Uður TARIMAN
16 Mart 2023 Perşembe
Tarih : 2023.03.15  15:35:08

İNEK  SAYISI

İnekler ! sayılmış. İnek sayısının azaldığı saptanmış. Ama ben bu sayımı yanlış buluyorum. İnek sayısı arttı gibime geliyor. İnekler nasıl sayıldı bilemem gari… Neyse sayım yapılmış ama İNEK sütünün ARTTIĞI  belirlenmiş… Dünya dönüyor kim ne derse desin, ülkemizde bilimsel bulgular ters dönüyor.

Yapılan bu sayımlara göre İNEK SAYISI  azalmış ama İnek sütünün ARTTIĞI saptanmış. Bu işten siz bi şey anladınız mı?

Benim yıllardır yazdığım  konuyla ilgili yazımla çakıştı, bu sayım. Ben şu soruları sordum her daim.

*Ülkemizde  kaç bin BAKKAL  var?

*Ülkemizde kaç bin zincir market şubesi var?

*ÜLKEMİZDE KAÇ YÜZ gıda ürünü satan kooperatif  mağazası var?

Bu verilerin açıklanmasından  sonra yukarıda saydığım bakkal, market, kooperatif raflarında  kaç milyon kutu, kaç milyon şişe SÜT  raflarda sergileniyor?

Bu sorulara yanıt bulamayacağımız  aşikar…

Eee o halde, başta çocuklarımız olmak üzere biz ne sütü içiyoruz? Süt tozunu biz 68 kuşağı olarak

SÜT  tozu da içtik. Okullarda bedava dağıtılmıyordu. Hiç olmazsa SÜT TOZU olduğu  açık ve alenen biliniyordu.

Ya şimdi, HALİS İNEK SÜTÜ diye ne cins İNEKLERİN kandırmaca sütlerini  içiyoruz !!  bilemiyoruz.

Oysa batı dünyasında böyle ikilemli bir bulguya ulaşılsa, o ülke insanı ayağa kalkar… Batı dünyasında en ağır cezalardan birisi gıda ürünlerinde yapılan  sahtekarlık ve hileler başta gelir. Oralarda insan sağlığı baş  tacıdır…

Hani ülkemizde kaç bin yabancı uyruklu insan olduğunun kesin rakamını nasıl bilemiyorsak acaba diyorum sığınmacı  inekler de mi geldi, de kayıtları kuyutları yok…

Ülkemiz için normal bir yaşam tarzı. Marka sahibi  sucuklarda, domuz etti saptanmadı mı?  Bu tür sahtekarlıklar yakalandı ama birkaç ay sonra başka marka ile piyasada boy göstermediler mi?

Dün yazdığım yazımın başlığı gibi  ÖNCE İNSAN OL…

***************

ADAY ADAYLARI

Bütün partiler kendilerine gönül vermiş olan kişilerce piyasaya çıkmaya başladılar. Aday adayları yani.

Komik komik durumlar yaşanmaya başlandı. Siyasi hayatta tecrübesi olmayan, ya da başarılı olmayanlar da  adayım diye çıkmaya başladılar meydane… Hatta bu mecrada olmayıp ta bir de siyasette kendimi deneyeyim diyenler bilem çıkabilmekte bu maça. Hem kendilerine hem yakalarındaki rozete  zarar verebilecek durum, anlayacağınız…

**************

AHMET HAKAN VE İTİRAF

İtiraf ama, bu itirafı AKP yönetiminden beklerdik. Neyse  Konu HÜDAPAR’ın Cumhur ittifakı ile el sıkışma olayı... Hakan  yazısını şöyle yazmış özetle…

Tartışmalı tarafları yok mu? Tabiî ki var… Geçmişi ile  sorunlar yok mu? Tabiî ki var. Programında kabul edilmeyecek hususlar yok mu? Tabiî ki var. Ama dindar Kürtler üzerinde olumlu bir etkisi olacağı kesin”

Evet  Ahmet HAKAN böyle yazmış konuyla ilgili olarak. Ancak yazısındaki tabii var cümlesinin açılımlarını  yazmamış… O halde bu yazılmayan yanlarını AKP  genel merkezi halkla paylaşmalı öyle değil mi? Devlet bey suskun… Neden Oysa partisi’nin tabelasında MİLLİYETÇİ  yazıyor değimi  ya?

**************

YENİDEN REFAH

Yeniden, yani baştan falan. Yani huzur ve refah. Oysa Cumhur ittifakını desteklemek için uzun bir şartname  !!!  sunmuş.

Bu sunum da, 6284 sayılı kanunun iptalini, yani kaldırılması talebi var. Bu kanun, ulusala yayın ve yerel basında neredeyse her gün yayınlanan kadın cinayetlerini hiç okumamış gibi yazılmış bir teklif, bir görüş. Bu partinin tepe yönetimine sormak gerekiyor.

  • Kadınların öldürülmesi nasıl engellenecek?
  • Kadına karşı şiddetin önü nasıl alınacak?
  • Polis koruma altındaki kadınlar bile  öldürülürken korumasız kadınlar nasıl korunabilecek?

Bu sorulara aklı selim bir tarzda yanıt beklemek herkesin hakkı. Ayrıca bu partinin tabanı Cumhur ittifakına sıcak bakmadıkları gerçeği de yabana atılmamalı.

                                                      *

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yumruklar sıkılıyken tokalaşılmaz.

O.U.T

*************

PARTİLERDE TRANSFER

Bu başlık altında fazla kafa yormaya gerek yok. Sayıyı tamamlamak için de kullanılabilen bir değiş tokuş gibi bişey yani... Bir de bunun büyük kapsamlı olanı vardır o da koalisyondur. Şimdiki adı İTTİFAK.

Parti değiştiren muhteremlere şaşırıyorum ve de acıyorum… Bu modellerde İDEAL YOK. Buna da bir isim taktılar DAVA  ARADAŞIMIZ  falan. Valla YALAN. İdeolojisi olana bir muhterem, bu ideolojiye ters bir siyasi oluşuma geçer mi? Davan nedir, ya da İDEOLOJİN nedir diye sorsan TIK çıkmaz.

Rahmetli DEMİREL döneminde, partisine bir başka partiden biri transfer olur. Bazı Kurmayları bu işe fena bozulurlar. Demirel’e çıkarlar

Aman efendim bu adam bizim partimize etmediği hakaretler kalmadı. Sövüp duruyordu onu neden aldınız?”

Demirel her zamanki sakin tavrı ile “İyi ya, adam bize sövüyordu, şimdi bizim kapıya bağladık, şimdi karşı tarafa sövecek”.

Bu fıkrayı okuyunca günümüz Türkiye’sindeki siyaset gözümün önünden geçti. Kim? kime neler YAĞDIRMIŞTI değil mi?

*****************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“BU DA SAHTE DİŞÇİ”

By; Hürriyet gazetesinden bir haber

Bizden not:  Acaba depremde yıkılan binlerce binanın

yıkılmasına sebep olanlar arasında da sahte İnşaat Mühendisleri olmasın?  Olur olur, bal gibi olur. Doktor oluyor, hemşire oluyor, operatör oluyor da, hani yani !!

**************

ÇÜŞ

115 MİLYAR KEŞ PARA toplanmış.  AFAD’ın yardım talep

Listesi 15 gündür aralıksız Hürriyet gazetesinde yayınlanıyor. Bu ne perhiz falan.

                                                                       *

BÜYÜTEÇ

Edremit’te  vekilliğe soyunan bir kişi çıktı. Ağzı sulanan

sıradakini bekliyoruz…

***************

RAMAZAN GELDİ…

Hadi bakalım, bakkal, kasap, manav, market, falan yeni yakışıklı etiketleri görelim. Pide  kaç kuruş olacak? Hesap kitap yapılıyor herhalde. Yumurtalı, pastırmalı sade falan, yersen. Hıyar mesela yine kendini pahalıya satacak hava yapacaktır… Orucunu suyla açan din kardeşlerimiz var. Su stoku yaptılar mı bilemem ama zam eli kulağındadır. Hristiyan alemi, Yortu zamanı  ucuzluk yaparlar biz tam tersini…

 

82 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar