin  hatalar zinciri olduğunu bizde, halkta yaşıyoruz… Bu köşeden defalarca halkın sorduklarını aktardım. Bir tanesine yanıt vermediniz sayın YÜCEL… Sizi takiben AKP Balıkesir vekillerini sokakta görsem tanımam… Bu köşenin yazarı, tarafsız olarak üstlenmektedir mesleğini. Arşivler yalan söylemez. Bu yolu değiştirmezseniz son pişmanlık fayda getirmez sayın YILMAZ…

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Taksim olayı sonrası 50 şüpheli gözaltına alındı”

By: Adalet Bakanı BOZDAĞ

Bizden  not:  Bu 50 kişiyi olay  olunca mı buldunuz? Bugüne kadar bu 50 kişinin ne gibi çalışmaları oldu, Ülkeye nasıl girdiler? Komik.

………………………………………..

EDREMİT VE SİYASET

Bu başlık altında kaç yazı yazdım valla hesabı ben de şaşırdım… Yukarıda değindiğim 2023 seçiminin akıbeti bugün konuşulmaya başlandı. Ben üç yıldır yazıyorum ve yazarken OLASI  seçim/ler  diye başlıyorum yazıma. Edremit’ te siyaset var mı yok mu tartışılır. Geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP’den 6 aday  adayı çıktı. Yahu koca CHP bir olup kuvvetli bir aday arkasında neden durmaz?

Bugün bakıyorum, ülke süt liman gibiymiş gibi… Olası YAZARKEN NEYİ KASTEDİYORSUN DİYE SORAN KİMSE ÇIKMADI. Peki be kardeşim aday adayı olan CHP’liler. Bugün ne yapıyorsunuz? Kimileri var mangalda kül bırakmıyorlar… CHP’liyseniz çıkın ortaya CHP’li belediyenin yönetim tarzını Edremit halkının paralarının hesabını sorun. Var mı o yürek? Neymiş sorarsak partimize zarar veririz. Yahu halk zaten soruyor. Yanıt alamıyorlar bari siz halk namına sorun. Ben gazeteci olarak sormaktan bıktım, siz susmaktan bıkmadınız. Bu tutumunuz partiye büyük zarar veriyor.

*************

YILLARCA UNUTULMAYACAK SÖZLER VARDIR

Dolar 3 TL’ye çıkarsa yüzüme tükürün. Yiğit  BULUT… Bu muhtereme bir tükürük hokkası hediye edilmesi gerekmez mi?

122 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar