Uður TARIMAN
18 Kasım 2022 Cuma
Tarih : 2022.11.17  15:44:35

YEREL DİYEREK KÜÇÜMSEYENLERE ARZIMDIR

16 Kasım 2022 Çarşamba günü,  bu köşemde yıllarca yazdığımı ÇÜŞ formatlı kutumda yazdığım yazımı ve aynı gün, Sözcü Gazetesinde RAHMİ Turan’ın yazdığı yazıyı yan yana sunuyorum. Vee bunun için YEREL  gazeteleri küçükseyenlerin yüzlerini görür gibi olduğumu  övünmek gibi olmasın ama birilerine belki bir sinyal veririm diyorum.

Evet ÇÜŞ  ve RAHMİ  TURAN’ın yazıları  gördüğünüz gibi… Sonradan yetmelere biraz olsun nasihat vari yani…

************

DHKP-C

Ülkem yıllar boyu terör belasından kurtulamadı. Yıllarca acı çekti. Yıllarca onlarca canımız  heba oldu.

Başlıktaki terör örgütü ile anımı yazmak istedim…

Yıl, 1994... Yer İSTANBUL, TAKSİM Sıraselviler girişi… Yıllarımı  verdiğim HOLDİNG İŞ ÇEVREM NEDENİYLE ÇEŞİTLİ SEKTÖRLERDEN DOSTLUKLARIM VARDI… Karadenizli dostlarımın lehçelerini o günlerde olduğu gibi çok  severim. İşte o Karadenizli dostlarımdan inşaat müteahhidi dostumla sık sık birlikte olur, bir iki kadeh içer sohbet ederdik… Günlerden bir gün, Şirket telefonumdan aradı.

“Akşam iş çıkışı bizim lokale gel, ben kapıya adını yazdıracağım” Dedi. Okeyleştik. Lokal dediği yer dışı tee eskilerden kalan bugün de hayatta olan  devasa taş apartmanlardan birini giriş katı. 5 KATLI BİNANIN GİRİŞ KATI BU LOKALE AİT. Karadenizliler İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ  LOKALİ. Giriş katı, Amerikan bar, pasta, meşrubat ve istenilen içkilere ve aperatif salonu. Alt kat büyük kumar oynanan bir  mekan… Neyse ben kapı zilini çaldım  bir kare  çerçeve açıldı. İSMİMİ SÖYLEDİM VE KAPI AÇILDI.

Barda rezervasyonunuz yapıldı, ……….’nın, konuğusunuz, geldiğinizi biz haber veririz dedi, şık giyimli şef garson. Neyse ben bugün dahi  tavla bile bilmem. İçkimden bir yudum aldım mı almadım mı şu an hatırlamıyorum, giriş kapısında bir hengame koptu  ve ellerinde ikişer silah olan uzun siyah paltolu genç girdi. İkisinin de elleri titriyordu. Biri hemen aşağı kata indi… Bizim katta kalan, “bu bir DHKP-C hareketidir, herkes cebindeki para, yüzük ve kimliklerini masaların üzerine koysun” dedi. İstersen koyma… DHKP-C, SABANCI HOLDİNGİN 24.ncü katında Özdemir Sabancı’yı, sekreterini ve  Toyoto SA’nın Genel Müdürünü öldüren terör örgütü… Allah’tan üzerimde fazla para yoktu, Alyansımı ve kimliğimi de çıkartıp masaya koydum… Barda olan bizleri de aşağı kata indirdi. Aşağıda kumar oynayanları  yüzleri duvara dönük olarak dizmişler. Masaların üzerleri para yüzük,  saat doluydu.

Bizi aşağıya indiren terörist masada bulunan herşeyi Uzun paltosunun iç astarındaki bir  büyük cebe doldurdu… Nasihat çekti kumar üzerine ama son derece hızlı olarak “Biz dağda savaş verelim siz burada kumar onayıp keyif çatın” misali. Silahlar bize doğrultulmuş vaziyette arka arka yürüyerek merdivenlere yönelirken “giriş kapısında bomba var, 15 dakika içinde polisi ararsanız bombayı patlatırız” dedi ve hızla çekip gittiler. Herkes tir tir titreyerek üst kata çıktık… Polisi arayalım kandırmacadır falan dendi ama aramayalım diyenlerimiz galip geldi. Tanınmış inşaatçılardan olan kırmızı yüzlü bir kazazede ! “uyy ulan uşağum bir tek rakı ver, param citti ama sağluğum yerindedur, ula uşağum pu pinanun karşisunda Karakol yok midir, ne iştir  ulaa” dedi. Rakıyı görenlerin çoğu  da imrenmiş gibi rakı istediler…

Bu anlattıklarımın hepsi 15 dakika falan sürdü. Hani kumar oynasam, neyse deTavla dahi bilmem hala   BOK YOLUNA GİTTİ NİYAZİ OLACAKTIM… Terör böyle bi şey yıllar geçti aradan aynı melanet başımızdan gitmedi. Terör bitti diyenlere kanmayın…

**************

(Çerçeveli) HALİM  TAŞKARA

Eski Akçay Belediyesi, meclis üyesi. Uzun zamandır dostluğum olan bir iş adamı. Kötü gün dostudur. Geçenlerde  Roman Derneğinin açılışında, Edremit ve Akçay Pazar yerlerinin perişan halleri dile getirilmiş. Başkan ARSLAN oradayken. Arslan şu anda para durumumuz müsait değil, falan diye  şakayla konuşulurken topu TAŞKARA’YA  atmışlar. Taşkara parası olamasa da ne yapar eder yapar. Neyse ihale Taşkara’ya kalmış… Akçay Pazar yerinin perişan halini biz bu toplantıdan iki gün önce  MANŞETTEN  verdik ve ben aylardır aynı konuyu işledim… Taşkara bu toplantının ertesi günü kolları sıvadı ve  lime lime olan çatıyı onarmaya başladı bile beklide bir hafta sonra bitirecek. Para. kimse kimseye bedava öpücük vermiyor… Taşkara’nın hakkının arkasındayım yani, yedirmem, haddim olmayarak her hizmetin  bir bedeli vardır değil mi ya?

***********

DÜŞÜNCENİN BİETTİĞ YER

“Soylu reddetti ama Erdoğan kabul etti”

By: Gazeteler

Bizden not; Soylu yoruldu, dili mi sürçtü acaba? Dinlenmesinde fayda var.

……………………………………….

ÇÜŞ

Kripto paralar tehlikeli diyen ABD  Hazine Bakanı Mrs. JANET YELLLEN  ACABA Olay Gazetesi’ndeki yazımı okudu da mı, bu karara vardı? Ben bu Kripto, bit falanı çıktıkları gün, insanlarımızı uyarmış, ikinci bir BANKER FACİASI  olarak nitelemiştim.

…………………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit’te ekmek 5 papel oldu. Bulmacalarda bile TEMEL GIDA MADDESİ OLARAK SORULAN sorunun yanıtı EKMEK… Belediye sularının  tarifesini indirerek halkı kandıranlar ekmekle oynamanın maliyetini ödeyecekler… Oy için, koltuk için, hayatlarında görmedikleri Lüks makam otoları için halkı kandırmaya utanmayanlar bunun hesabını ödeyecekler. Adliye saraylarında olmasa bile İLAHİ ADALET  var. Hatırlatırım.

…………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yumuşak atın çiftesi pek olur

ATASÖZÜ

…………………………………………………..

AL SANA BİR BAŞKA TERÖR FACİASI

İnsanların sağlığı ile oynamak ile insanları silahla bombalayarak öldürmenin arasındaki fark var mıdır? Geçen gün bir liste yayınlandı.

*JELATİNLİ YOĞURT

*BİTKİSEL YAĞ KARIŞIMI TEREYAĞ

*SAHTE YUMURTA DA SODYUM ALİGİNAT KULLANILIYOR

*KIRMIZI ETTE KANATLI HAYVAN, DOMUZ ETİ TEK TIRNAKLI ETİ  PAÇAL EDİLİYOR

*GLİKOZ ŞURUPLU PEKMEZ VE BAL

*EKMEK UNUNDAN MAKARNA

*KANSEROJEN BOYALI ÇOCUK YİYECEKLERİ

Liste uzun. Bu terör cinsiyle uğraşacak bir takım bakanlıklar var ama bu bakanlıklar kendi işlerini kenara bırakıp siyaset yapmakla günlerini gün ediyorlar…

Gıdanın yanı sıra  trilyonlarca para vererek ÇİN’DEN gelen, insan sağlığına zararlı ürünleri listelersek bu sayfa almaz. Kuldan korkmuyorsanız Allah’tan korkun be kardeşim.

 

113 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar