Uður TARIMAN
16 Ocak2023 Pazartesi
Tarih : 2023.01.15  14:51:17

BİR KURYECİ GENÇ VE NİCELERİ

Bir kuryeci, otele teslime gittiğinde otelin salonunda piyano görür ve MOZART’IN Türk marşını ÇALAR. Bu gen 19 yaşında ekmek parası için kuryelik yapmakta. ÜÇ gündür ülke geneline oturan bir haber. Kendi kendine piyano çalmasını anacığının desteği ile öğrenir. Anacığı kredi çekip bir org alır.

TÜRK MARŞINI ÖYLE BİR ÇALAR Kİ  bugün ülkenin tüm insanlarının kanına işletir. Bazı usta bestekar ve müzisyenlerden destek gelmekte… Batıda böyle bir olay olsa DEVLET O ÇOCUĞA HEMEN KUCAK  AÇAR.

Bütün yaşamını etkileyecek imkanlar sunar. Ben sayın Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’dan himayesi altına almasını bekledim. Ülke genelinde kıyıda köşede daha ne kadar gencimiz bu kabiliyetlere  sahip ama seslerini duyuramıyorlar.

************

UTANMASALAR DONLARININ REKLAMINI YAPACAKLAR

Hürriyet gazetesinin Kelebek  ekinde bir haberi okuyunca yazımın başlığını bu şekilde atmaya mecbur kaldım, kusura kalmayın.

Acun’un sevgilisi ismi de var ama bana lazım değil, yaptığı görgüsüzlük, sonradan görmelik.

Bu kadın dünyada çok az üretilen bir  spor ayakkabı almış.

Marka; AİR DİOR

Fiyatı; 240 bin lira

İki çift almış… Elbette Acun’unun cebinden çıkan bir para. Sanki  …….şeyi altın kaplama. Yani beni mazur görün bu tür haberleri okuyunca elbette “benim halkım işini bilir” ekonomi deyimi  hıyarın 15 TL olan fiyatını unutturur… Bu kadın ülkede kesilecek  inek kalmadığı için yine okyanus ötesinden et ithal edeceğimizden haberi onu ilgilendirmez… Yere basıp eskiyecek bir ürüne verilecek bir dolarımız bile kıymetli iken elin yabancı markasına para kazandırmak ancak, cahilliktir. Görmemişliktir. Basında o suratını göstermek için  keşke ülke menfaati için bir şeyler üretip vergisini veren biri olsaydın. Bu durumun ile sıfatın ne kadar güzel olursan ol, ne kadar çirkinleştiğinden haberi bile yok…

Yalın ayak, karda kışta, köy yollarında okula giden bebelerden utan bari ama haberin yok ki utanasın.

240 bin liralık iki çift ayakkabıyı alan ACUN efendi bari sen çektiğin sıkıntıları unutmasaydın keşke de bu pahalı ayakkabıyı alırım ama kimsenin haber olmayacak diyebilseydin. Para seni de bozdu be Acun efendi… Sosyalizmde iki ineğin varsa birini ihtiyaç sahibine verir. Kapitalizmde iki ineğin varsa birini satıp boğa alırsın. Öbürünü mora boyayıp, çikolata yaparsın… Acun işte sen busun…

**********

SİYASET ÇAMUR DERYASI OLDU

Son günlerde iki densiz, iki terbiyesiz, iki  beyni örümcek ağı bağlamış, ahlak düşmanı sözde siyasetçi bu çamur deryası içinde gömülmeye mahkum oldular. İsimleri tamamen bu arenadan silinmelidir.

Birincisi; AKP’li Tuzla Belediyesi’nin meclis üyesi TÜREL AĞYOL. Meral Akşener ile Kılıçdaroğlu’nun baş başa yemek yemeleri konusunda iğrenç, ahlak dışı söylemi...

İkincisi;  İYİ P. Koray Aydın’ın, Ankara  il başkan adayımız diye tanıttığı SERDAR TUNÇ. Bu densiz de SÜMEYYE Erdoğan’a iğrenç insanlık dışı  söylemi.

Bunlardan siyasetçi değil ancak  wc  BEKÇİSİ olur. Siyasetin nasıl yapılması gerektiğini öğretmeyen liderlerinde de kabahat var. Kimlerle yol çıktığını bilecekler. Türk siyasi ahlakı bitmiştir. Siyaseti  iğrençleştirmeye kimsenin hakkı yoktur… Gereği yapılmalı ve bunların  sözde siyasetçi sıfatları silinmelidir…

**************

DALYAN

Y.YILMAZ daime tebessümlü görüntüsü olan bir siyasetçi. Emme velakin DALYAN KONUSUNDA Edremit STK’ların seslerini neden duymuyor? Neden halkı bilgilendirmiyor? Dalyan konusunda gerçek procesi ! nedir, tek kelime etmiyor?  Dalyan bölgesi Körfezin öz malıdır. Bu yörede her siyasi görüşte vatandaş yaşamaktadır… Neden bu çıkan sesleri insan yerine koymuyorsunuz? Gururlanma padişahım senden büyük Allah var… Cuma günü yerel basında İlçe belediyelerine ilaçlama araçları gönderdiğinizi okudum. DALYAN bölgesi SİNEK ÜRETME çiftliğidir. Keza Arıtma ağa babasıdır. TURBAN’DA  BULUNAN TURİSTİK TESİSLER yazın, sinek ilacı alabilmek için kredi çeker hale geldiler… Bu bölgede villalar yapılmakta. Buralardan ev alanlar akıllarını peynir ekmekle yemiş olmalılar…

***************

YOLDAN YOL BULMAK

Valla bu haberi okuyunca , Rahmetli ne kadar komedyenimiz varsa tekrar tekrar rahmet okudum keşke ölmeselerdi de bu günleri görselerdi diye düşündüm. Beni bu düşünceye salan haber şöyleydi;

“YOZGAT HAVALİMANINA  giden yol iki kere ihaleye çıkmış. 155 milyondan 324 milyona terfi etmiş. Yoldan yol bulmak yani. İhale yapmaktan aciz bakanlık mensuplarının biletleri kesilmeli. Bu milletin parasını çar çur etmenin de yasalarda bir karşılığı vardır herhalde… Vay benim ülkem vay.

************

POLİSİM

Aşağı yukarı, son 10 yıldır yazmaktayım… Çuvallar dolusu para sağa sola savrulurken, POLİSİMİN KIYAFETİNE ÇEKİ DÜZEN VERECEK BİR İÇİŞLERİ BAKANI GELMEDİ. Ana haber bültenlerinde batılı ülkelerin polis kıyafetlerini görünce imreniyorum. Bu cümleyi yüzlerce kez yazdım. Hatta, “zabıta ile halk karıştırıyor” diye de. Polisim benim canımı, malımı emanet ettiğim, ülkemin bel kemiği personeller, neden pırıl pırıl  kıyafetleri olmasın… Paraları savuran devlet yönetimi  önce evet önce polisimin kılık kıyafeti ve GEÇİM SIKINTISI çekmeksizin  sabahları görev başı yapması gereken number van person durlar… Son günlerde motorsiklet hırsızlıkları çoğaldı diye yazıldı çizildi  üç gün sonra polisim 14  Motor hırsızını yakaladı. Yaşları küçük olanlar adalet binasında yasal olarak serbest bırakıldı. Bu yaş konusu  çetenin bir oyunu gibi geliyor bana… Polisimin branşları var. Her branşta uzmanlaşmış olanlar,  her dalda suçlunun ensesinde. Yakalanıyor ama adaletin uygulamasını ulusal yayınlarda, ana haber bültenlerinde İYİ HAL, LACİ URBA falan felan indirimi. Polisim ne yapsın?

************

BÜYÜTEÇ

Edremit  Belediyesi PARK ve Bahçeler. Akçay bölgesinde özellikle  ALTINKUM, İKİZÇAY bölgesinde yoğun olan  çocuk parklarını neden ihmal etmekteler ?Ben değil halk soruyor haaa!!

                                          ……………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Hem ağla hem bağla

Sokak jargonu

………………………………………

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“1760 FEZLEKE VARMIŞ. Torbadan iki tanesi çıktı

Çinkoooo !!

………………………………………

ÇÜŞ

Komünizm. 2 ineği olan ikisini de devlete verir. Devlet 

Sana süt verir… Kapitalizm ayağından donunu alır.

************

GÜRE

Tipik bir balıkçı köyümüzdü. Kordona  Balıkçı heykeli bilem vardı. Bugün o heykelin dibine Edremit belediyesi ihale ile 6/7 dükkan yaptırıldı… O zaman o HEYKELİ  50 metre denize yakın bir yere taşıyın.

Balıkçılar seslerini çıkarmıyorlar, çıkaramıyorlar ama  susmaları hayra  alamet değil  yani.

************

ÇÖP KONTEYNERLERİ

Geçenlerde de yazdım bu konteynerleri topal ördek gibi. Kimilerinin kapakları kırık. Zaten milletin kapak falan kullandıkları yok. Ama  Temizlik imandan gelir. Çöp kamyonları dakik çalışıyor ama konteynerleri berbat. Zemine gömülü konteyner sistemi  yapılacaktı lafta kaldı… Arslan “Edremit belediyesi zengin bir belediyedir” diye söylemde bulundu. Sata sata ne kaldı onu da bir söyleyebilseydi keşke…

*************

PARAMIZIN HESABINI SORMAK HAKKIMIZ

Belki 40/50 kez yazdım, sordum. Edip UĞUR döneminde Akçay’a şebeke suyu yapılacak diye Akçay’ın her yani kazıldı, bir  yıldan fazla millet toz, toprak, çamur içinde yaşadı. Onarımı  SAKA yönetimine yıkıldı. Saka yönetimi bütün caddelere taş döşedi parasını alana kadar göbeği çatladı. Y.Yılmaz, paramızın hesabını vermek size düştü ama  Edremit gazetelerini okumuyorsunuz. Bizde sizi okumuyoruz esasen.

117 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar