Uður TARIMAN
19 Ocak 2023 Perşembe
Tarih : 2023.01.18  17:05:38

FAY  UYARISI

Jeoloji  Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilcisi AYSUN  AYKA’nın Salı günü  gazetemizde  yayınlanan açıklaması  büyük bir tehlike altında olduğumuzu gözler önüne serdi.

Aykan; “Ülkemizde  Tsunami tehlikesinin yaşanabileceği  en yüksek riskli  yerlerden birisi EDREMİT  fayıdır” diyor.

Aykan’ın bu açıklamaları üzerine nüfusu 200 bine dayanan Edremit   ve BBB  YÖNETİMLERİNDEN NASIL BİR AÇIKLAMA GELECEK DİYE meraklandık ama, daha önce yazdıklarıma açıklama  yapmadıklarına  göre AYKAN’ın BU TEHLİKE  alarmına da  bir yaklaşım göstermeyecekleri  aşikardır. Hele hele böyle seçim önceleri hiç ama hiç kıllarını kıpırdatmazlar. Bugünlerde onların varları yokları kimi kandırırız da biri iki oy çalarız sevdasındalar. Daha iki hafta önce, Midilli bölgesinde olan ve kıyılarımızı da vuran deprem sonrası da aynı soruyu sormuştum. “EDREMİT OLASI BİR DEPREME HAZIRLIKLI MI?”  Tık çıkmamıştı… Allah’a emanet yaşıyoruz. Batıda  tesadüfen ölürler, biz tesadüfen yaşıyoruz. Edremit körfezi  tsunami’ye  açık bir deniz kıyısında. Siler süpürür. Yaşam bölgelerinin yönetimleri koltuğa yayılıp oturmakla olmuyor…

*************

ÇAYI GÖRMEDEN…!

Edremit’te bir siyasetçi hakkında sosyal medyada yayınlanan yazıyı okuyunca başlıktaki atasözünü yazmakta beis görmedim. Çayı görmeden…

Bahse konu muhatabın ağzından çıkmış  bir ifade olmadığı aşikar. Muhatap olan siyasetçinin BAKAN YARDIMCILIĞI TEKLİFİ ALDIĞI, bu gerçekleşmezse Kemal  Kılıçdaroğlu’ndan kesin Başkanlık sözü aldığı ifadesi beni hayrete düşürdü.

1-Muhatap bu yazıyı yalanlamadı

2-Bakan Yardımcılığı CHP iktidar olunca mı kabul görecektir?

3-Muhatap AKP’ye mi geçecektir ! ( gibide algılanabilir)

4-Belediye Başkanlığı garantisi için, KILIÇDAROĞLU TEK BAŞINA MI KARAR  verecektir?

5-Muhatap, böyle bir önemli iddialar için “reklamın iyisi kötüsü olmaz” GÖRÜŞÜNDE MİDİR?

6-Muhatap, belediye başkanlığı seçimine daha yaklaşık 1,5 yıl olmasına rağmen aday adayı olarak diğer; partidaşlarını,  partiye karşı başkaldırma gibi tahrik  sonucunu görmüyor mu?

7-MUHATAP, parti yönetiminin EDREMİT BELEDİYE Başkanlığı seçiminde ÖNSEÇİM yapmayacağı savının garantisinde mi almıştır… Reklamın iyisi kötüsü olmaz bir sokak jargonudur, böyle bir önemli konularda, reklam değil  açık ve net olununca, sarf edilen vurucu sözler reklamın ötesine geçer…

************

SİYASET

Bilim dalıdır. Bilimci bir insanın, genel kültürünün yüksek seviyelerde olması kaçınılmazdır. Geçen gün yazdığım ve rahmetle andığım yeni toprağa verdiğimiz Av.MUSTAFA TUNA’yı örnek vermiştim. Donanımlı bir hukukçu ve siyasetçiydi. Bu gidişle onu daha çok anacağım.

*************

İYİ P….

Meral hanım, sağ gösterip sol mu vurmak istiyor anlamak mümkün değil. Ülkemizde bir baş örtüsü sorunu olmadığı halde bunu ortaya atan BAY Kemal, bu girişiminin vebalini ödeyecektir. İYİ  P, Meclisteki oylamaya katılacaklarını bir iki düzenleme talebinde bulunacaklarını ifade etti. ÜÇ BEŞ OY ALMAK İÇİN  Meral hanım önünü göremeyecek bir siyasetçi değil ama,  adı üstünde siyaset. Bataklık yani. SP, İYİ P, DEVA  gibi partilerle beraber 6 lı masa, Erdoğan’ın hayaline destek vererek masanın ayağını kırmaya çalıyorlar… Ülkede kimse kimsenin başörtüsüne müdahale etmemekteyken BAY Kemal’in, ABUK BİR GİRİŞİMİ kendi topuğuna sıktıracaktır… Meral hanımın partisi bugünkü varlığını CHP’ye borçludur. Bu nankörlüğü yaparsa, sonucuna katlanır. O da gider MHP  gibi AKP’nin koltuğunun altına girer…

************

(çerçeveli)  ALİ TİMUR

Çok eski dostum, Demirel’in mizah  dünyası gibidir. Her sohbette konu neyse onunla ilgili bir fıkra patlatır. Salı  sabahı yine uğradı. Kısa bir sohbetten sonra, İTTİFAKLARLA  ilgili bir nükte patlatıverdi.

Cumhur ittifakı, Millet ittifakı falan var ya…

Arap atı, çok asil hayvandır. Doğum yaparken bile gıkı çıkmaz. Ama tavuk öyle değildir, bir yumurta yapar dünyayı ayağa kaldırır” dedi… Kısa ve öz… Eski MHP il Genel Meclis üyesi olan TİMUR, sessiz ve sedasız ucundan da olsa TENEKE İHRACATINI  sürdürüyor… Sözünü esirgemeyen, eski kurt siyasetçilerdendir…

***************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“12 TAKSİTTE DOÇENTLİK”

By. Gazeteler…

Bizden not: Sahte doktor olur da, doçenti neden olmasın?

Bastır parayı hem de karta 12 taksit AL BİR MAKALE OL

DOÇENT. Ne var bunda, alan razı, veren razı. Böyle bir ülke

daha var mı vallahi çok merak ediyorum… Boşuna üniversite

tahsili için para harcamaya ne gerek var. Bastır paraları Leyla’ya!!

……………………………………………….

ÇÜŞ

BABALAR, BARONLAR ÜLKESİ OLDUK VESSELAM.

Her ülkeden İthal ettiğimiz BARONLAR  ölüm makinesi gibi, mezarcılara para kazandırıyorlar… Cadde ve sokaklar suratlarının rabbiyesileri silinmiş bu katillerle dolu. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İMAMOĞLU  ile uğraşacağına giriş çıkış kapılarıyla uğraşsa da huzur bulsak.

…………………………………..

BÜYÜTEÇ

Flamingolar  Burhaniye’yi mesken tutmuşlar. Onlar bile biliyorlar ağızlarının tatlarını… Tee  Şadan AYTAÇ  döneminden bu yana BİR KUĞULU GÖLETEMİZ  vardı. Şimdilerde  B…..K göleti. Leş kargaları bile konmuyorlar.

Edremit’i yönetenler ne kadar övünseler yeridir. AYTAÇ  o devasa araziyi devletten istedi, tapusu falan yoktu. Orasını HALK KORUSU yapacaktı. Piknik alan yani. Ama VERMEDİLER ZATEN TAPUSU BİLEM YOKTU, BEN VE ESKİ AKP İLÇE BŞK. HARUN YÜZÜAK  hazineye kazandırdık. Keşke uğraşmasaydık… UTANÇ ARAZİSİ…

…………………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Sizi  yıpratan insanlardan  sessizce uzak durun

ANONİM

………………………………….

BU DAVA KAPANMIŞTIR

Genç bi  ülkücü öldürüleli 20 günü geçti. Tetikçi ortada yok. Savcı değiştirildi. Bu cinayet FAİLİ MEÇHULLER  listesine dahil edilmiştir… Göz göre göre aslan gibi bir akademisyen bir ülkücü öldürülüyor ve katili meçhule kalkan bir gemi gibi,  karalıklara yelken açtı. Bahçeli bey hala suskun.

Geçen günde bu konu için “tetikçi ya öldürüldü, ya organize bir ekip, tarafından  yurt dışına kaçırıldı.” NOKTA…

************

EYT

Ha bugün ha yarın, onlarca insan kredi çekti, arabasını sattı, kredi çekti, parasını yatırdı. OCAK-ŞUBAT şimdide MART  deniyor. Oldu olası şuna “oyunu ver seçimden sonra hemen ertesi günü al maaşını” deyin olsun bitsin… Binlerce insana yazık  yahu, süründürmeyin insanları… EY, EYT’liler aklınızı başınıza toplayın ve maaşınızı alsanız bile sürüm sürüm süründüğünüz günlere unutmayın. Size ULUFE değil, kendi paranızı verecekler bunu unutmayın.

 

85 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar