Uður TARIMAN
8 Mart 2023 Çarşamba
Tarih : 2023.03.09  13:58:46

ADAY BAY KEMAL…

Millet ittifakı el sıkıştı. Ortak aday Bay Kemal oldu. Ertesi gün ULUSAL YAYIN HABERİ  şu manşetlerle verdi.

*Hürriyet gazetesi…12 madalya yola çıktılar

*Sabah gazetesi….Baş döndüren kirli pazarlık

*Sözcü gazetesi ….Ben Kemal GELİYORUM

*Türkiye gazetesi…Kılıçdaroğlu’na noter onayı

*Yeni Şafak gazetesi…..Gizli pazarlık kriz, tehdit, şantaj

*Akşam gazetesi….Peşkeş  ittifakı

*Akit gazetesi…..6’lı masa  değil dansöz   ittifakı

*Milli Gazete….Büyük uzlaşma…

Oldu bitti Maşallah. Bugün yarın öbür gün derken  6’lı masa bir ayağı çatladı ama tamiri çabuk yapıldı. Ve  Cumhurbaşkanı adayını kamuoyuna duyurdu. Bay Kemal Millet ittifakının adayı ilan edildi.

Sayın Erdoğan da aynı akşam seçim startını açıkladı. Yani çıkın karşıma üçünüz, beşiniz , falan misali.

Bu durum çerçevesinde 67 gün sonra ülkemizde seçim olacak. Ama şimdi de ikinci bir düğümün çözülmesi gerekiyor. Sayın Erdoğan’ın aday olup olmayacağı tartışma gündemine oturacak…

YSK’ya görülmemiş bir yük binecek. Tam tarafsız görev yapabilecek mi?

Millet ittifakının açıkladığı 12  maddelik demokratik üyelerde olması gereken maddeleri içeriyor.

Adayın açıklandığı an 6  lider arasında yüzü gülmeyen sadece MERAL Akşener idi… Profilinde mutluluk yoktu… Şayet millet ittifakı kazanır da  Kemal bey Cumhurbaşkanı olursa, kurulacak hükümet bir KOALİSYON  hükümeti olacaktır… Ülkemizde  koalisyon hükümetlerinin ne kadar devamlılık arz ettiği çok yaşadığımız bir sistem… Temenni değil ama bu oluşumun uzun ömürlü olacağına inancım zayıf.

Meral  hanım “ben Başbakan olacağım” diye inatla kendini halka lanse etti. İmdi. Başbakan olursa Kabineyi onun kurması gerekecek… İlk çatlama buradan çıkabilir. Elbette temenni değil ama hani bir söz vardır adam olacak çocuk falan…

*************

Prof. ERSAN ŞEN

Aday ilan edilmeden önce Akşener ile görüştü, görüşmedi. “Aday gösterilirsem  neden olmayayım” falan diyen Prof. Sözcü Tv de canlı yayına alındı. Kardeşim adam ne kadar konuşma sevdalısıymış, ON dakika susmadı be kardeşim. Hani bazı siyasiler vardır ya eline mikrofonu alınca bırakmazlar, aynen öyle. Neyse kaza  olmadan atlatıldı!

***********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Maziye bir bakıver, neler neler bıraktık

TSM. Eseri

***********

BASIN VE KAMU YÖNETİMİ

657‘lilerin, basın açıklama yapması, röportaj vermesi, halkın bilgilendirilmesinin önüne serilen bir SET.

KONUŞAMAM… Eyi güzel de halk kafasına takılan ya da yaşamında bir engeli nasıl aşacağını, nasıl düğümü çözeceğini kimden öğrenecek? İşte  gözden kaçırılan çok büyük bir sorun oldu son ON yıldır.

Mesela; Orman ile bir konu olsun, Orman Müdürlüğü’nde bir memura derdini anlatamazsın. Müdüre çıksan (çıkabilirsen)

Mesela, Tarım ile sorun olsa. İLÇE Tarım Müdürlüğüne gidip bir memurdan sorunu öğrenmek istersen “MÜDÜR  Beye  SOR” Sorabilirsen.

Mesela; Nüfus Müdürlüğü’nde bir   sorunu, memuru aşarsan, Müdüre sor.

Mesela;  Ecrimisil konusu varsa, on yıl önce Kaymakamlığın bünyesinde olan, müdürden istediğimi bilgiyi alabilirdik, hakka döküm alıyorduk. On yıl önce on yıl sonra.

Mesela; Edremit’te bir zamanlar KUĞULU GÖLET VARDI. Tapuda sahibi gözükmüyordu. Naçizane çabalarımla o dönemin AKP ilçe Başkanı yardımcı oldu ve düğümü çözerek hazineye kazandırdı. Şimdilerde bu arazi  HANGİ KURUMUN ENVANTERİNDE  DURMADAN SORUYORUZ YANIT VEREN YOK. Sahipsiz döneminde hiç olmazsa MARTILAR konup, bembeyaz bir görüntü veriyordu. Bugün aynı Deprem bölgesindeki ENKAZ, ÇÖP, PİSLİK ne ararsan var. Hafriyat atıkları buraya dökülüyor. EDREMİT BELEDİYESİ, bu moloz ve pisliğin bulunduğu yol kenarına  iki tabela dikti.

“BURAYA MOLOZ VE ÇÖP DÖKÜLMESİ YASAKTIR. İMZA; EDREMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI”

Defalarca yazdım bu tabelayı kaldırın KİMSE SİZİ   TAKMIYOR diye… Yine soruyorum bu  pisliğin bugün sahibi hangi kurumdur? Üstüne üstlük BASKİ’NİN bu pisliğin hemen yol kenarında VİDANJÖRLERİN boşaltım kuyusu var. LEŞ  gibi bok kokuyor. Sonra kalkıp sinekle mücadele için para harcanıyor.

Evet  yanıt verecek bir kamu kurumu var mı?

Mesela, Edremit’te devasa bir bina yapıldı. İKİ Yılı geçtikten sonra yaza yaza bir tabela koydurabildik. Ama içi bomboş…

Mesela; Akçay da bir TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ  vardı. Bu birim ülke genelinde iptal edildi. Ama Akçay’daki KORDON’un en güzel yerinde Dubleks bir bina içinde üç memur var deniyor ne iş yaptıklarını sorduk yanıt veren yok. Mesela, halk kendine ait  hiçbir konuda kesin bilgi alacağı makam bulamıyor… YA  SABIR !

*************

BÜYÜTEÇ

Zeytinli çayının İkizçay  mahallesinin hemen

dibinde, ZİFT  gibi karasu akıyor. Neyin nesi diye

sorduk yanıt veren yok.

………………………………………..

( ÇERÇEVELİ) ÇETE VAR

Muharrem İnce MEMLEKET PARTİSİ  Genel Başkanı. Geçtiğimiz gün bir kanalda  söyleşiye katıldı. Kısa öz, tertemiz bir ifade ile “Ben CHP’ye kırgın değilim. Ben 15 yaşında gençlik kollarından itibaren  CHP’liyim. Kemal bey emekli olduktan sonra  CHP’li oldu. Ben genel merkezdeki üç beş ÇETEYE karşıyım, onlar yüzünden koptum” dedi. Haksız da değil, 15 yıla yakın zaman içinde genel başkan yardımcılığı yapanlar yok mu? Bu İNCE’nin ÇETE DİYE TANIMLADIĞI  ekip, tabanla ilgisi olmayan, tabanın ne durumda olduğuna bi haber kesim. Teşkilatlardan sorumlu olan adı bana lazım, ama 

üstlendiği birim beni ilgilendiriyor. Yerel seçimlerde ADAY tespitinde bu ekiple danışıklı dövüşlü  HAREKET ETMİYOR MU? Parayı veren düdüğü çalar misali  aday belirlemiyorlar mı? Barış Manço’nun bir şarkısı vardı “ben bilirim, ben bilirim” misali. Kamil SAKA’YA ATILAN KAZIĞI DA BİLİYORUZ. Kemal bey önce kendi dükkanının önünü temizlemeli. Dost acı söyler.

                                                         *

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Yapay zeka siyasete atıldı”

By; Romanya Başbakanı NİCOLAE GUCA.

Bizden not. Valla haklı bize de gerekli öyle bir yapay zekalı siyasetçi.

………………………………

ÇÜŞ

K.Maraş’ta 4 kat verilen arazilerde 14 katlı binalara

izin verilmiş. Bak ne güzel işte. Hiç yorulmadan elinle koymuş gibi buldun. Tut kulağından al içeri. Olur mu yahu önce kimdir? Kimlerdendir?

33 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar