Uður TARIMAN
5 Aralık 2022 Pazartesi
Tarih : 2022.12.04  16:11:52

SAHTE   DOKTOR…

Yakalandı… Onun  davası sürerken bir tane daha yakalandı. Bu yenisi ifadesi alınıp salıverilmiş falan felan. Yani hal böyle olunca tövbe estağfurullah aklıma şeytan girmiyor değil. Yani bunlar doktor açığı için atamalar mı  falan gibilerinden… İlk yakalanan bayan doktor ! OLAYI için müfettiş falan gönderilmiş bir yıldır çalıştığı hastaneye… Yahu böyle bir olay batıda olsa bir saatte duman attırır devlet… Müfettiş falan gelecek,  günlerce çalışacak harcırah alacak. Eniştem Üsküdar’a geçti sen rapor yazacaksın… Durum vaziyeti böyle olunca yenileri neden dünyaya gelmesin ki? Baktılar ki bunun cezası mezası yok, bastır kartvizit, bir iki sahte kaşeli belgeler, gel Başhekimin yanına “ben yeni  xyz hastalıkları doktorunuz   y.p.a” “ ya  memnun oldum efem. Hayırlı olsun. Ben size odanızı göstereyim”… Salamın, sucuğun sahtesi olur da, doktorun sahtesi neden olmasın değil mi ya!

Batıda insanlar tesadüfen ölürler, biz tesadüfen yaşıyoruz…

*************

ÇOK BEĞENMEDİM…

Türkçemizi allak bullak ettiler. Mesela bir yemek yarışması var. Yarışmacılar birbirlerine puan verirlerken, neden 4 verdiğini belirttiği anda  “ben çorbasını çok beğenmedim” Oha yani. Yahu ya beğenmişsindir, ya beğenmemişsindir. Beğenmenin ya da beğenmemenin azı çoğu OLUR MU?

************

12 YAŞINDA KATİL OLAN KIZ

Öldürdüğü de 12 yaşında sınıf arkadaşı kız… Yıllardan beri yazıyorum ülkemizde insani yapımız felç oldu diye. Her gün ulusal yayında  3 no’lu sayfaları bile taşan, baş sayfalara terfi eden vahşet haberleriyle doluyor… İnternet yetmiyormuş gibi, TV dizilerinin arasında, vurdu kırdı olmayan kaç dizi var? Uyuşturucu yaşı 10’a indi diye açıklamalar yapılıyor… Bu konularla ilgili bakanlıklar arasında  ilk sırada İÇİŞLERİ Bakanlığı var. AİLEDEN SORUMLU FALAN ELAN BAKANLIK VAR. SAĞLIK BAKANLIĞI  var. Hiçbirisinin kılları kıpraşmışor, hepsi siyaset bataklığına gömülmüşler sosyal yapıdan haberleri yok. Haberleri  var  veya yok…

İmdi bu 12 yaşında katil olan kız çocuğunun kan tahlilleri yapılmalı. UYUŞTURUCU VAR MI YOK MU? Yoksa hemen ya BAKIRKÖY RUH ve SİNİR Hastalıkları hastanesine, ya da MANİSA’daki hastanede tam teşekküllü bir araştırılması  yapılmalı… Bu yaşta bir kız çocuğunun cebinde bıçağın ne işi var? Ailede şiddete bulaşmış yakınları var mı? RTÜK, olur olmaz muhalif  TV kanallarına ceza yağdıracağına  TV dizilerine çeki düzen verse iyi olmaz mı?

Eğitici iki ya da üç dizi var mı? Açıklasa da biz de çocuklarımıza o dizileri izletsek. Dizilerin yanı sıra ana haber bültenleri… Sokakta  selam vermeye korkar olduk, bizi yönetenlerin umurlarında değil. PSİKOPAT  ve MAGANDA   ilk sıraya tırmanan bir iş KOLU OLDU ülkemde. Ne kadar övünseler azdır… Silah bolluğu, uyuşturucu çokluğu olduktan sonra sırtımız yere yapışmaz değil mi?

Dünya sıralamasına bir baksalar, ne hale geldiğimizi görürler ama, kendilerini kutluyorum bakmak istemiyorlar yüzleri kızaracak diye… Bu tür olayların  kellesinin kesilmesinin ilk ayağı T.Ceza hukukunun tam olarak kullanılması. ”Ne var lan bunda üç beş ay yatar çıkarım”  hoşgörüsünü bizatihi ADALET MEKANİZMASI TAKDİM ETMEKTE. Polisimize sorduğumuzda “biz yakalıyoruz, adalet serbest bırakıyor” diyor…

*************

ISIRTIRIM

Köpeği olan muhteremin, bir muhtereme kafası bozulmuş, “lan olum bak ısırtırım” demiş mahkemelik olmuşlar ve  çok sevgili yüksek yargımız ISIRTIRIM  sözünü tehdit olarak kabul etmemiş. Peki o köpek, Dövüşçü bir köpekse,  PİTBULL ise, adam da salıverip muhatabını parçalatsa tehdidin önüne geçip KATLİ VACİPTİR  sözü ile örtüşmeyecek mi?

Saldım çayıra hesabı…

************

EMEKLİ

Maaşları ikramiyeleri falan konuşuluyor. Kahvehanelerde  bundan başka konu yok. Bayram ikramiyemiz 5500 TL olsun bilem diyenler var. Pek sevgili devletlüm her dediğinizi verse ama ÇİŞ VERGİNİZİ tavan yapsa NE YAPACAKSINIZ?  Yeni yılda her bir vergi TAVAN yapacak, siz oturmuş kahvehanede tesbih çekip okey oynuyorsunuz… İsteyenin bir yüzü falan,  verse ne olacak, vermesin bilen almasını da bilir… Boş tencere kaynatmayın oturun kahvehanenizde bakın keyfinize… Domatı 50 TL’ye yersen, Domatesin çekirdeği kırmızı kırmızı, bizim parti ülkenin yıldızı, yıldızı” diye oynaşırsınız…

*************

BU ORTAMDA YATIRIM FALAN

AKP’li, Balıkesir vekili BÜYÜK BİR PROCEYİ, Sn. ERDOĞAN’a onaylattığını ifade etmiş. Edremit’e  50 milyonluk spor kompleksi ve 5 halı saha YAPILACAKMIŞ… 

La  HAVLE… Yahu bundan 5 ay önce de aynı vekil, iki üç ay içinde Edremit’e tam teşekküllü hastane yapımına başlıyoruz” demişti. Ortada ne hastane var, ne hastanenin yapılacağı arazi. Bu haberi okuyun ama, dikkate almayın. Yapıldığı zaman alkışlarsınız ama ümitle yatıp kalkmayın tansiyonunuz oynar, şekeriniz tavan yapar…  Bir teselli ver. Orhan baba kulakların çınlasın.

27 YILDIR ALIŞIĞIZ EDREMİT’TE seçim öncesi güzel sözlere. Hastanemiz ne oldu? Tee AYDINLIOĞLU döneminden bu yana hastane yapılacak… Millet MARS’ ta DİSCO açacak,  biz 4 yıldır hastane bekleyişi içindeyiz. Edremit’e koca bir bina yapıldı. Biteli iki yıl oldu, KÜTÜPHANE  deniyordu. Bina bitti neredeyse çürümeye geçecek HALA TABELASI bilem yok… Boş vermişim boş vermişim diye bir şarkıyı da es geçemem gari.

************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“83 milyona VİP yemekhane yaptırıyor”

By. GAZETELER

Bizden not: Kim yaptırıyor? Bilecik Üniversitesi Rektörü.

Çocuklar yalanacaklar VİP’İN KONUKLARI ZIKKIMLANACAKLAR.

…………………………………..

ÇÜŞ

ZİNCİR MARKET CEO’su, Meydan okudu. Sıkıyorsa gibilerinden. Çarşı Pazar pahalığına sebep olarak işaret edildiklerini  söyledi ce açtı ağzını yumdu gözünü… Bu market devleşen marketlerden biri. Bu CEO’NUN AĞZINDAN ÇIKANLARI MUHALİF bir kesimden şahıs

söylese   kıyamet kopardı. Tık yok…

…………………………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit’te ÖĞRENCİ yurdu konusunu açtım ama kimseden tık çıkmadı. İşlerine gelmiyor. İKİ yüksek okulumuz var. Bu okullarda  okuyan öğrencilerin barınma sorunları nelerdir kimse el atmıyor. Akşamları nerelerde vakit geçiriyorlar, sorunları nelerdir, bataklık sorunları !!

Var mıdır? Ne haber ey  İKTİDAR PARTİSİ VEKİLLERİ!!

……………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Var ne bilsin, yok haddinden

Deyim

************

ZEHİR TACİRLERİNİN HEPSİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklaması böyle. Yani BARONLAR MI yakalandı. Ayy o Baronları ekranlara çıkartıp tanıştırsan ne iyi olur… Baron görmemiştik… Eee o zaman ülkemde uyuşturucu bitti demek ki… Oyyy  laa…laa…Tacir, tüccar ve BARON… Bu  baronların kendi ülkelerinde EKSELANS  falan diye takdim edilirler… Kadınlarına BARONES… BABA ! OLDU SANA BARON. Terfi dediğin böyle olur.

*************

ÜLKÜ TEPE

Bu tepeye şöyle bir tepeden bakan olsa da, ÜLKÜ neymiş öğrensek. Bıraktılar başıboş, AMFİ TEATR deseniz bu halkın parasıyla yapıldı, çürümeye terk  edildi… Yazık defalarca yazdım oralı olan yok. Bari MÜLKİ amirimiz sorgulasa sorumlu olanları…

91 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar