Uður TARIMAN
23 Mayıs 2023 Salı
Tarih : 2023.05.22  20:00:51

SANDIK  GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANACAK?

Yerel ve ULUSAL YAYINLARDA  HER GÜN AYNI SORUYU SORAN BÜYÜK PUNTOLU YAZILAR

Güven… Yıl 2023… Hala aynı arıza. Demek ki büyük bir arıza ki onarılamıyor. Büyüklüğü nereden geliyor derseniz? İşte bu zor soru. Ülkenin iç ve dış güvenliğinin temeli olduğunu bilmiyorlar. Ayrıca  GÜVENLİK  kelimesinin anlamını buradan yazmaya gerek var mı?  Anayasa’da “halkın can ve mal güvenliği devletin himayesi altındadır” diye yazıyor. Bu seçim güvenliğinin bundan ayrı bir tarafı yok. Bundan birkaç ay önce, aç bir çocuk 10 yaşında bir ekmek çalıyor ve yakalanıp karakola götürülüp, saatlerde gözaltında tutulmuştu.

Benim  zarfımı çalan hakkında neden bir yaptırım yok? Kaşıkçı elmasından daha pahalı, hatta paha biçilemez  bir zarfım çalınıyor ve yaptırımı yok. Bir zarf çalınmasın diye üç beş muhafız dikilen başka ülke var mı? Buna rağmen  çalma çırpma devam ediyor ki hala  muhafız talebinde bulunuluyor. Yazıklar olsun… Ülkeyi bu hale getirilenlerin sorgulanmasını halkın yapması gerekir ama ona bile müsaade edilmiyor… Madem zarf hırsızlığı var o halde, şaibeli bir seçim sonrası  teslim edilen  kazanan bu ülke nasıl teslim edilmektedir? Sandığa sahip çıkalım, sandığa sahip çıkalım  nidaları ile seçime giden bir başka ülke düşünemiyor… Ben vatandaşlık görevimi yerine getiriyorum ama içim rahat mı? Asla. Zarfımın akıbetinden emin değilim. Böyle bir vatandaşlık olur mu? Güven diyorlar ama, ben güvensizlik içinde oyumu verip evime dönüyorum. Ne kadar acı değil mi?

Bölünmüşlük var diyorlar, asıl bölünmüşlük sandıkta  icra edilmekte. Siyasi görüşler elbette olacak, herkes aynı görüşte olacak değil. Düşünce ve ifade özgürlüğü zayi olan ülkemizde bu zarf hırsızlıklarının önü alınamaz. SİYASET  ülkemizde etik olmayan formatlarda yapılmakta. İftira, hakaret, aşağılama… Ortaya uygarca, bilinçli olarak ifadelere hasret bırakılıyoruz. Poposu sıkışan ortaya hemen bir KASET  yalanı atıyor. Yahu elinde kaset varsa bunu dillendiriyorsan, şakadan koyarsın ortaya  yedi alem  kim kimmiş tanır. Zihinleri ikilemde bırakmakla, iftira atmakla kim nereye gelmiş ki?  Siyasetin içine dalmayan yok. Geçtiğimiz gün  jet skici AHMET Hoca bile daldı bu işe. Kendini din adamı gören bu adam bile siyasetin için giriyor. CHP ile kafa buluyor… Sarığı, cübbeyi çıkarıp konuşsa amenna diyeceğim ama benim kutsal dinimin kıyafeti o pis kafalara göre değil. Senin ne işin var siyasette? Plajda bikinili hatunların arasında jet ski ile gezerken de  din adamı mıydın bilemem  gari.

Mesela, Edremit’te eski AKP İLÇE Başkanı Metin  ÖRKÇÜ, soslu medya hesabında devamlı Kılıçdaroğlu’na GANDİ KEMAL diye hitap ediyor… MAHATMA GANDİ. Hindistan bağımsızlık hareketinin siyasi  ve ruhani lideriydi. Kötülüğe karşı aktif ama şiddetsiz direnişin öncüsü. SATYAGRAHA felsefesinin  öncüsü.

Kılıçdaroğlu ile GANDHİ’nin eşleştirilmesi sadece ikisinin beden zayıflığı… Ama bunu üstün zekalılar alay konusu yaparlarken  siyaset yaptıklarını zanneden zavallılar… Keşke GANDHİ  gibi üç beş kişi daha olsaydı ülkemde… Bu tür benzetmeleri hakaret babında kullananlar  yer değiştirip söylemlerde bulunsalar on dakika sonra savcının karşısında bulurlar. Ama şimdi bu tipler meydanı boş bulup sırtlarını sağlam duvara yasladıklarından  sallayıp duruyorlar…

*************

EŞİT ŞARTLAR

Güreşte, boksta, iki rakibin kilo eşitliği vardır. 50 kilo ağırlığı olanın karşısına 70 kilo olan rakip olarak çıkamaz… Kilo standardı vardır. Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni ve köşe yazarı Ahmet Hakan “TAYYİP ERDOĞAN’I HAFİFE ALDILAR” başlıklı bir yası yazdı dün… Hafif derken aklıma  EŞİT ŞARTLAR geldi. Denk yani. Erdoğan Devletin tüm imkanlarıyla  şehir şehir dolaşmakta. Devletin uçakları, devletin onlarca koruma araçları, Koruma görevlileri ve de bazı bazı açılış törenlerinin seçim gezisine denk getirilmesi…

****************

9 AY 10 GÜN

Gelin ve Güvey, düğünde eğlendiler, takılar takıldı. Ahali evlerine dağıldılar ve iki genç gerdek evine gittiler. 9 ay 10 GÜN SONRA, BEBEKLERİ OLACAK Allah uzun ömür versin… Bahtı açık olsun. Yani  yerel seçimlere bir bebek beklentisi dönemi kadar zaman kaldı. Yine aynı terane. Sandık,  zarf, zarf güvenliği. Bunun yanı sıra partilerde kimin aday gösterileceği. Bazı partiler  ön seçim, bazıları atama falan. Son Edremit yerel seçiminde ATAMA ile yapıldı… Sonuç hüsran. Peki 9 ay 10 gün sonra yapılacak yerel seçimlerde CHP  Edremit’te yine atama ile mi başkan adayını açıklayacak…

Neden ön seçim yapmıyor biliyor musunuz? Hadi söylemeyeyim. Zaman var… Bir de başka sorun var bu konuda. CHP  neden 5/6 aday adayı çıkarıyor merak ediyorum. Yahu adam gibi adamın arkasında durun tek adayla bak nasıl seçimi alacaksınız görün… Bir başka sorun daha var CHP belediye başkanlığı seçimlerinde. Aday adayına soruyorsunuz  “ekibinizde kimler var?” söyleyemem. Neden, elindekini kapıp kaçıracaklar mı? Kaçacak karakterde ise neden kader birliği yaptın, güvenmediğin adamla işin ne? Projeleriniz neler? “söylemem, genel merkeze dosya mı verdi” Peki  projeni azıklarsan rakiplerin çalar diye mi korkuyorsun? Açıkladığın gün onu basın yazmayacak mı elinizde en güzel kanıt gazete haberleri… Çalana, ÇALDIN DİYEBİLME İMKANIN VAR YANİ…

***********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Piyasa iki seçim arasına sıkıştı”

By: Gazeteler

Bizden not: Halk  neyin arasına sıkıştı bilen var mı?

…………………………..

ÇÜŞ

104  yıldır aynı gemideyiz.

Bir ULUSAL YAYIN  manşeti.

Eyi güzel de, Diyanetin baş hangi gemide? Zamanı gelince “Ahh o gemide ben de olsaydım” şarkısını söyler.

……………………………

BÜYÜTEÇ

İlçe TARIM

İlçe ORMAN

Bu müdürlüklerin  son  5 yıldır ne işlerle iştigal ettiklerini merak ediyorum. Önceleri bu MÜDÜRLÜKLERLE  her konuyu paylaşıyor, hizmetleri haber yapıyorduk. Halkın sorduklarını aktarıyorduk. Yeni bir format içine girdiler. Girdirildiler. Sus konuşma.

……………………………………

EDREMİT DEVLET  HASTANESİ

Başhekimi de aşan bir duruma geldi. Kaç göz polikliniği var, hizmet veren kaç  doktor mevcut? Edremit’in nüfusu 180  bin civarına ulaştı. Tek göz doktoru var… AKP’li vekil CANBEY, nassısınız ! efem, eyi misiniz?  Sağlığınıza duacıyız  efem! Hani yeni bir hastanemizin temeli Mayıs ayı içinde atılacaktı,

Kurdele  arabasının lastikleri mi patladı efem?

*************

EDREMİT BELEDİYESİ BÜNYESİNDE KENT KONSEYİ

Sakata gelen bir konsey. Ülke genelinde  kent  konseyleri arı gibi hizmet veriyorlar. Bizim burada birbirlerini mahkemeye verip dükkanı kapatıyorlar. Sizlerle gurur duyuyorum.

***********

HAYVAN BARINAĞI

Edremit tümünde sokak köpekleri nüfusu tavan yaptı. Kulaklarına birer kelebek kondurarak sokağa bırakılanlar kelebeksiz olanlar. Tahmini bir sayı verebilecek barınak YETKİLİSİ  var mı?

Barınakta kaç hayvan  muhafaza edilmekte? Sokaklarda tahmini kaç köpek vardır?

Akçay’da eline sopa almadan sokağa çıkamaz oldu insanlar. Şimdi bu yazıyı okuyan etkili ve yetkililer zehirleme statüsüne girerler… İşte o zaman sakata gelirsiniz… 180 bin nüfusu deviren ilçeye yakışan bir hayvan barınağı yapılması kaçınılmazdır. Üç beş oto kiralamazsanız bu işin üstesinden gelirsiniz.

Kiralık araçların her birinin yaptıkları görev hizmetleri nelerdir?  Her araçlarda   GPS  cihazı var mı?

Çay kahve, molaları falan. Akaryakıt masrafı. Makam araçları v.s Annıyonuz değil mi?

 

 

285 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar