Uður TARIMAN
19 Mayıs 2023 Cuma
Tarih : 2023.05.18  16:13:51

ANKETÇİLER SAKATA GELDİ...

Son maçın tahmini için kulüpler onca para ödediler, “bak bakalım falımıza, ne çıkacak halimize” diye çeşitli ANKETİROLOGLARLA  anlaştılar… Falcılar çeşitli yöntemlerle baktılar yıldızlara, baklalara, avuç fallarına “merak etmeyesin  maçı önde götürüyorsun, atasın bi beşlik  daha bakayım son günün falına”. Öndesin. Öndesin dedikleri de, falcılar da sakata geldiler.

Daha önceleri de yazmıştım. Ticari ilimlerde okurken İSTATİSTİK DERSİMİZE PROF.DR. HALUK CİLLOV  giriyordu. Rahmetli oldu. Dersi  ballandıra ballandıra anlatır, araya espriler  de katardı. İstatistikçi olmasına  rağmen, İstatiği tarif ederken “Kuyruklu yalan, yalan ve İSTATİSTİK  gelir” derdi…

Siyasi partiler bu kuyruklu yalanlara kucak dolusu para öderler… Oysa bütün partilerin, İL, ilçe HATTA KÖYLERDE TEMSİLCİLERİ VAR. TABAN yani. Onlara görev versen bu işi yaparlar ama  onlara  da nasıl güvenecekler… Tabana hakim olmak her babayiğidin harcı değildir… İl ve ilçelerdeki görevliler kendi koltuklarını düşünerek merkeze  ÖNDEYİZ  mesajını atarlar… Yani iki ucu çiçekli çomak.

Yani onca seçim, onca anket ama elde var sıfır. Bak ben bu partilere kıyak yapayım. Para pul istemem ama  tahminim doğru çıkarsa ben sadece DEMOKRASİ  isterim. Versinler demokrasiyi bana bakayım onların falına!!!!

**************

MESELA

Ben  geçen akşam bir fal açtım… GALATASARAY  ŞAMPİYON olacak dedim. Çorbamı isterim haa..!!

*************

SÖZ FALDAN AÇILDI YA…

Klavyem rahat durmuyor… ATA İTTİFAKININ  Cumhurbaşkanı yardımcısı  adayı SEVDA ÖZBEK  hanımefendi bir fal açmış… “KILIÇDAROĞLU, sayın OĞAN lehine adaylıktan çekilirse bu iş hallolacak”

çıkmış falında… Hocam HALUK Cillov’a  ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM TEKRAREN. Kuyruklu yalan demişti ya… Bu da kuyruklu bir  fal önerisi. Yahu 25 milyon oy almış olan bir şahıs, 5 milyona  kendini neden feda etsin ki?... Siyaset bilim dalı ama, içine aritmetik ! girerse ahlakı bozulur…

*************

GAZETECİ  OLMAK, ARGO UZMANI OLMAK DEĞİLDİR

Uzun zamandır  bir köşe yazarını  köşemde konuk etmekteyim. Kendisini burada anarken ARGO ile değil, gök bilimi ile anarım. Nasıl anarım? “Sen gazetecisiysen ben UZAY ADAMIYIM” diyerek.

Hürriyette gazetesinde köşe yazmak,  rakip takıma hakaret etme hakkını vermez. Mesleğin etik yanı vardır. Fotoğrafına bakıyorum saçların benim gibi beyazlanmış. Ama  klavyen arızalı. AKP ve MHP dışındaki tüm partilere  hakaret yağdırmayı pek seviyor. Son yazasını da Kılıçdaroğlu ve  İTTİFAKTA  olanlara  GÜRUH diye hitabette bulunuyor. Yani sen ve ortakların değersizsiniz, aşağı tabakadansınız, şeklinde  yazıyor. Başındaki kırlaşmış saçlara yakışmıyor belki o kır saçların bile  bozuluyordur.

Tek bir güvencen var. İktidarın  klavyeşörüsün. Biz sayın Erdoğan ve  çevresine bu tür bir kelime yazsak soluğu  basın savcısının önünde alırız. Yazmayız esasen terbiyemiz müsaade etmez. Kim bu muhterem  Büyük yandaş  HÜRRİYET GAZETESİNİN KÖŞE YAZARI, FUAT  BOL…

**************

THY

Uçaklarındaki yeni menü listesini açıklamış. Detaya gerek yok ama ben neden LEHMECUN  olmadığını  merak ettim.

***************

OLİVECİTY  TARİH OLDU…

FİLE MARKET PEK YAKINDA OLİVECİTY’de artık bu isim de tarihe karıştı. Bir yanında mobilya, diğer yanında  MARKET.  Ben Edremit Belediyesi’nin yerinde olsam bu AVM ! YE YENİ BİR İSİM İÇİN  REFERANDUM  yapar  BEĞENİLENE  İYİ BİR  ödül  KOYARDIM…

**************

LAF OLA BERİ GELE

Seçim bizim seçim birader sana ne diyeceğim ama adamlar günde kaç kez işediğimizi biliyorlar.

ABD, Güvenlik konseyi  sözcüsü  “ABD, SANDIKTAN ÇIKANLA ÇALIŞIR” demiş. Benimle çalışacak değilsin ya. Türkiye bir ülke olduğuna göre ve Türk halkı kime görev verdiyse onunla çalışmaya devam edeceksin. Yok çalışmam dersen pılı pırtını topla, İNCİRLİK, MİNCİRLİK neyin varsa YALLAH KOVBOY YALLAH  şarkısını söyleyerek arkanı dön ve çık… Biz ne çektiysek  MİXERLERDEDEN  çektik.

***************

EĞİTİM…

Batağa saplanmış bir eğitim sisteminden inşallah bu yeni dönem de çıkarız. Bir sürü sınav isimleri valla hangisi neyin nesi olduğunu öğretmenler, Öğrenciler, ana babalar  şaşırdı. Bir takım kısaltmalarla insanların başları döndü beyin fıtığı oldular. YKS. TYT. AYT  anasının nikahı yeter be kardeşim bu gençliğe yazık ediyorsunuz. 20  yılda her bakan, her vekil  BATIYA HATTA TEEE Amerika’ya gittiniz onca harcırahlar aldınız, sadece turistik seyahat. Hiç merak edip gittiğiniz ülkelerde  EĞİTİM SİSTEMİ NASILDIR diye sordunuz mu? Kesinlikle hayır, gezip tozmak  varken, öğrenmek ne alaka değil mi ya!.. Dünyada ilk sıralarda yer alan BOĞAZİÇİ, OTDÜ, İTÜ  gibi üniversitelerimiz işinin ehline değil sadece iktidarın kankaları oldular… Geldiğimiz nokta ortada. Boğaziçi Üniversitesi’nde kanunlar, sistemler çiğnenirken, bu okulun Rektörü  hukuk fakültesi açacağını   açıkladı. Hukukun olmadığı okulda HUKUK FAKÜLTESİ. Sevsinler.

Acaba merak ediyorum, yeni hükümette bu  geri vitesle mi çalışacak?

**************

ÇÜŞ

Bu seçimde kimse oyum çalındı demedi. Kimse bi şeyler oldu ama olmadı FALAN da demedi. Polis ve jandarma görevini eyi yapmış demek ki !!!!!

                                                                       *

DÜŞÜNCENİNİ BİTTİĞİ YER

“Babacan, FATİH Terim, 8-0 dan maç alınır, demişti”

By. BABACAN

Bizden not: Alınır alınmasına ama takımda golcü olması

gerekmez mi?

……………………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü. İKİZÇAY’daki

RUHİ SU  CADDESİ  ve  HAMDİ TÜRE caddesinden hiç geçtiniz mi? Haritadaki yerlerini biliyor musunuz?

………………………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Gerçek devlet adamı KANDİL  gibidir. Kendisine

DEĞİL, HALKA IŞIK VERİR.

R.TURAN

……………………………………….

KARİKATÜR

Hasret kaldık karikatür dergilerine. Özgürce sorunları gözlerimizin önün serip bir an olsun dertten, kederden, ruhsuzluktan bizi  kotarıyorlardı… Özgürce çizgiler vardı yani. Dün sosyal medyada bir karikatür gördüm. Bir daha bir daha baktım. Neden baktım gülmeyi unuttum mu diye kendimi sınadım. GÜLDÜM yani gülmeyi unutmamışım ama güldüren sadece komik uygulamalara gülüyorum. Karikatür şöyleydi.

Kadın hastanede  ameliyat masasında yatıyor.

Doktor ayakta  doğum yapan kadının çocuğun iki ayak bileğinden tutup havaya kaldırmış… Hemşire soruyor

-Hocam göbek bağı yok mu?

-Yeni modeller böyle kablosuz.

Gel de  gülme. Hasret bırakanlar utansınlar… Kablosuz beyinler, kablolu beyinler. Tercih sizin be dostlar…

***********

KUL HAKKI

Ateistler arasında KUL HAKKI yiyen var mı merak ediyorum. Yardım ederseniz sevinirim…

 

100 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar