Uður TARIMAN
12 Ocak 2023 Perşembe
Tarih : 2023.01.11  16:38:34

HA SUDOKU, HA  EYT!

Valla ben bi şey anlamadım. Rakamsal unsurlardan çakmam. Bir takım uyduruk, kaydırıcı, gıdıklayıcı söylemler arasından kaydırıp  gidilen, bir geniş toplumun beklentisiydi. Bekleyen derviş şeyine ermiş misali… Öncesi, sonrası, ortası falan diye de bir takım sözler kullanılmakta. İnşallan hevesleri kursaklarında kalmaz.

Neyse benim takıldığım ve biraz olsun çaktığım bir konu var ki öyle böyle konu değil.

*ASKERLİK  mesela. Borçlanması… Yahu bu askerlik her TÜRK EVLADININ YAPMAYA MECBUR OLDUĞU vatani görev değil mi? Rapor alanlar falan bu kapsamın dışında elbette ! Eyi güzel sen bu insanları  ASKERLİK  görevini yapmak üzere mecbur kılmıyor musun? Kılıyorsun. Paşa paşa gelip kışlaya gitmiyorlar mı gidiyorlar. Askerden kaçanları  yakaladığın zaman, uzatmalı devreyi oynatıp  bu görev yine yaptırmıyor musun? Yaptırıyorsun. Peki senin mecbur kıldığın bu görev için EYT’li olanlardan neden para istiyorsun? Zor kullanarak bu görevi yaptırıyorsan  SİGORTASINI  sen ödemek zorunda değil misin? Evet... Peki halk, neden aracını, gecekondusunu satıp bu  borçlanmayı kapatmaya çalışıyorlar? Bu  biir… Gelelim ikinci takıldığım noktaya.

*HAMİLELİK BORÇLANMASI.

Çalışan  kadınların hamilelik iznini  artıran sen değil misin aa iktidar? Bu kadın hamileliğin bir süresinde çalışıyor, doğum sonrası bebesini besleyecek, ana-bebe uyuyacak, birbirlerinin kokularını hissedecekler… Şimdi kalkmışın  EYT  için HAMİLELİK BORÇLANMASI  için para istiyorsun…

ŞUNU  alenen SÖYLESENE  “biz bedava kimseye titr vermeyiz, EYT ‘de bir titr dir” diye. Bir elinden verip öteki elinden almana alıştık ama bu kadarı da fazla. Kaç para emekli maaşları belli olmadan bu iki borçlanma için para topluyorsun… İşte ben bu iki noktaya takıldım.

*************

(çerçevli)   EYÜP SATIL

Teee rahmetli Cahit  İNCEOĞLU döneminde basın bürosunda çalışıyordu. O dönemlerde başlamıştı EYÜP SATIL’ın istikbal telaşı. Okudu, okudu, İngilizcesini çok iyi duruma getirdi. Gündüz mesai, akşam kitaplar arasında geçen bir gençlik öyküsü.

Beldeler kapanıp EDREMİT Belediye bünyesine geçince personel de iltihak etti elbette. Edremit Belediye Başkanlığı için sokaklarda  telaş varken, ben Eyüp SATIL’ın CV’sini Kamil SAKA’ya vermiştim “bu genci değerlendir” babında .Seçim oldu SAKA KAZANDI  ve  bir ay sonra, KAMİL BAŞKAN EYÜP SATIL’I  KÜLTÜR MÜDÜRÜ yaptı. 5 yıl bu görevi başarıyla yürüten SATIL, ARSLAN DÖNEMİ BAŞLAYINCA BU GÖREVDEN AFFINI İSTEDİ… Bilgi birikiminin yanında demek ki ileri görüşü de varmış. EYÜP SATIL iki gün önce DR.Ünvanına kavuştu. Yani artık Edremit Belediyesi bünyesi içinde artık dil bilen ve İLETİŞİM DOKTORU olan bir personeli var. Ama EYÜP SATIL bugün  ana binada değil Akçay’daki binada AKÇAY sorumlusu olarak çalışmakta..!!

***********

İHRACAAT REKORU KIRDIK

Amenna ama İTHALAT rekorumuz açıklanmadı. Şimdi bu ithalat rekorumuza BÜYÜKBAŞ hayvancıklar eklenecek. Kesilecek hayvanımız kalmamış bakalım okyanusun hangi ötesinden ÖKÜZCÜKLERİ alacağız  Bugün dana KIYMA 210 TL. TURİS ÖKÜZLER  gelince Allah sonumuz hayır ede… Et yemeyi ver canımın içi, OT ye. Bak pazarlarda çeşit çeşit ot va. MERKİ bile 90 gayme sen ne diyon be gardaş? ZİRAAT  BİTTİ-HAYVANCILIK BİTTİ  bari  insan gibi yaşamamız bitmese.

                                                                         *

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“BİRİNCİ PARTİ ÇIKACAĞIZ”

By. İYİ  PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER

Bizden not: Akşener bu cümleyi sık sık kurarken, Bay Kemal’İN KALBİNİ kırdığının farkında değil mi ya?

                                                                            *

ÇÜŞ

Erken seçim değil güncelleme, bu cümle bir şey oldu ama DİYEN AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

A.İhsan BEYİN  KURDUĞU buluş. Güncelleme… Beni bağışlasınlar ama A.İ.YILMAZ  o göreve pek uygun değil gibime geliyor… Dev gibi partiye böyle güncelleme yapmak falan.

                                                             *

BÜYÜTEÇ

Akçay Nihat Tansoy okulunun bahçesinde bulunan ana okulunun hemen duvar dibindeki yıllanmış çınar ağacının kökleri betonu delmiş, yukarı fışkırmış, her an bir tehlike olabilir diye fotolu olanak köşemde yayınladım. Hala bekliyorum… TIK YOK KİMSEDEN.

…………………………………………

Kulağınızda küpe olsun

Anlayana davul saz.

ATASÖZÜ

……………………………….

YİNE TACİZ, YİNE TARİKAT

Ne kadar susuz kalmışlar, ne kadar gözleri açmış bu kesimin yahu. Hemi de büyüklere sulanamıyorlar bebeler saldırıyorlar. Bir tarikat lideri  9 yaşındaki bebeye tecavüz etmiş. 19 yıl 9 ay yemiş İYİ HALDEN 11,5 YILA İNDİRMİŞLER ama hayatını sokaklarda idame ettiriyormuş. Yani tutuklama falan yok. Böyle başa böyle tarak. Adalet neden bu hale düştü inanmak çok zor. SIRADAKİ !!

**************

AĞLAŞMAYIN DİYORUM 

Emekli maaşları asgari ücret rakamları ilan edildi, yine ağlaşmalar falan. Tamam yapılan zamlar açlık sınırının altında ama yapılan zamlar zaten cebinize girmeden eriyor. Kıyma olmuş 210 TL. Hıyar hıyarlığını  biliyor, 15 TL. Kiralar aldı başını gidiyor ne soran var, ne bir tedbir. Serbest ekonomi ayağına  perişan olan bir ülke… Ağlaşmayın, ağladıkça zamların tansiyonu çıkıyor tavan yapıyor. Oturun oturacağınız yerde…

 

135 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar