Uður TARIMAN
7 Mart 2023 Salı
Tarih : 2023.03.09  13:53:53

50 BİN CAN ( SÖYLENEN)  VE  SİYASET

Daha üç beş gün önce deprem 50 bin (söylenen) canımızı toprağa  gömmüşken, siyasetin çirkin, iğrenç  yüzü, toprak olan canlarımızın kemiklerini bir kez daha sızlattı…

Yandaş medya imiş, muhalif medyaymış  yazılı ve görsel basını  KINIYORUM.

Manşet haber olarak geçilen siyasetin ne mal olduğu bir olayı gözler önüne serdi. Yani  kalan sağlar bizimdir hesabı güdülerek, 50 bin can unutuldu.

Neymiş efendim 6 lı masanın bir ayağı kırılmış. 6  ayak kırılsa bile umurumda değil. İnsan hayatının ülkemizde ne kadar ucuz olduğunu gözler önüne seren, aynı camiadan utanç duyduğum  tüm basını bir daha, bir daha kınıyorum.

50 bin (bilinen) canımızı toprağa verdiğimiz günlerde, siyaseti ülke için değil sadece kendi çıkarları uğruna elinin tersi  ile iten bu  siyasi camiayı da kınıyorum…

Bir ayağı kırılmış masa, bırakın 60 bin canı bir tek can ile mukayese edilebilir mi?

Biri cumhurbaşkanı olacakmış, diğeri Başbakan.

Hal böyle olunca, AKP genel başkanının eline koz verdiler “AKP Genel Başkanı, otomobilin penceresinden,  “biz can derdindeyiz onlar  para peşindeler” dedi. Siyasetçiyim diye ortaya atılanlardan her ikisi de böyle bir karşılık alacaklarını bile tahmin edemiyorlarsa ülkenin başında ne işleri var?

CUMHUR….Halk, topluluk

MİLLET….Ulus

İkisi de aynı kapıya çıkmıyor mu?

Milletin, refah, huzur ve demokratik bir ortamda yaşatılması bir iki kişinin dudaklarının ucunda olamaz. Bu unsurları düşüneceklerine ben, sen kavgası ne kadar iğrenç değil mi?

İster Cumhur kazansın, ister millet, aynı kapıya çıkıyor.

50 bin canın  (bilinen)  toprak olmasına neden olan depremin, malı portresini Dünya bankası önce  34.6 MİLYAR DOLAR OLARAK AÇIKLADI. ÜÇ gün sonra Türkiye masası sorumlusu “bu zarar ikiye katlanacaktır” şeklinde açıklama yaptı.

İmdi,  hem bu  gündeme medya tarafından oturtulan MİLLET İTTİFAKINA hem, masanın  bir ayağının kırılmasını kendisine malzeme olarak kullanan ve kullanacak olan CUMHUR İTTİFAKI  yetkili ve etkililerine sormak gerekmiyor mu?

SİZ  bu yaklaşık 60 milyar doların altından nasıl kalkacaksın?”  Yurt dışından gelecek nakdi yardımların yüzde kaçı hibe, kaçı borç?

“SEN BU EVSİZ BARKSIZ KALANLARA EV YAPIYORSUN AMA, PARASINI UZUN VADELİ ALACAĞIM” diyorsun. Bu depremzedeler arasında sadece kadın ve bir iki çocuğu kaldıysa bu borcun altından nasıl kalkacaklar. İşyeri darmadağın olanlara kredi vereceğiz diyorsun, belini doğrulatana kadar bu insanlar nasıl borcu ödeyecek para ayırabilecekler?  Tahsil hayatları darmadağın olmuş gençlere nasıl bir imkan sağlayacaksın? Binlerce kişiye barınacak yer vermek için  yurtlarından attınız, bundan sonrası bu gençler nasıl huzur içinde tahsil hayatlarına  devam edecekler? Yüzlerce bu sorunların altından, ne CUMHUR, NE MİLLET İTTİFAKLARI  kalkamayacaklar.  Bu kesin.

Devleti yönetmeye talip olan MİLLET İTTİFAKI  sadece deprem bölgelerindeki uygunsuz, yetersiz icraatları eleştirirken, TÜMÜ İTİBARİYLE  bu yükün altından nasıl kalkılabilinir konusunda  bilgi birikimlerini  açıklayamadılar…

MİLLET  ittifakının masasının ayağını  kıran Meral hanımefendi, attığı imzayı inkar edercesine masanın ayağını kırmışsa, sözünün eri olanlara emanet etmemiz gereken ülke yönetimini nasıl teslim ederiz?

Aylardır aynı masada sohbet ederlerken 50 bin canı toprağa verdiğimiz günlerde bu davranış kendi ipini çekmek anlamına  gelir… Madem masadan kalkacaktın, parti kurulların neden dik durmadılar da  son gün  sana rest çektiler… Erdoğan’ın  sizi “dökülen taşlar” olarak görmesi tüm partiye  söylenmiş değil midir? Olası seçimde belki de baraj sendromu yaşayacaklarınızı   tecrübenize istinaden ! hiç mi tahmin etmediniz?  Bir CHP daha var mı? İç borç, dış borç ve depremin maliyete ekonominin bel kemiğini kırmışken  AKP seçimi erteleyebilir. Bu büyük bir ihtimalYerel seçimlerle birlikte yapmayı tercih edebilir…

TAHTA MASA;

Gidince  anladım aşkın yalanmış

Bu yalan kalbimi yaktı sevgilim

Bir tahta masada  adımız kalmış

Görünce gözyaşım aktı sevgilim

Katlanırdım bil ki  en derin yasa

Kolunda yabancı biri olmasa

Ayağı kırılmış o tahta masa

Senden çok vefalı çıktı  sevgilim

O masa özlemle hep bizi  arar

Üstünde binlerce anılar saklar

Gibi devam eden bu ÜMİT  BESEN’in  CD’yi  evinde  devamlı dinlemesi dileğimle.

*************

AKP’YE ZARAR VEREN YÖNETİM SİSTEMİ

İstifa mekanizmasının işletilmemesi AKP’ye çok zarar vermekte. Tren kazası, maden faciası, gibi  büyük ölümlerle sonuçlanan felaketler sonrası istifa etmeyen ne bir bakan oldu ne bir müdür, ne bir müsteşar. Halbuki bu mekanizma Devlet yönetim mekanizmasında  işletilseydi AKP büyük puan toplardı. Son Deprem faciasında da bir ne bir Bakan, ne bir belediye başkanı ve bürokratları ne, ne, ne kimsede istifa edecek yüreği göstermedi. Hal böyle olunca halk  doğrudan devletin zirvesinin suçu kabullenmiş olduğu kanısına vardı. Varmakta.

Mesela

*Daha iki üç gün önce Yunanistan’da tren kazası oldu. 40 ölüm meydana geldi ULAŞTIRMA  Bakan bir saat sonra istifa etti.

*Japonya’da,  korona nedeniyle meydana gelen ölümlerde “gerekli tedbirleri almakta geciktim” diyerek Başbakan istifa etti

*Almanya’da, sel felaketi oldu. 230 kişi öldü. İçişleri Bakanı istifa etti

*Tayvan’da, tren kazası oldu. 50 kişi öldü. Ulaştırma bakanı istifa etti

*Bulgaristan’da, otobüs devrildi 17 kişi öldü, Ulaştırma bakanı istifa etti

*Tayvan’da elektrikler 3 saat kesildi, Ekonomi bakanı istifa etti.

*Letonya’da, alış veriş merkezinin tavanı çöktü, 54 kişi öldü. Başbakan istifa  etti.

Bu liste uzayıp gidiyor. Merak ediyorum bizde istifa mekanizmasının işletilmemesi, acaba yerlerine atanacak  bilgili ! yetenekli! Kariyer sahibi sıkıntısı mı var?

                                                                        *

DÜŞÜNCENİNİ BİTTİĞİ YER

“ AKP’li kadın vekilin yatı Yunan adalarında demirli duruyor”

By: gazeteler

Bizden not. Bir İtalyan iş adamı gemisini İskenderun’a göndermiş, 800 depremzede  barınıyor. Biri  İslam,  biri gavur!

……………………………………

ÇÜŞ

Dava arkadaşım falan denmekte ben bu DAVA konusunu

anlayamadım. Dava bir ideolojiyle eşleşir. Va mı?

……………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit’te depremzedelere çok ilgi gösterdiler. İkinci bir akım da kuraklık nedeniyle olabilir?  Akçay da ARAP yarımadasında nasıl Petrol fışkırıyorsa Akçay da su  fışkırıyor ya.

……………………………………………………

 

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Körün gözü açıldığında ilk kırdığı bastonu olur

ATASÖZÜ

 

38 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar