Uður TARIMAN
24 Ocak 2023 Salı
Tarih : 2023.01.23  16:12:50

AKP, MYK  TOPLANTISI

Geçtiğimiz hafta bu toplantı için Ankara’ya Edremit’ten bir  restauranttan   yemek gönderildi. Bu  hizmete ön ayak olan BBB YÜCEL YILMAZ  olduğu söylenmekte. 620 km öteye yemek. Biz bunu yazdığımızda, bazı tuzu kuru ve okumuş cahiller, bu yemeği yapmak için sanatını, ustalığını gösteren genç  restaurant sahibini karşımıza almışız gibi tavır takındılar… Zavallı  beyinleri örümcek tutmuş muhteremler ! Tam tersi biz, bu köşenin yazarı daima özellikle küçük esnafın yanında olmuştur. Bu abuk yazanların bazıları şöyle yazdılar;
“Restaurant sahibi Ekrem kardeşimizi kutluyorum. Ancak Ankara’daki bir siyasi toplantıya bizim paramızla hovardalık yapmaya destek anlaşılır GİBİ değil.”

“Ankara’da AKP yanlısı restaurant yok mu? Taa 620 km. öteden uçakla yemek göndermeyi anlayamadım” diyenlerin yanı sıra “Reisimize helal olsun afiyet olsun” “Yücel başkanı kutluyorum”  Falan felan gibi  hem eleştiren, hem alkışlayanlar oldu… Yücel YILMAZ nereye koşuyor diye sormakta gerekir elbette.

Edremit’ten bu  olayı alkışlayanları tanıyoruz elbette. Her akşam, rakı, şarap vur patlasın kareleri ile poz verenler, çıkıp karşımıza “Reise HELAL OLSUN AFİYET OLSUN” diyebiliyorlar…Bir tanesi de “Edremit’te siyasiler bu restaurant ta bizim paramızla yemek yiyorlar” diye basit tarzda  sözde  taraf oldular… Yatırım, çok çeşidi vardır… Saymaya gerek duymuyorum… Bu yemeğin ederi kimin cüzdanından çıkmıştır? AKP’nin devletten aldığı pay elbette var. AKP’li nice trilyoner partililer var. Para mı toplandı, yoksa BBB’nin kasasından mı çıktı? Halk bunu merak ediyor… Ekrem ustayı kutluyorum… Bir daha ki sefere de Edremit’in simgesi CUMHURİYET LOKANTASINDAN gider inşallah.

*************

AÇIK VE NET İHBAR

Pazar günü UĞUR DÜNDAR, kendisine gönderilen bir İHBAR mektubunu yazdı. İhbar sahibi; Sermaye piyasası kurulu SPK  ve  Bankacılık düzenleme, denetleme kurulu BDDK LİSANSLI  şirket sahibi.

İhbar şöyle;  250.000 USD  karşılığı, yabancılara kimlik veriliyor. Ama bu rakam sözde bir rakam.

“2021 yılında bir çok değerleme firması 20.00 USD’DEN TUTUN, 150.000 USD’LİK YERLERE 250.000. USD’LİK DEĞERMİŞ GİBİ BELGE VERİYORDU. Bu işlemler için rüşvet sektörü tavan yapmıştı.

Son zamanlarda, bir çok değerleme firması el değiştirdi. Yeni sahipleri eski AKP’Lİ VEKİLLER, Eski belediyle başkanları, bakan ve akrabaları , 3.000.000 TL’lik  taşınmazı 20.000.000 TLl olarak gösterip bankalarında içi boşaltılıyor”

Mektup uzun örnekler çok… Ayağında kundura misali gezenlerin bugün yat-kat banka hesaplarının kabarıklığının kanıtı. Haram zıkkım para. RABBİM 7 CEDDİNDEN ÇIKARATACAK BUNU BİLE İDRAK EDEMEYEN GÖZÜ DÖNMÜŞLER… Bu mektubu okudukça insanlığımdan utandım… Asgari ücretle evine et götüremeyenler böyle haram para ile gek gek geyirmekteler. Bunlara göz yumanlar da aynı  zıkkıma ortak olmaktalar… Vekillerin  bazılarını ceplerinde  bir deste takip edecekleri işlerin TBMM AMBLEMİ KARTLARI DA GÖRMÜŞLÜĞÜMÜZ  var. Sonra ben kapımızdan girerken ayağa kalkacağım ha, geç bi  kalem geç. Bu mektubu okuyunca RAHMİ Turan’nın fıkralar kitabından bir alıntı yapmak ihtiyacını duydum.

 Aslan-Eşek ve Tilki ava çıkmışlar… Birçok hayvan avlayıp dönmüşler.

Aslan eşeğe

-Haydi şunları pay et demiş

Eşek avları üçe pay etmiş.

Aslan fena halde bozulmuş

-Hani benim aslan payım diyerek bir pençe atarak eşeği öldürmüş

Tilkiye dönmüş

-Hadi sen pay et şunları. Tilki ellerini ovuşturmuş

-Aman efendim siz ormanların kralısınız pay etmek bana düşmez

Aslan

-Sen nereden öğrendin  bu sosyal adaleti?

-Eşeğin öldüğünü görünce efendim

Yani ASLAN PAYI yukarıdaki konuda olduğu gibi kim ya da kimlerin elinde olduğunun bir eş değeri…

**************

KUTSAL KİTAP

Dünya üzerinde milyarlarca insanın KUTSAL KİTABI, dünya ekranlarında yakılırken görüntülendi. Türkiye olarak ayaklandık ama diğer Milyarlarca Müslümanların kaçından  ses çıktı? Suudiler mesela

Petrolü elinde bulunduran bu  ülke “size bir gram petrol vermiyorum lan” diyemedi. Aslında bu yapılan olay, İSVEÇ’in NATO’ya alınıp alınmayacağı oylanmasının az bir zaman kala yapılması. Türkiye’nin onayı gerekiyor. Kutsal kitabımızı yakan RUS aşıklısı bir müptezel. Rusya İsviçre’nin NATO’ya alınmasını  istemiyor. Bu eylemin ardında AJAN PUTİN  olabilir mi diye merak ediliyor ama, AJAN’ın parmağı olduğu bana göre kesin. Bu aynı zamanda HRİSTİYAN dünyasının İSLAM dünyasına karşı kini ve hırsı yatıyor. Türkiye  Büyükelçiliğinin önünde  olayın olması, RED oyu verdiğimizde bizim NATO’dan çıkartılma  kaosu yaratılacak ve Bizi Ortadoğu bataklığına gömmek arzuları… Dış siyaset kıvrak zeka ister. İktidarımız bu konuda nasıl bir kıvrak zeka ile bu çirkin oyunların üstesinden gelecek elbette merak ettiğimiz konu. Ya bataklık ya……!

************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Bir savcının daha görev yeri değiştirildi”

BY. GAZETELER

Bizden not: Belediye çalışanlarının yerleri bile böyle kolay değiştirilemiyor. Ne ala… Hak ve HUKUK SEVSİNLER.

………………………………….

BÜYÜTEÇ

S.H.ARSLAN  fazla objektiflerin önüne çıkmaya başladı.

Hayırlara vesile olur inşallah.

…………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Aynalar yalan söylemez

Halk sözü

……………………………………..

ÇÜŞ

Edremit devlet hastanesinde nerede ise halk koridorlarda yatacak

mikrobik hastalık salgını var. Neden saklanıyor, Neden çare üretilemiyor?

Randevu almak artık, UZAY dan randevu almak daha kolay hale geldi.

*************

14 MAYIS

Reis’in,  ortaya attığı bir yem. Yersen der gibi. Kesin bir tarih vermedi usulca kenarından bir yem. Muhalefet yerse, BAY KEMAL’İN YA DA BİR BAŞKASININ ADAYLIĞININ  açıklamasını sağlamak.

Bay Kemal BİZİM ADAYIMIZ DERSE 6’lı masa “ohh be zokayı yuttular” DİYECEK REİS. Yok Bay Kemal değil de 6’lı masadan başka bir isim çıkarsa işte o zaman yandı keten helvam  misali Reis YENİ BİR STRATEJİ  uygulama zorunda kalacak… Bu gerçekleşirlerse REİS fena tongaya düşmüş olacak.

İster misiniz benim günler önce “Bay KEMAL SAĞ GÖSTERİP SOL VURSUN” diye yazmışlığım vardı ya…

Vaziyet çok karışık… Kıvrak kıvrak siyaset dansı oynanıyor. Kim yorulup pes derse, işte o sandıktan fırt diye çıkar… 14 MAYIS ve MENDERES örneği ile yola çıkılması ne kadar yerinde bir çıkış merak konusu… Futboldaki antrenörlerinin derbi maçlarında uygulayacakları taktik savaşına döndü iş.

************

CHP EDREMİT

Bu konudaki yazımı  yarın paylaşacağım. Seçim saat beşe üç kalaya indi ama ben CHP ilçe başkanını bir kere o da üç, beş dakika gazetemize geldiğinde görmüştüm. Bugün sokakta görsem tanımam. Neyse yazınını devam yarın…

 

82 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar